Aktuálně: 2 474 inzerátů • 292 752 diskuzních příspěvků • 21 462 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 23.03.2026, 12:07:18 xxx.xxx.198.226

Ha, skámošila jsem se s ChatGPT obrázky a při troše štěstí a cviku si budu moct dělat vlastní plakátky na akce a bude to k něčemu vypadat! Gemini prý obrázky upravovat neumí, ani přebírat styly existujících obrázků, a jejich knihovny na letáky se mi nelíbí, tak tudy cesta nevedla. Ale zase Gemini mi poradila na zpracování videí CapCut, a to je fakt funkční záležitost, to se mi líbí, dneska jsem si udělala dva sestřihy z tréninků, netuším, zda má ta hudba nějaký copyright, ale vzhledem k tomu, že to AI v CapCutu upravila, aby to sedlo k těm videím, tak hádám, že teď už je to bez něj 🤩 Tak snad se tím nějak úspěšně prokoušu a budu si tu prezentaci aktivit našeho “souboru písní a tanců” moct dělat nezávisle na komkoli jiném a trochu koukatelně.

S agentováním to bude trochu náročnější, asi nemám čas se učit programovat, tedy kontrolovat práci těch agentů, tak zatím budu tou rukou boží muset být já…

⋮
Buggyra
Buggyra 23.03.2026, 11:10:37 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 23.03.2026, 10:26:35

Ale bez jezdce (tím pádem bez břemene, které dělá problém) už není proč utíkat.

A hlavní vtip je v tom, že jezdec prostě břemeno pustí, kůň přestane šaškovat a jezdec si to pobere dokupy. Když vedu koňa u huby a táhne břemeno, tak těžko pustím břemeno, abych si mohla pořešit koně. Teda doufám, že to bude právě možné díky těm bezpečnostním karabinám, ale zatím mě o své funkci nepřesvědčily.

Zkusím nějak vymyslet, aby tam mohla být ta bezp. karabina jen jedna. Tam pak nehrozí, že se nerovnoměrným tahem za provázek jedna nerozepne a druhá ano. To by šlo, to nějak zkusím, to nějak půjde 🙂

No a jakmile se kůň uklidní, zapřáhne se to za něj znova. Tak to děláme od začátku. On se postupně otrká 🙂

Potřebovala bych za něj zapřáhnout brány a rozbránovat krtiny a bobky na zimní pastvině… No možná než to zvládne, bude na pastvině hotová první seč 😀 pak bude svážet seno!

⋮
Buggyra
Buggyra 23.03.2026, 10:58:50 xxx.xxx.198.226

Ano, přesně jsem to včera říkala JEMU: nechci huskyho, nechci jakoukoli Inu, nechci lovečáka. Chci přinašeče nebo ovčáka, to jsou psi spolupracující úzce s lidmi a většinou nekonfliktní k ostatním psům a hlavně ostatním zvířatům. Budeme (někdy) mít mix z útulku, takže čertvíco, ale budu chtít, aby to mělo něco s nějakým přinašečem nebo ovčákem a pokud možno se vyhnout křížencům s pracovními psy s vysokými nároky na aktivitu, s “divnými” psy typu Inu a basenji, s pracovními ostrahovými psy a bohužel i s “bull” psy. Ještě si umím představit křížence s pastevcem nebo molossem nebo určitými teriéry, ale to bych si doost vybírala podle toho, co mi řeknou v útulku. Bohužel ve vedlejším článku prezentovaná plemena pro začátečníky pro mě nepřicházejí v úvahu, nechci malého psa, musí to být něco aspoň po kolena 🙂 (nebo motýl, protože ten má výjimku, všichni víme proč 😀)

⋮
Buggyra
Buggyra 23.03.2026, 10:07:02 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 23.03.2026, 09:54:18

ajéje… tak možná se zanedlouho dočkáme i takových zpráv, že někdo takhle naletěl na únos… no ono s tou válkou za humny by se člověk ani nedivil…

⋮
Buggyra
Buggyra 23.03.2026, 09:23:10 xxx.xxx.198.226

Tohle asi v CZ fungovat nebude, jinak o tomhle podvodu jsem také už zaslechla. Tady riziková skupina nebudu nikdy 😄

⋮
Buggyra
Buggyra 23.03.2026, 09:17:42 xxx.xxx.198.226

No jasan, pod sedlem už normálně chodí ven, s koňmi nebo i s člověkem (dokonce už jsem mu udělala tu zradu, že jsme se sebrali a šli jsme na vyjížďce od koní úplně jinam, a i od člověka jsme se odpojili a jeli jinudy - je to pašák, šel jak beran 🙂), novoroční skok si také skočil, už mi na něj mrkla i drezérka na jízdárně, říkala, že dobře to děláme, tam to jde samo. Ještě ho v sedle čeká hodně učení, zacválal zatím vždy jen pár kroků někde na vyjížďce, když mu ostatní odklusali moc rychle, začneme s programovým cváláním s figurantem radši na lonži… No a pak se bojí čehokoli, co jezdec udělá divného, teda úpravu třmenů a dotahování v pohodě zvládá, to jsem ho učila od začátku, ale třeba nezvládá rozpažení jedné ruky nebo obou 😀 Takže asi se na něm začne pomalu cvičit na ruce v zastavení a posléze na lonži (to ještě musím najít dostatek molitanu na omotání nějakého odvážného cvičence), aby se otrkal… 

Jinak pro něj byl haló už jen postroj na tahání, takže to už docela čučim, jak to zvládá, že mu ani nevadí, jak mu konce těch třmenových řemenů (aka postraňků) šmrdlají o hlezna…

Jinak toho, jak to pěkně zvládá pod sedlem, hodlám využívat, a bude tahat pneumatičku i jezdec v ruce, třeba i na vyjížďce něco rachtavého potahá za sebou, ať si mladej zvyká, a přesně, jezdci na zádech hned tak neuteče, takže postupně, ono to půjde 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 23.03.2026, 08:51:15 xxx.xxx.198.226

Já zvedám vše, ale holt musím nasadit určitý stupeň opatrnosti. Navíc trendy v telefonických podvodech celkem sleduji. Nicméně neříkám, že bych nikdy na něco nemohla naletět, jsem jen člověk a podvodníci často cílí na emoce, až začne podvod “zemřela vaše maminka, tatínek, sestra ***”, tak budu asi riziková.

⋮
Buggyra
Buggyra 23.03.2026, 08:49:05 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 23.03.2026, 07:02:35

Tohle asi praktikují lidé, kteří si u nás ve firmě objednají dřevo. Já mám ale jen pevnou linku a SMS jim nenapíšu. A tak se mi stává, že ti lidé mi prostě telefon neberou, protože proč by si ukládali naše firemní číslo, přece stačí, že si uložím já jejich, a pak jim přece budu volat. A když je nezastihnu, můžu jim přece napsat SMS. No nemůžu. A ze soukromého telefonu nikomu zprávy posílat nebudu. Takže to pak mají takoví těžké… A to dřív jsme měli z nějakého mně neznámého důvodu dokonce nastavené skryté číslo, takže se všichni báli, že jim volají policajti, takže to už nebral vůbec nikdo. Jsme ty lidi pak sháněli po známých, protože to už byl docela průšvih, my prodáváme odpadní dřevo, a když neprodáme, musíme draho likvidovat… cha chá.

⋮
Buggyra
Buggyra 23.03.2026, 08:39:06 xxx.xxx.198.226

Přidám obrázek našeho statečného mladíka, kterak už s dospěláckou rozporkou tahá pneumatičku 🙂 Teda průchod přes vodní příkop (betonová plocha) je pro něj ještě velmi náročný, protože tam to břemeno vždycky “hrozně” zachrastí, tak posledně nám takhle na opratích dokonce utekl… po výběhu. Břemeno se utrhlo u první překážky, takže dál běžel s jedním postraňkem a opratěmi. Já ho přes vodní příkop vodím ještě z ruky, ale děvčata měla pocit, že přece už je profík, tak že můžou na opratích. No ale po odchycení jsme ještě potahali, dokonce i přes příkop (bez břemene, ale s kovovými chrastítky na koncích postraňků) prošli, a samozřejmě se konala hrůza a děs, ale jen zadupání a pochopení, že se nic tak strašného nestalo. Tak jsme si neudělali úplně stopku v tahání. Pomalu bych s chlapcem ráda ven, na ten nejmenší notoricky známý okruh kolem komína, ale to musím najít někoho silného a vytrvalého, kdo za námi tu pneumatiku potáhne, protože po louce mu věřím, že to dá, ale přechod na asfalt by mohl být rychlý úprk neznámo kam, takže to potřebujeme pořešit zatím tak, že nebude zapřažený, a jen se za ním ta hrůzná věc potáhne druhou osobou 🙂 Možná ☝️by tu hrůzu mohl táhnout nějaký poník! 😀 Tak uvidíme.

Koupila jsem bezpečnostní kočárové karabiny, máme je mezi postraňkem a rozporkou, proto od rozporky čouhá ten bílý provázek, docela fungují, ale uměla bych si představit, že to bude spolehlivější…

Obrázek Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 23.03.2026, 06:01:12 xxx.xxx.198.226

Canko, můžete do seníku zkusit ještě hamaku, strejda si ji náramně pochvaluje 🙂 Na tu by myši taky neměly vylézt 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 23.03.2026, 05:40:42 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 21.03.2026, 15:40:23

tyjo já vůbec nevím, možná že nějaký z nějaké větší obce pojede, ale já s ní o tom nemluvila, zaťukala jsem si na čelo, koně o víkendu stejně odpoledne obstarávám já, takže mě to víc nezajímalo. Ať si dělá, co chce - třeba se uvidí v televizi 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 23.03.2026, 05:38:52 xxx.xxx.198.226

Oni člověka na začátku naprosto zmatou tím, že o něm mají spoustu osobních informací, člověku nedojde, že je spousta věcí dohledatelných na netu nebo že se leccos dá odhadnout. A když domnělý policista řekne “nesmíte to položit, jde o vaše peníze” a kdoví co ještě, ono nejde často jen o “vaše” peníze, ale řeknou, že vám někdo zcizil doklady a teď si na ně chce vzít úvěr a ve výsledku vám může hrozit exekuce na barák a pak kde budete bydlet? Tak to člověku v tom presu začne v hlavě házet vykřičníky. Samozřejmě že na jeden úspěšný telefonát, kdy se někdo fakt chytí a oni ho zmanipulují do fáze, že ty prachy fakt předá, je třeba stovka neúspěšných telefonátů, nebo tisíc, no ale ono jim to za to stojí, že. Ono dokud o tom nikdo nevěděl, že tenhle podvod je, jste si jistí, že byste na to neskočili? Já si sebou tedy jistá nejsem, a to se považuji za celkem odolnou. Kdo má vědět, že policisté fotku služebního průkazu neposílají whatsappem (u mě by podvodníci narazili možná na to, že můj telefon nemá internet, takže ani whatsapp a možnost posílat videa a podobně - proto asi nemají tolik napálených důchodců tihle falešní bankéři a falešní kriminalisté).

⋮
Buggyra
Buggyra 20.03.2026, 12:49:14 xxx.xxx.198.226

Tak včera mi poštou přišly česneky na sadbu. Tož jsem je hnedle zasadila. Včera asi nebylo kuní cvičení, protože jsem přijela k tělocvičně a tam zamčeno a hudbu jsem zevnitř vřískat neslyšela, takže se asi necvičilo. Žádná škoda, po darování krve jsem stejně neměla v úsmyslu se přeskočit 😂

Takže jsem aspoň úspěšně zasadila česnek a s česnekem mi přišla semena těch divokých rajčat, rozhodím je na hnůj, a ať se snaží.

Foliovník je hotov, na zem se mi i s 20cm cestičkou mezi vešly dva pruhy netkanky 1,6 m x 7 m, což jsou ohromné plochy a jen nákup sazenic mě hádám zruinuje. Ještě nevím, co tam všechno nastrkám, ale říkám si, že bych letos mohla teda prubnout zase ty papriky, když mám ten prostor. V noci ještě pomrzává, tak třeba se o víkendu dokopu zaběhnout se do folie podívat po ránu, jaká je tam atmoška a zda by se tam už dalo cos sít či sázet 🙂

No, další peníze budu mít v půlce dubna, tak nemusím spěchat s plánováním 😀

Tenhle víkend máme s koněm naplánovanou fyzioterapii, tak jsem zrušila všechny tréninky (nač dávat pětistovku za trénink, když můžu dát dvojku za fyzio… no né). Neděle tedy bude přísně odpočinková ☝️

⋮
Buggyra
Buggyra 20.03.2026, 12:35:08 xxx.xxx.198.226

Já mám už několik let Brinsea Chick Safe eco, v době, kdy jsem ho kupovala (celý komplet i s dvířky za 2500,- tenkrát), to bylo nejlevnější kompletní zařízení na trhu, které mělo dohledatelné recenze se zkušenostmi s víceletou funkcí, takže jsem věděla, co od toho očekávat. Dnes je přeprodává kde kdo, já jsem je koupila z nějakého celkem malého eshopu a dost mě překvapilo, že k tomu dali i český návod a nebyl to strojový překlad toho anglického. Výhoda je, že je to na tužkové baterky, ty koupím v případě potřeby kdekoli. Po letech se mi začala zadrhávat padací dvířka v kolejnicích a nějak se mi nedařilo upravit kolejnice tak, aby v nich dvířka nezůstávala pootevřená (spouštějí se vlastní vahou). Inu tak jsem na dvířka přivázala závaží, a dvířka od té chvíle zavírají zase bezchybně.

Otevírání mám na světelné čidlo. U mého (nejlevnějšího) modelu není možné upravovat ranní čas otevírání kurníku, pouze lehce cuknout s časem zavírání (intenzitou světla). Tak v létě mi kurník otevírá hodně brzo, klidně v pět. A v zimě zase otevírá až kolem osmé. Na to si uživatelé na zahr. serverech dost stěžovali, mně to zase tolik nevadí, hlavně, že je to spolehlivé.

Z evropské provenience doporučují zkušení uživatelé Kerbl nebo Driml.

https://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/15105-automaticka-kurnikova-dvirka

⋮
Buggyra
Buggyra 20.03.2026, 10:50:00 xxx.xxx.198.226

Proč to proboha je ve tři odpoledne? Nemaj lidi soudnost? To pojede matka domů jako za tmy? No snad tam dlouho nebude… Ona ještě nikde na demošce nebyla, třeba ji to otráví a příště se na podobné srandy vykašle.

⋮
Buggyra
Buggyra 20.03.2026, 10:07:00 xxx.xxx.198.226

Já už jsem najela ve většině případů na režim “není to tvoje, nestarej se, otoč se jinam a ani o tom nepřemýšlej”. Pokud to není nějaké akutní týrání apod. Že pes potřebuje víc aktivit, to jim asi řeknou na cvičáku, no na cvičáku jim nebudou vykládat, že se mají přestěhovat nebo psa vrátit.

⋮
Buggyra
Buggyra 20.03.2026, 06:48:06 xxx.xxx.198.226

Kdyby si mohli mysliveckou péči o pozemek formou nějakých odstřelových kvót a podobně obstarat sami majitelé pozemků, pak já bych stála první v řadě na zbroják, flintu a posed. Nám by to prase nebo dvě ročně za to stály (to bychom nevytrhli, já vím, ale nečekám, že by se ze mě prvních deset let stal mistr světa amuleta, taky bych tomu nedávala tolik času).

Ale rozšířit řady mysliveckého sdružení nemám zájem, na to nemám čas (schůze a plesy a povinná účast na nějakých akcích a v zimě zavážet krmná místa a tralala hopsasa).

⋮
Buggyra
Buggyra 19.03.2026, 14:50:30 xxx.xxx.198.226

Tak to je běžné, že lidi naprosto podcení plemennou příslušnost (a s ní se pojící temperament, povahové rysy, lovení…), i když předtím třeba měli (/v rodině) psa.

Důkazem můžou být všichni ti bulíci, co se dostali do módy za covidu a teď je po republice spousta nešťastných psů a nešťastných lidí.

Teď tu byla řidička kamionu s mazlící staffbulkou, úplně se ta pejska mohla ze všech lidí posesouvat, ale holka říkala, jak je útočná na psy, že ji prostě musí mít všude na šňůře, a ani s rodinnými psy že nevychází, že je pokousaná z nedávna z šarvátky právě se psem od kamarádky… Jen jsem soucitně kývala a v hlavě mi jelo “na co by mi kriste takový pes byl, když musím mít voči i za rohem, abych někomu nesejmula jezevčíka”… Taky že jí tu staffbulku hlídala kamarádka maminka, že musela k ní domů i s batoletem, protože pesa by u kamarádky zahrdlila kočky (tož jsem ji politovala, že je těžké dát toho psa někomu na hlídání - a holka jezdí kamionem! - a v hlavě mi jelo “jak snadné by bylo udat labradora”), a že kamarádka už pesu zná, a je zvyklá jí dítě zvedat z cesty, když je buli rozběhnutá… no potěš koště…