Tak snad abychom si něco uvedli na pravou míru…
Tak snad abychom si něco uvedli na pravou míru…
AAA: nějak postrádám rozpor mezi těmi citáty Orionky a tou odmítnutou repatriací. Však Orionka přeci tak nějak kritizuje ten náš stát i v těch ostatních případech? Minimálně presidenta. Pak také přispívání na Ukrajinu z rozpočtu. No a nakonec teda kritizuje i to, že si nedojeli pro toho padlého. To mi přijde celkem konzistentní?
Taky mi přijde, že Orionce je líto všech trpících v té válce, nejen naší rodiny padlého, ale i rodin u fronty (ne už tak těch, kteří utekli k nám, to zase má pocit, že si jezdí na UA na prázdniny za babičkou). Orionka si přeje, aby válka skončila, a přiživování války dovozem zbraní a lidí jí je proti srsti. (aniž bych s její tezí, že když to přestaneme podporovat, tak oni přestanou bojovat, souhlasila)
Ještě hlásím, že hubenějšího poníka (žebra jak na harfě) pouštíme na odpoledne (dvě, tři hodiny) k velkým, aby se pěkně napapal, protože už je opadlý mooc. Tlustšího poníka (optimální kondice, žebra hmatná) necháváme dívat přes ohradu, jak to hubenému chutná 😀
Na sezonu máme tajný plán, o kterém jsme ještě tlusťochům neřekli, že hubený poník bude chodit s velkými na zelené nebo na seno a střídat se s tlustým černým, který naopak bude dělat společnost ponímu tlusťochovi na hladomorně. Asi budeme střídat den/noc, uvidíme, co se osvědčí. Výhoda hubeného poníka je, že ten nebyl schvácený, a ani k tomu nikdy neměl nějak sklony, vždy byl “hubenější” a aktivnější. Tak snad tahle střídačka bude všeobecně ku prospěchu.
Mně tuhle proklouznul černej do výběhu, kam nesměl: stál u pootevřených vrátek toho výběhu, koukal na mě, co já na to, já na něj koukala asi z deseti metrů (všude holý led) a říkala jsem mu “ať tě to ani nenapadne, nesmíš, jestli tam vlezeš, tak něco uvidíš, co jsi ještě neviděl!” A on říkal “tak já to zkusím, schválně, jo?” A šup do vrátek a hned k nedojedenému kyblíku plnokrevníka (dávám mu to dojídat, když žerou večeři i ostatní koně, on žere přednostně, protože toho dostává kýbl, zatímco ostatní hrstičku). Tak jsem na tom holém ledu vystartovala s hráběma v ruce (železné hrabičky, vykopávám s nimi bobky ze zmrazků, vše jiné bych dolámala nebo ohnula) a jala jsem se ho z toho výběžku vyhnat. A on tam udělal plynulý oblouk (na klouzavém sněhu), prosmýknul se pootevřenou brankou zpátky do průhonky, a plavmým cvalem na tom holém ledu! Na šikmé ploše! Do oblouku! bez zaváhání procválal před přístřešek k ostatním koním.
A od té doby když jedeme po sněhu a ledu (jako včera) po nějakém divném terénu, položím přesku otěží na jeho krk, a pravím “vyřeš si”. Včera jel po hleznech kopeček dolů a ani se nezamyslel… se mnou a mou ctěnou zadnicí (my už se vnímáme jako samostatné entity) v sedle. Takže žádné, že chudáček mladý koníček nemá rovnováhu pod jezdcem. Tenhle má rovnováhy na rozdávání.
Koni se včera vůbec pod sedlem rozhodně chtělo NĚCO dělat. Takže jak jsme vlezli na první louku, tak jsme naklusali a klusali a klusali, kde se jen trochu dalo, aby to trochu z té hlavy vyvětral. Nechci mu ukázat, že se dá taky člověk sundat… Snad se povede.
OTP je trvalou součástí té mojí druhé entity 😀
Náhodou, na shazování čehokoli (v mém případě teda spíš jako kabátu a čepice momentálně) jsou sračky vůkol úplně nejlepší! Na kolečko se nabalují hroudy sněhu, cestičku si člověk musí prošlapat, bobky mají dvojnásobnou hmotnost, takže kolečko má správnou posilovací váhu, a když už se vykopu vylézt s koněm ven (jako že s černým jsem se hecla a pracujeme obden!!!!), tak buď ťapete ve sněhu (skvělá posilovačka na nohy) nebo jedete na koni, který neustále někde klouže, leká se, padá vám za krk sníh nebo jiné hodnotné součásti krásné přírody, a hlavně je zima, takže tělo musí topit, a to se to pak hubne (teda samozřejmě koně hubnou, srnky hubnou, ostatní lidi hubnou, moje tělo říká “je zle, udělám si ještě větší zásoby!”).
Sago, jen do ní 🙂 Práce šlechtí, bude z ní arab!
Horsano, hodně sil. I kdyby náhodou, není všem dnům a zachráněným duším konec. Kuře na vodě taky není špatné, já si teď uvařila jednu svojí slepici v pomalém hrnci se zeleninou, a jaká je pipka dobrá 🐔🙂
jojo, všichni chceme mír, ale myslíte, že Rusáci a zfanatizovaní frontoví Ukrajinci budou zpívat s Němci? (to byl naštěstí jediný odkaz, který jsem byla schopná otevřít, kdybych měla stíhat všechno, tak nedělám nic jiného)
Ježiš, toho jsem se bála… to jsou matlalové! Achjo.
Držím drápky.
V tomhle ohledu jsem “čistá”, mám nativních zdrojů dost a dost, nemusím věnovat svůj čas ještě tomu, si vyrábět vlastními silami…
Když já se bojím, že by z toho nic nebylo. Mám kachní žaludek…
Může být změnou konformace koně, pokud kůň na zimu opadnul a sedlo je docpané vzhledem k letní kondici, může přestat sedět. Já také musím na zimu podkládat.
My jsme koním nasbírali velké množství jablek na podzim podél silnic, tak mám dostatek. Budeme i letos s rezervou krmit do konce března 🙂
Moje důchodka nemůže dát dopustit na vyvařenou marjánu v sádle. Domácí teda… Tou mazala svoji matku, když ji na ležáka měla v domácím ošetřování. Tam teda byly ty dekubity asi v počátečním stadiu vždy…
No na veterině je síto už při přijímačkách.
Aha, tak teď koukám a není o nic větší, než u nás na přírodovědě - taky nějakých 30 %… Tak nevím, čím to, že toho tolik u nás odpadlo v prvním ročníku. Na veterině třeba odpadají studenti průběžně…? Je fakt, že ti, co tam zbyli po prvním ročníku u nás, ti drtivá většina už zvládli nějaký stupeň vzdělání dokončit.
Kosák venku krákorá jak postiženej, kdyby mu tak ten sníh ucpal zobák.
Mimochodem, kdo krmítkujete, přihoďte tam kousek jabka, kosák mi chodí na jabka, syčák jeden.
Asi bych to pro sebe uzavřela tím, že Orionka prostě zapomněla stisknout tlačítko “odpovědět”, protože jasně vidím, že jinde to umí. A nechala to dále být.
No joooo, kouzelný… tak určitě… blééé
Ano, moje spoluvedoucí je trochu praštěná, a jedno dopoledne věnovali s dětmi vyrábění koňského trusu z modelíny a dalších materiálů. Každé dítě si pak mohlo z hobbyhorse tábora odvézt domů hovno. Rodiče museli být v sedmém nebi 😀
Já teda nevím, jestli Horsana stojí o nějaké tisíceré odepisování zájemcům, spíš bych tak řekla, pokud odepíše vám, Zrzavci, tak vyhlašte, že tu informaci máte, my ostatní si s laskavým souhlasem Horsany o předání napíšeme vám. Co vy na to?
Já do toho počítám třeba i to, že nebudu volit komunisty 😀
Přesně! A na to mi moje základoškolské znalosti kupodivu naprosto stačí, i bez memorování dat (já jsem si jediné nezapamatovala díky škole, ve škole jsem písemky očurávala tahákama, na dějáku to šlo, takže z jednoduchých diktátů “datum - člověk/událost” jsem mívala jednotky)