Aktuálně: 2 472 inzerátů • 292 753 diskuzních příspěvků • 21 463 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 19.03.2026, 11:25:42 xxx.xxx.198.226

ráda bych přispěla, ale nemám slovenského čuvače, tak mlčím 🙂 (ale napsat jsem to musela, aby se to vědělo)

⋮
Buggyra
Buggyra 19.03.2026, 09:59:56 xxx.xxx.198.226

V podstatě je to takový fesťák, on tam někdo zazpívá, někdo tam určitě bude prodávat nějaký ten párek…

⋮
Buggyra
Buggyra 19.03.2026, 08:32:42 xxx.xxx.198.226

Jo, jahody jsem se letos taky rozhodla koupit nové, ty staré nějak nezvládly zimu mi přijde. Ještě uvidím, kolik jich vyleze netkankou 🙂 Musím tu netkanku taky vyčistit a zamést, ať ty jahody vůbec najdu 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 19.03.2026, 08:27:48 xxx.xxx.198.226

assil děkuji, zjevně jste to vysvětlila mnohem líp než já, nějak mi to nejde 😇

⋮
Buggyra
Buggyra 19.03.2026, 08:16:37 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 19.03.2026, 08:07:26

To by mě trefilo, mít jako hlavní program dne Ikeu (nebo jakékoli nakupování - blešáky vyjímaje, protože to je zábava venku). Docela fikaně to dělal bývalý - vyvezli s taťkou mamku do Globu nebo Ikei na nákupy a sami pak šli na hokej nebo plochou dráhu 😄 Mamka to tam oběhala, stihla u toho kadeřníka, kafíčko, prošmejdit nové obchody a všichni byli spoko.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.03.2026, 08:12:50 xxx.xxx.198.226

Já jsem teď po darování krve (a heboučce předtím) dala nějaké udržování fyzičky a figury k ledu, teď odpočívám, a pokud o víkendu dorazí dornovkářka, tak pak ještě dalších pár dní odpočívat ještě budu 🙂 

Já mám první vlnu už zaseto a zasázeno, teď čekám, až mi ze zahradnictví zavolají, že naskladnili sadbové brambory, zrotuju políčko (to teda až nejdřív víkend 28.) a pak někdy je tam nastrkám. Foliovník je v podstatě připravený, takže také čekám, kdy zahájí zahradnictví distribuci sazenic okurek, melounů, cuket a možná i dýní, abych to tam mohla nastrkat. Česnek už je v poště, tak snad se ho dočkám do konce března, to jsem teda zvědavá, co z něj do zimy vyroste. Abych ho nemusela nechat v zemi ještě přes zimu, aby z něj něco bylo… 

Mně “záhony” (teda různé kouty u staveb, chovatelského baroka, zvýšených záhonů, stohu sena, palet a takových věcí…) vyhrabují slepice, vyhrabují tak pečlivě, až jsem k nově zasazeným modřencům s tulipány musela dát kusy dřeva, aby mi to porád nevyhrabovaly, cibule od tulipánů v metrovém okruhu od místa sázení…

Chtěla jsem ostříhat jabloně, ale máti zarazila, že do nich nechce stříhat, když nejsou dobře zakořeněné. Nechápu, dokdy chce čekat na zakořenění, jsou zasazené pět let… první rok plodily, druhý méně, loni skoro nic, ale to asi pomrzly nebo co, tak by se patřilo je ostříhat, trčí z nich metrové pruty, ale co, já si nasbírám u krajských silnic ovoce co hrdlo ráčí, ještě se prolévám moštem z loňska a ještě mám asi 50 litrů u chlapce v mrazáku, takže já ovoce nepotřebuji.

Okna a velikonoce mě tradičně netrápí 🙂 Na velikonoce asi pojedu na jih, ať se podívám na nové slepice a jejich ubikace, co známí pořizují, snad jim ty slepice vydrží než dojedu, protože budou kupovat od překupníka… Vynesenky rok a půl za stošedesát, nekupto.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.03.2026, 08:00:17 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 18.03.2026, 20:31:29

Když to není s autíčkem nic horšího…. 🙂 Já mám teď octavku v servisu, táhla jsem s ní před 14 dny koně na trénink (po rovině 10 km… nerada…) a něco tam ruplo / puklo a začal neskutečný zvuk zespoda, teda… u jeepu by mi to divný nebylo, u octavky to zní jako ruplý výfuk, což byl taky můj soukromý tip, takže od pondělka je u servisáka a zatím nic nevím. Od objevení závady do předání do servisu ještě chudák octavka párkrát jela a duněla vesnicí, potřebovala jsem koním dovézt vodu v kostce a ještě někde něco odvézt, tak měla smůlu. To vy aspoň nebudíte pozornost 🙂

Jinak taky mě na první dobrou napadla kuna, ale ty repráky, to by musela běhat v palubce, a hadička od ostřikovače by asi nebylo její první místo na okusování. Navíc venku má teď daleko zajímavější věci k jídlu…

⋮
Buggyra
Buggyra 19.03.2026, 07:54:20 xxx.xxx.198.226

A oni chtějí ty výdaje na zbrojení podpořit a nebo proti nim protestovat?

A zákon “FARA” chtějí podpořit nebo proti němu protestovat?

Já bych především nešla na demošku, tak bych si nemusela nic vybírat. To by se muselo dít trochu něco jiného, abych já vyšla do ulic (a strkala do toho svoje peníze a mařila svůj čas). To radši koupím Zorankovi mrkev…

⋮
Buggyra
Buggyra 18.03.2026, 14:40:30 xxx.xxx.198.226

Zase si říkám, proč by o tom měl přemýšlet, když mu to neukládá nějaká povinnost? Těžko pro vás si to představit, ale nezvířecí lidi prostě o zvířatech NIC nevědí. Ani že to má čtyry nohy, natož že na to existuje nějaký zákon, dvakrát natož že prodej psů bez PP by mohl být nějaký průšvih. Jeho zvířata vůbec nemusejí zajímat, kde by pak teda vzal informaci, že by si měl hlídat obsah inzerce… A vlastně neměl, žádný zákon mu to neukládá. Někteří lidi jsou rádi, že s jazykem na vestě dodrží legislativu, která je drží pod krkem, a na nějaké pičičinky a kudrlinky navíc si ani nevzdechnou. Celkem se umím vžít do jejich myšlení.

Asi bych odpovědnost za to, co se prodává, úplně neházela na majitele inzertního plátku. To bychom po něm pak taky mohli chtít, že kde není deklarované ověření ujetých kilometrů u auta, tam by měl taky zasáhnout. Kde to pak skončí.

⋮
Buggyra
Buggyra 18.03.2026, 14:32:52 xxx.xxx.198.226

Jo, podle celého článku to pípne a nebo zavibruje. Elektrické šoky to neumí. Úplně vidím, jak si to lidi pořizují s tím, že pes to automaticky umí ve chvíli, kdy se mu to připne 😂

Lidi nejsou schopní psa naučit ani jít u nohy, představuji si živě, jak se budou pokoušet pomocí pípáku a vrnítka udržet psa na nějakou vzdálenost.

⋮
Buggyra
Buggyra 18.03.2026, 14:26:33 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 18.03.2026, 14:05:49

Já myslím, že ten majitel toho serveru o tomhle hlavně vůbec nepřemýšlí. Normálním nepsím lidem tohle jde mimo vesmír. Mu napište mejla a navrhněte nějakou takovou záležitost.

Však iF se chystala s množkama zatočit jak s bubnem od pračky, a kde nic, tu nic.

⋮
Buggyra
Buggyra 18.03.2026, 14:04:52 xxx.xxx.198.226

Já asi jak jezdím už ke koním jen autem, tak lidi nepotkávám. Dobře tak. Dorotu bych asi oslovila. Možná bych dostala pár pejsků 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 18.03.2026, 14:02:29 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 18.03.2026, 13:56:00

Prýže matka se chystá. Já jen díky tomu vím, že něco je (ale nevím, co). Já se o to nezajímám a nemám na šaškárny čas, tuplem když jede matka do Práglu demoškovat, tak herky někdo nakrmit musí, žejo.

⋮
Buggyra
Buggyra 18.03.2026, 14:01:12 xxx.xxx.198.226

Jednou mi takovou divokou mulu před přepravou přispávali foukačkou. To byla ale legrace…

⋮
Buggyra
Buggyra 18.03.2026, 13:58:43 xxx.xxx.198.226

Jo tak, vy myslíte tyhle. No hele co se bazoše týče, bych se divila, kdyby měl zaměstnance… To je něco, co běží samo o sobě a dotyčná jedna osoba, co je tam potřeba, řeší tak maximálně nahlášené inzeráty, těch zase tolik nebude.

A hele tak ne: umělák povídá: Inzertní portál Bazoš.cz funguje s velmi malým počtem zaměstnanců. Podle rozhovoru s majitelem Radimem Smičkou z roku 2020 zajišťovalo chod celého portálu (který generoval obrat 85 milionů korun ročně) pouze 9 lidí.

Jenže i tak, při devíti lidech je každý další člověk znát, a prostě nepotřebujete platit o desetinu víc účetní za nějakou dohodářku a ještě platit onu dohodářku. Navíc když nemáte tu zákonnou povinnost… No a pak je tu otázka, zda by vás nepopotahovali ti inzerující. Rovný přístup a podobně.

Seznam má nějakou inzerci? A se zvířaty? Vůbec nevím, asi o nic nepřicházím.

⋮
Buggyra
Buggyra 18.03.2026, 13:50:04 xxx.xxx.198.226

Tak já nevím, ale pokud si chci na procházce čumět do mobilu, tak na to snad nepotřebuju psa? Nebo se mejlím? A ještě si můžu čumět na procházce jen když je hezky, se psem se musí i když je hnusně… To je nerozum přece.

⋮
Buggyra
Buggyra 18.03.2026, 13:42:29 xxx.xxx.198.226

V podstatě jo, ještě spíš v kombinaci s takovým tím neviditelným “plotem”, akorát hranici neurčuje vodič ale zvolený dosah kolem vysílače v kapse páníčka. Čekala jsem, kdy někoho něco takového napadne. Potíž je s tím stejná jako s el. obojkem…

⋮
Buggyra
Buggyra 18.03.2026, 13:34:37 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 18.03.2026, 13:04:03

Na buben ne, ale aby člověk pak zaměstnal kvůli tomu jednomu člověku na dohodu ještě jednu účetní na dohodu. Zaměstnat člověka je dneska tzv, “voser”, příbuzná je účetní a pravidelně slýchám litanie, co jim přidali zase za povinnosti, to jsou stohy byrokracie a k tomu pokuty (za nedodání informací v podstatě obratem) jsou pak bezmála likvidační, takže nikdo normální, kdo fakt nepotřebuje, zaměstnance nevezme, dneska jste coby zaměstnavatel jednou nohou v sankcích.

A kdo vezme zaměstnance a netuší, kam všude nahlásit, co vše sledovat, s jakými úřady být v kontaktu a v jakých lhůtách reagovat, ten je pak rovnou jednou nohou v krimu.