Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 07.07.2023, 22:26:08
Co vám, proboha, kočka pozabíjí? To snad máte chované ptáky nezajištěné? Kočka ale není jediný predátor, který si na andulce může smlsnout. Znovu opakuji, kočky nemáme a to, že nám chodí na záhony kálet cizí kočky, nám vadí. Tedy mne nelze považovat za kočkomila. Ale prostě je to tak, že se kočky pohybují volně. Ty, které mají majitele i ty, které jsou polodivoké. Nic s tím nenaděláte, i kdybyste chodili po uších. Můžete kočku zabít… ale vzápětí se objeví nějaká další…
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 07.07.2023, 16:50:24
Milý anonyme, tedy leithian, nevzpomínám si, že bychom si někdy potykaly.
Mě by mohla ohrozit užovka třeba tím, že se leknu. Teď vážně - nepoznám exotické hady, tedy jejich druhy, nevím, který je jedovatý a který škrtič. Předpokládám, že obyčejné, zde běžně žijící užovky nechováte, to by asi nevynášelo, že…
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 06.07.2023, 22:21:19
Co bude platná kočka ve voliéře? Jak bude chytat myši? Ve voliérách lidi kočky mají, ale ušlechtilé kočky, výstavní, chovné, ale ne vesnické myšilovky. Do voliéry - kotce - nezavíráme ani psa, natož bych nezavřela kočku. Kočky se pohybují volně staletí, tisíciletí, ale až teď z toho mají někteří jedinci osypky.
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 06.07.2023, 22:18:32
Jak jsem psala, o hady se nezajímám. A tak nevím - nemusí být chov (chovatel) hadů registrován někde na úřadě, aby se vědělo, kde je potencionální nebezpečí? Nepodléhá chov hadů nějakým bezpečnostním předpisům? Protože had je oproti kočce nebezpečný - buď je jedovatý nebo škrtič…
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.07.2023, 11:06:52
Vás bych teda za sousedku nechtěla. My kočky nemáme, patříme k těm, co jim cizí kočky chodí kálet do záhonů (pes jim nevadí, protože máme záhony oplocené a pes se tam nedostane). A co je to štve. Ale zanadáváme si a konec. Nikdy by mě nenapadlo takhle bojovat se sousedy. Kočka je prostě zvíře, které uznává své hranice teritoria, které se nekryjí s ploty a hranicemi vytyčenými člověkem. A je to tvor užitečný a potřebný zejména na venkově.
Já nic neinzeruji, takže můj pohled je jen ze strany čtenáře inzerátů a jen v sekci psi. Přivítala bych úpravu, při které by šlo třídit inzeráty na psy s PP a bez PP a na stáří zvířete - štěně, dospělý pes.
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacekk z 05.07.2023, 10:26:08
Tomu fakt věříte?
Říká se - “nevstoupíš dvakrát do téže řeky” a platí to i tady. I kdyby to bylo jak píšete, tak za rok bude vše jiné, i my, původní diskutující na ifauně, budeme jinde, posuneme se jinam i v názoru na požadavek obnovení ifauny v původní podobě… Přinejmenším budeme tady na chovzvirat.cz, kde nás vlídně přijali, kde nám vycházejí vstříc, kde pro nás dělají úpravy a kde já velmi oceňuji vstřícnost a ochotu adminů.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 02.07.2023, 15:46:56
Bezva, že se vše obrátilo k lepšímu, bezva, že jste našla dobrou vetku. Ale, protože jsem ze stejného města, ráda bych věděla, které veterinární ordinaci se vyhnout.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 03.07.2023, 11:27:24
A začalo to typickou cikánskou férovkou - 15 cikánů versus 3 Ukrajinci. Jenže přesila holt narazila… Dokud se budou řezat mezi sebou, tak je mi to jedno. Jen doufám, že bude mít Blažek i vláda natolik koule, aby to nedošlo tak daleko jako ve Francii…
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 02.07.2023, 07:39:42
Díky za odpověď. Já bych štěně ke starým psům nepořizovala. Nechala bych je v klidu dožít životem, na jaký jsou zvyklí a pak si užila štěně. Kdysi jsem to udělala - ke starému psovi - 14 let - jsem si vzala 2,5 letou fenu. Neměla jsem to dělat. I když jsem se mu věnovala, tak jsem na něm viděla, že není spokojený. Někdo má samozřejmě jiné zkušenosti, ale já toho lituji.