Aktuálně: 2 481 inzerátů • 293 202 diskuzních příspěvků • 21 491 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2024, 12:08:15 xxx.xxx.198.226

Zase na druhou stranu je potřeba, aby ta žena nebyla trestaná za to, že si dovolila dítě mít. Třeba tím, že přijde o práci. Nebo aby nebyla trestaná vůbec za to, že je žena, a tím pádem se od ní očekávají děti, a tím pádem jí zaměstnavatel neumožní takový rozvoj (pořád čeká, kdy vypadne z procesu) a nebo jí nedá tolik peněz (aby ho nestála moc, až vypadne a bude se hledat náhrada), nedá jí tak kvalifikovanou pozici (aby se snáz hledala náhrada)…

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2024, 11:03:45 xxx.xxx.198.226

Vždyť v tom spolku to musí dělat jako jednotlivec ve svém volném čase po práci 🙂 Takhle je spolek vymyšlený. Proto jsou ti myslivci takoví chudáci, dělají to ve svém volném čase, zadarmo 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2024, 10:45:02 xxx.xxx.198.226

Mno a jak to té Skandinávii pomohlo, že to tam funguje líp. Pořád to všechno visí na té situaci v rodinách a na mentalitě jednotlivců.

Ta iniciativa pomáhá tím, že tohle téma dává na stůl. 
No jak říkám, to je jistě chvalitebné, a já s tím beze zbytku souhlasím, aby se tohle téma propíralo, protože někdo to těm holkám říct musí. Ale proč na to zakládat spolek?

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2024, 10:22:14 xxx.xxx.198.226
JanaJanaJanaJana:

Ano, ale ta osvěta se nezaměřuje na matky a na výchovu a na mladé lidi, ale na převýchovu dospělých chlapů a to fakt nebude fungovat.

Jestli je to tak (jsem to víc nestudovala), tak jsou to fakt vyhozené čas a peníze…

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2024, 10:21:09 xxx.xxx.198.226
assil:

Protože vláda a spol. je pánský klub a tohle nikdy dělat nebude.

I když primárně by to měla být jejich práce.

Ale neřeší nerovnost ani ve zdravotnictví, natož v tomhle.

Počkat, a co s tím vláda má dělat? Jako umožnit dámám zkrácené úvazky na manažerských pozicích? Kdo by od té chvíle nějakou ženskou do manažerské pozice přijal? Co dál? Nařídit dětské skupiny při pracovištích od xx zaměstnanců? Nebo ještě jiný nápad? Zvýhodnit pány na mateřské vůči dámám na mateřské? A není to diskriminace? Fakt mě nějak nenapadá, co by s tím pánové nahoře mohli dělat.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2024, 10:16:48 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 19.06.2024, 10:12:06

No a co s tím takováhle neziskovka jako udělá? Dosadí ty dětné ženy na ty manažerské pozice? Co když tam ty ženy ani být s těmi dětmi nechtějí? Co když toho mají doma dost, a odpovědnost, pojící se s řídící pozicí, by pro ně byla již nad možnosti? A co ty ženy, které zvládají domácnost s dětmi i vrcholnou kariéru? Asi si to nějak zařídily, některé nechaly doma více zapojit partnera, některé najaly dozor pro děti, některé zařídily dětem odpolední aktivity tak, aby na to měly prostor. Neříkejte, že dnes v době automatických praček, sušiček, myček a robotických pomocníků není schopná vzdělaná středoevropanka vyšetřit čas a energii na práci svých snů, pokud takové sny má. A pokud tedy není - jak jí může takováhle iniciativa pomoci.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2024, 10:12:56 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.06.2024, 09:35:11

Souhlasím, že férové rozdělení prací v domácnosti je zejména dílem dohody uživatelů domácnosti. 

Víc by se mělo upozorňovat na trend posluhování dětem a odstraňování jim překážek z cesty, protože pak dětičky tvrdě narazí v reálném světě. Ustupuje se jim doma, ve školství, ve volnočasových aktivitách (nebaví tě kroužek po měsíci? Tak tam nechoď…), pak nastoupí do dalšího stupně vzdělávání, kde se smyčka utahuje, a upadnou do depresí, protože se s mantinely, dřinou, překonáváním překážek a neúspěchem nikdy nesetkali.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2024, 10:09:14 xxx.xxx.198.226

No za mě super, že tohle téma konečně někdo vyzdvihuje a třeba to časem přinese i výsledky.
No dobře, ale proč je na to vyzdvihování potřeba neziskovka? V čem tady je potřeba opora právnické osoby při vyjednávání s úřady, u soudů a podobně?

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2024, 08:14:24 xxx.xxx.198.226

Můj nový oblíbený stroj je lis na seno.

Jaké jméno? Napadlo mě Dr. Lysenko a nebo Krámjedentěžkej. Máti mu říká “samovaz”, ale on sám neváže, to musíme my. 

Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2024, 06:50:39 xxx.xxx.198.226
lesnizinka:

Minule uletěli 2km, my jsme 60km, takže nemám ho čekat?😉

Leda jestli si ho nějaký váš kamarád vzal právě “pod křídlo” 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2024, 06:47:29 xxx.xxx.198.226

Bobčo, soucítím, nám tady umřel právě taky hasič, všude po zbrojnicích černé vlajky… neznala jsem ho, ale znám příbuznou. Až pojedu zase za servisákem, optám se, zda pro vás mohu vyfotit Fordíka jeho 🙂 Jestli se ten zběsilec nechá…

⋮
Buggyra
Buggyra 18.06.2024, 14:31:01 xxx.xxx.198.226

No jasně, buď tam roste něco, co jim nechutná, nebo je to tam znečištěné, například tam chodí močit a trousit. Nebo je tam vosí hnízdo nebo jiná překážka.

⋮
Buggyra
Buggyra 18.06.2024, 11:52:21 xxx.xxx.198.226

Letos nepřišla prasata rýt (ještě není všem dnům konec…) a já začínám litovat, že jsem nevysadila plodiny právě na starý hnůj, tam by to jelo…Možná bych se mohla ještě dokopat tam vyhodit jednu zavařovačku. Nebo ty dvě polňačky, co mi skomírají ve zvýšeném a moc se k ničemu nechystají… jenže musím to ochránit před koňmi (to není takový problém, na hnoji  je toho moc nezajímá a navíc to můžu ohradit elektrikou), ale nedám výstavbu ochrany před prasaty (ty zajímá hnůj eminentně a nějaká elektrika je jim u zadku). No tak váhám, zda na ten hnůj zasadit nebo ne… mohla bych to vzít zítra přes zahradnictví, jestli tam nemají ještě ty okurky po 15 kačkách, ty by se na experiment hodily 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 18.06.2024, 09:38:29 xxx.xxx.198.226

Uf, kolegyně je dneska extra protivná… blé. Ale jo, má to doma teď těžké, já to ustojím, jen vždycky, když mi vynadá, tak se mi zvedne tep a stres a vůbec, je to nepříjemné. Bylo by fajn si z toho nic nedělat 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 18.06.2024, 08:38:18 xxx.xxx.198.226

Nevím proč jsem si představila,jak máti “způsobuje”ty úrazy,když si dítko nebude chtít nasadit helmu😊..

Možná proto, že přesně tak to bylo myšleno 😄

Ačokča je kytka. Teď je to nějaký výkřik posledních let, prý že liána, která vyžaduje hodně sluníčka a hodně vody, ale jinak je prý dost nenáročná a velmi plodná. Plody vypadají jako malé papričky, mají chuť něco mezi okurkou a paprikou, no mně se teda moc ačokča zjevně nedaří, zatím z nich není nic, než starosti. Ačokča. Jak pěstovat. Video (echaluparka.cz)

Jinak Buggyro,je mi blbé popisovat,co každý den vidím,ale je to prostě tak

Blbý neblbý, já tím žiju, představuju si to a řehním se, že je na tom někdo ještě hůř než já, to je česká povaha, holt ji mám, střílejte 🙂 Tak asi jim na tom nesejde, však po těch prostěradlech v trávě se můžou válet děti, když jim bouchnul ten nafukovací hrad, no ne 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 18.06.2024, 07:13:28 xxx.xxx.198.226

Jinak asi ještě na iF jsem psala, jak jsem si pořídila malý nízkotlaký stacionární lis na seno. Tak jsem ho loni těsně před koncem sezony s elektrikářem za cenu tří odložených elektromotorů, které byly zbytečně nakoupené, uvedla do provozu v souladu s naší elektrocentrálou.

A o víkendu slavně vytáhla a slisovalo se první seno! Dostali jsme od známých, výsledek vidíte na přiložených foto. Balíky mají rozměr asi metr na metr na čtvrt metru a dají se nabodnout vidlemi a poponášet, tak budou hádám tak pětikilové. Ale parádní práce s tím je, foukne vítr, a nemáte to po všech pláních.

Slepice o víkendu dostaly nový výklenek k výběhu, nezasíťovaný a bez elektrické ochrany, tak snad si toho nevšimne kmotra. Potřebuji, aby mi “posekaly” kolem malin, nechce se mi tam zaklekávat a zabývat se tou buření, co tam roste. Děvčátka v počtu stálých 13 kusů se činí velmi zdatně 🙂 Postupně jak budou mít odpracováno jim budu oplůtek posouvat, aby zpracovaly všechnu buřeň pod keři.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 18.06.2024, 07:06:00 xxx.xxx.198.226

Takže prevence před expozicí je účinná, ať jde o koho jde. Podání ex post může fungovat pouze u mladých. Chápu správně?

⋮
Buggyra
Buggyra 18.06.2024, 07:02:13 xxx.xxx.198.226
Anonymní:

je to kontaktní voliéra a nevím kde berou všichni jistotu že musel uletět. Přece by se musel pohybovat v okolí a ara hyacintový je přece dost nepřehlédnutelný papoušek jak velikostí tak barvou. Mnohem pravděpodobnější vidím variantu že byl ukraden!

To je ale nesmysl. To by ho za prvé musel někdo chytit jen tak do ruky, nepozorovaně, protože tohle by asi lidi hlásili, no a pak jak pronesete metrového papouška skrz ZOO… To musíte mít připraveno něco, do čeho ho dát, takže… A co stres, neriskujete, že z toho papoucha klepne? A navíc jako zloděj přece musíte počítat s tím, že si ošetřovatelé papoušky spočítají a nejpozději na konci dne budou vědět, že jim chybí. To je trochu velké riziko. Připravený profesionál by do toho podle mě nešel. Náhodný kolemjdoucí by to zase nedal skrz nepřipravenost.

No a pak tu máme samozřejmě záznamy o předchozích únicích, jak dodal anonym. Takže je to rozhodně pravděpodobnější než krádež.