Příspěvky uživatele
Sarah01
Jo, není to takový prase. A úprava není ani nijak náročná, hlavně je to prcek. A je jich docela málo, takže je to na výstavě samý BOS, BOB a CACIB. 😁
assil:Kdo chce normálního pejska a asijské plemeno, pořídí si japonského špice. 😀
Jo ani bangkaew se u nás moc nerozšířil, hodně jsem o něm četla, je to fakt pěkný pes, a ono není divu, těch lidí, kteří jsou na asijská plemena nastavení, u nás asi moc není.
Jj, má ho kamarádka, docela nenáročnej kromě toho, že obskočí každou fenu. 😄
Plaka:Tradičně upozorňuji, že dneska začal Crufts. 🙂
Přímý přenos z dneška je tady.
https://www.youtube.com/watch?v=ZyQJZ5Njunc&ab_channel=Crufts
Díky 👍, určitě budu sledovat, od nás GR letělo několik chovatelů, tak jsem moc zvědavá, jak dopadnou.
🤣😂
Tak koukám, že ten přístroj můžu využít i jinak.
Já mám nejstarší SZ z 10. 6. 2023, některé si ale neukládám a mažu je. Netuším teda, odkdy tady všichni jsme. Zkuste se na to zeptat adminů.
Teď jsem zrovna četla toto, lidi už fakt nevědí, coby roupama a lezou všude jak kobylky. Kde ta zvířata teda mají žít?
Ne, nejsem žádnej ochranář. Ale dělat humbuk kvůli jedné oběti, která navíc vlezla medvědovi do teritoria a vystřílet proto všechny medvědy? Slováci uvažují redukovat ty, kteří ztratili plachost a lezou přímo do měst nebo do vesnic, což mně přijde rozumný.
No, všimla jsem si, že zrovna vám vadí skoro všechna divoká zvířata. Pro vás je nejlepší zvíře domácí a nejlíp užitkový a ještě s minimem péče. 😉
U nás zatím nic, ale už týden je moc teplo, ve vysoké trávě už určitě budou. Včera jsem objednala Symparicu Trio, bude zítra a hned ji dostanou.
Včera jsme byli zatim jen jedno kolečko přes lom.
drvodelkafialova:No jistě. Takže až příště někoho medvěd roztrhá nebo jen zraní, tak řeknete podle situace jeho rodině či jemu, že to je vlastně v pořádku, protože na přejezdu ve Višňové se srazila dvě auta.
Ne. Ale zrovna vy jste ukázkovým příkladem toho, že těch 450 mrtvých ročně na silnicích vám tak nějak nevadí, však co, mrtvej sem, mrtvej tam. Kdežto jeden mrtvý za 100 let po setkání s medvědem je strašná tragédie, a proto zničit medvěda.
Jinak si myslím, že Slováci si s medvědem nějak poradí, na to zrovna my jaksi nemáme vliv. Může se nám to nelíbit, můžeme se vztekat, ale to je tak jediné, co s tím můžeme dělat. A popravdě je mně to nějak jedno.
No, tak očividně to tak je, mrtvých na silnicích je cca 450 ročně, mně to málo nepřijde, ale dle některých je to normální. Oproti jednomu zabitému medvědem. Ale ten vadí. Protože medvěda nechceme, ale auta jo a jejich provoz si omezovat rozhodně nenecháme a pravidla dodržovat nebudeme. 🤷
drvodelkafialova:Takže, protože na silnicích jsou nehody, je vlastně jedno, že někoho sem tam zabije nebo zraní medvěd
Tak když je jedno, že na silnicích je plno mrtvých, očividně to asi nikomu vadit nemá, tak proč by mělo vadit pokousání od medvěda? Navíc když je plno pokousanych lidí od nezvládnutých psů jejich majiteli a to taky nevadí? Toho medvěda tady uměle nikdo nevysadil, ani na Slovensku ne. Jak už bylo řečeno vejš, mění se klima, zvířata migrují, migrují i lidi, tak to tak prostě je. Jaká je vůbec šance, že toho medvěda za život potkáte? Větší šanci máte umřít na klíšťovou encefalitidu.
No, ono na té silnici to taky není nic příjemnýho, člověk taky často neumře hned, někdy umírá v autě třeba hodinu, někdy umře až v nemocnici. Mám to takřka z první ruky, ne z časopisu. Jinak myslivci jsou i tady mezi námi, však holky nebo kluci se ozvou.
assil:Srovnáváte hrušky s jablkama. Mobilita je pro nás dnes životně důležitá, bez ní bychom pomřeli hlady, takže mrtví na silnici jsou daň za přežití ostatních. Medvědi pro nás nijak důležití nejsou, takže nechat se jimi zraňovat a zabíjet je totální zbytečnost a zbytečně zmařené životy, položené na oltář ne životní nutnosti, ale ideologie.
Jo, to jsem si myslela, že to takhle napíšete. Na silnici holt vše dovoleno. 🤮 Jen nevím, čím to je, ale mně se ve jménu jídla na té silnici moc umírat nechce. Ono to občas taky není ve jménu jídla, ale z blbosti.
Toho medvěda zbytečně přeceňujete, žádný lidi nesežral. Daleko nebezpečnější jsou nezvládnutí psi blbých majitelů.
N:Dejte si do Google vyhledání.. Třeba “medvěd usmrtil člověka”. Uvidíte že sežral..🙂 Není toho vůbec tak málo. A i kdyby jen jeden, tak je to zmařený život a mluvíme pro krista boha o člověku!! Zjistí jak snadná je člověk kořist a je průšvih.
Hm, tak si nejdříve přečtěte, kde to bylo. Nejspíš v tom vašem věčně opěvovaným Rusku. 😂
assil:A to se ten člověk mohl nechat i zpopelnit, to byl jistě rád. 😀 😀
Nerozumím. Na silnicích zahyne ročně tolik lidí a často jsou v takovým stavu, že ani nejdou identifikovat. Ale to je v pořádku, protože jezdit potřebujeme, hlavně kamiony musejí jezdit, abychom měli co jíst. Denně čtu na FB, jak lidi bagatelizují přestupky, jako je překročení rychlosti v obci, předjíždění na plné a vůbec zákaz předjíždění hlavně kamionů a plno dalších. Nejvíc zabitých lidí medvědy je v Rusku a v Evropě v Rumunsku.
Buggyra:No ten, co to má “jen na vejce” by se měl starat ještě líp. Takhle mu asi moc nenesou…
Taky si to myslím, ale jak nesou, netuším, s těmito lidmi se nebavím a ani na tom nehodlám nic měnit.
Nikoho nesežrali, tak nešiřte paniku. Ten jediný člověk, který na útok zemřel, byl pokousaný, ale ne sežraný.
drvodelkafialova:Já jsem ráda že u nás nejsou a naprosto chápu Slováky, že vedle nich žít nechtějí.
Já nechci žít vedle některých lidí a bohužel musím.