Nikdy nevíte, co ta myš sežrala (jestli se k ní ta kočka dostala proto, že myš už se motala po požití…), nikdy nevíte, kde se ta myš válela (slepice i když nějakou tu chorobu nemusejí přímo chytit, tak ji ale mohou úplně dobře přenést…). Takže ne, posbírané chcíplotiny po cestě nedávat.
Varování není nikdy dost, možná by Chovzvířat mohl k inzerátům mimo chovky dát nějaký vykřičník nebo nějaké upozornění, ať si kupující prověří, že se nejedná o množku? Zdá se, že byznys v tomto oboru bují dál a vesele, tak hodit tomu nějaký klacek pod nohy. Nemá cenu označovat inzeráty od registrovaných chovek jako že jsou “ti hodní”, ale naopak dát ty neregistrované a bezPP do červeného rámečku… To mě jen tak napadlo.
On ten zobáček je měkký, není ostrý, ale úchop je silný 🙂 Jak pochopí, že z ruky nic neutrhnou, začnou se soustředit na to, co je na ruce - jsou chytrý. Ale když jim podám kousínek masa mezi dvěma prsty, tak prostě hmátnou po všem, co čouhá 🙂 Chňapnutí po prstu vlastně ani nebolí, ona sevře zobák kolem a pak tou hlavou cukne zpátky, takže ten zobák jen naplocho sjede potom prstu dolů 🙂 A příště už se snaží uzobnout jen to, co je mezi prsty, protože jí dojde, že prst nedám 😂
Tak zase jestli z těch kuch. zbytků bude půlka maso, odřezky, tak proč ne 🙂 Jestli bude sousedka holkám svítit, tak na pohodku, mně ty holky tak nějak nesou i bez svícení a zateplování, a to jsou čtyřleté… Já jsem teda nadšená moc moc už hodně let. Včera jsem krmila holčičky z ruky nějakou jejich příbuznou a měly velkou radost (a já po krmení přepočítávala prstíky…).
Pokud je mi známo, aby se jednalo o hanobení státního symbolu, musí být v prvé řadě přítomen státní symbol (tvar, rozměry jsou definovány). Je otázka, zda zde je přítomen definovaný státní symbol, a zda je tedy co hanobit.
Dál je otázka, zda se vůbec jedná o hanobení, pokud by byla vlajka použita v grafickém vyjádření solidarity nebo spojenectví. Za hanobení se považuje zničení nebo užití v neuctivé souvislosti.
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 17.03.2026, 05:46:19
myslím na Chabech…? měl nějaký valach support animal kozu. A když jsem se začínala motat kolem dostihových koní, měl tam jeden provozák taky v boxe kozla 🙂
U toho automatického kurníku vidím spoustu technologie, která zákonitě musí být znečištěná trusem, stříšky nad napaječkami, plochy, na kterých slepice posedávají - zajímalo by mě, jak tohle čistí? Chlapec povídá, že to čistí řetězový dopravník, no ten vyhrne nebo vyklepe leda podlahu, ale co zbytek té technologie? Zřejmě se to čistí jako ve velkochovu ve chvíli, kdy se naskladňuje nový ročník…
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 16.03.2026, 10:50:46
Anna Ježková je instruktorka z Liberce, zaměření spíš klasická drezura, také dáma v sedle
Tomáš Kocián je trenér z Neratova (stř. Čechy), zaměření hl. parkury a všestrannost
lidi si chválí moc moc Nicka Zelenku, jistě znáte. Ke mně by asi z kapacitních a vzdálenostních důvodů nejezdil a hlavně dělá asi něco trochu jiného než potřebuji - ale naopak vám by mohl náramně vyhovovat.
O víkendu mi byl postaven obří foliovník, fakt obří, no to jsem zvědavá, co tomu řeknou sousedi. Ty třepne… Ale bude tam jen na sezonu, on ho vítr stejně dost možná roztrhá ještě dřív. Natáhla jsem si do něj netkanku na zem (je postavený prakticky na hnoji, nemusím navážet zeminu nebo tak), rozměr 1,6 m x 8 m mi stačil na zakrytí asi tak dvou třetin produkční plochy, musím přikoupit (možná mám někde ještě kousek zastrčený, musím pošmejdit). Nevím, co tam budu pěstovat, asi lány tykví, ono to beztak všechno shnije (při mé péči), tak je to jedno… ale dobře, nehažme flintu do žita předem, uvidíme. Možná hodím dozadu i nějaké to rajče 🙂
Tak teď jdou moje známé objednávat od vynesene-slepice.cz roční slípky za 160,- Kč. A prý že to nejsou překupníci, že mají drůbežárny a vozí to z drůbežárny. Tak jsem je ujistila, že z drůbežárny by ty slepice stály stovku a určitě by jim je drůbežárna nevezla až do baráku, protože drůbežárna na to nemá kapacitu (ačkoli Kosičky mají rozvoz až na adresu, to je fakt, ale od jiných jsem neviděla). Kosičky prodávají letos z pochopitelných důvodů jen kuřice v Mlékosrbech, tak holt poruším praxi předchozích let a pořídím kuřice za 250,- místo vynesenek od překupníka za 160,-, které bych si mohla nechat od známých koupit. To se mi ta vejce letos prodraží (holky budou muset snést padesát vajec, aby se zaplatily, místo obvyklých dvaceti) 😀
Čili jsem byla smýkána tou malou věcí, která valila přede mnou, jako když jí jde o život, po prvním půlkiláku jsem hledala svoje ztracené plíce
nutně potřebujete zapřahat! Jestli má malá věc takového elánu a chodí ze špice, tak to byste si to pohybování vyloženě užívala! Přijedu s postrojem a něco vymyslíme? 🙂Podám info na začátek práce s otaháváním (právě jsem uprostřed otahávání s naším plašanem, jestli to zvládne on (teda jestli to s ním zvládnu já…), tak každý 💪)
Já jsem teď milionářka (ehm, doplatila jsem úvěr, tak mám o ty splátky lepší rozpočet…), takže jsem si mohla dovolit jeden trénink v sobotu (práce na jízdárně, drezura bych tomu úplně neříkala zatím 😀) a druhý trénink v neděli (skok. gymnastika, nasvalujeme…), fakt je lepší, když trenér dojede k člověku domů a spolupracuje se kontinuálně, než se plácat po cizích soustředěních, já včera zaplatila za 3 koně (3 lekce) stejně, jako jindy vydám za účast 1 koně na nějakém tréninku, kam musím dojet a ještě mě to stojí celý den a kůň je votrávenej přesunem… tohle se fakt vyplatí. Hlavně jsem vděčná, že jsem sehnala opravdu kvalitní lidi, kteří mi jsou ochotní sem dojet, a za hubičku (díky, díky, díky, jsou zlatí ❤️), mám opravdu štěstí.
Musím co nejdřív B pořídit zase Bonharen, loni se nám nějaké větší kulhání vyhnulo, tak ať se letos také daří!
Když se něco maže, bylo by dobré, aby správce v tu chvíli do tématu napsal něco jako že proběhl zásah administrátora z těch a těch důvodů a že byly smazány nějaké příspěvky. Já jsem byla na konci zcela zmatena.
Jako já když se k nám přikoupili dva koně, tak jsem přikoupila hengr. I u vidiny toho, co se na UA děje. Pokud by někdy něco, jede celý ansámbl se mnou (pokud by si je neodvezli majitelé samozřejmě). Teda… zatím potřebuju ještě aspoň jednoho řidiče 😀
Statkové krmivo je to, co si vyrobíte z komponent rovnou od zemědělce buď doma a nebo si to někdo vyrábí doma a vy si to od něj můžete koupit. Šrotuje se toho malé množství najednou, je to čerstvé, není potřeba extruze ani konzervace, neválí se to někde rok na skladě… Trochu jako když koupíte komponenty na barf a pak to sešrotujete do jedné misky.
Šrotuje se to hlavně kvůli mísitelnosti, aby droboť nepropadávala dolů a neshlukovalo se krmení jednoho druhu, aby bylo zajištěno, že se slepice nažerou všechny všech živin. Můžete to dát i jako nativní “barf” ve vašem malém množství slepic.
Kompletní směs je samozřejmě bez starostí. Já mám ráda bez starostí.
Jako určitě se dají slepice přebílkovinovat, mám tucha, že pak nestíhají dělat skořápku na vejce a jeden z projevů je blanité vejce, ale pokud jim chcete jen přilepšit, tak toho nedáte tatarák na slepici denně…
Na konzervanty se zeptat můžete, ale někoho jiného, mě to nějak zásadně nezajímá, tak si nezjišťuji, vím, že o tom hodně ví právě Megí.
Já jsem lajka, ale mám za to, že statkovými krmivy s doplňkem Roboranu zase takovou škodu udělat nemůžete. Ale já mám taky za to, že škodu nenaděláte ani kompletní směsí s konzervanty, takže co já můžu vědět…