Příspěvky uživatele
Buggyra
assil:GD jak se dělá je prostě fraška na tahání peněz z kapes lidí, kdyby se skutečně chtělo dělat něco v tomto směru, muselo by to být úplně jiné.
Že Čína je lídr v GD? To jako fakt??? https://oenergetice.cz/uhli/cina-v-lonskem-roce-dominovala-v-instalaci-novych-uhelnych-elektraren
Čína jen naskočila na tu evropskou vlnu GD a dodává těm blbejm Evropanům to co si žádají, protože prostě prachy prachy.
Vždyť to je v pořádku, móda se otočila na zeleno a Čína rychle zareagovala, ono je vlastně úplně jedno, proč to dělá, hlavní je, že to dělá 🙂
No já mám druhou lednici na pytel brambor… Nemám je kde jinde uskladnit, bohužel. Zkouším to různě, loni u koní v seně, letos na chatě ve skříni, loni mi půlka shnila a druhá zezelenala závistí 😀 Letos mi to asi okoušou myši hádám, pokud to nepřejde mrazem. Musí to vydržet do Vánoc, pak už to je jedno. Vychází mě to asi na čtyři kačky za kilo 😀 To se to pak rozhazuje!
Jo, předevčírem jsem nasypala konečně ve stáji jed na myši, resp. otrávené zrno (z dosahu koní a slepic), takže očekávám “voňavou” zimu! 😂
Mrkev mám krmnou půl tuny, tak ji můžu koním krást, tak to je super. Ale loni jsem třeba mrkev neměla, no měla jsem asi tunu jablek (jakože jsme navezli tři plné vozíky od aut, takže tunu jako tunu), tak bylo také veselo. Konečně mám elektrické struhadlo, tak si tu mrkev okrouhám a nacpu do elektriky a ono se to samo nastrouhá, to je boží, budu chroupat celou zimu mrkev.
Já bych ty důchodce tak nepodceňovala. Vidím důchodky hromadně obrážet obchodní centra, a to tak, že pro mlíko jdou sem, pro kapustu tam, pro mouku do třetího. Nahoděj tašku na kolečkách a už frčej. Maj na to čas, na rozdíl ode mě. Nevidím důvod, proč by si důchodka nemohla zaskočit pro zeleninu třeba k vietnamcovi nebo do večerky, když se jí nelíbí zelenina v hypersuper. Já vůbec netuším, za co jsou brambory v Penáči, ale u vietnamce ve vsi jsou za šestnáct. A má je pěknější, než já ze svého políčka. Teda, v bramborách se nevyznám, ale přijde mi to tak po vzhledu. Kolik taková samostatná důchodka sní brambor? Nakoupí si tři kila, hodí to do spodního boxu a má vystaráno na půl zimy. Teda moje máma aspoň jo 😀
Tak jo, když žádná diskuse, tak žádná diskuse. Jděte do politiky a zrušte to. 🙂 Držím palce. Mně by se to taky líbilo, nakonec já děti nemám po mně potopa.
Tímto si nejsem jistá, podvod to asi nebude, ale neodpovídá to jistě zaměření webu a také myslím, že prodej léčiv na předpis je takto nelegální?
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/208056-na-prodej-prasky-proti-bolesti-prasky-na-spani-prasky-na-depresi-prasky-na-uzkost/
Těch inzerátů je tam více.
Horsana už to vysvětlovala párkrát, taky jsem se divila, ale věřím jí. Předpokládám, že kůň není na tohle tak hajsavý jako kočka. A to na vetwebu i u kočky doporučují hladovku 24 hodin :-O
N: já s tím nebudu dělat nic. Ona až se Amerika probudí z šípkového spánku a zjistí, že už kukuřice na polích neroste, artézské studny vyschly a lesy vykácené, tak my už tady nebudem. To je jediná výhoda Ameriky. Čína jede na eko vlně jako blázen, jste si nevšiml, že jsou světovým lídrem přeměny? To asi málo dáváte pozor. Málo platné, Evropan vyprodukuje na hlavu nejvíc ekologické zátěže ze zástupců celého světa, snad kromě právě Američana, tak kdo už jiný by měl dělat grýndýl, než Evropan? A když se na GD vykašlem, zlikvidujeme si tady lesy, půdu, co budem dělat? Půjdem bydlet k vám na dvorek? Už ani ti Afričani k nám nebudou chtít, protože tady nebude co by. No ale jasně, vy ani já to už nezažijeme, tak nás to nemusí zajímat. Nakonec děláme to jen pro lidi a já vlastně lidi nemám ráda. Takže… 🙂 jak říkám. Já s tím nebudu dělat nic. Vůbec 🤪
Jo, inflace je protivná… Ale zase nemusím mít tolik strach si vzít půjčku, protože během splácení ta půjčka ztratí půl hodnoty a splátky se mi v průběhu času pořád “zmenšují” 🙂 Pro lidi, co mají naspořené peníze, je to ale skutečná rána. Já strkám peníze do nemovitostí, což se zpětně ukazuje jako velmi rozumné. Doufám, že nepřijde nějaký komunismus, v kterém mi ty nemovitosti poberou… Třeba kvůli tomu, že do nich potřebují nastrkat přistěhovalce nebo důchodce.
Když třeba já si chci jednou udělat velkou záchrannou stanici na morčata a právě ve venkovním výběhu, aby se jich tam vešlo… a na to potřebuji informace, jak s nimi naložit venku 🙂
Jsou odstavovány, protože se nevyplatí jejich provoz. Za prvé by se musely modernizovat, za druhé uhlí je drahé, protože povolenky, ale taky protože nechceme rozšiřovat dobývací prostory a vystěhovávat lidi z baráků. Kdybychom ty uhelky neodstavili, elektřina z nich by nám zvyšovala cenu elektřiny povšechně. Docela by mě zajímalo srovnání mezi náklady na udržení uhelek třeba na dalších 30 let versus náklady na dostavbu jaderky rozpuštěné do těch 30 let. Ono to může být dost podobné, jenže až dostavíme jaderku, budeme mít na pár desítek let klid, zatímco když zrenovujeme uhelky a nakoupíme matroš, za třicet let budeme muset zase řešit, kde vzít na jaderku… Tak nevím.
Kam se můžete stěhovat? Pod most.
To je zase subjektivní pohled. Vy se můžete stěhovat jen pod most. Já se můžu odstěhovat třeba do Británie nebo do České Lípy. Nebo k Fikovnici do Brna. Nemusím nikomu nic vykládat, nikoho se ptát. Kamarádka měla trvalé bydliště v Irsku, druhá ve Velké Britanii. Prostě se po škole sebraly a odjely. A je to asi zázrak nebo nevím, jak si to představujete, ale žijí normálně v CZ a mají tu bydlení i pro celou rodinu.
Nakonec… když máte peníze, můžete nejen vycestovat na západ dneska 😀
orionka-2:Můžete být vysazená, ale nesmíte kecat !
Kde balu kecá?
Orionko, kdo vám nařizuje si koupit přebrané brambory v Lidlu ve slevě? Však si kupte brambory jaké chcete? V tom je to kouzlo. Můžete jít k soukromníkovi a koupit za stejné peníze (ehm, levněji…) brambory na jaké si ukážete.
Anonym, N: Zeptám se na oplátku. S čím v GD konkrétně nesouhlasíte vy? Ať se bavíme o jednotlivých bodech. Nemluvím teď o formě provedení, jako třeba “zákaz” fosílie pálících motorů. Mluvím o páteřních tématech GD. Které je vám proti srsti, které považujete za protispolečenské?
Lidi budou platit ze svých kapes jakýkoli vývoj, to je úplně jedno, jestli se postaví jaderná elektrárna nebo se postaví plynová, když ty uhelné dosluhují. Lidi budou muset zaplatit i za tu skládku vyhozeného šatstva na Sahaře, i za tu hořící plynovou jámu v Turkmenistánu. Lidi platí za lety do vesmíru, hlubinný průzkum, za válku, za migraci. Lidi budou pořád za něco platit.
Neděláme to pro planetu, planetě jsme ukradení. Děláme to pro sebe.
Souhlas s balu ve většině. Taky jsem vysazená proti minulému režimu.
V tom konťasu asi nemáte jen trávy, ale taky větve, listí, kuchyňské zbytky, kolikrát celé drny, slámu zpod králíků, atd. atp. To je hodně různorodého materiálu a konťák se vyveze dřív než se to stačí moc zahřát.
rapotačka:KOMPOST
Teď mi volala známá, že ráno v 5 hod zjistili, že jim hoří kompost. Z listí, posekané trávy a různých "zahradních zbytků". Setkal se s tím někdo?
No jasná, je o tom díl Simpsonových 🙂
edit: V hnojišti sem tam nacházím normálně spálené seno na bílý popílek, jak se to zpopelnilo pod povrchem. Neblafe nám to celé, hnojiště je hodně vlhké, to by se neudrželo, ale v místech, kde je větší vrstva sena, tam se to “vypálí” zevnitř.
Celá propagace a implementace GD je postavená na hlavu. GD není v globálu špatně, ale politici si z toho umějí vytahat tyhle korouhvičky, na kterých se pak točí. Copak se asi děje v zákulisí?
Podle videí mám za to, že čápi v Makově bydlí tady.
Třeba když jsou odchována naprosto bez kontaktu s člověkem, tak to není problém. Ale když jsou odchována v těsném kontaktu s člověkem, tak to problém být může.
https://www.makov.cz/clanky/hnizdeni-handicapovanych-capu-bilych-ve-stanici-22.html
Makov nemá zřejmě čápy ve voliéře, ale jen ve výběhu, když nemůžou létat. Tak to se to pak mladým trénuje.