My jsme to dnes vzali z Horního Údolí přes Koberštejn, Kazatelny, Bublavý pramen do Rejvízu a přes Starý Rejvíz zpátky. Cca 20 km. Moc jsem nefotila, většinu fotek má u sebe syn.
My jsme to dnes vzali z Horního Údolí přes Koberštejn, Kazatelny, Bublavý pramen do Rejvízu a přes Starý Rejvíz zpátky. Cca 20 km. Moc jsem nefotila, většinu fotek má u sebe syn.
Xerxova:mám flákací dovolenou (ještě zítra) a tak jsme ráno funěli hodinu nahoru do kopců (až tam, kde živáčka nepotkáme - pro Orionku na Milíř neboli Pilzberk) ), pak hodinu sbírali borůvky (a Yoda si žužlal kus sušeného hrtanu a byl velmi spokojený že on trhat borůvky nemusí) a pak další hodinu pomaličku klesali zpátky a posbírali i nějaké ty houby.
A fotky máte? Se vždycky těším. 🙂
Tato paní má na stránce info, odebráno celkem 168 psů včetně dvoutýdenních štěňat, některé pejsky má u sebe, fotky strašný.
Ph:u zavaznych pripadu se dava jako trest ne zakaz chovu na chovku, ale na jedince te chovky. Pak zalozeni ji CHS nebo “prodej” uz nedava smysl . Ale myslim si teda, ze ten trest navrhuje klub
Jo, já si matně pamatuju, že klub chtěl, aby to řešila ČMKU, ale oni to vrátili zpátky, že trest musí udělit klub. Přesně to bude vědět Arosek, je členkou disciplinárky.
Sardullah:Moje ovčanda jako štěně parvu měla…ne teda od chovatele, podařilo se nám to asi dotáhnout z venčí, neboť s ovčandou jsme dodržovali, že před doočkováním nikam, takže jen doma a na zahradě, kde předtím žádný pes léta nebyl. V tý době to u nás asi docela lítalo, vím, že vet říkal, že je toho teď dost.
Bylo to v roce 1990. Nebyla teda hospitalizovaná na veterině, ale denně jsme tam dojížděli …opravdu to nebylo o tom, že štěndo má nějaký průjmíček…dodnes si pamatuju, co jsem se nad ní zabrečela, že mi umře, protože apaticky ležela..jako už je to let, ale ty průjmy a zvracení, tu bezmoc, to si pamatuju dodnes. A myslím, že jsme měli obrovský štěstí, že to přežila…
Tak já samozřejmě nemám zkušenosti z nějaký veterinární praxe a podobně, ale “lehká” parva mi přijde, že to je v případě, kdy štěně přežije.
Já teda vůbec netuším, co může být lehká parva. Jestli to vůbec existuje. Náš první pes to chytil jako štěně na dětským pískovišti, kde jsem to nějak nečekala. Neměla jsem zkušenosti, věděla jsem houby. Denně jsme jezdívali na injekce, myslela jsem si, že tak malý štěňátko to snad nemůže přežít. Dostal se z toho a od té doby jsem vždycky při štěňatech byla až úzkostlivá. Od jedné známé fenka GR byla s parvou na veterině půl roku hospitalizovaná, dostala se z toho, ale ten účet. To byla ta nechvalně známá chovka, majitelka CHS jim tvrdila, že se štěně muselo nakazit v autě po cestě domů. Ale mně řekla, že se štěňata nakazila na veterině při očkování.
janaa:Rony 2009-22.7.2025 U nás od 29.12 2024 z útulku,protože 16ti letého labíka jsem tam prostě nechat nemohla. Nebylo to s ním jednoduché,ale přesto tu řvu jak želva. Bloncky ho přivítaly s otevřenou náručí a bude jim taky chybět.
Prožil krásných pár měsíců navíc. 🥰
Bobca:už tu dlouho nikdo nepsal…
vždy,když píšu,že jsem něco zapoměla,přemýšlím,co tam mám dát?CO si říct?.."zapomínám",tak jen "mě"? anebo opačně?..Kdy se používá pomůcka “pomni,abys nezapomněl?”..vím,že si to můžu vyguglit,ale určitě máte k tomu nějakou pomůcku..(jak mně a mě-tu už vím)👍Děkuji češtinářky🌼
Přesně tak, my jsme ve škole taky používali pomůcku “pomni” (nezapomeň), resp. naše učitelka.
Sardullah:No tohle jsem si tak nějak myslela, že by mohl být tento případ…prostě z normální chovatelky se to nějak zvrtlo a právě mi ani nepřišlo, že by to byl nějaký úmysl klasický množky.
Vůbec nechápu, jak někdo může tolik psů vůbec obstarat, i když jenom na nějaký minimální záchovný úrovni.
Upřímně si myslím, že by měl být omezen počet psů, které má člověk ve své péči, ať už je majitel a nebo ne…
Taky nechápu, zvládat to absolutně nemohla, ti psi musí být v hrozným stavu.
Já mám teď aktuálně psy 3 a neumím si představit mít byť jen o jednoho víc. Jako jo, člověk může jet dočasně jak motorová myš, ale třeba onemocní a už je problém, pokud je sám. Však to tady mnozí známe.
BaLu:Sarah, jak mohla mít dvě chovatelské stanice? Leda jednu na sebe a druhou na nějakého rodinného příslušníka…
Každopádně je hrozivé, kam to zašlo a jak dlouho trvá, než dojde k odebrání psů.
Já si myslím, že jedna CHS byla na matku.
Už v minulosti usilovali zahraniční chovatelé o vrácení svých odchovů v jejím majetku a bezvýsledně. Je to strašný, když si uvědomíte, kde váš pes skončil a jestli to vůbec přežije. ☹️
FB stránku pořád má, ale info poslední z roku 2018 https://www.facebook.com/www.goldyforever.cz/?locale=cs_CZ
BaLu:Myslela jsem, že je to na rodné číslo…
Ne, CHS není na rodné číslo, uvádí se jméno a adresa. Znám několik chovatelů, kteří mají dvě CHS, ta druhá je na manžela nebo na syna nebo na jinou adresu a mám pocit, že to lidi většinou dělají z vyčůranosti. Teda aspoň co mám já sama zkušenost. Třeba případ té ženské, která prodávala štěňata novým majitelům, ačkoliv byl celý vrh nakažený parvovirózou, 3 štěňata uhynula atd. Byla potrestaná zákazem chovu na půl roku (směšný trest), tak si její manžel založil další chovku, aby ten zákaz mohli obejít, ani ten půlrok nemohli vydržet, holt vydělávat se musí.
Sardullah:No a jsme zase u toho…dokud bude poptávka, tak bude i nabídka.
Teda já si upřímně myslím, že rádoby chovatelka to musela mít už nějak v hlavě vypatlaný, protože 145 psů velkého plemene? To už mi přijde hodně i na klasickou množku.
Píšou, že dřív měla registrovanou chovku, tak jestli u ní prostě nepropukla nějaká psychická porucha, stejně jako lidi hromaděj věci, tak jestli ona nezačala hromadit psy. Čímž to teda neomlouvám….
Četla jsem i diskuzi pod článkem…někdo tam píše:
Mám sousedy, kteří si koupili psa na dálku, dovezli jim ho ráno o3.30 a měli si ho vyzvednout na benzínce, v autě bylo asi dalších ohadem co říkali 50 psú , divím se lidem co jsou nepoučitelní. Pejska si dovezli, bylo jim ho líto, ale dnes vidí, že to bylo z množírny, jen se divím, že to nenahlásili.
Takže co na to říct…to už ani není o tom, že se nechali podfouknout nějakou starou hodnou paní v načančaným obýváku…
No, tady v tomto případě je to, Jani, trochu jinak. Ona měla 2 registrované CHS Astral Sky a Goldy Forever. Mám kousek do Brna kamarádku, která má od ní 2 krásné fenky. Já jsem ještě v roce 2017 uvažovala o tom, že si od ní taky vezmu štěňátko, když jsem ji viděla na výstavě. Měla krásné psy, dovezla si i ze zahraničí chovného psa. Pak ale začala nějak blbnout, kryla psem, který ještě nebyl chovný, i když PP měl, a štěňata PP už nedostala. Jedna moje známá ze Znojma si právě z toho vrhu vzala fenku, chtěla ji vyloženě na chov a samozřejmě netušila, navíc byly s tou Milenou kamarádky, takže to od ní ani nečekala. A od té doby to šlo z kopce. Říká se, že se na tom jejím psychickém stavu dost podepsal ten manžel. Jak zmiňuješ, prostě ty psy hromadila, nechtěla se jich vzdát, tvrdila, že se o ně nikdo nepostará tak, jako ona. ☹️
Kontrol tam tehdy bylo několik, ale údajně snad měla ona někde známé nebo je ukecala a nic se nedělo. A to psalo, že jí mají odebrat jen 24 psů, zbytek že jí nechají, ale nakonec neodebrali žádného.
Jo, je to ono, Odrovice případ Růžičková - Blaháková, před těmi 4 lety, kdy se to řešilo, tam bylo snad 50 psů a už tehdy byli zanedbaní. Absolutně nechápu, jak a čím je krmí, a tipuju, že se jí to tam páří mezi sebou, to přece nelze uhlídat. A není to klasická množírna, ona je totiž psychicky nemocná a ta štěňata už několik let nechtěla prodávat, protože se o ně bála.
Já teda koukám, že letos jich moc není. Zatím jsem posbírala cca 5 kousků. Loni mi lezli po fasádě, letos jsem je zatím přistihla jen na chodníku. A v truhlících s petunkami jsem je taky zatím nenašla, kdežto loni mi je málem sežrali.
Žebra mu nelezou, tak si taky myslím, že je to v normě.
Po zkušenostech vím moc dobře, jak je těžký vybrat ty správný lidi. Některým chovatelům, kteří mají 5 vrhů do roka, je to jedno, ani vlastně nemůžou budoucí majitele pořádně prověřit. Mně teda na mých odchovech hodně záleží a musím říct, že někdo jen naslibuje a skutek utek.
Bobca:Jo,a ještě-včera navečer tu byla dlóóuhá bouřka..hromy blesky..chrstan mi umyl okna-šlo to přímo na barák..Sarah-šlo to někde od vás🌩️..🤭
No vidíte a já jsem zase měla pocit, že to jde od Olomouce. 😁 Hlavně, že napršelo. Stihla jsem posekat trávník doslova s odřenýma ušima, zastihly mě první kapky, když jsem uklízela sekačku. 👍
V neděli oslavila moje Béčka první narozeniny. 🎂🎉
Beckie, Bailey, Hollynka (Bria), Bruce, Megi (Bubble), Bowie a Jožinek (Beanie).
Bodlinka:jinak průjem u štěněte po odjezdu od chovatele je celkem běžná záležitost, prostě stres. jako samozřejmě nebavíme se o průjmech krvavých a placatých štěňatech, ale prostě přechodně řidší stolici bez dalších příznaků.
Ano, právě. Moje starší fena takhle po příjezdu domů průjmovala asi 2 týdny a teda nenapadlo by mě, abych zkusila podojit chovatele.
Anonymní:Lékařskou zprávu poslali, o kompenzaci mluvili,ale zatím nebylo sděleno jakou. Jejich vet má být rodinný známí. Jen upřesňuji - štěně mělo mít v noci průjem, není apatické, nemá teploty, není krev ve stolici, nezvrací. Problém měl začít cca 12 hod od odjetí od nás . Mě prostě přijde zvláštní,že by to chytlo jen 1 z celého vrhu. Doporučili jsme test od jiného výrobce a bylo to pochopeno jako útok.
Připadá mi to účelové.🤔 Uvidíte, jakou kompenzaci budou chtít. Ale já jako chovatel bych to v tomto případě zamítla. Něco jiného by bylo, kdyby byla nakažená všechna štěňata a odcházela s průjmem už od vás.