Aktuálně: 2 754 inzerátů261 765 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fatia

Fatia
Fatia 08.04.2025, 23:16:29 xxx.xxx.205.210

Poslední dobou v televizi často vídám reklamy na tablety proti klíšťatům a blechám pro psy. Adtab, frontpro… Dají se sehnat normálně v lékárně. Proti tomu bravecto, simparicu v lékárnách nemají, dají se koupit jen u veterinářů. Proč? Jsou ty veterinární lepší, účinější? Bravecto má ozkoušené, pohodlnější by pro měl byl nákup v lékárně… Nedokážu si porovnat účinné látky, jestli je to stejný princip apod. Víte někdo?

Fatia
Fatia 22.01.2025, 14:57:07 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 22.01.2025, 14:41:39

Pošleš mi prosím odkaz? mně se postupně rozpadly vyvýšené záhony domácí výroby a letos určitě nebudu mít kapacitu na samodomo výrobu dalšího… Tohle by mohlo být fajn řešení nedostatku času a rukou. Ještě kdyby se to samo plelo  😀 😀 😀

Fatia
Fatia 18.01.2025, 20:26:24 xxx.xxx.205.210
Xerxova:

přiznám se, že poprvé jsem v Anglii byla výjimečně bez psa ("malá" panička v té době studovala vejšku a s Xerdou se rádi hlídali). Na trajektu auto bylo v podpalubí, všude cedule, že tam nic živého nesmí zůstat, kovové roštové strmé schody, do krytých prostor pes zakázán - vyhražena venkovní paluba. Zrovna fučelo, loď se kolíbala, bylo nevlídno… a já si říkala, jak je dobře, že je dogák doma. 

Od té doby jsme v Británii se psem byli dvakrát - a vždy tunelem. Je to rychlé, pes je s námi v autě, vystupovat se nemusí - za 30 minut je hotovo… No a jinde trajekty co nejkratší. I to je důvod, proč Sardinie ještě nebyla v plánu - počkám si na vaše zkušenosti 🙂.  A doga na trajektu nikdy není bez dozoru - vždy střídáme, když se chceme podívat na moře shora. Koneckonců někde tu už fotka je - jak se kolíbáme kolem Scylly a Charybdy v bezpečí kufru.

Já se toho taky trochu bojim, ale jak píšu, kvůli miminu máme na obě cesty zaplacenou kajutu (kde může být pes). Jedna cesta bude přes noc.

Boubina na trajektu rozhodně nebude bez dozoru, při snaze najít paničku by se pravděpodobně prokousala z lodi ven a způsobila by tak potopení celého trajektu 😀

Fatia
Fatia 18.01.2025, 18:40:58 xxx.xxx.205.210
Lenocka:

Ad trajekt: velký pozor při ponechání psa v autě! Známá tak přišla o několik psů. Prý vedle stál kamion celou dobu nastartovaný kvůli mrazáku či co a psi v autě (vozíku?) vedle se otrávili. Nevím zda všichni, ale několik.

Tohle je pro mě strašný strašák, takže pokud někdy pojedeme tu Skandinávii, tak raději po mostech.

Myslím, že jsem někde v propozicích k jízdence na trajekt četla, že ani nesmíme zůstat v autě. A budeme mít zaplacenou kajutu. Já obecně psinu v autě nenechávám skoro nikdy, protože je to závislák závislej a vydrží v klidu pouze na naučených místech. V létě ji nenechávám samozřejmě vůbec. 

Fatia
Fatia 18.01.2025, 15:40:12 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 17.01.2025, 20:28:15

Děkuji moc 🙂Cenné zkušenosti a krásné fotky. My nepovezeme obříka, ale myslím, že i tak to bude dobrodružná výprava. Co trajekt? My pojedeme dlouho, v autě nás asi nenechají (a vzhledem ke složení výpravy (dva puberťáci, mimino a pes) to ani nepůjde, počítáme i s kajutou, protože budeme potřebovat nějaké zázemí. Je tam prý i venčící místo, to jsem zvědavá, jak se s tím Boe srovná. Ale ona má na močovém měchýři snad zip, vydrží neuvěřitelně dlouho bez venčení 😀
Ještě mě napadá, co očkování? Něco speciálního? Mám řešit něco dopředu, na blechy/klíšťata dávám bravecto, stačí to, nebo pořídit ještě nějaký repelent na místní breberky? Odčervení po návratu?
Máte někdo zkušenosti s chladící podložkou?

Bobčo a ostatní, prosím. Tohle není povídací vlákno, těch je tady hodně a je tam prostor i pro povídání o dogách, snažme se opravdu tematicky zaměřená vlákna udržet v tématu. Skoro každé vlákno se nám tu nakonec rozplyne do obecné žvanírny, pojďme se všichni soustředit a držet se tématu.

Fatia
Fatia 17.01.2025, 01:22:30 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 16.01.2025, 20:29:03

Když vás tu vidím… V létě máme v plánu Sardinii, se psem. Nějaké rady, tipy? Co Itálie a volný pohyb psů? Psi v restauraci? Vozíte nějakou psí lékárnu? Cestovní pojištění pro psa? Zatím je čas, ale mám na seznamu z vás vytáhnout nějaké rozumy… 

Fatia
Fatia 13.01.2025, 11:21:35 xxx.xxx.205.210
LK:

Prepáčte, ale S. začala používať tie výrazy až keď boli použité voči nej…a majme aspoň toľko chochmesu a priznajme si, že keby nenapíše koľko má rokov, tak by sa s. označil za trolla, ľudia by ho prehliadali a vášne by hneď 1. januára nevzplanuli do týchto rozmerov…

Osobne som tiež bola pár krát poslaná do pečka (inými slovami), keď som si dovolila povedať, že S. je dieťa a môže byť aj veľmi nadaným dieťaťom…Už som písala, že sa neberiem vážne a už vôbec neberiem vážne toto fórum. Ale otvorene som zdesená z toho, že ľudia si vôbec neuvedomujú, že na druhej strane klávesnice môže byť dieťa, depresívny alebo inak postihnutý jedinec…

Tohle je chovatelské diskuzní forum, ne terapeutická skupina. Jestli je na druhé klávesnice dítě, které neunese diskuzi, má rodiče, aby jeho pohyb po internetu kontrolovali. Stejně jako diskutér nenese odpovědnost za duševní zdraví dalších diskutujících. Taky jsem se této komunity tázala na problém (ještě na ifauně) a taky mi některé odpovědi silně nekonvenovaly, některé mě zvedly ze židle a některé přímo nasraly. Pokud zde diskutuji, je na mně, abych si odpovědi přetřídila. Pokud to neumím, prostě nediskutuji po internetu, protože chov zvířat je ještě slabý odvar toho, co se na internetu jednomu může přihodit.

Fatia
Fatia 12.01.2025, 19:16:49 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 12.01.2025, 19:10:10

Megi, vždyť jsi psala, že si tu rdinu někdo půjčil. Nakonec tedy ne?

Fatia
Fatia 05.01.2025, 14:00:58 xxx.xxx.205.210

Nechcete téma výchovy dětí jít řešit na emimino? Tohle není ani chovatelské téma, ani se nijak netýká Stelly. 

edit.: Vlastně vůbec nechápu, proč se na tady řeší v poslední době opakovaně děti (mít x nemít), výchova, porody. Navíc, když se k tomu opakovaně vyjadřují bezdětné. Nechápu. Je to chovatelský web, pojďme si zase povídat o psech, kočkách, slepicích, fretkách, holubech. Téma děti se probírá jinde a všude, chovatelské téma je to, co je unikátní zde a proto sem chodíme, ne?

Fatia
Fatia 10.12.2024, 21:08:16 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele neprihlasena Buggyra z 10.12.2024, 17:56:25

upřesňuji, na čt2 🙂

Fatia
Fatia 06.12.2024, 14:47:00 xxx.xxx.205.210

Já jsem stará matka, narozdíl od Varaxi - mladé matky ;-). Ne schválně, ne úmyslně (naopak, chtěla jsem být mladá matka), ale nějak se to tak sešlo. Ve 31 jsem ukončila 12 letý vztah. Pak jsem byla chvíli sama, pár kratších známostí… Nikdo pro život. Už jsem projekt rodina pomalu odsouvala do škatulky “ujel mi vlak”, když jsem se dala dohromady se stávajícím mužem… A šup, je mi 38 a mám mimino. Neplánovala jsem rodičovství na prahu čtyřicítky (a že chlap má ještě o něco víc), ano, budeme rodiče, u kterých budou učitelky váhat, jestli nejsme babička s dědečkem, ale prostě to tak vyšlo. Mám v plánu miminu budovat vazby v širší rodině, aby kdyby něco, nezůstal na tom světě sám. Že se odsouvá rodičovtsví do pozdějšího věku je pravda, kolem sebe mám jen jednu kamarádka, která měla dítě do 25, Většina rodila mezi 30 a 35. 
Důvod krom všech výše zmíněných vidím taky v tom, že jsme k tomu vedeny. Od mala slyším, že nejdřív vystudovat, kdybych otěhotněla ve 20, jsem si jistá, že by mě rodina přemlouvala na potrat. Po škole ještě něco zažít, něco vidět, cestovat, práce a kariéra, rodina by mě od plánování rodičovtsví rozhodně odrazovala i v 27 letech. Možná protože oni ty možnosti neměli, mají pocit, že když tu možnost teď máme, musíme ji využít.

Obrázek
Fatia
Fatia 13.11.2024, 20:02:54 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 13.11.2024, 09:20:37

U nás dneska sněžilo, jen chvílemi se udržela slabounká vrstvička na trávě, spíš tak pocukrováno. Ale je to víc voda, než sníh. A furt tu mám ty hrnky 🙂

Fatia
Fatia 05.11.2024, 15:46:31 xxx.xxx.205.210

Nám chytnul na chalupě kompost, ale asi od uhlíku z kamen. Popel vybraný z kamen byl dva dny v kovovém kýblu, pak důkladně prohledán, jestli ještě nedoutná (nedoutnal, kýbl studený) a vysypán na kompost. Za den volal soused hasiče, když už hořel plot. Naštěstí okolo nic jiného než ten plot není.

Fatia
Fatia 29.10.2024, 05:25:12 xxx.xxx.205.210

Myslím, že vymýšlíme již vymyšlené. Na mnoha zájmových fórech se diskutuje a debata často odbočí jinam. Někdy k jiné odborné záležitosti, někdy k tlachání a občas k hádce. 

Proto v diskuzích existuje moderátor, který debatu mimo téma přesune do správného chlívku (a uživatelé prostě nadále diskutují dál, o gramatických aspektech bílého joguru  se přece  může diskutovat i v diskuzním vlákně s jiným nadpisem než bílí jogurt) a případně naprostý balast jednoduše promaže. Ano, jakýkoliv zásah moderátora je často komentován, smazání i zákony porušujícího příspěvku provázejí výkřiky o cenzuře… Jediná cesta, jak se s tím vyrovnat je sebevědomý, ale spravedlivý moderátor s koulema. Aby vydržel tu občasnou hromadu hnoje, co se na něj snese. 

Samoregulace uživatelů nefunguje, tady ani jinde.

Fatia
Fatia 14.10.2024, 12:48:55 xxx.xxx.205.210

Já také nedávno kupovala novou matraci… a tedy z prodejny prospanek jsme byli nadšení (Praha Zličín). Paní se nám věnovala tak, že jsme vážně začli uvažovat o  úvěru na matrace za bratru několik desítek tisíc. Protože se na nich leželo krásně, rozdíl oproti levnějším byl markantní, paní mluvila velmi poutavě o kosmickém materiálu, polštář z téhož materiálu byl ten nejlepší, co jsem kdy zkusila… Když jsem namítala, že moje auto má hodnotou stejnou, jak by nás stály ty super matrace, dorazila mě (pravdivým!!!) argumentem pro koupi. A kolik času denně v tom autě trávíte? a kolik v posteli? Má pravdu, až vyhraju sportku, koupím si tu perfektní a ideální matraci. Věřím, že je to věc, co mi změní život, ale teď bohužel ještě ne ☹️ Klobouk dolů k obchodnickým dovednostem paní prodavačky, vážně nás nalomila a doteď je nám líto, že jsme jí neudělali kšeft, provizi z prodeje by si rozhodně zasloužila.

Fatia
Fatia 10.10.2024, 10:13:51 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 10.10.2024, 09:58:41

Lesnizinko, z umělých oplodnění je asi 5 % těhotenství, již asi 15 let se do ženy vkládá pouze jedno embryo (u pokusů ivf hrazených že zdravotního pojištění). I když se používalo více informací embryí, tak pravděpodobnost dvojčat se zvedla asi o 20 %. Čísla dohledatelna na 3 kliknutí, pozor na to ohýbání statistiky 

Fatia
Fatia 01.10.2024, 17:22:00 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.10.2024, 11:55:27

Já to pochopila jako řešení pro region, ne obec. Ale nejsem místní. Každopádně myslím, že hromada bordelu před barákem/za vsí klidně nějakou dobu vydrží, to není věc, která se musí vyřešit dnes, ani zítra, klidně to může být za měsíc. Ono narozdíl od povodní v roce 1997 už tohle prostě umíme. Myslím starosty, veřejnou správu, hasiče, vojáky… těch pohrom s hromadami odpadu už bylo několik a umí se to. Někde jsem zaznamenala i informaci, že v případě nedostatku kapacit skládek se jedná i s polskou stranou, tam to tedy naráží na nějaké legislativní překážky, vývoz odpadu přes hranice je nějakým způsobem hlídán a regulován. Což je asi dobře, v dobách “míru” nechceme, aby nám sem Němci/Poláci… vozili náklaďáky s odpadem.

Fatia
Fatia 01.10.2024, 11:38:27 xxx.xxx.24.232
Sarah01:

Drtička? A kde? Každá obec má místo, kam se odpad sváží, jsou to obrovské hromady, které zatím nikdo neodváží.

Mluvil o tom jeden ze starostu, že s likvidací odpadu o pomoc nezadají, že mají zajištěno… teď asi nedohledam, který přesně to byl.

Fatia
Fatia 01.10.2024, 08:56:55 xxx.xxx.205.210

I kdyby vám ta parta při odjezdu ukradla tekevizi, co jste odstěhovala do patra? Kdyby to byli nezletilí středoškoláci, za které by jste ještě byla zodpovědná, že se jim nic nestane? Kdyby vám sousedovic dobrovolnici zacpali svými auty jedinou příjezdovou cestu k vašemu domu? 

Na likvidaci odpadu je v regionu zapůjčená drtička (aby se objem odpadu zmenšil), následně to půjde na skládku