Tomáš Kotas k Sudetoněmeckému sjezdu
Tomáš Kotas k Sudetoněmeckému sjezdu
Mažu předchozí komentář vzešlý z chybějícího kontextu. Sjezd nějaké skupiny lidí je teda opravdu průšvih. Jestli bychom si neměli počkat, co se na tom sjezdu bude podnikat. My tady máme v trojzemí nějaké sjezdy Sudeťáků furt dokola a nikdo z toho žádné haló nedělá.
Hezky to Staněk řekl: nikdo neví, co se bude dít dál. No tak snad abychom dělali závěry až po tom sjezdu. Předpokládám, že na tom sjezdu neprodají Sudety Němcům. Nebo máme nějaké tyhle sjezdy už za sebou a víme, co se na nich děje?
Taky mezi cizí koně nelezu. A to ani mezi ty cizí, které znám. Naše koně mám zmáknuté, tam umím zařídit, že se seřadí u krmelce jeden vedle druhého a způsobně žerou, i když černej by jinak všechny vyhnal, případně by se uměli s B i pokopat, magoři.
Jednou se mi stalo, že mě v Barochově (jsem nastupovala na brigádu) vzala jejich stájnice do jejich stáda koní na rozlehlé pastvině a stály jsme uprostřed těch 10 hektarů planiny mezi koňmi, a ona říká “no a teď pozor, jde k nám ten černej, na toho si dávej pozor, ten po tobě může skočit!" A když jsem se shýbla pro klacek, tak mě hned chytla a drmolila ”to nesmíš! Jak uvidí, že máš klacek, tak po tobě skočí na sto procent!" a tak jsem se jí ptala, co teda budeme dělat, a ona říkala, no prostě odejdeme bokem a budeme doufat, že nepůjde za náma…
No tvl, to jsem myslela, že jí dám razítko rovnou mezi voči. Ono se teda tak nějak průběžně ukázalo, že toho ví o koních míň než já, ale jak byla v tom stádě vyděšená, tak se vsadím, že ten černej ji fakt vyškolil, takže nechápu, co je to za nápad, tahat neznámého cizíma koňma páchnoucího člověka do stáda, kde vím, že mají nějakýho rapla…
Nervy k pohybovému aparátu zregenerují dobře, potřebují jen podněty a potřebuje nasvalit. Ono když není, co by ty nervy inervovaly (nejsou svaly), tak se ty neurodráhy moc neprojedou. Ale bude to čím dál lepší. Však je to ještě hříbátko, rege schopností má na rozdávání 🙂
Jo no jo vlastně, Němci si k nám jezdí pro palivo. U nich je najednou draho. Tak to je jasné. Tady je konkurence od Poláků, tak tady u nás zase tak moc nastřelit nemůžou, Němci i Čecháčci by vyrazili do Polska.
Teď čtu, že ceny PHM v CZ překročily 45 Kč/litr. Má někdo někde takové ceny (na dálnici možná)? Musím se podívat, jaké jsou vyvěšené na nejbližší benzínce…
chá, to je dobré, gemini je fakt ve střehu a nenechá člověka udělat nic nebezpečného
Přesně, já když někdo neznalý cesty jede na našem koni nebo vede našeho koně, tak když si není dotyčný člověk jistý, kudy, tak hlásím “von ví”.
uf
Ledovou kávu nekupuju, je drahá…
V termohrnku by kafe jistě vydrželo, kafe nepiju. Jsem nějak pro nadbytečnost nezmiňovala. Odmítám se projevovat jako moje kolegyně v práci, se kterou se nedá prohodit ani pozdrav, dokud si nedá aspoň jedno kafe, a práce schopná je tak po třech šálcích. To je ďábelský. Já piju jen prefabrikované kapučíno.
No u koní piju dešťovou nebo nádržovou vodu. Kdo by se tam tahal s pitím.
Co se týče rychlerostoucího živého plotu, líska u nás vede, u nás je sucho, vrba by neměla šanci. Lísky se ovšem nezbavíte. Nicméně s jakým druhým plevelem mám dobrou zkušenost, to je bez černý. Bezu se zbavíte snadno. Je z něj ale hodně nepořádku (ťupká z něj ten nektar nebo co to je, je to vše pak ulepené, následně začnou opadávat květy, a to je už úplný konec). A láká supy. Teda včely. A taky je dost řídký. Ale za rok přiroste i metr 😀 a odkopek seženete lusknutím rýče u nějaké polňačky.
Ve výběhu bych si kafe mohla udělat tak na ohni 😀 Mám tam sice centrálu, ale když na ni zapojím tu nejslabší maličkou rychlovarku, tak centrála vypadá, že se svlíkne z kůže. Tak to raději neriskuji.
Zevl se koná po práci, pokud je hezky, a pokud nejsem zpocená. To pak pošukávám kolem koní a po výběhu, kochám se tím, co je hotové, přepočítávám, co ještě musím udělat, přemítám, co jsem všechno ještě zapomněla, paběrkuji různé odpadky po výběhu (soustřeďuji větve, vysbírávám plastíky ulítlé z plachet, igelitů, zbytky ohradníků, květináčů…) a tak vůbec.
Na předních příčkách bez všimného neuděláte nic, třeba s vámi prostě na úřadě úředník ani nemluví, otevřeně si o úplatek rovnou řekne. Místní policie kontroluje řidiče jen kvůli úplatkům, je zvykem rovnou podat peníze z okýnka… A tak.
U nás si tu korupci aspoň šuškají tak nějak mezi sebou a snaží se, aby to vypadalo na oko legálně (přihrajeme zakázku firmě, kde je společník příbuzná, přiklepneme nějaké dotace, upravíme podmínky veřejné zakázky apod.). V zemích na špici se příjemce nezatěžuje nějakým naoko papírováním, ale podává se kufřík či igelitka rovnou na místě 🙂
Kauzu jsem nezaznamenala…
Ono samozřejmě o kecnutí nepůjde, nemám čas číst. Budu něco stavět, opravovat, přemisťovat, uklízet… asi plnit hnůj do pytlů. Sázet kytky… vejplata cinkla, tak bych mohla nakoupit nějaké barevné cibuloviny nebo něco. Stavět foliovník, jestli mi bude přivezen (možná si koupím kari sítě a postavím si ho sama a bude)…
Myslím, že vaše stránky to neovlivní. To se bude týkat jen skutečných socek, záleží, jak se s tím vypořádá legislativa. Jedna věc je, kdy si to zavedou samy socky (ne z důvodu bezpečnosti, ale z důvodu sběru dat, i když EU se bude ohánět bezpečností a omezením přístupu dětí na socky a tak) a druhá věc je, kdy to šílená EU vetkne do nějaké legislativy a v jakém rozsahu.
To je slušný. Na Temu se vyžaduje ověření občankou?
Moji tyranosauři někam zanášejí, už asi týden, a já jsem nenašla, kam. To mě docela otravuje, protože sice ne že by mi chyběla vejce, protože dvě tři denně stačí, ale někde mimo moji kontrolu se hromadí velikonoční nadílka jako lákadlo pro nějakého predátora. A to mě teda moc neba. Takže buď se mi povede to nějak někde odhalit, kde se dámy zapomínají, a nebo holt musím o víkendu kecnout s knihou u koní a pozorovat, kam takhle po ránu ty slepice vyrážejí na táčky.
Samozřejmě nikde ani kapka vláhy, takže jsem včera popadla konev (k svému úžasu jsem zjistila, že jsem si na ni někde někdy nějak sehnala kropítko, nechápu, kde jsem ho vzala, tak mám jednu konev a dvě kropítka…no) a pobíhala a vlažila. Tak snad z toho něco bude. Ale došla i voda v nádržích, takže dnes musím na chatu pro vodu, napustit do nádrže a přivézt. A teď mi tak došlo, že nemám auto, kterým bych vyvekla nahoru ke koním tu plnou nádrž… teda mám, ale octavka stávkuje, asi jí upadl vejfuk nebo co, dělá hrozný zvuky. Dělá zvuky, ale jede. Tak já si odpolko teda vyměním auta a octavka půjde makat… Musím si na svoje nejnovější žihadlo pořízené k vánocům nechat domontovat tažné. Ale bohužel to mi pomůže leda tak s vozením překážek po výběhu, neb to nové žihadlo je felicie a ta 600+ kg nádrž s vodou by ji asi odnesla do vedlejší vesnice 🤣
Zrzavci, navrhněte paní, ať si přivezme sesílko a sedne si k vám, zatímco se pinožíte, a dělá vám společnost. Třeba by i ruku přiložila 🙂 Zřejmě jí chybí nějaký ten kontakt.
Je dobré si uvědomit, že TOTO je taky socka ;-)
Tam jde o to provázání s osobními údaji, ne o to, že vědí, co který profil sleduje. Já mám profilů několik a každý sleduje trochu něco jiného a podle toho mi nabízejí obsah. To je v pořádku. Ale na občanku mi dovolí registrovat jen jeden profil, a to pak dává smysl, že ty jiné zaniknou, to za prvé, a že si budu dávat větší pozor, to za druhé.
Pokud to bude fungovat tak, že se občankou prokážu při zakládání profilu nějaké osobě, tak to ještě jde, pokud půjde o automatizovaný proces a údaje z občanky (či jiné ID) se budou muset někde zadávat nedejbože skenovat, tak to si to budu rozmýšlet, na které socky polezu a na které ne a zda se tam budu registrovat a tak. Možná budu do socek jen načuhovat a založím si nějaký blogísek, kde si to budu komentovat pro sebe 😀 Jako si polohlasně komentuji celý svůj život (někdo mě má za blázna).