Na netu je bojovníků.😀😀 Realita je však jiná a myslím,že ani ti “cajti” by mnoho nezmohli. Včera mi volal brácha, že u nich na vsi hrabe jednomu cápkovi. Zmlátil mámu s kterou žije, cajti tam byli několikrát, vyhrožuje lidem v hospodě s nožem a bůh ví jestli nemá i “hardware” a co myslíš že se děje? No nic samozřejmě.😐 Třeba se vyřádí brzo na nějaké “fakultě” zase.😐 Ten systém je tak neschopný a shnilý..
Zase když vytáhne v hospodě nůž, tak s tím se už dá cos dělat. Když se páni v hospodě chytře domluví. Třeba vylejt na něj pěnovej hasičák. On ten fyzický kontakt je fyzický kontakt. To nenahradíš 😀
I ty drsonko. Uz vidim jal des zfackovat partu ukrajincu co delaj curbes 🤣🤣🤣 ani s tous vpji meginou by sis netroufla tak nemachruj
Jste asi nečetla (mezi) řádky. Tam stálo “volám polís”. Asi by nepřeskočila plot, aby je fackovala sama. Já pochopila, že “facka” zde byla zástupný výraz pro “jestli se rozzlobíme, budeme zlí” (což může skrývat cokoli od A po Z - nebo zavolání té policie na rušení nočního klidu, že).
Já o víkendu poslední letošní závody, tedy ty námi pořádané, a jsem úplně hotová. Celý parkur jsem uklízela sama s jedním pomocníkem, myslela jsem, že se ráno nezvednu, každý sval je cítit 😀 Všechno jsem tradičně pytlíkovala na poslední chvíli, ale zdařilo se, lidi chodili děkovat, donesli mi dárky, já jsem zase podarovala svoje spolupořadatele, kteří nezištně celý rok makali a kolikrát ze svého leccos přidali… nejúžasnější na tom je, že pro letošek hotovo 🙂
Příští víkend mám objednanou konečně dornovkářku na rovnání kostry své i koňovy, tak mám nařízený pohov a dodržím. Takže první válecí víkend od “dovolené” 😀
Jako že situace teď je že tu máme utečence před válkou? No i tak dostávají nálepku podle toho, jak se tu chovali jejich předchůdci. Ale souhlasím, že konkrétní jedinci za to nemůžou.
Moje kamarádka nemůže najít na Ukrajincích nit suchou. Říká, že zná jednoho dva slušné, a ostatní jsou špatně, že byla i u nich na Ukrajině a tam také špatně, jiná kultura, jiné hodnotové žebříčky, jiná mentalita… To jí vadí. Asi to bude vadit hodně lidem, ta rozdílnost. Ona má špatné zkušenosti s výsledky jejich práce, s jejich výrobky, s jejich pracovní morálkou, spolehlivostí, no a samozřejmě po známých posbírala mnoho historek, kterak si při práci na stavbě občas odnesli něco, co jim nepatřilo a kterak působili jako tipaři pro zloděje a podobně.
No asi tak, jako na západě koukají na Čechy 😀 A já za to taky nemůžu, že tak na mě koukají.
Někdo tu empatii vůči tomu zvířeti prostě nemá. Znám lidi, co jsou maximálně empatičtí k lidem, ale u zvířat jim to prostě nejde, nemají to v hlavě nastavené.
Tak já když budu dělat něco, proč by mě měli vyhmatávat, nebudu blbá a nebudu to dělat na svém domácím telefonu. Dá rozum.
Naopak, mít svůj domácí telefon, kde je člověk pořád jakože viditelný, mít domácí počítač, který jakože člověk využívá na všechno, to je krásná kamufláž 🙂 To je úplně maximálně nenápadné, páč když jste dohledatelní s nějakým zařízením, nebude už nikdo zkoumat, jestli ještě občas nepoužíváte někde nějaké jiné…
Bobčo, je to úplně jinak. Vedra právě způsobí, že se zpotím, a to je jedno, že je pořád vedro, když v tom pak někde zastavím mokrá. Jak se to odpařuje, hrozně to ochlazuje, no a nejvíc se zpotím pochopitelně na zádech, kolem břicha, tam to všechno steče… a jak stojím a ono se to studené a mokré na bedra nalepí, ještě tradičně se k tomu mírně ochladí, protože kmitám do večera a nebo slezu z koně a sundám si vestu, která mě do té chvíle ohřívala a izolovala. Oblečení má třeba jen pětadvacet a venku je třicet a nebo je venku pětadvacet a to promočené oblečení chladí na dvacet, ale to je přesně stejné jako s tou klimatizací. I když normálně bych v takové teplotě nikdy nenastydla, jak je to takhle lokální, tak šup, už je podbřišek proti zbytku těla podchlazený a už to jede. Neumím to líp vysvětlit. Děkování za vedra bylo ironické… Už mám ale u koní zásobu triček, tak se také převlíkám do sucha, a to hned.
Kluk ale nemá ukrajinské auto. Kluk si koupil v CZ české auto (nevím úplně, proč teda měnil RZ). Proto to auto má vše, co by mělo mít, tj. český techničák, českou technickou, českou evidenčku. Vždyť jestli mělo nálepku a ta technická měla někdy touhle dobou končit, to auto muselo být v CZ už minimálně dva roky 🙂
Já teda v chování toho chlapce (ani tedy samozřejmě příslušníků) také nevidím nic špatného, jedná s odstupem, ale podrobuje se všem pokynům, pouze k nim požaduje vysvětlení a zákonný postup, ostatně to po nás chtěl před lety i nějaký ten ministr vnitra, abychom hlídali práci policie a nahlašovali ty nečestné a nesportovní (máti se rozčilovala, co má co občany úkolovat dozorováním orgánů činných v t. ř.).
Píšu, že chce alternativu k tomu něčemu, co žere. On toho totiž nežere moc. A když se rozhodne, že ani ta určitá značka, co vzal na milost, mu nevyhovuje, tak samo známá zkusí znovu předložit všechny, co jsou dostupné, ale pokud se kocour nechytí, potřebuje do něj dostat něco domádo. Pečená kuřata mistr žere. Takže tím je to vyřešené.
A jo, známá kombinuje grancle a vaření, protože je to u těch koček levnější než krmit to konzervama. Při dvaceti kočkách. Dostávají od řezníka zbytky a dělají z toho šmakuládu, kterou pak kočkám frknou v zadělávací míse (vydrží to dvacet minut).