Na gymplech to bylo dávno před tím. Tři paralelní třídy - matematická, přírodovědná a jazyková.
No, na gymplech na jižní Moravě až v osmdesátkách a u nás to byly třídy matematická, přírodovědná a ekonomická, manžel byl na stejném gymplu o 4 roky dřív, takže 78 - 82 a ten to ještě neměl.
Nakoukla jsem, ostatní příspěvky x dní zpět komentovat raděj nebudu. K tomuto ale napsat musím: v kterých letech ty třídy pro nadané děti měly být? U nás na vesnické škole není nic takového ani teď. Za komančů? To asi v jiné galaxii😛 Možná ve velkých městech, tady, ani ve větším měste(20tis. obyvatel) taky nebyla. Ale byla tam zvláštní škola😉 Ne, nebylo to totéž😉
No právě, já o ničem takovém nevím, až na gymplu se to tehdy v osmdesátkách začalo zavádět.
V 80. letech v Liberci bylo na různých základních školách hodně specializovaných tříd: několik sportovních (ale ty snad byly všude), s rozšířenou výukou jazyků, a na dvou školách matematické třídy. Snad to tak bylo všude. Ve všech, nebo aspoň většině měst. Ne na každé škole. Na vybraných. Možná to nepíšu srozumitelně, po Silvestru je to těžké.
U nás na ZDŠ to nebylo, asi teda proto, že jsme byli malá vesnická škola, 4 třídy. Ale nebylo ta ani na devítiletce, kam se jezdilo potom. Až na gymplu.
Kvôli tomu, čo za psov môže z takéhoto kríženia vzniknúť. Ak je pravda, čo sa tam píše, tak potom sú šteniatka výzorom po otcovi. Aká by mohla byť povaha, čo môžu zdediť po rodičoch, čo prevládne - keďže sú to úplne odlišné plemená.
Pýtam sa len zo zvedavosti, neberiem šteniatko, ale fakt by som chcela vidieť, čo z toho môže vyrásť - nechcete niekto? A potom tu dávať fotky? 😉
Tohle bych nechtěla a zajímalo by mě, co ty lidi k tomu vedlo tahleta dvě plemena křížit.
Já to mívám ve vlnách. Někdy to zvládám dost dlouho bez sladkého, jindy mám potřebu denodenně něco sladkého jíst. Jojo, štrůdlu občas dost těžko odolávám, ale teď aktuálně po Vánocích jsem přeslazená a jím jen zeleninu a olivy.
Jsme ve Všeobecném pokecu, přemele se tady všechno možné. Tak nevidím důvod, proč zakládat další diskuzi, jen proto, že se vám nelíbí, že tu někteří pochybují o identitě Stelly. Vám je to jedno, mně ne. Mně se diskuze s někým, o kom si myslím, že se vydává za někoho jiného, nelíbí. Je to úplně stejné jako s baronem Prášilem. Bývalo tu dobře. Bývalo.
Megi zná Stellinu mamku a její sourozence. Já nemám důvod Megi nevěřit. Na druhou stranu Stella lhala, že je jí 11, takže jak jí máme věřit, že teď nelže, že jí bude 13 (edit: vlastně naopak 😄). No a taky je fakt, že je to stejně jedno, já nemám ani čas ani energii zkoumat, kdo Stella je a proč to dělá. Komu vadí, může ji ignorovat, já to v případě některých zdejších přispívajících, hlavně jednoho určitého, taky dělám. 🙂
U nás se dnes venčit vůbec nedalo, všude plno lidí, a to už v poledne. Tak jsem šla jen s Dráčkem malý okruh, půlku na vodítku. Ve 2 jsem vezla kluka do Olomouce a jen jsme sjeli trochu níž, všude mlha jak mlíko. U nás bylo krásně jasno.
Krhanice…tam to moc neznám, ale tam někde je Vojenské technické muzeum Lešany, byli jsme tam kdysi na dovolené, pěšky jsme pak šli přes Krhanice do Týnce nad Sázavou. Bylo to v létě 2018, to byl syn ve věku, kdy ho moc zajímaly tanky a hlavně bunkry.
A já vůbec nevím, jak se ty věty jmenují. Přívlastkové je víno, to jako pardon. 😀 A důsledky všici poznáte, již zítra.
Jsou pravidla, která jsem sice na základce slyšela, ale píšu s citem. Jak to cítím. Občas musím hodně hluboce přemýšlet, co že je to za pád (ten 3. a 6. u “mně”), ale špatně mně mě nenapíšu. A jsem ten případ, co v Písance pod otázku, co otázkou nebyla, napsal “Dobře.”.
Já to taky píšu tak, jak to cítím, čeština byla vždycky můj koníček, pracovala jsem chvíli jako korektorka v novinách, dnes už je nepotřebují, korektury se nedělají. Musela jsem hódně popřemýšlet, jak to souvětí vedlejší zdůvodnit. 🙂