A ohledně čeho bych se měla ptát “proč”?
A ohledně čeho bych se měla ptát “proč”?
Také pociťuji marnost, inu, to už je život 🙂 Moudrá žena z fronty říkala, že není nutné přesvědčovat ostatní, že holt každý věří svému, a je třeba spíš mít pro druhou stranu (spoluobčanů) pochopení než je kvůli jejich názoru nějak shazovat. A mně se tento přístup velmi zalíbil.
Rapotačko, máte něco, co není na fejsbůku, a obsahuje to teorii, co by se stalo, kdyby se UA na začátku invaze vzdala? Já jsem zatím na takový článek nenarazila, prostě moje sociální a virtuální bublina mi tohle nenabídne.
Ale vždyť to je právě ten pud sebezáchovy, kvůli kterému podporuje většina Evropy Ukrajinu. Evropa se prostě bojí, co by se stalo, kdyby nechala Ukrajinu padnout. Matky a ženy stojící za Ukrajinou se jednoduše bojí Ruska. Vy to nechápete? Je to snadné, pud sebezáchovy, ochranitelský pud vůči vlastním dětem, snaha zachovat budoucnost. Jen na základě jiných životních zkušeností a jiných preferencí, než máte vy. Zkuste se na to podívat z této strany. Jim pud sebezáchovy nechybí, mají stejný jako vy. Jen věří něčemu jinému.
Díky za vysvětlení. No, že s UA budou problémy, to víme.
Nevíme, zda by nebyly větší problémy bez UA.
Proč by si UA po výkřicích nějakého pošahaného maníka měla jít pro ee na Slovensko? To řekla jejich vláda nebo prezident nebo nějaký jejich generál, ministr obrany?
Však to je jako kdyby Zeman řekl, že prodá ČR Číně.
Je to asi jako toto… https://video.aktualne.cz/ze-sveta/jste-nasim-cilem-medvedev-vyhrozuje-evropskym-zemim-preventi/r~8cd60152250011f0bf960cc47ab5f122/?lp=1 a ten má aspoň nějakou funkci někde…
Proč?
Vy jste dávno říkal něco o tom, že Ukrajinští občané budou láteřit na sousední státy? Tak to tedy smekám, měl jste pravdu. 👏
Od včera nikdo nic? Nu tedy!
Včera odpůldne jsem opět byla kunit na posilovacím cvičení a dnes žiji! Asi to napoprvé byla nějaká krize a nebo včera jsem si fakt dala pozor, abych to necvičila tak poctivě, protože ani břišáky nic neříkají. Asi jsme tolik necvičili na hýždě, protože ani ty nebolí. Když se nehýbu. Bolí hodně záda (lopatky a okolí), což považuji za dobré znamení, trochu cítit ramena a svaly na rukou. Dost jsme pracovali s činkami a s tou posilovací gumou. A kliky jsme dělali. Moc kliků. Blé.
Dneska večer už skutečně jóga, takže si protrpím i rozcvičení, to bude žůžo 🙂
No nic, majitelka zatrhla. Strojek mám na okrasu. Poníci se čistí tak jednou do týdne a kvůli úspoře času ještě jen pod sedlem, takže budou línat předpokládám stylem polárních sobů…
Jojo, vištuch dávat nebudu, jednak nemám dost prostěradel 😀 A za druhé přesně, stále se to hrnulo někde. Na dostizích se vištuchy stále používají - s čísly 🙂 Dostali jsme je i na pony lize.
A nebo se prostě jen někdo nudil… Však říkám, že děcka tohle sprejují po různých domech pořád. Azbuku navíc vůbec nemusel namalovat stejný jako dělal malůvku.
Co je tam vlastně napsáno? “Táhnout”? Pokud je to tak, to že by napsal Ukrajinec? Komu? Spíš to napsal někdo z “našich” tak, aby to Ukrajinci přečetli (a skoro to dělá dojem, že to opsal z nějakého slovníku)…
Přemýšlím, neměla bych poncly zase vyholit pod břichem? Jednak by se to líp čistilo a za druhé to pocení… nebo aspoň krk a prsa… hm? Možná pojedem za týden do Kralovic na vozatajské zase, mohlo by se to poníkům líbit, že budou větrat.
Filc se nemůže prát, teda pokud to není ten umělohmotný. Rozpojila by se ta vazba a rozpadlo by se to. Dá se to ostříkat hadicí a nechat uschnout, já jsem to vždycky jen učesala rejžákem. Když to začalo vypadat blbě, jako že se to špiní (ten španěl měl fakt mastnou srst…), tak jsem pod to začala dávat normoš podsedlovku. Protože když jsem to kvůli špíně často česala, prostě jsem si učesala kus toho filcu. Možná ty moderní plstěnky jsou nějak povrchově řešené, aby se to nestávalo, no ty staré bohužel.
Nebyla to Bodlinka a nějaká drůbežárna? Ale jinak jasně, na to je třeba myslet.
Nechápu. Píšete v náznacích, ale já je nerozluštím, nemůžete to napsat na rovinu?
Všichni si to tady myslí, to je ironie nebo to tak opravdu vidíte? Kde tady? O které menšině píšete?
Nepsala jsem, že jsou lepší ve všem. Ale v kreslení hákáčů, pokud (a jen pokud) je to jejich první hákáč. Protože já takových umění vídám celkem dost a zpráv o nich je také na našem webu jak naseto.
Chtěla jsem tím říct, ať taky nejsem tajnosnubná, že Ukrajinci všeobecně vzato podle mého názoru nejsou ani lepší ani horší než my Češi.
Vy si myslíte, že jsou horší?
Bude se tou bruskou prášit. Ale budu se snažit to dýchat co nejmíň. Budu to dělat venku a třeba bude zrovna pofukovat. Zatím jsem ve fázi rozmýšlení, jak to udělat, abych toho právě moc dělat nemusela.
Jestli tohle byl první hákáč od UA přistěhovalců, tak velký potlesk, protože jsou lepší než my.
No moje otázka rapotačko se týkala právě těch videí těch účinkujících z VVV. Konkrétně Nikoly. S čím u něj souhlasíte? A s čím ne? Zajímá mě váš názor.
Zrzavci, voliéru bych jim já osobně nekydala… Dala bych štěpku, ať v tom taky něco žije a roste, ať mají holky s čím si hrát, a maximálně si čistila svoje chodníčky. Štěpku budete muset tak jako tak jednou za čas vyvézt (musela byste i písek, hrabošením ho smíchají se vším… a voliéru nebudete mít kompletně zastřešenou, pokud jsem správně pochopila), tak to spláchnete tím. Jestli bude výměna povrchu třeba jednou za týden, 14 dní, měsíc, trusem bych se vůbec nezaobírala. Se čtyřma slepicema.
V kurníku je to samozřejmě trochu jiné, v kurníku se mi jeví ten písek a jeho čištění jako čupr řešení. Já mám velmi jemné piliny (prach od frézy), které skvěle sají vlhkost (to ten písek úplně asi nezařídí…) a pěkně bobky obalí. Mám pilin na podlaze slušnou vrstvu a místuju (kydám, čistím) slepicím sporadicky. Takže natrousený trus je na pilinách ve vrstvě. Inu vezmu běžné místovací vidle od koní (nemají mřížku, jen rovné souběžné šprušle, prostě vidle, můžete si představit bramboráky, jen tyhle jsou plastové) a vymístuju slepicím ty “koláče” trusu z povrchu pilin během pěti minut. Pod koláči nahromaděného trusu je vrstva těch pilin, takže odeberu vrstvu, která je trusem ovlhčená, a pod tím bývají piliny už suché. Dosypu čisté piliny a přesypu křemelinou a nazdar.
Já si toto můžu dovolit, protože po podlaze kurníku slepice téměř nechodí, takže nehrozí, že by si v trusu ťapaly. Taky nemám v kurníku umístěné pití a krmení (tak nemají holky důvod chodit po podlaze), chodí tam jen spát a klást. Slepice mají přístup do kurníku ve výši pasu, kde je umístěný i horizontální hřad po celé ploše kurníku, tj. slepice se mezi vchodem do kurníku a kukaněmi pohybují po hřadu, který je trusem znečištěný minimálně (taky oškrabuju, tak jednou za půl roku, poslední dobou uvažuji o pořízení brusky, jestli to bude fungovat, budu to prostě obrušovat nějakým hrubým brusným materiálem, chlap říkal, že mi na to půjčí akuflexu… to by mě pak tak nedrtilo a třeba bych to čistila častěji…).
Fotka je starší, teď už mají holky ten hřad ve tvaru mřížky, aby se jim po tom dobře chodilo, myslím, že jsem tam přidala dvě šprušle kolmo k té středové (a tu šikmou zlomenou zrušila).