Asi obojí, bych řekla. Totéž, co u lidí. Já ji nosím, aby mně nesvítilo do očí. A někdo ji dává psovi ze stejného důvodu. I sluneční brýle už takto u psa někdo zdůvodňoval. Já psům nedávám ani jedno, zatím.
Asi obojí, bych řekla. Totéž, co u lidí. Já ji nosím, aby mně nesvítilo do očí. A někdo ji dává psovi ze stejného důvodu. I sluneční brýle už takto u psa někdo zdůvodňoval. Já psům nedávám ani jedno, zatím.
drvodelkafialova:Blízko. Taky to tak obvykle začíná. Nicméně právě u podobných cvoků těch pár měsíců co dostanou, nepomůže. Vysoký peněžitý trest a zákaz chovu. A ten zákaz třeba tak, že v jeho domácnosti nesmí mít zvíře nikdo.
No, já pochybuju o tom, že u nás trest odnětí svobody vůbec plní svoji funkci. Jedině snad tu, že eliminuje jedince, aby s ním veřejnost nepřišla do styku. Jenže na to je to většinou hodně krátká doba. Takže vlastně neplní svoji funkci skoro vůbec a my to ještě platíme. A ty zákazy se běžně překračují, protože asi (nevím) není žádná kontrola.
Ono je to často buď a nebo. A protože lidem se ještě umřít nechce, tak jedou radši do té nemocnice. Já už teď vím, že za pár let tam budu muset zas. A jen si na to vzpomenu, tak je mně z toho šoufl už teď. ☹️
Sardullah:No super, tak teď ve zprávách na Nově mluví o novele trestního zákona a že za některé činy bude jen peněžitý trest a mimo jiné by do toho spadalo i týrání zvířat.
No tak super, tak teď už se nikomu nic nestane a může vesele týrat zvířata jak chce…ti bohatí to zaplatí, ti nemajetní, tak z těch nikdo nic nevymůže…takže trest nula nula prd.
Nejsou místa ve vězení. Prý. Takže se budou hledat alternativní tresty i u jiných trestných činů. Radši to nekomentuju.
Já si všimla až teď, že jste v nemocnici. Přeju, ať je brzo líp.
Já jsem v Olomouci v nemocnici nikdy nebyla, takže nevím, jak to tam chodí, ale v Krnově na chirurgii třeba taky nemají nadstandardní pokoje, všechny pokoje jsou třílůžkové nebo čtyřlůžkové a vždy dva pokoje mají společnou koupelnu. Musím teda říct, že až teď naposled jsem se jakžtakž vyspala, jinak předtím nikdy, buď někdo chrápal a nebo se mnou na pokoji byla popletená stařenka, která pořád chtěla utíkat z postele. To jsem tehdy nevydržela a hned po dvou nocích požádala primáře, že chci domů. Nemocnice nesnáším úplně stejně jak lesní žínka, ale holt někdy se nedá nic dělat.
Dnes jsem byla přezouvat pneu v Brumovicích u Opavy, s Dráčkem jsme si udělali výlet kolem vesnice a byla jsem příjemně překvapená, jaké jsou tam krásné výhledy.
Na druhé fotce v dálce je rozhledna H. Kudlicha v Úvalně, na šesté je věž kostela sv. Rodiny v polských Branicích.
Dafi:Holštejn
Vždycky jsem tam byla na podzim a koukám, že na jaře je to větší krása. 👍
Doron:A ten pán je prý vozíčkář..
Taky jste to četla? Někdo, kdo ho zná osobně, tam psal, že vozíčkář není, ale na profilu měl fotku, že nechává psy hrabat a hrát si na pískovišti pro děti. To mně teda přijde přes čáru.
Mít doma takovou potvoru znamená být pořád ve střehu. To je hrozný stres a tady bych asi taky byla pro utracení.
K tomu případu toho ambully XXL jsem na FB četla spoustu komentářů hlavně u Stafordi a spol. , spousta lidí píše, ať si ho někdo vezme na převýchovu, ale oni sami by ho nechtěli. Ovšem psal tam jeden majitel dvou bullů z Prahy, že si pejska určitě vezme, že jen potřebuje lásku. Tak jen doufám, že se tak nestane, jinak pánbůh s Pražákama.
Ladd:V zoo se, když je potřeba, zvířatům antikoncepce běžně dává. Lepši, než držet zvířata v nepřirozených skupinách.
Vím to, proto to píšu. 😉
acher:Závěr nevím,přepnula jsem to.Štvali mě.Tichou nenechali nic dokončit a z těch dočasek tam mlela,jak ona je nej…
Taky jsem to na ivysilání nedokoukala, nedalo se to.
janaa:Chovatelé jsou idioti, trend dělat ze psů mazlící hračky je šílenej a tyhle blbci už neberou psa jako šelmu a zvíře. I jedna z mých mírumilovných labradorek první dva týdny nepustila ke štěńatům nikoho, resp. mě a chlapa, a pod přísným dohledem, a na dálku dvě nejbližší osoby, kamarádku a sousedku, které smečku běžně hlídají, pouštějí,starají se o ně. I přesto ani tyhle dvě nesměly přímo k bedně a vzít štěně do ruky. Přijít někdo cizí,tak je bez pardonu napadne. A ta chovatelka,co tam mele nesmysly o mírumilovných fenách je taky kr…
Přesně tak, v prvních dnech jsem na štěňata mohla sahat jenom já, všechny ostatní by fena sežrala, navíc první tři týdny žádný návštěvy domů ani nepouštím.
Tak teď jsem se na to podívala a to je fakt snůška keců jak od Jílkové, tak ze strany té ženské od dočasek DD. Jak a co proboha má proti chovu bull kříženců dělat ČMKÚ. 🙄
Hlavně, aby se jim tam ti medvědi nepřemnožili, jak vlci v Srní, a nemuseli samicím taky dávat antikoncepci. 😄
Popravdě proto mně vadí TV poplatky a jedno, jestli se budou zvyšovat nebo ne. ČT dávno neplní veřejnou službu tak, jak by měla a jak deklaruje. Lidi měli spoustu očekávání s příchodem nového ředitele Součka, ale řekla bych, že je to ještě horší, než za toho předchozího. Dřív se sem tam dalo na něco dívat aspoň o víkendu, teď už ani to ne.
BaLu:Ta Jílková je úplně šílená. Nenechá lidi domluvit, skáče do řeči a hlavně vůbec nemá nastudované aspoň základní pojmy. Je jak dryjáčnice. Škoda, že nenechá mluvit paní Tichou.
Ani se na to nebudu dívat, Jílková je tím známá a tento pořad měli už dávno zrušit. Dostává tam prostor ten, kdo umí nejvíc řvát.
Orionka:Ke psům z Rumunska mám dvě poznámky:1/ i v Rumunsku jsou útulky, ze kterých odchází psi očkovaní. 2/ v Rumunsku žije dost psů na ulici, jsou socializovaní, nejsou nebezpeční, jsou krmeni a jsou tam spokojení. Takové nemá cenu odchytávat a dovážet do Čech “do zajetí” - jsou to psi volnosti. A takový dodatek - titulek vzbuzuje dojem, že se přitoulala z Rumunska 😃
Jestli ta fenka nebyla náhodou případ č. 2. 🤔
janaa:Efe-to chce nějakou kámošku,která je na stejné vlně. Já takhle taky jezdím,nejlepší dovolená. Nějakej den se teda i válíme,ale min. půlku času výletujeme, nemusíme nic řešit, pohoda. Za měsíc budeme v tuhle dobu na Rhodosu,protože v létě budou štěnda, jen teda nevím,jak za týden stihneme všechny výlety,co mám naplánovaný😂
To je ta nejlepší varianta. Já takhle kdysi jezdila do Alp s kamarádem. Ale našel si po rozvodu konečně ženskou, tak už jezdí s ní. 😊
Já teda úplně nevylučuju, že bych si někdy vzala nějakýho milýho křížence z útulku. Ale musel by mně opravdu nějaký padnout do oka, rozhodně už nechci žádnýho psa napravovat, necítím se už na to. Spíš bych chtěla zase určitý plemeno s určitou povahou a pořád si třeba v klidu užívat výstavy a cestování, baví mě to, samozřejmě že by to muselo bavit taky psa.
Tak u moře to chápu, to zas jo. Tam ale já nejezdím, já spíš na aktivní dovolenou na hory. Týden to bez nich vydržím, ale víc fakt ne a to si i tak na túrách vždycky říkám, že tady by to pro ně bylo super. 🙂 Zase je fakt, že jednoho psa vzít není problém, horší je to s celou smečkou, to by nikde neubytovali.