Jsou ty travní koberce dobrý takhle na pochoz? Koukám, máte to u brány, jezdíte po tom i autem?
Jsou ty travní koberce dobrý takhle na pochoz? Koukám, máte to u brány, jezdíte po tom i autem?
Tak já: sadbový česnek vůbec ještě nemám koupený, ostuda jsem. Dále sazečku koupenou mám, ale válí se u koní v pytlíku. Modřence od loňska v kyblíku. Taková jsem zahradnice. Budu se muset o víkendu značně otelit a pustit se do toho. Abych taky něco měla. Ještě utáhnout toho svého makačenka, aby mi dovalil pár kari sítí (nebo si koupím) a postavit si malilinkatý foliovníček mám v pácu. Přímo na hnoji si ho postavím. Máme tam hnůj starý rok a půl, v tom to pojede jak dráha. A ty svině zrzavý na to nebudou moct, což hlavní motivace.
Co pozitivního: myši a podobná havěť mi nesežrala jeden tulipán. Takže dá-li tennahoře, budu mít jeden kvítek 🙂 Sněhule jedou už týden, a už také krokusy vyjely a kvetou. Tak ještě jestli mi něco zbylo z loňských narcisů a modřenců… uhlídáme později.
Potřebovala bych prořezat jabloně, máti mě na to nenechá sáhnout rukou neodbornou, tak ať si to pořeže sama, když tomu rozumí líp 🙂 Mohla bych se s ní dohodnout, že půl pořežu já a půl ona (= půlka zůstane nepořezaná) a uvidíme, komu to bude lépe plodit 😀
Hezky pěkně https://www.vetuni.cz/jsem-student/institut-celozivotniho-vzdelavani/kvalifikacni-a-odborne-kurzy/specializovana-pruprava-chovatelu Tak rozsah teda 10 hodin…
Teď jsem v nějaké z těch dokumentací těch podkovářů četla, že je ten kurz online 2x45 minut, no a samozřejmě podle současné legislativní úpravy teda nemůžete si to sám jako majitel strouhat, když na kopyta smí šahat jen veti a vet. technici 🙂
Myslím si, že tam ale v budoucnu vymůžou takovou úpravu, že strouhat bude moci jen absolvent výučního kurzu resp. závěrečné zkoušky, takže bude klid a nebudou moci ani veti a vet. technici bez téhle příslušné zkoušky.
To bude zábavy s JRT nebo jakoJRT 😀 A tak klidný život jste měli!
V US nejsou přítomni ti, co si popláčou nad ajatolláhem?
Tak já jsem v neděli zase jednou vsedla na černé hříbě, toho času tři roky a šest a půl měsíce a vyjeli jsme na vyjížďku. No a samozřejmě, sportem ku trvalé invaliditě - na první louce poník za námi s holčičkou pohopkal a hříbě vystřelilo, protože poníka určitě žere tygr, a já jsem se taktak ukymácela v sedle a neustlala si v trávě a pokusila se (marně) něco s tím úprkem udělat, a jak jsem tak tou rukou jednou mávala nebo tahala nebo se držela, tak jsem si natáhla nějaký sval pod lopatkou, ale kvalitně.
Sice jsem to hned doma namazala Olfenem, ale zbytek soboty jsem prostě levou rukou nevládla. Sice jsem v ní večer odtahala koním nějakou vodu, ale v noci jsem přemýšlela, jestli nebude lepší sedět a čučet do blba místo pokoušet se najít nějakou úlevovou pozici. Prostě si umím udělat radost.
V neděli dopoledne mě čekala trenérka a kupodivu na koni mi ta ruka fungovala dobře (líp, než zbytek těla, bych ráda podotkla, po letech zase pod trenérkou si samozřejmě přijdu jako začátečník, jímž také poctivě jsem, prostě bez dohledu jezdím katastrofálně a uvědomím si to samozřejmě až s tím dohledem…). Během neděle jsem si “jen” nemohla oblíct normálně oblečení přes hlavu 😀 V noci jsem opět trochu trpěla, ale už se dalo i na té straně poležet aniž bych měla mžitky před očima.
No a včera večer byla jóga, tak jsem byla náramně zvědavá, co ruka na to. Přes den se mi to rozhýbalo tak, že odpoledne u koní jsem byla schopná si i natáhnout přes hlavu mikinu, takže to vypadalo docela nadějně. A na józe se to doladilo tak, že jsem všechny cviky rameny a rukama zvládla celkem bez bolesti. Tělo je úžasné!
Děkuji za své mladé a krásné a pružné tělo (obecenstvo pomlčí…), že je tak skvělé, samoopravné, zázračné a spolupracující 😇
V CZ schválili v 2025 nějakou novelu vet. zákona (zřejmě platnost od 3/25 a účinnost od 7/25), jak to nesleduji, tak nevím, ale chlapec od trenérky je v učení v Jaroměři a říkali jim, že od té doby nesmí kopyta upravovat už ani europodkovář, do kopyta smí zasahovat pouze člověk s veterinárním vzděláním, snad minimálně veterinární technik - ví o tom kometa něco? Já mám docela štěstí, protože můj momentální kovář je zároveň veterinář, tak může, ale tady teda devět z deseti vyučených podkovářů a nevyučených strouhačů s papírem od Luterové bude mít s nástupem kontrol nějaké takové pitomosti smolíkof, a s nimi všichni majitelé koní. To bude nářez.
https://www.podkovari.com/novela-veterinarniho-zakona
Snad se to vyřeší nějakou další novelou - jako v CZ ostatně vždy… záplata záplaty, a kdo se v tom má pak vyznat.
Tak uvidíme. Co s muslimy. Jsou to magoři, tak třeba začnou zase najíždět ze zoufalství do obchoďáků. Jestli teda budou mít na naftu.
Proč by se US měly zabývat muslimy, no asi proto, že US jsou strůjci toho útoku a u nich těch muslimů žije taky dost. A první budou nakvašení na US, že jim picli “papeže”. (nechápu, jak s tím souvisí to, že se zbavují křesťanských migrantů…)
Zase jednou prostě trumpovina, jak děcko na hřišti…
Občané nikoho nezajímají. Vždycky řvou nejvíc ti, co s něčím nesouhlasí.
Co se týče muslimů (já je nerozlišuji, přiznávám), reakcí by se měly zaobírat spíš Spojené státy, nemyslíte?
Odsoudila OSN? Odsoudila Rada bezpečnosti (nebo jak se to jmenuje)? (ty teda taky nikoho tak úplně nezajímají, ale …)
Guterres: Útok USA a Izraele na Írán porušil Chartu OSN | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
Omyl - lžou pořád 🙂
Jako že když mi chcípla koza, ať chcípne sousedovi kráva?
To jsou názory… Kamarád si asi neuvědomuje, že by mu ty slepice pochcípaly buď tak jako tak a nebo ty, co by mu přežily, by mu stejně nesnášely, a ještě kdyby k nim pořídil nové, tak by mu ty staré přeživší ty nové taky nakazily a škodu by měl násobnou.
aha, takže ani nemusím rozklikávat, díky za koment
A tou druhou duchovního vůdce 80 mil. muslimů.
Nevyzýval ten duchovní vůdce náhodou ke svaté válce (terorismu), potlačování práv žen, a podobným věcem?
Pokud tam nastane teď takový chaos, že to pomůže obchodním a mocenským zájmům Ameriky, tak bych řekla, že podle Ameriky v pořádku. Na civily nikdo nehledí, jak jsem už napsala, kvůli těm nikdo brvou nehne.
A co vy myslíte, že nastane v Evropě s milionem(y) muslimů? S cenou ropy, potažmo benzínu?
A opět Jirka s poučným videem, tentokrát na téma hvězdy v souhvězdí Psa 🙂
Kamarádka má koně, co byl špatně vykastrovaný, má zbytek čehosi z varlete v břišní dutině a zdatně vyrobil potomka. 🙂
Uvidíme, jak se k Íránu postaví mezinárodní společenství. Zatím se zdá, že kde nic, tu nic. Invazi na Ukrajinu odsoudili hned ten den.
Írán dlouhodobě podporuje terorismus, prodává zbraně nejhorším, a ještě se pokouší drbat se na bradě, jestli by nešlo obohatit trochu toho uranu. Ještě k tomu mám takový dojem (možná mylný?) ohrožovali Íránci euroasijskou obchodní tepnu. No a jistě by se ještě něco našlo. Nějaká ta potlačování lidských práv jsou už nezajímavá třešnička na dortu, kvůli tomu by nikdo nehnul brvou.
Tak jestli to není trochu jiná situace. Si říkám. No ale jak bylo řečeno, moje názory jsou neinformované, tak si toho nevšímejte, to já tady jen tak, aby řeč nestála 🙂
Já vám nevím, jestli lze srovnávat 68. s touhle situací. My jsme přeci byli spojenci a oni byli s Ruskem ve válce už od roku 14 (teda s nějakými separatisty…).
No oni ale masakrovali - ti obyčejní vojáci, když do těch vesnic přišli. Myšleno při obsazování toho území.
Později při výměně té vlády a výměně úředníků a převzetí médií by jistě už obyvatele nelikvidovali (pokud by tedy otevřeně neprotestovali). Ale samozřejmě politické představenstvo by buď muselo pokleknout (a pak dělat někde v závodě na hnojiva) a nebo hlavička dolů resp. internace, to je samozřejmost.
No je to jeden ze scénářů rozhodně. AI si myslí, že by Rusko fakticky anektovalo jen Doněcko Luhansko a přidružené oblasti a Ukrajinu by spravovali Ruskem dosazení lidé, kteří by deklarovali, že zůstanou jako nárazník. Veškeré bohatství UA by se stáhlo k Moskvě a UA by se stala pouze zdrojem.
Trochu mě na tom znervozňuje příklad Buči a Izjumu a dalších, kde došlo k masakrům obyvatel, pokud by UA tu ruskou armádu nezastavila v postupu, jestli by těch vymlácených vesnic nebylo daleko víc. To bylo prohlášeno za válečný zločin. Jak by nově nastolená vláda reagovala? Naoko by popravila nějaké ty “viníky” a nebo by se tvářili nezúčastněně? Nebo by zabránili mezinárodním pozorovatelům situaci vůbec zhodnotit?
Co dál? Vláda teroru a masivní migrační vlna, kterou si asi ve světle současných událostí vůbec neumíme představit. Teď emigrovalo 8 mil. Ukrajinců, ale v zemi jich žije 39 milionů. To bychom pak ještě byli rádi, že jich Rusové pár pobili.
Inu odpověď na otázku proč k tomu došlo mi ale nijak neodpoví na to, co by se stalo, kdyby se UA na začátku vzdala. Rusko invadovalo UA proto, že nechtělo NATO na svých hranicích a dále tvrdilo, že ruská menšina je v UA likvidována.