Aktuálně: 2 481 inzerátů • 293 190 diskuzních příspěvků • 21 491 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 28.06.2024, 07:34:42 xxx.xxx.198.226

Co zkusit mu to maso dát na menší kousky? Třeba mu tuňák vyhovuje právě kvůli tomu. Co mu to umlít? Třeba s tuňákem dohromady.

⋮
Buggyra
Buggyra 28.06.2024, 07:10:41 xxx.xxx.198.226

Nevím, co znamená “vykvětákuje”, ale pan dochtor pravil, tomuhle zase já tak nehovím, tak poslouchám. Když se to po****, tak to bude řešit stejně on.

⋮
Buggyra
Buggyra 28.06.2024, 07:09:50 xxx.xxx.198.226

Lyže jsou, páč na to nikdo nesáhnul. Chystám se na ně… už tu nohu, co víc používá, brousí po zemi. Musím to stihnout před odjezdem pryč… Nebo přijedu a bude mít kopýtka jako jelen - na dvě půlky 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 14:36:12 xxx.xxx.198.226

Aha, tak to já si umím zařídit zcela nekonvenční způsob života i bez koní 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 13:57:21 xxx.xxx.198.226

Hm, teď se mi nějak delší dobu neozývá ten člověk, u kterého jsem poptala seno. Začínám být nervozní, nechci shánět zase seno po všech čertech.

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 13:56:20 xxx.xxx.198.226

Já to kolem koní mám ráda a asi mě to i baví. Ale jestli přímo miluju koně jako ta zvířata, to nevím nevím. Líbí se mi na nich jezdit, ale kdybych se měla starat o koně, který mi nesveze zadel, do toho bych asi nešla. Asi jsem prostě z těch, kteří potřebují z těch koní “něco mít”, aby se jim věnovali. No a když už ten kůň k ničemu není… tak jsem ráda, že není můj, ale právě někoho, komu nevadí ho živit. (ehm ehm, kdože to koupil ty kortikoidy? Taky si možná lžu do kapsy 😀)

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 12:54:56 xxx.xxx.198.226

Však Horsana taky píše často, jak se hroutí, když jde o její koně, že to nechává zásadně ošetřovat kolegy. Mám v tomhle výhodu, že koně od malička za mě řešil někdo jiný a já k tomu přišla jak slepý k houslím, a asi to není tak úplně můj vyvzdorovaný a vysněný koníček, jako spíš něco, co “dělala máma, tak to dělám taky”, tak asi k nim nemám tak intimní vztah. Ale já nejsem hysterická ani u zraněných dětí nebo lidí, a to ani u svých příbuzných, spíš to bude tím, že je chyba u mě, jsem asi trochu psycho. Mno. 

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 12:51:17 xxx.xxx.198.226
JanaJanaJanaJana:

No on je totiž rozdíl majitel koně nebo dvou a pak když jich máte na hrbu 20, to se myslím otlučete rychleji.

Vidím to na sobě a stájových kolegyních vs. kamarádka. Kamarádka má koně 4 , a to 20 let….od velmi raného mládí. No a my majitelky jednoho/dvou koní, které koně vlastní relativně čerstvě (já 4 roky) vyšilujeme daleko více 😀

Jj, a když k tomu vlastně nakonec nejste majitel ani toho jednoho jediného a můžete si udělat odstup, tak to se potom zašívá o mnoho lépe! Nebo vyhrabuje z přívěsu krev lopatou….

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 12:50:02 xxx.xxx.198.226
Saga:

Anžto mě tak napadlo! Proč Vy vlastně Buggyro nejste vetka? Měla byste být! Při karambolu nemáte hysterické záchvaty, ošetřovat umíte, napadne Vás spoustu věcí, co můj mozek nezvládne vymyslet. Tady je někde chyba v systému!😄

Už mě lanařila zubařka, jestli nechci dělat zubařinu (u lidí). Prý "vy v tom rentgenu všechno vidíte! Vy jste to vyhodnotila naprosto profesionálně, jděte na zubařinu, uznají vám bio z fakulty, zkrátí vám studium na 4 roky a nebojte, my tady v ordinaci místo pro vás máme, uděláte si tady praxe, ordinace zařízená, pojďte, pojďte! 😀

Já nejsem studijní typ, gympl prolezla se čtyřkama, dyk by mě tam ani nevzali, to je výběrová škola. Teda ta veterina. Na zubařinu by mě holky asi protlačily 😂 vypadaly dost zoufale… Takže chyba v systému jsem nejspíš já 😄

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 12:45:46 xxx.xxx.198.226
Sarah01:

No, nejsem živnostník ani podnikatel, takže ne. A po D1 zásadně nejezdím. 

Přesně tak. Mít a nemít doma instalovaný internet je přece volba stejně jako užívat a neužívat dálnici.

Já po dálnici jezdit potřebuju, tak platím. Asi budu platit míň, než jsem platívala, poněvadž jsem přešla na dálničku na den. Takže místo tří až čtyřapůl tisíc za rok, které jsem dávala v minulosti dám řekněme kolem dvojky za rok. To si vlastně ty televizní poplatky můžu dovolit, když si takhle pěkně ušetřím, no ne 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 12:42:53 xxx.xxx.198.226
megi-the-pes:

No nemaj všecka autíčka d. známku, nepotřebují. Používáš dálnici, musíš platit.
Nepoužíváš ČT, musíš platit.

😀

Poplatku za tv se dá vyhnout. Firma, papíry na hlavu, méně než dvojnásobek živ. minima. Nevím, kolik je ž. minimum, ale 
papíry na hlavu mi musí dát úplně hned každý, kdo mě kdy potkal.

Poplatek asi musí platit i firma, ne?
Mít méně než dvojnásobek životního minima by mě omezovalo.
A nevím, zda by mě neomezovalo, kdybych měla papíry na hlavu.
Nemám hendykepovaného, kterého bych si mohla zapsat do domácnosti, ti bývají osvobození.

Ale nebojte se, mám neziskovku, já si ty peníze z těch daní zase vyberu 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 12:35:09 xxx.xxx.198.226
Sarah01:

Já třeba dálniční známku vůbec nepotřebuju, na co?

Tak vy asi nepotřebujete platit ani silniční daň, na co.

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 12:04:24 xxx.xxx.198.226
megi-the-pes:

Mně to vadí, i kdyby chtěli jen korunu měsíčně. 
Voliči demozkratů (jsem se dnes naučila nové slovo, autora jsem zapomněla, omlouvám se mu) nechápou, že jde o princip.
Pojďme dát silniční daň i běžným autíčkům! Jak se vám to bude líbit? A že to by i poloviční smysl, oprávněnost mělo.
Nemůžu žít s nespravedlností.

Nemají obyčejná autíčka dálniční známku?

Já už žiju s tolika nespravedlnostma.. třeba platím daň z nemovitosti. No.

Máte alternativu? Ráda na ni naskočím, ale internetové připojení si chci ponechat. Tak jak na to?

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 11:38:40 xxx.xxx.198.226

Taky mám cukety po dvou, dvě zelené, dvě žluté. Ale z té jedné (barvu nevím jakou má mít) se klube něco ne cuketového a nebo možná cuketa jinak tvarovaná, musím vyfotit. Taky se to nedrží v té růžici, ale plazí se to, přijde mi, že je to spíš dýně nějaká. Jestli jo, musím to picnout včas, ty plody, dokud je to měkké a vyplněné, nehodlám se zabývat těma tvrdýma dýněma potom. Nebo leda že je rozdám jako ceny na závodech 😀

Cukety vždycky snadno spasu, trhám je nedozrálé a dělám z nich okurkový (vlastně cuketový) salát. Ale já je klidně umím sežrat i samotné 😀

Na maliny jsem pozvaná k brigádníkovi, prý mají. Mně to pomrzlo, zbytky jsou u slepic v ohrádce (foto v tématu Medardova kápě).

U známé brambory jedou do finiše, některé už zasychají natě, tak jsme vyrývali, byly tam kousky jako pěst. Má propustnou zeminu, pozemek naklopený na čistý jih (tráva kolem políčka sežehlá na troud) a zalívá. Nakopala jsem si pro sebe, tak jsem spokojená, dneska byl vepřový guláš s bramborem, ňam ňam. Kamarádce na kriplkáře jsem dala ty malé bramborové jebky, já to nesnáším, jak je to menší než pingpongáč, tak to u mě v kuchyni nemá co dělat, kdo se s tím má mejt, případně loupat a zabývat… Kamarádka byla nadšením bez sebe, ta ty malé naopak zbožňuje, no tak je pěkné, jak se doplňujeme. 

Jahody sklízím rovnou do huby, moc jich nebylo/nebude. V mrazáku nicméně držím ještě nějaké půlkilo od loňska, to mi bude přes rok stačit, beztak ty knedlíky míchám vždycky z různých ovocí, aby to bylo pestré. No a zavařenin mám dost a dost.

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 09:29:52 xxx.xxx.198.226

Je, ale úplně majinkato a v normě. Jukněte na starší fotky z průběhu na O všem a o ničem, kde jsem psala, že nám to začíná v jednom rohu hypergranulovat, a že vet nasadil polštářek pod obvaz napuštěný kortikoidy pro zastavení nárůstu tkáně. Zjevně zafungovalo, protože ta hyper část už je zhojená a zatažená. Zde poslední foto je hooodně zblízka, srovnejte z fotkou předposlední, no a to, co je vlastně nahoře schované pod tou hranou toho krytí, to už je překryto novou kůží.

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 09:24:52 xxx.xxx.198.226

Mimochodem srovnání B těsně po zranění, v průběhu hojení a včera 🙂 Pro ty, kdo nesledují naše pokroky na koních 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 09:21:59 xxx.xxx.198.226

Ačokča mi chutná, vyzkoušeno. Jestli bude hodně, těším se, jak naložím do láku!

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 09:20:38 xxx.xxx.198.226

Mimochodem, včera byl B na lonži pod slečnou, co se učí vysedávat, a NEKULHAL!

(ne na tu poraněnou nohu, ta nás nezajímá. Nekulhal na tu druhou, na kterou už skoro nekulhal před zraněním 🙂)