Aktuálně: 2 469 inzerátů • 292 759 diskuzních příspěvků • 21 463 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 20.02.2026, 10:37:00 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 20.02.2026, 09:27:56

Když ono o ta l. práva celkem jde. Oni jsou tak úspěšní, protože ten rozvoj prostě nařídí. A nehledí se při tom na práva lidí. 4 soutěsky prostě postavili a tečka. Lidi byli vystěhováni, nikdo se na nic neptal. Máš s tím problém? Šup do pracovního tábora (ne že by tu nebylo, kde se inspirovat… ehm….).

Další věc je, že je netíží kapitalismus, tj. ředitel firmy nepotřebuje, aby ta firma tuhle generaci vydělávala. Nemusejí pracovat s péčí řádného hospodáře. Stát to zacáluje, stát nařídí, stát zreguluje.

Kdyby museli dodržovat stejné legislativní a tržní brzdy jako my, vývoj by u nich šel podobně pomalu.

Takže je otázka, zda chceme vůbec být tam, kde oni, za tu cenu, kterou za to platí jejich obyčejní lidé. Ono to tu dost možná nikoho nevzrušuje, protože jaksi v našem prostředí není jak toho dosáhnout.

⋮
Buggyra
Buggyra 20.02.2026, 10:30:05 xxx.xxx.198.226

Tony umí také zajímavá videa, toto je o fenoménu osamělosti jednotlivce v moderní společnosti. Zajímavé informace…

⋮
Buggyra
Buggyra 20.02.2026, 09:00:07 xxx.xxx.198.226

Jo a jóga prý až od pondělí, takže dneska večer si doma budu muset s kyselinou poradit sama. Asi si lehnu do vany s jedlou sodou…

⋮
Buggyra
Buggyra 20.02.2026, 08:58:18 xxx.xxx.198.226

Mně bylo jasný, že tohle bude vostrý výcvik přežití už v prvních pěti minutách. Ne, že by šlo o svaly, které nevím, že mám, to bohužel vím moc dobře, ale to tempo… tam vás nic o frndách nenapadne, protože na to kvůli kyslíkovýmu dluhu vůbec nemáte mozkovou kapacitu. Nebo vy možná jo, ale já jsem měla mozkovou smrt asi tak v třetině akce. Jak jsem po cvičení vylezla z baráku a jak se na mých nohou ocitly boty, vůbec netuším. V autě jsem pak seděla pět minut a rozdýchávala, jestli uzvednu klíček k zapalování…

⋮
Buggyra
Buggyra 20.02.2026, 08:54:57 xxx.xxx.198.226

No, nepodporuje v kvokání, žraní vajec, zabrání se znečištění vejcete, a tak podobně.

Já jsem měla kdysi v plánu snášková hnízda, ale když jsem přebudovávala kurnik, tak jsem měla po ruce zrovna krabice od banánů, takže holky mají kukáně z krabic od banánů (to vybrala hnědka, chodila na ten barel snášet do té krabice od banánů). Samozřejmě banánovky jsou naprosto nevhodné, třívrstvá vlnitá lepenka je člmelíkovský ráj, suchoučko, teploučko, no ale zase je to materiál slepicím také příjemný, a když nastane katastrofa, dá se to prostě spálit, vyřízeno. Pravidelně to vypráším křemelinou a tyhle banánovky mi tam už pár let slouží.

⋮
Buggyra
Buggyra 20.02.2026, 08:18:47 xxx.xxx.198.226

Pobavila jsem tím sama sebe, jsem se tady řehonila, jak jsem to psala 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 20.02.2026, 08:15:59 xxx.xxx.198.226

Všechno kromě přidělané podložky vám bude zalézat do toho zásobníku, kam se mají skutálet vejce, a pokud to tam slepice při snášce nějak schruje, tak vám může zablokovat tou podestýlkou vůbec sjezd do toho zásobníku, takže to potom ztratí efekt. Já bych tam nechala podložku, ještě tak bych možná přemýšlela, dát tam nějakou vyndavací a hlavně čmeldy nelákací, tj. neporézní, třeba něco potaženého semišem, by se to taky dobře čistilo. Ten kobereček mi přijde, že bude nečistotu přímo lákat.

⋮
Buggyra
Buggyra 20.02.2026, 06:51:51 xxx.xxx.198.226

Dneska podvečer první jóga od začátku prosince, to bude taky dobrý s tím rozbitým tělem po včerejšku. Ale tak pojmu to jako AO (aktivní odpočinek), odbourám trochu kyseliny listové, máselné, eh… které… mléčné, to je ono. A snad o víkendu tělo zamaká na regeneraci.

V úterý totiž první skokový trénink s koněm. A předtím v pondělí taky jóga. Takže… Lasice. Kuna. kua.

⋮
Buggyra
Buggyra 20.02.2026, 06:49:33 xxx.xxx.198.226

Ve dne kolem nuly, dnes ráno auto prozradilo, že -9.

Holky… já jsem včera byla na novém cvičení. Našla jsem si (zase zadáčo, koleno bych si vrtat nechala, znáte mě…) cvíko v druhé vedlejší vesnici v místní malotřídce, vůbec jsem netušila, co od toho čekat, ale hecla jsem se a šla jsem. Baba začala vytahovat pomůcky! Tvl. step (takový podstavec, co se na něj dá vystupovat, my jsme po něm nechodily, jen jsme o to opíraly nohy v lehu), gymnastický míč, něco co nevím, jak se jmenuje, ale je to půlka gymn. míče s rovnou podstavou, je to celkem těžké, tlustou karimatku, posilovací gumu kulatou, posilovací gumové ploché “náramky”, ČINKY!, menší měkký míček, oči mi přecházely, nechápala jsem, tohle tam nanosily holky na hromadu a že to za tu hodinu stihneme všechno použít, nevěřila jsem. A to jsem, dámy, měla věřit! Masakr… Já se považuji za celkem pohybově zdatnou, teď, co mě záda nebolí, cvičím denně, u koní jsem tahala kolečka a balíky sena a kýble vody i když mě záda bolela - ale TOHLE, to byl teror. A baby ještě zvesela: dneska to dáme trochu pomalejší, ať tě nevyděsíme! Ona šílená předcvičovatelka, může jí být třeba 60, tělo vysekané jak aerobiková královna, svaly ze železa, dělala u všech cviků laškovně 10 opakování, já se zmohla na pět chabých napodobenin, když jsem pochopila, cože se to dělá… Jelo se tempem resuscitace a já jsem si v polovině říkala, že se mi ke konci nějaká taková záchrana života možná bude hodit! My jsme vzaly to nářadí všechno do ruky dvakrát za tu hodinu, nekecám, já cítím snad i plíce, když dýchám. Jsem zvědavá, kdy budu schopná třeba sejít schod nebo si sednout, aniž bych se připo* bolestí svalů 😀 Ale teda bylo to úžasný! Jen teda nevím, jestli tohle vydržím, protože fakt tempo fretka hadr a břišáky a stehna, záda, ruce, jediné, co mě nebolí, jsou uši. Já dneska vážila o kilo míň než včera. Ale JESTLI to vydržím, tak dámy, vám povídám, že v létě budu jak lasice! Namakaná lasice. Takže kuna. Jestli to dám. 

Nebo umřu.

Vždycky je víc možností 😂

⋮
Buggyra
Buggyra 20.02.2026, 06:28:41 xxx.xxx.198.226

Já hlídám nášlapné krmidlo jednoduše, každý den ho prošlápnu, jestli se otvírá 😀 Mám ho venku na povětrnostních podmínkách, prach, vítr, voda, listí, bahno… a ještě se nestalo, že by se neotevřelo. Větší problém je s tím, aby se zavřelo, budu muset na ten příklop dát nějaké závaží…

Ty dva až tři dny jsem to dělala tak, že první dva dny to měly otevřené, takže se nažraly volně, další týden to měly podložené prkénkem tak, aby hlavu prostrčily, a v té době už některé zvládaly si to otevřít. A než šly na hřady večer, tak jsem jim outlocitně hodila trochu pšenky na zem, aby ani ty hloupější neměly potíže. Během 14 dnů se naučily spolehlivě všechny. Teda určitě i dřív, ale já jsem je viděla se tam vystřídat u toho pokládání pařátku na tu páčku (rošt…) všechny dokola až v tomhle časovém horizontu.

Tři kukáně mám pro svých 10-13 děvčat a většinou je jedna nevyužitá…  Přidala jsem tu jednu poté, co mi hnědka začala chodit klást vejce na barel pod stříškou u buňky 😀 (teda ona asi měla i nějaké kecy ohledně čmelíků, což bylo promptně vyřešeno)

⋮
Buggyra
Buggyra 20.02.2026, 06:20:44 xxx.xxx.198.226

Ano, takhle si představuji roztomilé hříbátko. Kulaťoučké, chlupaté, plyšové. A ne jako ti praví koňšťí kolohnáti, oškliví, křiví, samá ruka samá noha 😀 (vím, že je to telátko..)

⋮
Buggyra
Buggyra 20.02.2026, 06:18:46 xxx.xxx.198.226

To máte jako s Covidem nebo jinou virozou. Prostě “uhynul s ***” a dál se to nezkoumá. Ono je to nakonec úplně jedno. Pokud ta viroza oslabí organismus tak, že uhyne na něco jiného, tak je to pořád nebezpečná viroza. 

⋮
Buggyra
Buggyra 20.02.2026, 06:14:38 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenacia z 20.02.2026, 03:41:34

Ale tak já myslím, že my jsme se znaly ještě z lide.cz, a ta platforma skončila před … moc. V roce 2013 🙂 Já jsem tam přibyla někdy v roce 8, hádám. Tak dobře, “desítky” asi ne 😀 U Eqch je to jednoduché, tam lozím od chvíle, kdy vzniknul.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.02.2026, 13:42:00 xxx.xxx.198.226

Já bych dala na 4-6 slípek dvě kukaně.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.02.2026, 13:34:51 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.02.2026, 12:01:19

To pítko na nožičkách je upe totéž, jen to má ty nožičky 🙂 Takže klidně pítko na nožičkách.

Tady spíš jde o to krmení, že aby neměly v nějaké úplně otevřené nádobě asi. Ale mně z toho nášlapného nikdy nevyhodily ani zrnko, pokud jsem ho teda nepřeplnila nějak.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.02.2026, 11:59:22 xxx.xxx.198.226

Mám za to, že v obou případech bude kyblík přiklopený (aby do něj nikdo nelezl a nic nepadalo), takže pokud těsní, bude voda z kyblíku přibublávat slípkám vždy ve chvíli, kdy upijí tolik, aby se otvor dostal nad hladinu a probublala bublina. Takže jo, podle toho, jak pijí, se jim voda “dopouští”.

Jinak já to kreslila na krmení, a to bude fungovat úplně stejně, jako kočičí zásobníky na krmení, prostě slépky budou krmení vyzobávat z toho otvoru, kam se z kyblíku bude vahou přisypávat další krmení.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.02.2026, 11:55:22 xxx.xxx.198.226

Já myslím, že to bude nějak takhle

Edit: nevím, proč se mi to zobrazuje celé tmavé, ale když dám “otevřít v nové záložce”, zobrazí se to správně, s bílým pozadím…

Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 19.02.2026, 11:19:23 xxx.xxx.198.226

Přesně, mně pijou slepice z kdejaké louže a i když tuhle měly rozmrzlou vodu na obvyklém místě, přistihla jsem jednu dvě, jak vyzobávají vodu z tající kostky ledu ve vaničce, jsou praštěné. Vděčné téma bylo, že ty moje si v tom chovatelském baroku často k napití najdou i vodu, která zůstává po dešti v pneumatice. Mno, zavírat je kvůli tomu nebudu. 🙂 A vůbec největší radost je, když jim hrnec s vodou vylévám, to se sběhnou a tu vodu nutně potřebují vyzobávat rovnou z povrchu půdy než se vsákne.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.02.2026, 10:25:44 xxx.xxx.198.226

Já mám průměrně deset slepic poslední roky, k tomu jednu misku s vodou (starý smaltový hrnec) a jednu misku na vlhké krmení (hrnec) a momentálně jedno nášlapné krmítko na pšenku a nosnicové granule. Nášlapné je super, nevyhazují z toho, nehrabou v tom, netrousí do toho, no a to samozřejmě pomíjím, že do toho nelezou myši a ptáci, protože předpokládám, že vy budete mít voliéru myší a ptáků prostou (i když těmi hlodavci bych si nebyla tak jistá). U všech nádob na krmení se slépky v pohodě přes den prostřídají podle potřeby, mají času habaděj. Ale taky když dám něco zajímavého, slétnou se z okolí všechny najednou a obklopí hrnec a zobou všechny a nikdo nikoho nevyhání.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.02.2026, 10:13:50 xxx.xxx.198.226

Já můžu Hradský sunk, český výrobce, cenově přijatelný, žádné šunty. Od nikoho jiného jsem asi neobjednávala, ale nestyděla bych se koupit něco přes Kamír, mají slušný výběr a většinu těch věcí dříve skutečně u nich na farmě testovali, minimálně výrobce budou mít prověřené, i když v současném objemu si nedělám iluze, že by to ještě zvládali prověřovat vše v praxi. Jinak ano, Driml bývá kladně zmiňován.