kometa:Dřív měl každý doma krávu na řetězu,
A vy si taky pořád svítíte doma petrolejkou?
Jj, bez auta, bez mobilu, suchý záchod, koupat se jen v sobotu….chtěla bych to vidět, tu spokojenost.
kometa:Dřív měl každý doma krávu na řetězu,
A vy si taky pořád svítíte doma petrolejkou?
Jj, bez auta, bez mobilu, suchý záchod, koupat se jen v sobotu….chtěla bych to vidět, tu spokojenost.
janaa:No,on vlčáka nikdo nikde ležet nenechal,páč vlčák hlídal barák,a taky neměl psa každej,kdo má do zadele díru. Ale ono opačně, když pes uvázanej před obchodem kousl děcko, dostalo přes prdel dítě,ne pes, že k němu nemá lízt (taky jsem takhle dostala,když mě kousl pudl). Dneska by z toho byla reportáž na tv nova. Ale ne,taky bych psa nikde neuvázala. Kdysi se mnou chodila na nákup na vesnici čuba,k vesnickýmu krámu,ale ta měla před obchodem odložení a čekala na rohlíček
Ad zákaz uvazování,se trošku bojím,že pro řadu těch psů to bude horší než teď. Takhle třeba měli pár metrů,teď budou zavřený na fleku v nějaký boudě nebo pidi kotci…
Jo, zrovna včera jsem byla u kamarádky, vesnice cca 20 km odsud a ve stejný ulici vlčák uvázanej u boudy. Myslím, že takovíhle lidi se o nějaké změně zákona buď ani nedozví a nebo to fakt mají někde.
Jinak můj soused zleva měl v minulosti vždycky vlčáka, kterej byl hlavně v kotci, občas ho pustili proběhnout po zahradě a sousedka nadávala, že dělá díry a že půjde z domu. 😄 Dnes mají křížence, kterej má k dispozici zahradu permanentně, díry všude a vyběhaný cestičky kolem plotu. Včera soused zrovna sbíral 💩 a zahrabával ty díry. Cestičky kolem plotu mu nevadí, prý aspoň to tam nebude muset v létě sekat. 😀
Doron:U nás před sámoškou psy teda nechávám, před Lidlem bych se bála.
Jednou jsem tam něco nutně potřebovala a vzala jsem Frama dovnitř. Moje vysvětlení, že je sice velkej, ale přitom je vlastně malej, je na chvíli zmátlo a dalo mi čas popadnout co jsem potřebovala. Pak nás přednostně vzali ke kase.
Tak to jste měla štěstí, u nás mě do Billy se psem nepustili, chtěli po mně potvrzení, že je “zdravotnický pes”. 😄
assil:Ale hodně lidí nechává, tady před supermarketem je nějaký pokaždý, když tam jdu neb vedle je sídliště.
Jo, vidím to u nás taky a často když já vycházím s nákupem, tak pes tam ještě kňučí. Nechápu. A fakt bych se bála, že mně psa někdo ukradne, i když většinou jsou tam uvázaní různí kříženci.
Před obchodem bych psa uvázanýho nenechala ani náhodou.
Před cca 2 lety jsem si koupila benzínovou sekačku Hecht, protože tady v blízkým servisu nic jinýho z těch “levnějších” značek neopraví. Stála 8 tisíc, čtete dobře, a je to neskutečnej krám. Kromě toho, že to neposeká vlhkou trávu, tak čistit se musí po každém sekání a to tak, že se musí nahnout jen na jednu stranu, jinak nateče olej, kam nemá. Už jsem taky musela vyměnit nůž a sehnat ho byl úspěch a stejně úplně nesedí. Nevím no, 8 tisíc mně nepřijde zrovna málo, Fieldmann se stejnými parametry stála polovinu, bohužel servis až v Prostějově nebo v Šumperku. A ten já potřebuju, protože na jaře si to sama neudělám. Bylo mně nakonec řečeno, že kvalitní sekačky stojí od 15 tis. vejš. To abych vykradla banku asi.
Dnes se u nás praly všechny deky a přehozy a na čistém voňavém se dobře spí. 😊
Ph:vyrabi se stale -na netu, v DMku maji. tam maji jeste i nemecke zlucove mydlo
Díky, tak to se musím podívat pořádně, zatím jsem ho tam nenašla, ale většinou to jen proběhnu.
Všechno nej přeju. 🌹
Doufám, že Blanka nemá kotník zlomený. A obdivuju vás v té tmě, já už bych tu odvahu asi neměla, prd vidím a fakt se bojím, že by to nebyl jen kotník. 😊
megi-the-pes:vanish je hrozná sr… ty hadry zničí, na kafe je dobrý to neprat, jenom sodu s citronem, nebo octem a nechat ležet… jak to zamatláte, dostane se kafe do vláken a čau
nejlepší zatim marseil. mýdlo a prací soda, prací gel… ale nesmíte to “vařit” jako já, to je pak Hrnečku, vař! …no ale mám hodně gelu, že jo 🙂
v mým pracím prášku je vždy nějaké to m. mýdlo a skoro nic, protože jsem ten rozmazlenec, co nesnese nic jinýho, hned problém
kafe, tss, to my umíme lepší věci… oslintaný ruce od podávání pamlsků utřít do zimní bundy… pak Bůček řekne málo přidej a skočí a hned máte dvě krásné medvědí tlapy, tak jsem si říkala, esi by teda nemoh pošlapat tu bundu celou, že bych to jako vydávala za vzor, bundy, ne psa… a Megi se zas válí v bobcích srneček, jsou pěkně zelený… ale dala to, bunda, mýdlo a 90, enže sem zapomněla otočit kolečko (mám jich už tak víc, než je běžné) a dala tam kalhoty zimní, a ony už jaksi nejsou zimní
a tydle psy byste chtěli regulovat? dyž mě naučili prát? skoro
Kdysi bývalo mýdlo Lanza, teď už jsem ho nikde neviděla. Pořád si ho kousek chovávám, to je na fleky zázrak.
rapotačka:Prát po kafi? Prosím, čím to pustí?
Vanish?
Zrzavci:Tohle mi - zvlášť, když jich je víc než jeden, přijde asi jako menší zlo, stejně prochrápou habakůk hodin a když se jim pak člověk opravdu věnuje, tak si myslím, že tímhle netrpí. Teda oni pak netrpí ani tím košíkem třeba, když je to člověk hezky naučí, ale……prostě … tohle je naprosto nepřirozená věc, dráty na hubě. Z jeho pohledu - proč? Z jeho pohledu je to naopak špatně, nemůže se bránit.
Jasně, že košíky , vodítka , aj. jsou prostě nutnost, ale ……. no, stejně s tím nic nenaděláme.
To já si taky myslím, že když jsou přece tři, tak nemůžou trpět. Ovšem můj pes si myslí úplně něco jinýho. 😄 Schválně vám to někdy zkusím nahrát na telefon. Kdyby k nám v tu chvíli někdo přišel, tak určitě bude tvrdit, že jsem ho zrovna pustila ze řetězu, kde neskutečně trpěl ve větru a dešti. 😂
lesnizinka:Bývalý výcvikový prostor Brdy, Šumava, Českosaské Švýcarsko….Obrovská území s pár lidma.
No, zrovna Brdy bych řekla, že vhodný moc nejsou, a Českosaské Švýcarsko asi taky ne, tam by se lužní les těžko někde vytvořil. A nebojím se, že kdyby to šlo, tak by tam už dávno byl. 😀
Zrzavci:Šikovnej pan Fram. Koukám, že už jedete do plnejch?ˇŽe už jste zrekonvalescenovaný?
OT. při pohledu na Frama v košik mě napadlo, jak my lidi těm zvířatům furt něco převracíme, vnucujeme nepřirozeně a jak oni jsou s tím v podstatě v pohodě, nebo se to naučí, ač je to naprosto nepřirozený 🙂 . Jsou to úžasný bytosti, který pro nás udělají cokoliv. To nošení koše je to nejmenší, já vím, ale - když si to člověk otočí - že by nás někdo někde choval takhle jako psy a nasazoval nám náhubky, obojky, vodítka….. 🙂 . Mají to s náma svatou trpělivost, co?
To teda mají. Hlavně musí na nás čekat dlouhé hodiny, než se vrátíme z práce, abychom se jim mohli věnovat. Někdy je fakt lituju. Hlavně, když z té práce přijedu a můj pes se tváří jako nejvíc týraný chudáček, kterého panička bez špetky svědomí opustila. 😄
Kde nikdo nebydlí.
Lidi jsou dnes skoro všude. A kde nejsou, tak za chvíli budou. 🙂
Dublinbarzoj:My dnes venčili s kamarády barzoji. Sníh už je málo kde a kluci si užili sluníčko i smečku. V neděli má zas sněžit a mrznout, tak nevím, jestli se těšit nebo děsit. Kluci sníh milujou, tak a bude správně.
Teda úplný jaro. ☀️
Dnes konečně jasno, ráno byly -3, odpoledne teplo, ještě netopím a doma je 19. Tak jsme byli na delší kolem komína. Ale fotky zase nemám, zase jsem nechala doma mobil. Nikoho jsme nepotkali, jen nějakého klučinu s dronem.
Já nechápu, proč by můj pes 62 cm, 38 kg měl nosit náhubek, kdykoliv vylezu z baráku.
Sardullah:Teď. když se hledala ta doga..bohužel s tragickým koncem…tak jako klobouk dolu, defakto se sháněli lidi na pomoc s hledáním, lidi, co mají drony a jsou ochotni pomoc a tak nějak se to celý koordinovalo a organizovalo, domlouvalo…, to mi přišlo smyslupný….lidi jsou v jádru hodní a když můžou, tak pomůžou a věřím tomu, že když jsou požádáni, tak se vždycky dobrovolníci zadarmo najdou….alespoň já bych se určitě takový akce zůčastnila, kdyby to bylo někde v okolí…..ale jak jde o prachy, tak mi v hlavě začne blikat varovný světýlko, když ty lidi neznám a nevím….
Ano, tady mi to hledání právě přijde takové chaotické podle toho, co paní píše na svém profilu. Takhle toho psa těžko najde a odchytí. Někdo jí zavolá: Teď jsem ho viděl tam a tam, ona tam hned jede a samozřejmě pes dávno fuč. No, ale radit už nebudu, paní a její známí jsou ve stresu a tím pádem v ráži, takže to nemá cenu. A posílat někomu cizímu peníze na benzín taky nebudu.
megi-the-pes:Hledá furt, vystavuje tam QR na Revolut platby.
Takhle by se dal financovat terorismus.
A to je takto jako v pohodě žádat o prachy? Jako já samozřejmě nemám nic proti tomu, aby jí lidi pomohli, ale vždycky jsem si myslela, že takto zveřejněná sbírka nebo žádost o peníze musí mít určité náležitosti. To je jak kdybych já napsala na FB: lidi zaplaťte mi benzín, už nemám peníze a potřebuju jezdit do práce, třeba.