Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 11.04.2026, 11:26:55
Nemusíte psát ani odpovídat vůbec, ale jsme na diskuzním fóru, vy jste položila dotaz a tak tu diskutujeme. Že je klec v obýváku a v obýváku další psi píšete teď poprvé. A třeba by pomohlo, že klec bude někde, kde další psové nejsou. Nebo někde, kde uvidí vchodové dveře, nebo naopak, kde neuvidí a neuslyší nic zvenku (ložnice, koupelna?). Taky mám psa se separackou, tohle je i moje téma, proto to tady čtu a snažím se sdílet své nápady.
Abych vám zmenšila zoufalost, moje psice je navázána na mě, ne na lidi, jen na mě. Takže s ní může být doma páníček, 3 další lidi a 40 psů a stejně je problém, když odejdu já, furt to řeší. Už teda nežere dveře, ale smutným faktem je, že to teď moc netestujeme, protože jsem doma s prckem.
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 10.04.2026, 18:02:02
Já se snažím poradit, co mě napadá. Nejsem ani profik, ani zaříkávač. Trochu nechápu ten tón, kterým na nápady, tipy, zkušenosti jiných reagujete. Ale budiž. Budu odpovídat v dobré víře dál 😎 klec jsem pochopila, že trénujete na akce, doma v ní není v době vaší nepřítomnosti. Proto jsem psala omezit prostor, jako ne k dispozici celý byt, ale nechat jen v obýváku, bez přístupu ke vchodovým dveřím, nebo naopak jen chodbu u dveří. S jinými psy/bez jiných psů.
ale jestli dřív štěně řvalo po vteřinách, teď začíná po 45 minutách, tak bych prostě pokračovala v tom, co děláte, protože to evidentně funguje, jen to trvá. Takže gratuluji, evidentně to zvládnete a štěně bude fungovat jak 5 předešlých psů k vaší spokojenosti (a klidu sousedů).
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 10.04.2026, 11:40:41
No mám. Opustit myšlenku, že stejně jsme to dělali u pěti předešlých psů a fungovalo to, tak to děláme stejně. Jenže to negunguje. Tak je to třeba uchopit jinak. Třeba jak říká zrzavci, utavit ho odcházením, vcházením, přemisťováním… nebo tu klec zkusit, nebo já nevím, rozdělit psy, aby štěně bylo samo, omezit mu prostor, aby nemohlo do chodby, naučit ho povel místo, prostě to dělat jinak, když stávající postup nenese ovoce.
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 10.04.2026, 09:17:57
Svět se nezměnil. Pro vás a již zaběhlé psy. Zásadně se ovšem změnil pro to štěně. A o tom zrzavci píše. Ukázat nově příchozímu váš svět, váš domov, vaše zvyky, vaše pravidla.
Já bych s tou modřinou navštívila i toho pána, ideálně i s manželem. Rvačku psů může bagatelizovat, ale pokousané lidi už chce řešit málokdo, z toho už kouká problém. Třeba ho to přesvědčí k nějaké akci, ideálně používat vodítko.
Z 30 let nezaměstnané bláznivé báby asi úhradu za škody nedostanete, ale záznam bych jí ukázala ( ideálně nějaký chlap, hodně nasraný chlap, co dokáže udržet nervy na uzdě) s tím, že jestli se ještě jen podiva směrem vy, vaše rodina, vaše auta, vaše zahrady… tak záznam predate policii a jste ochotni po ní škodu vymáhat i soudně.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 23.03.2026, 09:23:10
A to já si umím představit, že na moje příbuzné důchodce by přesně tohle platilo. Tchýně je velmi obezřetná, ta nevěří ani bankéři na přepážce v bance, furt si u nás ověřuje, jestli něco není náhodou podvod. Kdyby jí ale zavolal "vnuk" s touhle zprávou, vyděšením by se jí vypli všechny nedůvěřivé čidla… a poslala by kamkoliv úspory, našla nejbližší bitcoinmat, vzala úvěry u všech bank v okolí…
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 23.03.2026, 08:51:15
V USA prý frčí teď podvod, kdy volá dítě (ai vygenerovaný hlas) mamince, babičce: “unesli mě, pošli výkupné, hlavně to nikomu neříkej, žádní policajti, jinak mě zabijou”. Dítě je přitom normálně ve škole/v práci v případě dospělého potomka.
S tou brave to injekcí máte někdo zkušenost? Nabízeli mi ji teď na veterine, asi do ní půjdu. Finančně to vyjde líp než tablety, ochrana na 12 měsíců… líbí se mi, že bude chráněna i přes zimu, kdy podávání tablet flakam, ale pak se zase bojim, že někde potkáme blechy…
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 14.03.2026, 13:40:55
Nebude. Schovavam to léta spíš jako artefakt, praktické využití v budoucnu neplanuji. A když bude sloužit, je to lepší, než když já ho tu přesouvám v kůlně z rohu do rohu
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 05.03.2026, 11:00:16
Nestřílej se, by tě byla škoda 🙂 já jsem časově flexibilní, prostě se někdy ozvi… naplanujeme pro ohaře nějakou příměstskou procházku, ať netrpí furt v hlubokých lesích 🤣
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 05.03.2026, 09:09:02
Zavidim holé psy. Já kdybych namočila Boe nohu do kyblíku od jogurtu, všechna voda se vcucne, bláto stejně nepustí… takže doma bude hlína a mokro 🤣 musím ji objednat je kadeřnici na jarní střih
My teď brali v makru chlazené kuřecí skelety za 40 Kč/kg. Balení po cca 1,2 kg, jsou tam vždycky 3 kostry. Jsou bez prsou a stehen, ale nejsou to jen oholené kosti, jak to někdy bývá. Pro mě jediná nevýhoda, musím to naporcovat, Boe má na jednu porci cca 250-300g. Někdy je proženu mlýnkem na maso, pak jsem schopná do toho schovat přílohu a zeleninu, Boe jinak přílohy nechá a sežere jen maso.
Pes do feny nejde, ale fena do feny jo. A dost ostře, dle mých zkušeností to končívá hůř, než pes vs pes. Tam dojde k nacechrani chlupů, poměření pindiku a to většinou stačí (něco jak popisovala Doron). Dvě zkušenosti mám, jednu dávnou z Prahy, kdy fena známý zabiják se rozhodla zabít mou fenu, protože panička myslela, že ji bude víc zajímat balonek než jiné feny. Omyl, dorvala tu mou slušně, ta chudák létala vzduchem, já na vodítku druhého psa, takže než jsem toho uvazala ke stromu… hrozný to bylo. Druhá zkušenost nedávná, sousedi mají belgicaka, vlastně se jen fláká na zahradě. Mají ji rádi, to jo, ale mají přístup ke psům tak trochu po staru. Občas na zahradu vyhodí i fenu a psa nějakých pitbulů či jakých bulů od syna. A občas se servou. Respektive feny se začnou rvát, pes se přidá na stranu své feny… od léta jsem zaregistrovala minimálně 3 takové rvačky, poslední skončila asi 70 stehy belgičandy, kdy se je snažili rozehnat prodavačky litím kýblu vody přes plot (nepomohlo), statečný Ukrajinec ze sousedství k nim vstoupil a snažil se je rozehnat koštětem, Belgičanka ležela a rvala, ti dva ji trhali jak plyšáka, majitelka jen hystericky rvala oni ji zabíjí… i kdybych měla nějakou zbraň, vůbec bych nebyla schopna ji použít. Byli rychlí, velmi děsivý a ani trochu jsem si nebyla jistá, zda se v afektu neotoci do člověka. Snad jsou sousedi poučení a už nikdy je nenechají na zahradě společně. Super je, že tahle fena nám už dvakrát hupla přes plot na zahradu.