Já jsem celá mladá, a taky bych nechtěla 😀 Ale holt si chci vozit zadek, celkem zalevno, tak se nedá svítit. Na druhou stranu, až se budu cítit stará, tak asi nebudu potřebovat ani tolik rajtovat, tak nebudu muset kopat bobky…
Já jsem celá mladá, a taky bych nechtěla 😀 Ale holt si chci vozit zadek, celkem zalevno, tak se nedá svítit. Na druhou stranu, až se budu cítit stará, tak asi nebudu potřebovat ani tolik rajtovat, tak nebudu muset kopat bobky…
Já právě ráda bez opěrek, to se mi líbí na tom posledně pořízeném (Eric Thomas tuším), že je to taková placka, nikde nic nezavazí, to já ráda (a dětičky mají smolíkof, budou jezdit na tom, co je). Hauzr mi posledně vnutil lýtkové opěrky na ten univerzál, co mi šil na koně, jako jo, nevadí mi tam (to je zásadní), a tím, že sedím věčně v záchodovém sedu jako bych seděla na koni poprvé v životě (fotky nepublikovatelné), mi ani nepřekáží, tak je tam holt nechám. Zase do kopce je fajn, že když odlehčuji, je o co se opřít.
Ale už mám trenérku, nejlepší, kterou jsem mohla sehnat, teď jsme vynechávaly kvůli počasí, ale jak bude tráva, tak jdeme znovu na to! A bude líp. Budu si na to myslet, no v té placce mi to jde zřejmě lépe s těma nohama než v tom skokovém univerzálu, co mi bude cpát nohy dopředu i kdybych nechtěla… No ne že by mi jízda třeba v drezurním sedle s nohama moc pomáhala… to nebude sedlem, ale jezdcem. Ale ona to trenérka uvidí, až si na tu drezuru sednu 😀
Co se komfortu týče, vlastně nevím, že by mě z nějakého sedla nebo nesedla něco bolelo. Vím, že mě bolívaly kotníky, ale pořídila jsem šikmé široké gumy do třmenů a na B taky kloubové třmeny, a přestalo bolet. Jezdím hodně s váhou ve třmenech, takže by asi bolelo na čemkoli, kde budou třmeny. Taky mě pobolívá pravé koleno, ale přestane, když si vyhodím na chvíli nohy ze třmenů, tak soudím, že by třeba bolelo v každých třmenech (právě, že se o ně hodně opírám, taky zlozvyk).
Jé, to se dobře čte, tak to bych mohla taky na černého pouvažovat o nějaké sportovní variantě! Děkuji.
Musím s paní prokonzultovat. Já jsem si anglii na černého koupila, nosila ji právě předtím IC, ale vymohutněla z ní - na welshoaraba to zatím rámcově sedí, trochu se houpe zpředu dozadu, dečka to docela dobře dolaďuje, ale jsem domluvená se sedlářem, že na jaře mi sedlo přecpe tak, aby sedělo lépe, tak se těším. Na koni zatím žádný komfortní projev nepozoruju, ale já nejsem moc dobrý pozorovatel. Chodí s tím uvolněně, nekrátí krok, neváhá zaskočit do cvalu, když to k tomu je, tuhle cválal z kopce a taky neříkal nic divného. Tak možná že bych Orx připořídila na něj jako druhé sedlo, když ta anglie bude do budoucna ok. Akorát teda nemusím umělé materiály, kůže je kůže… jsem to anglické sedlo koupila někdy na podzim zanedbané, otřela jsem z něj trochu plísně, a do ledna jsem si ho nevšímala. Teď jsem usoudila, že by nebylo od věci se mu pověnovat, tak jsem ho vzala domů, důkladně ošetřila, a to sedlo je jak NOVÝ. Není to tedy žádná indie, to je fakt.
Asi mi víc vadí potenciálně všudypřítomné kamery s nekonečným záznamem a rozpoznáním obličejů a tak dále. Tenhle je aspoň vidět.
Já mám takový pocit, že ti Amíci toho Trumpa brzo vynesou v zubech… Zajímalo by mě, jakou má v současnosti podporu…
AI dodala tato data:
Klíčové výsledky aktuálních průzkumů (leden 2026)
Aktuální data od předních agentur ukazují mírně rozdílné hodnoty, ale shodují se na převaze nesouhlasných postojů:
Real Clear Polling (průměr k 8. 1.): 44,1 % schvaluje / 52,7 % neschvaluje.
Reuters/Ipsos (5. 1.): 42 % schvaluje / 56 % neschvaluje.
The Economist/YouGov (12. 1.): 39 % schvaluje / 56 % neschvaluje.
Morning Consult (12. 1.): 46 % schvaluje / 51 % neschvaluje.
Gallup (poslední měření): 36 % schvaluje, což je jedno z nejnižších čísel v jeho druhém období.
- tak to ještě není tak zlé. Počkáme si, co zase vymyslí za taškařici příště. Nevím, zda v těch datech je již zahrnutá podpora ICE při úspěšném zásahu proti nebezpečné nepřítelkyni státu, dlouhodobé rezidentce a matce od dětí, se psem na zadním sedadle…
Já jsem včera vybíhala z práce kolem půl páté, protože se tmělo, a já musím bobky ve výběhu dolovat ze zmrzlého sněhu pokud možno za světla. Já si teda ten půlmaraton dala, děkuji pěkně, dobývala jsem hnůj svůj vezdejší následující 2 hodiny a naštěstí přes uježděný sníh odvozila 4 vrchovaté káry bobků. Bobky nutno odkopat od země železnými hrabičkami, pak teprve se dají nabírat a vkládat do zařízení k odvozu. Podělila jsem koně senem, dovlekla od auta 15 litrů teplé vody na udržení rozmraženého 200l zásobovacího sudu, dolila koním vody (poníkům nic, jen obnovit díru v ledu, skoro nepijou, a měla přijít obleva).
Dneska mě bolí pravá nadp*del, asi jsem si něco natáhla nebo namohla nebo ofoukla. Byla jsem u koní vzácně sama, normoš jsme na to aspoň dva…
Dneska odpo zubajda, to bude u koní zase sama máti zezačátku, ale od zubničky rovnou frčám k ořům zase tahat kolečka a káry s hnojem. Máti to naloží, já odtahám, ona už se s tím netahá, je ráda, že sebou někde neřízne.
Už včera odpo ve výběhu tři nad nulou, dneska ráno déšť, všechno snad během dneška roztopí. Bych si přála. Potřebovala bych dosbírat bobky z toho výběhu, kde momentálně ořové tráví svůj zimní čas, když už jsou teda oři za draho odčervení. Tak až to roztaje, budu se do toho moct pustit 🙂
Já jsem na Orx četla chválu před nějakými pěti lety, kdy jsem ho taky vážně zvažovala, ale po mé definici hřbetní ploutve, kterou má B na zádech, mě od toho bezkostráři odradili (a dobře že tak). No samozřejmě osobní zkušenost nemám…
Ha, jste se na to ptala na fejsu, že? Jsem šmírovala… Já se nějak kloním k těm, co říkají, že když je kůň teplý a nepromoká na kůži, tak dobrý. Já bych ještě pozorovala kondici a to chování pod sedlem, no u plňase je kondice vidět ze dne na den a jakoukoli discokoli dá najevo kily dolů.
Achjo, už se tmí, tak já tahnu do stáje, kutat bobky od země, protože jinak to budu dělat při svitu čelovky, a tu mám “wie bitte” (čti: vybité)… Doufala jsem, že toho v prasé stihnu víc.
Tak jako já umím dodat i pěkný 10-50kg kámen, ke kterému se figura dá přilepit, že. Tady Liberecká žula je pojem, stačí zajít do lesa a nějaký si vybrat - to už se bude blbě krást 😀
No ostatní koně jsou samozřejmě holí. Včetně toho letos úředně 35letého. Z toho visí rampouchy…
Tak to moje musí nastartovat několikrát denně a v kuse jezdívá max. 10 km 😀 To je ráno od domu do práce, odpo z práce ke koním, večer od koní domů.
Tak plňas má u mě doma teď termodeku a kdyby mělo být ještě hůř, tak by dostal přes tu termodeku ještě pláštěnku s krkem, ale to už by se asi nehnul 😀 To už by vypadal jak ti koně na vtipných obrázcích, jak jsou omotaní jako mumie… Není sice z nejtučnějších, ale zadek má kulatý a kondice na půlku zimy ucházející. Tak jsem v rámci možností spokojená.
A když ne ON, tak udělám JÁ z moduritu. A bude! 😀
To on to lněným olejem ošetřuje sám od sebe 😀 Má kombo lněný olej a pomerančový olej, venku to příjemně voní, v interieru to vyhání hmyz i slabší povahy… to by se nemuselo vyplatit krást. Tak já MU řeknu, že jsem ho zase do něčeho uvrtala. Bude jistě skákat metr radostí 🙂 No uvidíme, zda se uvolí, neslibuji nic. Jakmile obleví, samozřejmě mu nastane zase hoňka v práci…
Tak jsem koukla na své příspěvky před rokem. Tak dávkování opakovaně nebylo, to si pletu s tím, že jsem to dávala všem koním… A dostala jsem to určitě v jedné menší stříkačce pro všechny koně.
4xJana tím odvšivuje pravidelně, před rokem psala… třeba se tu objeví a podá informaci 🙂
Mně to veti nadávkovali stejně jako je dávkování pro ty krávy… Vím, že se o tom bavili v ordinaci. Ale přesnou dávku vám nepovím, a také vím, že jsem dávala opakovaně, ale nevím už, v jakých intervalech. Myslím by to mohlo být tady v konverzaci zmíněné ten rok dozadu…
Můj taky vyřezává, třeba by to vyfiknul (až bude teplo, nemá vytápěnou dílnu)? Mám se zeptat? On by to udělal asi zadarmo… ;-) No a co se toho 3D tisku týče, nepotřebujete barevný, nabarvíte pak temperami a nastříkáte lakem proti povětří nebo nabarvíte nějakými pokročilejšími barvami a nemusíte přestříkat lakem 🙂
Na figuru se hodí dodat text (zezadu nebo zespodu), že je laciná, nudná, a víc už stojí ta svíčka vedle.
Já mrznu v autě, ale nefouká v něm, nezapínám na těch 10 min topení, to akorát ždíme baterku a ten pětilitr se stejně až do práce nemá šanci ohřát, do práce v tomhle dojedu tak tak s tekutou vodou v chladiči 😂
Sníh je desetinásobek tekuté vody. Na získání 10 l vody je třeba rozehřát 100 l sněhu 😂
No nesmí je člověk odradit, lepší něco, než nic 🙂