Aktuálně: 2 472 inzerátů • 292 753 diskuzních příspěvků • 21 463 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 05.03.2026, 10:42:27 xxx.xxx.198.226

Příbuzná se z Malediv vracela přes Dubaj na konci února… docela v ní hrklo 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 05.03.2026, 10:38:39 xxx.xxx.198.226

No a já bych je potřebovala mít ve výběhu venku… No tak nic. Škube se brojler líp než normální slepice a nebo to vyjde nastejno?

⋮
Buggyra
Buggyra 05.03.2026, 10:36:54 xxx.xxx.198.226

A vlastně… rovnou do slezu… to je prů*r? Však kvasnice by byly skoro jako ideální ve střevě, ne?

⋮
Buggyra
Buggyra 05.03.2026, 10:35:57 xxx.xxx.198.226

aha? Moje naprostá nezkušenost s přežvýkavci se projevila… Budu k těm kravkám muset volat furt veta…

⋮
Buggyra
Buggyra 05.03.2026, 08:03:24 xxx.xxx.198.226

Tyjo, to jsem si vůbec nevšimla, hádám. Jdu se podívat, už jsem taky z těch novin a příspěvkářů na sockách úplně deformovaná. Děsím se, že jednou napíšu nějakou hrůzu právě sama a ani si nevšimnu…

edit: už vidím, no, to se stane… 🙂 Vůůůbec jsem si nevšimla, a to mám na to celkem radar. Já to mám kvůli velikosti okna na začátku dalšího řádku, tak mě to nějak netrklo…

⋮
Buggyra
Buggyra 05.03.2026, 06:51:13 xxx.xxx.198.226

Kvasnice bych dala s džusem do stříkačky a Božce bych je šoupla do krku. Razdva 🙂

Buřty jsou dobrý nápad, mohla bych si o víkendu něco přismahnout až budu doufám dávat tu cibuli do země konečně.

⋮
Buggyra
Buggyra 05.03.2026, 06:49:46 xxx.xxx.198.226

Kreatin taky zobu už týden, resp. zobu jen po nějakém fyzickém úsilí, takže třikrát až čtyřikrát týdně 🙂 Tak uvidím, jaký to bude mít efekt.

Tím, že zobu taky železo, se cítím zase plná energie a nadšená do všeho, takže těžko říct, zda ten kreatin něco taky dělá 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 05.03.2026, 06:45:26 xxx.xxx.198.226

Já jen zašívám. Pořídila jsem za tím účelem šicí stroj, protože jsem těch rozedřených rozkroků na vietnamských teplácích a čouhajících palců z vietnamských punčoch měla už moc. A naučila se nějak základ se strojem, aby to udělalo rovný nebo cikcak steh. Už jsem dolámala všechny adekvátní jehly a zbyly mi jen neadekvátní, tak jsem pátrala v city, kde bych se dobrala příslušných jehel, paní v galanterii na mě podezíravě koukala, když jsem tu ulomenou porovnávala délkou s těmi, které mi nabízela (mám totiž doma ještě několik nových jehel, ale jsou krátké a stroj tím pádem nepodvlékne nit a neudělá steh…). Kdysi jsem se pokoušela plést i háčkovat (i tkát), ale přešlo mě to celkem záhy, moc práce. I kdyby nastala apokalypsa, tak oblečení je na světě (a u mě v šatníku) tolik, že bych to do smrti neunosila…

⋮
Buggyra
Buggyra 05.03.2026, 06:36:09 xxx.xxx.198.226

Jo. My jsme plánovali trip do Černobylu na rok 22 a v létě nebo k podzimu 21 jsme to odpískali, protože se to tam začalo hemžit.

⋮
Buggyra
Buggyra 05.03.2026, 06:25:42 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 04.03.2026, 11:56:13

Ono jim to brzy skončí, psaní článků na internet je přežitek. Jednak to může za všechny ty pisálky napsat AI, a jak vidíme, často lépe, za druhé dneska už spousta lidí místo čtení celých článků jen nechá AI, aby jí vypsala soupis hlavních info.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.03.2026, 11:16:17 xxx.xxx.198.226

Já mám kuklu od motýla v kadibudce v zádveří, není to tam nijak chráněné, jen je to v závětří, ale jinak stejná teplota jako venku, jen dřevěná budka, takže se chystám načuhovat, jestli to ustál a bude se klubat a nebo zůstane tak.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.03.2026, 11:13:42 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 04.03.2026, 11:09:57

Na konci května konečně postoupíte do vyšší formy existence a stanete se elementálem?

⋮
Buggyra
Buggyra 04.03.2026, 11:03:44 xxx.xxx.198.226

Já jsem strašně zlá kočičí panička, Kocour je uvyklý, že si ho nevšímám, a když mi překáží, tak ho prostě nakopnu (ehm… zakopnu o něj! “zakopnu”, jsem chtěla říct! Jsem tak nepozorná, no vždyť to vidíte, tady píšu hrozné věci (omylem samozřejmě) a zakopávám i o vlastní kočku…)

Naučil se být ve střehu a uhýbat 🙂

Takový malý pejsek by se u mě doma taky naučil. 

(zlá, zlá, zlá, vím)

⋮
Buggyra
Buggyra 04.03.2026, 06:35:32 xxx.xxx.198.226

Blbý je, že jsem si zrovna sjednala novou úrazovku a že ani to rameno namožené nemůžu uplatnit, protože bych ho musela uplatnit do té končící pojistky a tam mi už nikdo nic nedá 😀 Ale ta nová pojistka bude mít lepší odškodňování, takže si počkám na další úraz, jak se znám, nebude to na dlouho.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.03.2026, 06:33:41 xxx.xxx.198.226

Fyzio bude 21.-22.3., to bude dornovkářka rovnačka. Ortoped doktor mě viděl před měsícem nebo 3 týdny, nic se mnou nedělal, ale co bylo už není, už mám namožené zase jiné části těla 😀

Včera skoková gymnastika a zase jsem ucítila ten gluteus medius, co jsem měla v lednu a únoru namožený, no občas se ozve. A po cvičení, když je tělo unavené a stabilizační svaly jsou unavené, tak při vystupování z auta a nechání pravé nohy za sebou uvnitř mi občas zakřečuje pravé nadprdelí, že si málem sednu - ale jak srovnám nohy, už se to neozve, takže je to fakt jen tou únavou, a jen minimálně… Budu postupně pozorovat, jak se ten sval trénuje a přestává se ozývat (protože to se skutečně děje).

Drezurní trenérka pravila, že jsem vykřivená jak paragraf a z toho, co povídala, jsem došla k názoru, že se s koněm a jeho křivostí násobíme, ještě to proberu s fyzio, asi to tak bude, to je radost. Ale pochválila nám dovnitř plec a prý jsme měli nějaké světlé okamžiky i u ustupování na holeň a dovnitř zádi, takže asi se s tím bude dát nějak pracovat 🙂 Koně bude rovnat stejná dornovkářka, tak to s ní nějak zkusím probrat, zda by nás neporovnala oba vzhledem k tomu vzájemnému křivosouladu 😂

K druhé fyzio doporučené lékařem se musím objednat, u té jsem loni byla dvakrát a mám cvíko na míru, které přes vánoce vzalo za své, něco jsem teď začala cvičit na józe, ale do těch dalších cviků se musím dokopat. Tahle fyzio-chiro od doktora mi nepřijde tak šikovná nebo pečlivá nebo jak to říct, jako ta moje dornovkářka. Posledně jsem té fyzio-chiro říkala, že mě bolí při spaní žebro a ona mi něco křupla v zádech a pravila pokračovat ve cvičení (to jsem ještě byla v plné jógové zátěži, takže jsem fakt cvičila) a žádná pozitivní změna nenastala.

Začala jsem ale spát na nové matraci, na které mě ta záda před rokem bolela, a teď se zdá, že mi ta matrace sedí líp než ta stará (stará je proleželá, což mi vyhovuje, kopíruje moji zadnici, takže páteř mám rovně), záda se tolik neozývají, kupodivu asi díky kompenzacím, když jsem měla rozbité to nadprdelí, tak záda ztichla, a od té doby, i když nadprdelí je takřka vyřešené, tak se už v plné intenzitě neozvala, bylo i pár nocí, kdy jsem se ráno vzbudila a vyskočila z postele jak Pája a Jája… Tak uvidíme, třeba se rýsuje něco pozitivního 🙂

Co se namožení týče, to nebývám, z běžné práce nebo běžného ježdění, to jsou vždycky nějaké “úrazy”, tj. někde zaberu a s něčím si hnu mimo rámec běžného použití. V poslední době je toho nějak moc, no asi to stáří už fakt klepe na dveře, ale jestli budu v důchodu čilá jako máti (vše ji bolí, ale hýbe se a i běžný balík sena po rovině dokoulí), tak hopsa hej, to bude paráda.

No takže dvakrát týdně chodím jógovat a jednou týdně jsem si našla posilovací cvičení, kde se jede na rychlost a intenzitu a ženské tam sebou mrskají jak kapři na váze, používá se nářadí, hodně se pracuje s rovnováhou a váhou těla, po první návštěvě jsem myslela, že zdechnu rovnou tam na parkovišti, u druhé návštěvy jsem si dala pozor, abych se nesnažila stíhat, a dobré, tak tento týden potřetí a snad to bude také dobré. Dohánět ty mašiny budu postupně, jako jsem blázen, ale ještě ne úplně bez mozku 😀 A kromě sem tam křeče toho nadprdelí a teda bolavých namožených svalů nemám z tohodle cvičení žádné potíže, ani při tom cvičení, takže budu pokračovat, dokud mě to neskolí.

K tomu teda kůň má předepsanou kavaletovou práci (to vidím spíš bez jezdce, ale kdyby mě někdo vzal na kavalety na lonž, taky bych se nezlobila, a nebo až dostavíme kruhovku, tak do ní udělám i vnitřní kruh, abych vytvořila kolovačku, a pak se budu lonžovat sama, a pěkně s rukama v bok nebo rozpaženýma ve stehenním sedu, to bude panečku posilka, - až budu umírat, tj. po dvou kolečkách, můžu vždycky slézt a nechat toho koně makat samotného, že)

⋮
Buggyra
Buggyra 03.03.2026, 14:37:09 xxx.xxx.198.226

Bobča je hrdinka, jak říká kamarádka “starý selský hřbet”, tu jen tak něco nepoloží! 🙂

Záda budou co nevidět jak nový, ještě si bude Bobi stěžovat, jak to rychle uteklo ten čas, za půl roku nebude ani vědět, bohužel čas prchá jak mrcha. 

Jaru zdar!

⋮
Buggyra
Buggyra 03.03.2026, 14:00:17 xxx.xxx.198.226

U nás je brablenčí pustina, takže ti nic neroznosí, to lze spíš spoléhat na ty krysy hlodavé, když někde půlku cibule zapomenou, a ta zrovna náhodou neshnije… Jiřky byly na povětří, aspoň ty, co jsou ve výběhu, tam bylo spolehlivě -15, nebyly ty kyblíky ničím chráněné, nečekám, že tam poroste cos krom trávy… 🙂 V každém případě tam přijdou macechy nebo jiné přechodné rostliny a pokud jiřky vyrazí, budou se s tím muset nějak popasovat. Muškáty máti na balkoně loni po zimě vyrazily, ale letos byla fakt zima, takže asi balkon mrtvý.

⋮
Buggyra
Buggyra 03.03.2026, 13:56:38 xxx.xxx.198.226

No na to právě to společenstvo podkovářů naráží. Že veti a vettechnici mají v osnovách jen takový ťukanec na ošetřování kopyt, no a s kovařinou jako takovou (práce s kovem) se nesetkají vůbec.

Ale dle právního názoru nějaké té jejich advokátky ten zákon skutečně vyznívá tak, že momentálně nikdo bez vet. vzdělání nesmí legálně upravovat kopyta. Taky tam mají vyjádření SVS, že to nebudou kontrolovat, tj. výklad SVS s tím zřejmě není v rozporu, a MZe jim tam píše, že také vnímají nutnost ten zákon nějak upřesnit, takže i MZe uznává, že není vše vonné ve státě Dánském…

Fakt je to tady jak v říši divů kolikrát.