Všimla jsem se, že někteří psi, jakmile se nějak vzruší, mají ho venku imrvére. Můj pes ho venku nemívá skoro vůbec, jenom když se meje.
Všimla jsem se, že někteří psi, jakmile se nějak vzruší, mají ho venku imrvére. Můj pes ho venku nemívá skoro vůbec, jenom když se meje.
Na blbým místě to skončilo, to si tak jedině zavolat plošinu. Ale třeba to v zimě, až nasněží, spadne.
kometa:a to jsem tu slivovici vyplivovala, protože jsem ji nesnášela a ani by mně nenapadlo ji polknout.
Takže jste tenkrát dokázala vstřebávací schopnost dutiny ústní.😉Ale pomohlo to, ne?
Jo, pomohlo. A zubař to poznal, prý je to vidět na dásních, že se vyplachovalo slivovicí. 😄
Ariska:Ibuprofen se jeste prodava, ale ibalgin ma asi vetsi reklamu. Nevím, jestli to je náhoda, ale 2x mi lékárník,kdyz jsem chtěla ibalgin, říkal “tu růžovou pilulku ”, jako ze mají naučené 😁
Ibuprofen je účinná látka, jako název léku ho má třeba Dr. Max a nebo k tomu názvu bývají nějaký přídomky, třeba Apo - Ibuprofen nebo Ibuprofen Aneos, příp. Equate Ibuprofen. Já si většinou kupuju ty měkký tobolky, ty mně připadají takový šetrnější k žaludku.
impact:Kolegyně dcera si tam na Pradědu na těch kolobkách potrhala játra po pádu. Nic moc hezkýho. A u nás postavili cyklostezku za miliony a všichni cyklisti jezdí po staru po polňačce. 😵💫 Takže můžeme buď jít po polňačce a pořád skákat do křoví a nebo jak králové sami po cyklostezce. 😂
No a ad venčení, abych neutíkala od tématu. Včera mě přepadl kámoš, co jsem ho už hodně dlouho neviděla, tak jdem akorát tak do zadele. Zvládám cestovat jen mezi sprchou a postelí. 🥵🥶🤯
Jejda ho a já jsem si myslela, že už odešel navěky pryč. Tak přeju brzký uzdravení. 🍀 Není o co stát, zvlášť když ještě mělo být docela obstojný počasí na venčení.
Já si ještě živě pamatuju, jak mě jako dítěti bolely zuby, bylo mi snad 10 nebo 11. Naši byli někde na dovolené a já nemohla na tu bolest nic najít, našla jsem jenom slivovici. Asi si dovedete představit, jak to dopadlo, a to jsem tu slivovici vyplivovala, protože jsem ji nesnášela a ani by mně nenapadlo ji polknout. 😄
Zrovna tento týden těžké zranění na silnici z Pradědu na Hvězdu, srážka cyklisty s koloběžkářkou. Holčina má zlomeninu pánve a cyklista prý otevřené zranění břicha. Co se týká cyklostezek, tak nejhorší je, že cyklisté nemají povinnost ji používat. A tu společnou i pro pěší ani používat nechtějí, nemůžou tam prý jezdit rychle.
kometa:Mám výhodu, že jako krátkozraká čtu bez brejliček v pohodě.
Já zatím taky, uvidíme, jak dlouho to vydrží.😊
kometa:Na bolest byl buď Mironal a nebo Acylpyrin či Acylcoffin.
Ještě pamatuji Ataralgin a Alnagon. Z toho něco vařili feťáci.
Jo, to jsem viděla u tchýně, my to doma neměli. A nebyl Alnagon na předpis?
rapotačka:Trochu odbočím, nevíte proč nejdou na seznamu pod články diskuze?
Mně normálně jdou.
Když jsem ještě v osmdesátkách pracovala v Brně, tak kolegyně měla sestru v USA, která jí občas posílala balíky, většinou vlnu na pletení a podobné věci. Navštěvovat se nemohly a po 89. už nevím, to už jsem tam nepracovala.
Jinak Ibalgin se jmenoval dříve normálně Ibuprofen a nepamatuju se, že bychom něco takového doma měli, když jsem byla dítě. Na bolest byl buď Mironal a nebo Acylpyrin či Acylcoffin.
BaLu:Já bych tohle udělat nemohla. Mám svůj byt ráda, je to můj domov. Nechtěla bych, aby se v něm pohyboval někdo cizí, využíval ho, doslova ho “obydlel” (ne vybydlel, ale ani to bych samozřejmě nechtěla). Aby ten někdo používal můj nábytek a vybavení… krom toho, kam bych dala věci, které v bytě mám a které se nehodí stěhovat do nájmu… Když bych musela z nějakého důvodu do jiné lokality, tak mi přijde lepší byt prodat a koupit si jiný tam. A být zase ve svém.
Já to mám stejně, taky bych spíš prodala a zase koupila bydlení jinde. Ale dovedu si představit, že kdybych byla mladší a měla tudíž větší možnosti, mohla bych to udělat i jinak. Teď už ale fakt ne, už na takový akce nemám, už mám ráda svůj klid a jsou dny, kdy se mně nechce řešit vůbec nic.
Tady je teď večer 23 stupňů. 🙄 Tak jsem zvědavá, jak to s tím deštěm bude.
janaa:No,tak já mluvím o mladých psech nebo psech v nejlepším věku,ne o veteránech. Ale nebudem to tady plevelit
Jo, já jsem to pochopila. Tou druhou větou jsem myslela, že to je spíš výjimka těch 16 let, že to rozhodně není obvyklé. Člověka to samozřejmě sebere vždycky.
Napíšu ti zprávu.
janaa:Ano,to je šok strašnej. Pro mě je docela teda šílený,kolik “z ničeho nic” úmrtí hlavně u goldenů jsem v posledních letech zaznamenala. To mi hrozí průserem
Já vím většinou o rakovině, jinak netuším, oni se s tím chovatelé většinou moc nechlubí. Kamarádce včera umřela fenka ve věku 16 let, krásný věk, ale už byla hluchá a moc toho nenachodila.
Sardullah:V nájemním bydlení vidím ještě jeden problém…lidi do toho nechtějí investovat peníze, což se nedivím a pokud se s pronajímatelem nedohodnou třeba na nové podlaze, lince, dveřích a pod. tak prostě nic nevylepší.
Problém vlastního bydlení dnes teda vidím dostupnost…jak si ho může někdo pořídit, pokud ho nezdědí nebo mu třeba nepřispějí rodiče. Ono často ti mladí ani nemají výši příjmu, aby tu hypotéku dostali.
Dál si teda myslím, že spousta mladých dneska ani po vlastním bydlení netouží, protože mít vlastní nemovitost je vlastně omezuje..drží je to na jednom místě a je jednodušší změnit nájemní bydliště, než prodat nemovitost na kterou patím hypotéku a koupit jinou.
Dokonce mám takový pocit, že mladí…tedy alespoň někteří, preferují už zařízené byty, kam nemusí kupovat nábytek, prostě jen sbalí kufr a nastěhují se a stejně tak se pak vystěhují…
To je fakt, mladí bydleli před svatbou v Jinonicích v podnájmu, majitelka žije v zahraničí a o byt se vůbec nestarala, kuchyň i koupelna v havarijním stavu. Investovat do toho pochopitelně nechtěli. Vlastní byt už si v Praze nekoupili, to museli dál a mají hypo na cca 5 mil., myslím, že tam ale natrvalo nezůstanou.
janaa:Alčo,promiň,Enzíka mi je určitě líto,ale proč legenda? Protože je páníček fotograf?
Pro mě je legenda, nějak mě to vzalo, no. Ale dožil se myslím 13 let, pěkný poměrně dlouhý život měl. Horší je to, co se stalo s tím malým Wilíkem, to je asi šok nejen pro mě. 😔
Přes Jugoslávii utekla do Německa rodina sestry mojí spolužačky ze ZŠ, manželé se třemi malými dětmi, bylo to cca v roce 1985. Přes Jugoslávii se utíkalo na západ běžně. Tím nemyslím, že by utíkalo hodně lidí, ale byla to ta nejčastější cesta.
Umřel Enzo z Botičských Meandrů, zlatý retrívr legenda. 💔
Nájemní bydlení je hrozně drahé. Tady chtějí za pronájem bytu 3+1 v tzv. ghettu 15 tisíc měsíčně plus kauce dva nájmy. Není nad vlastní bydlení.