Aktuálně: 2 645 inzerátů263 571 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 02.04.2025, 15:21:45 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 02.04.2025, 14:01:11

Tak čekala bych, že postaví nějakou naháněcí uličku a krávy budou propouštět po jedné… Krávy ve stodole, porážka po jedné před stodolou… to nemusí být o nic horší než na jatkách.

Buggyra
Buggyra 02.04.2025, 15:19:45 xxx.xxx.198.226

No to by mě zajímalo, jestli to funguje jako u těch nosnic, že je někde rozmnožovací chov a “naskladňují” se krávy do mléčné farmy podle ročníků… Přijde mi nepravděpodobné, že by si ty farmy odchovávaly vlastní telata (živit to až tři roky než to začne dojit? S rizikem, že jsou mladá zvířata náchylná na různé zdravotní potíže, udržovat pozemky na pastvu a tak…), i když jsem přesvědčená, že třeba Sixtovi to tak mají, ale to je rodinná farma, nikoli součást konglomerátu.

Včera jsem v Chrastavě byla pro hovězí z farmy a přála jsem známé hodně štěstí, no ta byla z toho nepříčetná, říkala, že je to katastrofa, a že právě to štěstí bude jedině jestli to k nim nepřijde… Oni jsou masná farma, takže odchovávají vlastní materiál, na nákupy krav asi úplně nemají rozpočet… Asi být na jejich místě vybiju na maso všechno, co jde, nechám jen základní stádo a peníze z masa zašiju do štrozoku a pak bych tiše čekala jak zajíček v své jamce, ani nedutala…Fakt jim ty starosti nezávidím.

Buggyra
Buggyra 02.04.2025, 15:09:19 xxx.xxx.198.226

Naše sice neštěkala a nef/packovala, ale zato seděla, hlavu ve výši stolu, a kanula jí slina. A na to fakt chceš koukat, když jíš… Takže byla odvelena na místo, kde potom ležela napnutá jak luk, že na cvičáku by dostala medaili, a slinila tam. Pořád blé, ale aspoň neměla tu hlavu v úrovni očí strávníků…

Buggyra
Buggyra 02.04.2025, 09:26:19 xxx.xxx.198.226

Vypadá to, že prvosenka jedovatá není, ani pro lidi a kočky a tak, tak bych to mohla prubnout 🙂

Buggyra
Buggyra 02.04.2025, 09:21:28 xxx.xxx.198.226

Velikonoce mě nechávají v bohorovném klidu. O víkendu jedeme jeden den na trénink s hříbatama a druhý den na trénink s holčičkama, mám hoňku zase jinde. Další víkend pořádáme první kolo závodů, naštěstí pak zase dva měsíce klid, protože se střídáme s druhou stájí 🙂 Zatím to ale vypadá, že se k nám chystá víc účastníků, tak z toho mám trochu bobky, protože jsme přidali disciplínu - a chtěla bych jednu soutěž udělat paralelně, tj. závody budou probíhat jako normálně skoková soutěž - soutěž zručnosti - soutěž v obíhání barelů, ale paralelně by probíhala drezurní soutěž, kdy by si jezdci chodili na drezuru kdykoli v průběhu závodů… Do toho ještě musíme zvládnout hobby horse soutěže, ale to bude v pohodě, ty se vždy naplácnou za každou jezdeckou soutěž a nemají jízdu zručnosti, takže jsou trochu jednodušší. O víkendu musím na ty hobbyhorse připravit překážky a vymyslet, kdy budou absolvovat drezurní úlohu, možná až úplně po skončení závodů by mohli, ještě uvidím, to už jsou jen děti s koníčkama na tyči, tak tam není problém je šoupnout.

Ale záda furt drží a spaní na nové matraci je úúúžasné. Akorát se ráno budím holt později a spát chodím také později, no asi nevadí, do práce si můžu chodit kdy chci, tak zase nahodím letní režim a budu u koní déle do večera a ke koním z práce budu chodit později 🙂 Holčičky jsou už samostatné a mohou pracovat bez přímého dozoru, takže pohoda 🙂

Slípky nesou jak o závod, průměr deset vajec denně od 13 nositelek, z čehož jedné už táhne na čtvrtý rok, dvě jsou zaručeně tříleté a zbytek jsem loni kupovala jako rok a půl staré vynesenky po padesátikoruně - tak to je pecka výkon.

Vylezlo mi pár modřenců a vypadá to, že od loňska přežily všechny narcisy a ještě se rozrostly, takže narcisy budou asi ve výběhu u koní moje značka. Na chatičce jich máme koberce, tak máti říkala, že můžeme přesadit právě z chatičky, tj. musím to zrealizovat, než zatáhnou, abych je našla - ale počkám, až dokvetou 🙂 Přemýšlím o petrklíčích - nejsou jedovaté, nevíte někdo?

Cibule zasazená na podzim už statečně vystrkuje čumáčky, ještě mi zbývá hodit do země posledních pár desítek cibulek sazečky na políčko, ale kdo ví, kdy se k tomu dostanu. Co mě těší, že se povedlo zasadit ty přivezené macešky do truhlíků, tak už mám osm truhlíků osazených, v každém dvě macechy, je to chudé, ale na závody k tomu přidám něco zeleného a jestli ještě budou kočičky nebo pokvete něco jiného, tak přišoupnu ještě nějakou tu barvičku, a bude.

No a protože mám objednanou kameru do přívěsu na koně, když teda poprvé pojedeme s hříbaty na nějakou akci, tak se konečně otelím a nějakou pořídím, tak se finančně vyčerpám, a pravděpodobně už nebudu mít na nakoupení dalších kytiček, takže do zbytku nádob na kytky dám ty umělé, žádný zle, někde nakopu pár zelených drnů, k překážkám přivážu haluze rašících břízek, a dobře bude 🙂

Vzhledem k tomu, že jsme všechna prkna sdělali na přístřešek pro poníky, nezbylo mi nic na stavbu jízdárny pro drezurní úlohu na závodech, tak jízdárnu pravděpodobně postavím z březových tyčí, které mám nasyslené. Hle, jak se budou hodit… Výhoda je, že jsou už “natřené” (jakože bříza je bílá, rozumíme si 🙂) - škoda jen, že kolem jízdárny nebudu mít více kytiček… Můžu tam dát nějaké tůjky, které nám zapůjčí zahradnictví. Třeba budu mít štěstí a zahradník mi bude nakloněn, a věnuje mi i nějaké ty květiny, resp. prodá se slevou - teď mě napadá, že to můžu zaplatit i z účtu spolku vlastně, dyk to pak můžu vyúčtovat do dotací, jestli nám teda někdo něco dá… tralala. 

No a takové já mám starosti. 😂 Takže vlastně nemám! To je krásné.

Buggyra
Buggyra 02.04.2025, 09:00:00 xxx.xxx.198.226

Bobčo, tohle taky nechápu. Mohla ti dát jméno “Božena” a říkat ti třeba “Ženko” nebo “Majdalenko”, jakkoli. Nám se taky nelíbilo jméno “Augé z Královské cesty”, tak jsme si psa pojmenovali jinak. Jméno je přeci jen pár písmen, dá se změnit. Tradice naší rodiny je, pojmenovávat psy po značkách aut, tak i fenu z útulku, která jistě měla nějaké úžasné jméno, jsme v jejích 5 letech přejmenovali na Pontiac. A bylo. Všichni koně mají přezdívky a na svoje jména z průkazů nikdo z nich neslyší. Spíš si myslím, že to řekla, aby něco řekla, neumím si představit, že by jméno pro někoho byla překážka. No a napadá mě, že spousta lidí má dvě jména, protože mají ještě jméno po kmotrovi (nějaká křesťanská/židovská tradice?) a kolikrát se jim líbí víc to kmotrovské, tak si tak nechají říkat, to taky mohla matička vyřešit takhle, že…

Buggyra
Buggyra 02.04.2025, 06:36:09 xxx.xxx.198.226

Na kuřízku s hranclema a kebabu není nic špatného - maso, brambory, trocha koření… tu strouhanku s vejcem nepočítám. A něco rostlinného oleje nebo sádla, to je také v podstatě zdravé! 😀

Buggyra
Buggyra 02.04.2025, 06:28:51 xxx.xxx.198.226

Na to moje máti odpovídá: no byla jsem mladá a blbá 😀 A dál pokračuje ve veselém špačkování.

Buggyra
Buggyra 01.04.2025, 07:57:13 xxx.xxx.198.226

Ráda bych poznamenala, že jóga včera byla za odměnu, žádné křeče, rozsah pohybu skvělý, všechno mi šlo, až mě to zaskočilo. Jo a už týden spím na nové matraci s tím tenkým molitanem navrch a záda si chrochtají 🙂 Normálně si lehám a záda úplně “ááách”! 🙂 Dneska jsem dokonce skoro jako že zaspala!!! (jo, taky změna času a včera jsem zízala kdoví do kolika na TV, protože změna času, ale stejnak, včera ráno jsem byla na značkách v 5 ráno (tj. vlastně ve 4…)) 💤 🦋

Buggyra
Buggyra 01.04.2025, 06:47:06 xxx.xxx.198.226

Považovala jsem je za ten nejstabilnější pár na světě..

Asi by to chtělo slyšet obě strany, no ale zrovna takovou věc říkat neměl, to dítě za to nemůže že panáček nemá rozum. No taky jsem už plácla různé hlouposti, kdy to mělo na lidi negativní vliv… Takže si to umím představit… Já jsem na tohle naprosto neschopná, když mi něco přijde na mysl, tak to vyklopím, a ani mě nenapadne, že by si to někdo mohl vyložit špatně… Mám takových záseků milion, a řekla bych možná o krapet i horších, než co řekl ten pantáta…

Buggyra
Buggyra 01.04.2025, 06:35:20 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 31.03.2025, 18:38:17

Vy jste tam byl? Myslím, že to fakt byli Poláci 😀 Paní mluvila sice česky, ale velmi snaživě artikulovala, myslela jsem si, že má nějakou vadu, ale dost možná se jen snažila česky 🙂 Ale také jsem zaslechla, že to jsou producenti těch kytek, tak můžou mít ceny, které jsou pro jiné režijní, zatímco ti, co to od nich kupují, si musí nahodit holt marži. Ale zase nutno dodat, že těm za 15,- to daleko více kvetlo, u nich se lidi taky točili jak korouhvičky 🙂

Buggyra
Buggyra 31.03.2025, 14:27:21 xxx.xxx.198.226

Ne, podezření na dlouhodobé schvácení, žádný div. Od zad to prý není, horší je pravá přední, lopatka hodně zatuhlá, nohy nehřejí, jen ty přední dle vyjádření chiro více tepou. Abychom věděli víc, museli bychom absolvovat minimálně svodnou anestezii, případně dopřesnit RTG či sono. Nebudem zatím řešit, první pomoc ze všech koutů zazněla výrazná restrikce krmení, takže jsem učinila. Teď velmi napršelo, ve výběhu budou mít měkkoučko, to by mu mohlo ulevit. Podkovář taky udělal, co mohl, aby se mu chodilo líp, nicméně také konstatoval, že na akutní schvácení to nevypadá.

Buggyra
Buggyra 31.03.2025, 13:24:43 xxx.xxx.198.226

Určitě bude starý a úzký, ale bazoš je plný lam 😂 Ostatně ten můj Kieffer je taky úzký, a jak jsem si s ním zalamila pěkných pár let na plnokrevníkovi! 😉

Buggyra
Buggyra 31.03.2025, 11:13:49 xxx.xxx.198.226

Taky jsem viděla v Černých ovcích, že nájemci strhli z té zálohy nějaká poškození nebo chybějící vybavení vozu, které tam ale zřejmě byly ještě před výpůjčkou, takže na to si dát také pozor, ověřit si stav vozu s předávacím protokolem, vyžadovat předávací protokol, nechat si vyjmenovat výbavu (externí navigace, držáky na telefony, atd.) a zkontrolovat, zda to tam je.

Buggyra
Buggyra 31.03.2025, 11:01:40 xxx.xxx.198.226

Já jsem ještě neodkryla všechny vylezlé česneky, tak snad v nejhorším upajcne mráz jen ty výhony a obnoví se to 🙂 Výhony prorazily skrz slámu, kterou jsou zvýšené záhony přikryté. Přemýšlím, zda tu slámu vůbec vyhazovat, ale asi k těm česnekům a cibulím budu chtít hodit nějaké ty mrkve a ředkve a tak…

Že příští týden mrazy, to mě nijak nepřekvapuje, u nás to asi tak zlé nebude, ale do zmrzlých může být, no. Naštěstí jsme v zástinu a kytky u nás na pozemku kvetou pozdě, tak snad je to nezkosí. Horší je to sucho, ale teď po týdnu zase zapršelo, tak to vypadá dobře 🙂

Buggyra
Buggyra 31.03.2025, 08:46:51 xxx.xxx.198.226

Nejsou ve stínu, mají plný jih 🙂 Když maličko pozdrží květ, tak mi nevadí 🙂 Na kvetení mají založeno dobře, tak snad když je vytáhnu před závody, tak se rozjedou.

Buggyra
Buggyra 31.03.2025, 07:56:45 xxx.xxx.198.226

Dala jsem to teplákofky, dám i sem 🙂

Včera na blešáku byli kytičkáři a prodávali macešky za 12,- korun, no to jsem musela. Tak jsem 16 kytiček koupila a už jsou v truhlíkách za oknem v buňce, aby se nenachladly 🙂 Musejí vydržet do závodů. 
Skoro všechny cibule mám konečně v zemi, ten zbytek půjde holt na pole, ale je jich jen pár, nečekám nějaké výsledky od nich. Budou v takovém temném koutku… Možná bych jich mohla udělat řádek na začátku políčka, pod břízami, tam je sucho, sucho, to by se jim mohlo líbit více, ještě podumám… 
Vyrazilo pár modřenců, tak vše z loňska naštěstí nepadlo za oběť nenechavým poníkům a srnkám 🙂 Loni na podzim též holky zasadily mnoho a mnoho cibulek šafránu, tak máme asi čtyři krokusy 🤣 Ostatní byly prý dobré, říkaly myši… 
Povedlo se mi ochránit slípkám pšenku klíčenku po zrušení slepičího výběhu před myšmi i ptáky, vysadila jsem misku s pšenkou na kyblík, aby myši nevylezly, a umístila na vhodné místo těsně pod hustou síťku, takže slepice si tam hlavu prostrčí, ale ptáčci mají utrum. Slípkám se líbí a mají tedy pšenku k dispozici adlibitně, z čehož mám radost, a též z toho, že nekrmím tu havěť okolo. Jednou budou finance na krásné nášlapné krmítko, ale zatím musíme se slepicemi našlapovat naprázdno 🙂 
Teď probíhají takové ty uklízecí akce, tak jsme si s holkama ze stáje také natáhly rukavice a vyrazily posbírat plechovky v okolí stáje, to bylo fajn 🙂 Zase asi na 14 dní nebudu muset koukat na žádné vlhčené ubrousky a lahve od píva v křoví 🤗