No, jsem potřebovala něco, aby do toho nerypákoval, ale aby to dýchalo a nelepilo se to moc na tu ránu. Tak kousek ložního odtržený, nahoře co možná stažené nad kloubem, aby se to nesesouvalo na ránu (to upe nevychází, ale sedne si to jen na ty zahojené části, kde je už nová kůže) a ten klúcek je napatlaný vazelínou, prostě něčím mastným, aby nechutnal mouchám a nelepil se na ránu. Dole to původně bylo stažené taky lepící páskou, ale kamaše mi přišla taková míň tahací, stačí jen aby pod to nelezly mouchy. No a ráno nehlásily holky, že by mu to spadlo, tak snad to přežilo noc.
Když se sundal obvaz, tak byl B nepříčetný, neustále do rány rýpal čumákem (dostal na ni nějakou extra nechutnou mastičku, která hojí a slouží prý i proti okusu, tak to aspoň neblízal) a drbal to. Tak jsem ho vzala na vyjížďku, aby přišel na jiné myšlenky, a skutečně to pomohlo, rána se provětrala (na vyjížďce bez krytí) a oschla a díky vrstvě masti ani nelákala mouchy, no a pod plentu to šlo zase až po vyjížďce, a to si toho kůň už skoro nevšímal.
No vidíte, já tu možnost “nedám” nemám, až na mě uhodí “plať”, tak holt zaplatím. Zaplatím daně a repas počítače odložím 😄 Nakonec v dnešní uspěchané době je jen dobře, když u počítače můžu zrelaxovat při čekání na odezvu v Malování.
Nelétavý typ taky může znamenat, že ho to létání nebaví a nebo nelétá z nějakých vnitřních příčin, které nejsou známé. Prostě je to papouch, který se radši projde nebo přeskáče. S plemenem nebo rázem nebo druhem to nemusí mít nic společného, může to být individualita, jako když napíšete o někom, že je to veselejší typ člověka nebo přemýšlivější typ člověka.
Tak, Bobčo, vy jste vyskočila na nohy jak Jura, tak se to připomnělo, takže zase klid a nohy šetřit, musíte myslet právě zrovna na tu neoperovanou, teď byla dlouho přetěžovaná, takže pokud to jen trochu půjde, tak odpočinek a regreace 🙂 Rozhodně neuškodí!
Mám pitevně potvrzenou syngamozu veterinářem u dospělé slepice z loňské zimy 🙂 Jen pro zajímavost. Jedna další vypadala, že byla také napadena, ale po přeléčení antiparazitiky potíže vymizely. Tak jsem byla ráda.
Už platím takových daní… vo co de. Tak zaplatím další. Naštěstí na to mám. Dneska jsem v pekárně nakoupila dva chleby a koblihu s čokoládou za 101,- Kč celkem, no kde to dostanete, tak jsem svolná ke kde čemu 🙂
Nějaké plodiny. Cuketky už jsou lehýnce větší, melounek zase vypadá, že se scvrkne a zčerná. Ačokča je celkem veselá a zespoda se k ní navíjí ještě druhá, tak snad z toho něco bude. Zvýšené záhony z jižní strany buňky jsou bujaré, tam jsou též melouny, ty se hodně větví, a rajčata kvetou, zatím ještě nejsou utvořené plody. Papriky toho moc nedělají, ale okurky se rozjely do dálky a kvetou také. Na konec fotka, jak to u buňky vypadalo loni, aby byl vidět ten pokrok.
No a to gingko, které se krásně zvetilo po mrazech a které jsem obložila kameny, aby mi ho soudružky nepodhrabaly, tak to mi očesaly od listí 😀 Tak snad budou velmi zdravé! Zachyceno ještě zelené.
A může někdo k tobě na zahrádku? Já jen když tobě nevadí brát jinde nemělo by ti vadit ani tohle ne? 😉
No může. Však vy jste neviděla ty Niky fotky, jak jí to někdo zničil? To ona je ještě (asi) hodná, utrhá jen pár plodů, ale ten někdo, kdo jí vniknul na zahrádku, jí zdecimoval celé rostliny i s políčkem! ☝️
No tak dohlížet na dodržování zákona tady může kdo chce (dokonce to zákon předpokládá a vyžaduje). Ale že by něco s funkcí “oznamovatel” stálo u přechodu pro děti… jako fantazii se meze nekladou, no.
Buggyro, děkuji opět za podporu. Ale u nás nic nejde podle regulí. Tam se prostě někomu něco hodí, tak se to vezme a přenese jinam… Už nám takto zmizel stolek. Já už nemám ani sílu ani chuť to jakkoli řešit…
Pokud by ti uni odebrala ten nábytek i s tvými osobními věcmi, aniž by ti je někde uschovali, případně ti dali příležitost to včas vyklidit, potom se jedná o krádež a s ledovým klidem bych si přivedla policii, aby mi to vyšetřila. Taky by to mohlo zajímat inspektorát práce. Ty tam máš třeba nějaké léky? To by bylo dobré, hledat po uni třeba platíčko nějakých opiátů 😀 To bych do toho šla jen pro tu srandu!
Když budeme slepici namáčet do vody, namočí si peří, co není obrysové, případně spodní část obrysových per, a bude naštvaná. Zatímco když na ni prší nebo ji kropíme, spodní část peří se nenamočí a slepici to přijde jako normální den.
Hlavně se prosím zase nezačněte práskat.😄 Po PSVB se snad nikomu nestýská i když už to opět bude pomalu žádoucí v této pomatené společnosti.😐 Nevím kde jsem to viděl, ale prý už zase taková funkce neformálně existuje? 😀 Donašeč? 😄
Existuje formálně a v evropském rybníčku se tomu říká whistleblower. V americkém taky.
Aha, já jsem to automaticky pochopila jako samosběr 🙂 Taky jsem se na něj letos někam chystala, ale to jsou jen víkendy, které mívám tradičně rozplánované na minutu…