Ježíš, tak nevím, kalendář jsem asi prošvihla. 😲 Ale kuchařku nechci, vaření není můj koníček. I když…pokud tam budou fakt jídla za babku a vaření tak na 10 minut, tak beru. 😜
Ježíš, tak nevím, kalendář jsem asi prošvihla. 😲 Ale kuchařku nechci, vaření není můj koníček. I když…pokud tam budou fakt jídla za babku a vaření tak na 10 minut, tak beru. 😜
Fikovnice:Tak samolepku ale určo před každou jízdou nekontroluji…🤫
Já vůbec, Jani. Ale měla jsem na podzim štěstí, že mě napadlo na ni mrknout, už netuším, co bylo impulsem. A byla jsem zděšena. 😂
Holčička z mého prvního vrhu Haileynka (v PP Arwen) se stala hvězdou reklamy na tiskárny 🥰
Fikovnice:Nálepka z STK byla na autě strhnutá. Jestli je povinnost nálepku hlídat, nevím.
Za jízdu v autě bez samolepky platné technické kontroly hrozí pokuta až dva tisíce korun.
Fikovnice:Na nikoho si zlost nevylejvám, jestli je to na mě…
Už z principu se mi ale nelíbí natáčení policajtů. Kdyby se chovali arogantně, neprofesionálně atd. atd., neřeknu.
Chtít zápis o provedených úkonech - mám po vašem stylu napsat - jak ukrajinské???
V životě jsem žádný zápis po poldech nechtěla. Když to začali sepisovat, tak až po chvíli chtěl, aby rozepsali, co kdo dělal zvlášť! Naprosto zbytečná šikana Policie, která v tu chvíli mohla chybět někde jinde!!
Připadá mně, že je školí jak malý kluky. Pak se divíme, že je policistů málo. Jak jsem psala výš, je u nich moje kamarádka, má něco málo přes 40 let, a už se těší, až dostane výsluhu a odejde. Když občas poslouchám, co všechno musí řešit na noční a pak je celý den úplně vyčerpaná, nedělala bych to ani za nic, zlatá moje kancelářská práce v teplíčku a pohodičce.
Fikovnice:https://www.youtube.com/watch?v=lRrW1N6_AaQ
Tak toto mě teda vytočilo!!!😠
Jani, tomu vůbec nerozumím, na co si ten člověk stěžuje, jako promiň, ale přijde mi, že je to normální debil.
Edit: dodám jen vysvětlení…mně prostě kontrola policie není zrovna příjemná, tak vyhovím a rychle pryč. Nemá to vůbec co dělat s národností. Doklad o STK si taky nevozím, to je přece na RZ. Jinak přiznám se, že jsem bez aktuální STK jezdila asi půl roku, než jsem to zjistila, a to je u PČR moje kamarádka, ke které jezdím dost často a vůbec si toho nevšimla. 😄
PumaCZ:My strasne dlouho bojovali s tim, ze byl jak z koncentraku. Pritom zral za tri. Na BARFu pak teda konecne zacal nabirat a zastavilo se to na 37 kg, coz bylo stale docela na hrane (nebo mi to tak alespon prislo). Tak jsem ho futrovala tukem a prilohou, az nabral na 42 kg a to byla podle me pri jeho 64 cm idealni vaha. Nebyl spekaty, ale nasvaleny. Jenze ted ma pres 46 kg a za ty tri mesice nicnedelani to svaly fakt nebudou 😀 A s jeho operovanyma prednima (leva loket, prava OCD) budu rada, kdyz se vrati zase na tech 42 kg 🙂
Ale budme uprimni, je z rodiny tloustiku, takze to ma tezky 😀
Na fotce ma tech idealnich 41-42 kg
Tak jasně, vy už to máte v oku. Já na svým psovi taky vidím, že když má víc jak 40, tak už se mu hůř běhá a má moc tlustý krk, pro něj je ideální váha cca 38 kg, tak se to snažím držet.
A proto by se ty anonymní lopaty měly zakázat. Aspoň by se pak nehádaly.
Je krásnej, já nemám ráda takový ty vychrtlý NO. Ale možná už mám takovou tu deformaci, kdy se mně prostě líbí hodně svalnatí psi, on mi tlustej nepřijde.
Už je pryč. 👍
kometa:Nahlásila jsem.
A kde se to dá nahlásit? Tady v tom inzerátu je ukradená fotka chovatelky paní Domitrové.
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/203606-zlaty-retrivr-bez-pp/
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/205805-stenatka-labradorsky-retrivr-jiz-k-odberu/
“Máme jednu fenu a má štěňata jednou za rok.”
To se teda mají čím chlubit, chudák fena.
Moji prckové mají zítra 6 týdnů.
Aluška:Příští týden budeme o dukát bohatší. Teda o Dukátka. Naše smečka se rozroste, seznamte se - Duque Estrella del bosque - Dukátek
Jé gratuluju, krásnej. 🥰
efe:Myslíte Lupuse, místního propagátora granulí? 🤣
A navíc jsem četla Lupus Forever. 😄
assil:No a v tom to právě je, nikdo není ochoten si je vzít, takže není kam je vracet a jižní pobřeží Evropy je tak dlouhé, že zabránit jim ve vstupu je nemožný. Ono jako ty řeči co by se mělo dělat, jsou pěkné, ale reálně a do detailu o tom radši nikdo nemluví, protože prostě reálně se toho moc dělat nedá. Se podívejte na USA, stejnej problém a to to mají ještě jednodušší v tom, že vědí odkud ti lidi jsou a kam je vracet.
Ale aspoň usnadňovat by jim to nemuseli, žádný dávky prostě. Teď sice některý útočníky s noži začali konečně střílet, ale je to furt málo. Navíc ministryně vnitra přemýšlí o tom zakázat čepele delší než 6 cm, já nevím, jestli stát se politikem není už nějaká psych. diagnóza.
Sardullah:Holky, tak já to teda dělám úplně blbě. Štěndo přinesu dom ke služebně staršímu psu…teda nejdříve nechám štěndo trochu rozkoukat na dvorku bez druhého psa a pak hned seznamuju “tak Asto, tohle je naše nové mimi a jmenuje se Alík” a Asta, protože není debul a ví, že teda to není návštěva resp. cizí pes, ale je to naše, tak štěňátko nesežere, nezahrdlí…a dle toho, jakou mám zrovínka Astu, tak samozřejmě očmuchá a tak a pak si buď hraje a nebo štěně více či méně ignoruje.
A co se týče soužití…mě přijde, že to tak nějak fackuju za provozu. Samozřejmě se štěndětem chodím ven i extra a i v tandemu s druhým psem…přijde mi, že jde hlavně o to hlídat, aby štěně měrou nepřiměřenou neobtěžovalo staršího psa…což u nás dá služebně starší pes najevo dost jasně…sebere se a odchází a prej “teď se s ním zase morduj ty, když jsi si to pořídila” a samozřejmě naopak dávám pozor, aby služebně starší pes štěně nějak nešikanoval. No a pak se teda snažím být v rámci možností a potřeb psů spravedlivá a rozdávat přiměřeně oběma mojí pozornost.
Já samozřejmě nemám zkušenost s xyxyxy psů, ale i když mám doma fenu “Xenu bojovnici, nechovající lásku ke psům a potenciálně nebezpečnou i cizím štěňatům”, tak prostě “naše” štěně je něco jiného…je to nový člen rodiny a feny ho vždycky zahrnuly do množiny objektů, které chrání, hlídají…prostě stejně, jako když si domů z porodnice přivezu mimčo.
O psech-samcích…tak o těch mých se nezmiňuju, protože všichni moji kluci mají rádi psy a nové štěně “no juchůůůů..štěnítko”…akorát dědeček Jack, když k němu přišla malá Gina, tak už to teda na nějaký mordování a lítání nebylo…ale i on si ještě v rámci svých možností s Ginou hrál.
Taky to tak dělám, ale po zkušenostech raději počkám, až se ti domácí trochu uklidní z té náhlé radosti, že jsem přijela a něco nebo někoho přivezla. 😀
Já teď bohužel nevenčím, je vedro a večer, když se ochladí, tak už je brzo tma a to teprve uklízím štěňata ze zahrady. Pravda ale je, že smečka začíná pořádně zlobit, asi ze žárlivosti na ty malý prcky, se kterýma se každá návštěva mazlí a nosím jim dárky. 😀
Aha, tak to jsem blbě pochopila. Tak pokud někde jinde venku, tak je to v pohodě.
Lupus Foder AB
To je lupusova fabrika?