Aktuálně: 2 330 inzerátů269 823 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 14.12.2025, 11:08:51 xxx.xxx.162.253

Fotku teda nemůžu dát, protože majitelka má na FB z kruhů jen videa. Pejsek se ofiko jmenuje Jazzman z Botičskych Meandrů. A včera taky získala v pracovní třídě CAC Cherry sestřenice Henrieta z Botičskych Meandrů. Krásný úspěch rodné chovky, chovatelka má velkou radost. Ono u takového početného a dost exteriérově rozmanitého plemena je to dost těžký, každý rozhodčí preferuje jiný typ, někdy i barvu.

Sarah01
Sarah01 14.12.2025, 10:39:03 xxx.xxx.162.253
orionka-2:

krásny, urostlý , mladý a voňavý frajer - nevymřeli náhodou ?

Ještě že jste dodala bejvávalo. 

Já myslím, že jsou, a někdy voní až moc. 😁

Sarah01
Sarah01 14.12.2025, 10:28:38 xxx.xxx.162.253

Tak dnes jenom VD, pan rozhodčí upřednostňuje spíš medvídky a těžší psy, naše linie je jiná, lehčí. Však na fotce je to vidět. 😊

Jinak malý synoveček od Cherry získal v závěrečných soutěžích 3. místo o nejkrásnější štěně, BIS 3 Best Minor Puppy. 🥰

Sarah01
Sarah01 14.12.2025, 07:21:20 xxx.xxx.162.253
Daja:

No mě nevadí, ale je pravda, že na ně musí mít človíček náladu. Jako představa, že jsem někde na zábavě a tam dají ploužák a přijde si pro mě krásny, urostlý , mladý a voňavý frajer a požádá mě o tanec , hmmmm velice ráda půjdu zaploužit🤣 ( ha bejvávalo).

Ploužak mám nejradši tento od Nazareth. 🥰

Sarah01
Sarah01 14.12.2025, 07:16:47 xxx.xxx.162.253
Daja:

No taky fakt nádherný👍a bude i dnes?

Ano, dnes taky. 

Sarah01
Sarah01 13.12.2025, 21:55:02 xxx.xxx.162.253

Nevím no, tyhlety utahaný cajdáky se mi fakt nelíbí.

Sarah01
Sarah01 13.12.2025, 21:47:49 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Víte, že já nemám žádné výstavní ani sportovní ambice, ale že se raduju z každého úspěchu zdejších pejsků…tak bych se ráda pochlubila, i když teda zcela nezasloženě, ale přeci jen mě to hodně potěšilo, protože se jedná o Maťulkovo brášku…takže mu samozřejmě vždycky držíme palce a máme radost, když je úspěšný…

Calvin Silent Wind TRIOCACIB PRAHA 12.12.2025 - den první V1, CAC, CACIB, BOS a třešničkou na dortu je GRAND ŠAMPION ČR, 13.12.2025, den druhý a opět velmi úspěšný. V1, CAC, CACIB, BOS

Obrázek

To je moc krásné umístění 👍🏆🎉 A pejsek je fakt moc hezký.

Můj odchov Beanie z Kočovskeho dvora dnes získal V4 v třídě mladých. Ještě musí pořádně nasvalit a bude to možná lepší. 😊

Obrázek
Sarah01
Sarah01 13.12.2025, 13:51:07 xxx.xxx.162.253
šavlozubka:

A já už jsem fakt otrávená. Vracela jsem se z dvouapůlhodinové vycházky a potkala jsem jednu sousedku taky se psem. A tak mi povídá, že se jí jiná sousedka ptala,  jestli toho psa taky někdy pouštím. Mladý pán je aktuálně ve fázi totální pubertální kníže Ignor. Vodítko a stopovačka jsou moji nejlepší kámoši. Furt dokola opakujeme základy a stejně mám pocit, že to co už znal, vyletělo  ušima do povětří a v hlavě zůstala jen totální černá díra. Denně nechodíme patnáct kiláků, cvičíme, doma vymejšlím různý hry, aby si zaměstnal mozkovnu a místní parková elita (nejlépe ti, co nechají psa lítat a pak do něj pálí elektrikou nebo mají už dávno vyklidněnýho důchodce) do mě furt jede a pomlouvá, že ho chudáčka nepouštím na volno. No úplně mě to vyhodilo z konceptu. A to procházka byla celkem fajn. 

Obrázek Obrázek

Z toho si nic nedělejte, děláte to správně. A že oni na to mají jinej názor, je jejich věc. Já venčím i 8letou fenu na stopce, když je potřeba, a lidem je po tom kulový. Já nejlíp znám svoje psy a vím, co mám dělat, abych byla v klidu jak já, tak moji psi a ostatní lidi na procházkách.

Sarah01
Sarah01 13.12.2025, 13:39:57 xxx.xxx.162.253
Daja:

Ne ani teď to neladí spíš tam slyším šušlání a dokonce manžel říkal, že to bych dala i já po třech v žíle👍.

🤣😂 

Sarah01
Sarah01 13.12.2025, 13:25:05 xxx.xxx.162.253
Anonymní:

A to se zapomnělo na Top video psího muže kde jednoho psa na špagátu uváže u krámu (bez náhubku, něco jako NO) a druhého tam nechá navolno. Taktéž bez náhubku. A jde si nakoupit.

Našla jsem podobnýho výcvikáře i u Ostravy, resp. vykouklo to na mě na FB. Kolik takových ještě asi je. 🙄

Sarah01
Sarah01 13.12.2025, 13:16:09 xxx.xxx.162.253

U nás podobně, do 11 krásně jasno, sluníčko vyhřálo i dům na 20 stupňů, teď už zase mlha a mrzne. 

Sarah01
Sarah01 12.12.2025, 17:05:23 xxx.xxx.162.253

Na stránkách KCHLS je uvedeno toto, neskutečný. 😟

Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 12.12.2025, 15:13:57 xxx.xxx.162.253
assil:

No můj pes žere dobře a sežral by toho kvanta a fakt mu nehrozí, že by byl hubený, ale musí to být co zná, takže když mu někdo přinese nějakou zakoupenou novinku, tak smolík, někdy se nechá po delší době přesvědčit a ochutná a zjistí, že dobrý, takže postupně se nám naštěstí sortiment trochu rozšiřuje. Bohužel když byl štěně, tak mě nenapadlo ho socializovat i na jídlo. 🙂

🤣 To potom já jsem socializovala až moc.

Sarah01
Sarah01 12.12.2025, 10:44:54 xxx.xxx.11.197
assil:

Ono Fitmin má lepší a horší řadu, tohle je složení tý horší.

Můj pes dostává všechno tak různě na střídačku a žádný zažívací potíže nemá, ty vidím jen u psů co jsou striktně jen na granulích.

Bohužel můj pes je děsná vybíravka, nežere co nezná, a to ani maso, někteří lidi by mohli vyprávět jak si nevzal ani párek nebo sušený maso, takže když přestali dovážet mnou preferované granule, byla to celkem katastrofa a nakonec žere prostě jen Fitmin, tak právě alespoň kupuju tu lepší řadu.

Ale štěně bych fakt radši naučila na něco jiného.

No myslím, že je dobrý když je pes na granule alespoň trochu zvyklý, ono se to občas může hodit.

Mám známou, jejíž golden maso nepozře. A to vyzkoušela všechno možný. Nakonec má pes granule k dispozici celej den v misce, aby vůbec něco sežral, a i tak je hubenej, podle mě. Já toto třeba nesnáším. Přijela jsem k jednomu odchovu na návštěvu asi po dvou letech, pes tlustej jak sud a granule samozřejmě v misce. Naběhla Cherry a celou misku sežrala, než jsem si toho vůbec všimla. 😂 Jenže když pes nežere, tak co dělat, že jo. Možná by pomohla žravá konkurence (u nás to pomohlo), ale každý nechce dalšího psa. 

Sarah01
Sarah01 12.12.2025, 10:39:57 xxx.xxx.11.197
Varaxi:

Já bych se s dovolením vrátila k tématu a tím je Fitmin. To jsou průměrné granule a takové jsou nedostatečné. Podívejte se na to složení. Vám to opravdu přijde nako něco, co by měl pes žrát? 

Maso (sušené drůbeží maso 27 %, čerstvé maso/drůbeží, vepřové, hovězí 25 %, hydrolyzovaná vepřová játra 3,5 %), drůbeží tuk 11 %, rýže, pšeničná mouka, pšeničné otruby, kukuřice, pšenice, hydrolyzovaná drůbeží bílkovina, sušené (cukrovarské) řízky, pivovarské kvasnice (2,5 %), pšeničné klíčky, lisované jablečné výlisky (1,5 %), lososový olej (0,4 %), kořen čekanky (0,1 %), juka (0,05 %).

Ne, toto bych nedávala a štěněti už vůbec ne. Záleží ale na tom, na čem přišlo od chovatele, to od zadavatelky nevíme. Každý štěně nesnese náhlý přechody.

Sarah01
Sarah01 12.12.2025, 08:11:11 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

Ještě jsem zapomněla napsat, že to že běžně mi zákazník říká honem honem, jede mi autobus…to by ještě šlo, ale speciálně dneska chtěli 3 lidi platit kartou a měli překročený limit, tak jim to nešlo…a normálně mi říkali jakože co mají dělat…no tak jim říkám, že teda buď si přes bankovní apku musí ten limit zvýšit a nebo teda zkusit odjet k nejbližšímu bankomatu a zkusit vybrat hotovost…tak limit si navýšit tady nemůžu a vybírat nechci a ve své podstatě byli naštvaní na mě, že nemůžou zaplatit, i když na účtu ty peníze mají…nevim, co si představovali, že udělám já…že jim dám zboží zadáčo a nebo že udělám čáry máry fuk a ten limit jim takhle navýším…

Jako obecně mi přijde blbý, když lidi dorazí k pokladně zaplatit a teprve když mám teda rozmarkováno a chci po nich zaplatit, tak začnou peníze převádět ze spořáku nebo z účtu na účet.

A teda ještě bych zmínila, že mi přijde, že se nám tady rozmáhá takový nešvar…lidi přijdou platit…já jim řeknu částku a čekám, jim zazvoní telefon a ne aby když už to zvednou řekli “prosím tě, já jsem teď u pokladny a platím, zavolám ti za chvilku”, ale normálně telefon zvednou a krafou…jsem asi fakt konzerva, ale to mi přijde fakt neslušný.

A pak další věc…zdravení…mě bylo vždycky vštěpováno, že pozdravit je slušnost a odpovědět povinnost….jako chápu, že ne každej, kdo vleze do krámu, tak pozdraví…ale když jdu prodejnou, míjím zákazníky, řeknu jim “dobrý den”… a máme oční kontakt…a ono nic…ticho…to mi nepřijde normální…a to jsou třeba i lidi v mém věku, takže ne že by to byla nějaká mladá generace, která nezdraví…

To s tím limitem na kartě se stávalo manželovi a já bych ho v tu chvíli u té pokladny tehdy nejradši zaškrtila. Ohledně financí byl naprosto nemožnej. Třeba se nám i stalo, že jsme přišli k pokladně na nějakém hradě, už byly vydané vstupenky a jemu karta nefungovala, protože už byla dávno prošlá a tu nově vydanou měl samozřejmě doma v šuplíku. 🙄 Že si občas zapomenu převést peníze ze spořícího na běžný, se mně taky stává, ale většinou platím na samoobslužné pokladně, takže si v klidu převedu peníze a zaplatím a nebo si je převedu během procházení mezi regály. Jinak to telefonování všude považuju taky za neslušnost. U nás to dělával ve firmě kdysi dávno německý ředitel výroby, prostě byla nějaká porada, zazvonil mu telefon, on začal německy vykecávat a všichni na poradě museli i půl hodiny čekat. 🙄

Sarah01
Sarah01 12.12.2025, 07:56:38 xxx.xxx.11.197
Elisak:

Já kdysi brigádničila v Bille v Praze na Celetný, vydržela jsem 3 týdny  a teda nikdy víc… Zavíračka v 22:00 a pak ještě přepočítat kasu, když jsem ve 23 vypadla na metro byla jsem ráda. Do postele se člověk dostal někdy kolem 1 ráno a další den už měl být někdy před 7 v práci… Dělalo se krátkej-dlouhej týden, takže buď 3 nebo 4 dny v kuse… Jako fakt masakr. Totální nevyspání a celou noc jsem v hlavě slyšela pípání pokladny. A to že se člověk občas přes hodinu doprošoval vystřídání, aby si došel na záchod a ty nasraný ksichty lidí, když tu pokladnu konečně mohl zavřít…

Kdysi dávno, když jsem ještě do Billy chodila denně, jsem si tam všimla prodavačky, která už byla před důchodem (později jsem se dozvěděla, že do toho důchodu opravdu odešla) a nahlas nadávala na lidi, jak už ji se.ou. Koukala jsem na ni nechápavě, dnes už chápu. Dcera taky chvíli brigádničila v Kauflandu a zážitky děsný. Jako chápu, že někdo to dělat musí, ale já bych do supermarketu nechtěla jít pracovat ani náhodou. Takže se modlím, aby tady firma vydržela ještě těch cca 6 let, který do toho důchodu mám, protože nikde jinde by mě už v mým věku asi nezaměstnali, jedině v tom obchodě.

Sarah01
Sarah01 12.12.2025, 06:25:37 xxx.xxx.11.197

Tak já krmím barfem tuším cca 6 let, taky na základě debaty na iFauně, granule už doma nemám ani pro strejdu příhodu. Aktuálně beru masíčka Pošvář, protože Vetamix mně po letech začal smrdět. Psům teda ne. 😄 Konečně to teda dorazilo i k nám do pohraničí a rozváží i jiní prodejci, nejen Vetamix. S jídelníčkem si hlavu nedělám, do masa přidám, co zrovna doma mám, moji psi sežerou všechno.

Ale co se týká štěňat, tak kdybych je prodávala jen lidem, kteří budou barfovat, tak mně jich většina zůstane doma. Tak to bohužel je. Oni třeba chápou, že to není nic složitýho, když jim to člověk vysvětlí, ale většinou nemají prostory na další mrazák, a nebo se s tím zkrátka nechtějí piplat. A popravdě já radši prodám štěně do bytu, když vím, že se mu lidi budou věnovat a pes bude součástí rodiny, než když mi někdo naslibuje hory doly a ve výsledku si ani nevšimne, že má na zahradě psa postiženého mrtvicí. Jinak teda 16ti let se dožije málokterý plemeno a jen barf tomu nepomůže. 

Sarah01
Sarah01 11.12.2025, 17:09:42 xxx.xxx.162.253

Tak lidi tak krmí a já jim to vymlouvat nebudu, i když vím, že je to hlavně z pohodlnosti. Při odběru štěněte jsem dávala každýmu přednášku a jestli krmí přirozeně z těch všech dva majitelé, tak je to moc. Když už nekrmí granulema, tak to maso vaří a prostě jim to nevymluvím a můžu se snažit, jak chci. Je to jejich volba a jsem ráda, že aspoň nechali ty granule, na kterých byly ty štěňata odchovaný, i když já jsem jim dávala jednou denně i to maso.

Sarah01
Sarah01 11.12.2025, 14:28:44 xxx.xxx.11.197

Štěňatům do cca 8 měsíců se většinou dávají jako hlavní strava granule, protože se do nich nemusí nic jinýho přidávat, ale zrovna s Fitminem teda zkušenosti nemám, krmila jsem buď Wolfsblut, nebo Farminu.