Aktuálně: 2 192 inzerátů287 447 diskuzních příspěvků20 537 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fatia

Fatia
Fatia 16.07.2026, 20:48:42 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 16.07.2026, 20:10:16

Když ho budete (budeme) ignorovat, nedojde k tomu hnusu. Tomu předchází nějaká debata (politiku nesleduju, ale předpokládám, že stejně jako na vlcích je tam s ním vedena dlouhá disputace), pak se mu stane eeee… rupce a vyplivne extra hnus. Když nedostane žádnou reakci na jeho příspěvek, žádné spravedlivé rozhořčení, žádné zvednuté mandle a zjitřené emoce, nedojde k eeee… rupci a následnému výronu. 

Fatia
Fatia 16.07.2026, 20:43:27 xxx.xxx.205.210

Chápu, že nechcete rušit možnost anonymních uživatelů. Ale nešlo by, aby amonym mohl vložit třeba jen 3 příspěvky denně? Na položení dotazů pro nově příchozího to stačí. A možná to trochu sklidni ty, kteří si sem chodí jen neregistrovaně štvát pravidelné diskutující 

Fatia
Fatia 16.07.2026, 19:56:38 xxx.xxx.205.210
Varaxi:

Vypadlé písmenko a neřeším vůbec. Chápu, že jako nepřihlášená jste nemohla opravit, co už bylo odesláno.

Neřešit bez Vás je těžké, když sama jste se do toho zamotala. A i žádost na adminy jste podala Vy. Nikdo jiný, jen Vy. 

To, že se stalo něco před roky, tak to nemá váhu? Nevypovídá to o ničem? To, že někdo někomu ublížil před pár lety, se nepočítá, protože to bylo dávno? 

A ano, to, že N zesměšňuje násilí, už jsme si řekly. I v reakci na ty nevhodné a nevkusné vtipy reagoval, že to byla jen sranda. Víte co, když někdo napíše něco takového v takovém kontextu, tak smajlíky nepomůžou, není to sranda. A vydávání to za srandu je jen manipulativní a preventivní jednání. Napsat haha, přeju si, ať všichni chcípnou, haha, to je vtip, prostě není v pořádku. To můžu říct, že chudák Hitler někde plácl jako legraci, že všichni Židi, homosexuálové a postižení by zasloužili zemřít, ale někdo to jen nepochopil a uskutečnil. Prostě ne, v tomto kontextu to není sranda. I když se to mocí mermo za srandu prohlašuje. 

Samozřejmě, že to, že je přes čáru, je aktuální. Viz Váš bod 2 - to, že je to pár let staré, neznamená to, že se to nestalo. 

Není to zlo, není to nenávist, co ve mně vře. Psala jsem, že když se bude chovat čestně a slušně, taky budu. Ale on se tak nechová. Kdyby ano, začne omluvou. Opravdu upřímně si připadám spravedlivě rozhořčená. To mám fakt tolerovat, že mně a mým blízkým někdo přeje smrt? Nebo že násilí na dětech je bezva vtip? V tom kontextu, v kterém to napsal? To opravdu nemůžu. To prostě nedokážu. 

Hele, já mám dost černý smysl pro humor. Úplně to uznávám. Ale tohle jeho jednání je prostě za hranou. To není vtipné a ani to není za tím účelem psáno. To nemá pobavit. To má v nejlepším případě sloužit jako ospravedlnění pro něco, o čem on sám ví, že ospravedlnitelné není. Jinak by tam nepsal, že doufá, že pochopíme vtip - prostě by celou tu věc nenapsal vůbec, pokud by si myslel, že existuje reálné riziko, že to někdo jako vtip nevezme. On si dopředu umetá cestičku, aby dobré duše jako Vy za něj vedly křížovou výpravu. A to je celé - manipuluje Vámi, mnou a prostorem tady. 

No a v tom nejhorším případě to je reálná výhružka. V kontextu toho, co už napsal, že z ID umí zjistit podrobnosti o uživatelích, že má přístup ke zbraním a kdesi cosi, to není vyloučená možnost, že opravdu nám a našim blízkým vyhrožuje vraždou. Pokud to tak je, tak asi planě, jasně, ale - je to v pořádku? A i kdyby nevyhrožoval, neměl by se takového jednánó vyvarovat jen proto, že se tak dá vyložit? 

Já chci aby tady z Chovu zvířat nějakému zastánci vlk sežral někoho z rodiny třeba.

To napsal. A je to čirý hnus, že někdo něco takového vypustí z pusy. Napsat to je ještě horší, protože si mohl rozmyslet, než to poslal. 

A když jsem se já a Buggyra ohradila, napsal:

Oprava: Ať vás sežerou vlci všechny

Promiňte, ale opravdu si myslíte, že tohle napraví pár smajlíků? To nemohl napsat, jako by napsal každý jiný, že neměl záměr nikomu ublížit? Docela normálně se omluvit - ne snad za to, co napsal, pokud to upřímně myslel jako vtip, ale za to, jak to vyznělo a že to mohlo být špatně pochopeno? Že to mohlo ublóžit? Ne, on to, co napsal, jenom převedl na další úroveň hnusu. 

A jasně, mezi tím je celá škála toho, jak to mohl myslet a za jakým účelem to psal, ale není to jen neškodné a málo promyšlené plácnutí na fóru. Není to jen blbý vtip. Minimálně ta manipulace a toxicita v tom je. 

Já myslím, že nejvíc by pomohlo ho ignorovat. Když s ním nikdo nebude diskutovat, nebude mít příležitost psát hnusy. On ty reakce má jak vodu na svůj mlýn a mele dál a dál. Já si dokonce myslím, že jsem ho potkala i na tematicky naprosto odlišném diskuzním serveru. Působí tam stejně debilně, jak tady, stejné tajemné narážky na USA, vojančení. A nepomůže na něj nic, jen prostě ignorace, zavřít ten náhon, aby se mu mlýn netočil. Takže nezapomeňme na jeho hnusy, jen už na něj nereagujte, nikdy. Pak zmizí, prokope si jinde nový náhon, aby se mu mlýn zas točil, to už se ale stane problémem jiných diskutérů.

Fatia
Fatia 29.06.2026, 09:41:52 xxx.xxx.205.210
Zrzavci:

Jen aby ta zima vyšla!!!! Furt jim to moc - min. u nás - nevychází, prej buřina, déšť a u nás 4 kapky v půlnoci a to bylo šécko. 

Ha, u nás o té půlnoci celkem pěkně pršelo!

Fatia
Fatia 27.06.2026, 20:52:24 xxx:xxx.754d:2eb5

Otázka do pléna. Pes (cizí) mi pochcal kočárek, naštěstí plastovou část. Umyto vodou, čím to ještě nastříkat, abych minimalizovala šanci, že mi ho teď bude značkovat každý kolemjdoucí pes?

Fatia
Fatia 23.06.2026, 18:01:33 xxx.xxx.205.210

Tohle bude milé téma, děkuji za něj!

A já se zde svěřím s tím, co mě hrozně štve. Místní zvyklost vykání, přenesená z ifauny. Nikde si na internetu nevykam, i když jinak vykání využívám hodně. Hrozně mě to štve, vlastně mě to pěkně se… ale snažím se, fakt se snažím 🤣

Fatia
Fatia 22.06.2026, 11:16:07 xxx.xxx.205.210

A je to škoda, vyhnat stálou diskutující jen proto, že si možná pořídila psa bez průkazu původu. 

Fatia
Fatia 21.06.2026, 13:35:11 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 21.06.2026, 12:28:02

Nejde o boj proti globalizaci, jde o sběr dat a jejich zneužití. Cituji z varování Národního ústavu pro kybernetikou bezpečnost:

V tuzemsku jsou dostupné e-shopové aplikace, u nichž existuje reálná možnost, že jejich hlavním cílem není finanční zisk, nýbrž sběr velkého množství dat. NÚKIB vyhodnotil, že část z nich používá nestandardní obchodní praktiky (např. gamifikace nákupů či možný prodej padělků). Mimořádně nízké ceny ve vybraných e-shopech mohou být atraktivní, nicméně mohou s sebou nést určitá rizika, protože lze předpokládat, že poskytovatel za služby a produkty získává skutečnou protihodnotu jiným způsobem (např. nadměrným sběrem osobních údajů uživatelů aplikace využívaných nad rámec vyřízení objednávky zboží – například za účelem jejich předání třetím stranám za úplatu). E-shopové aplikace, s nimiž jsou spojena uvedená rizika, neinstalujte do zařízení, v nichž pracujete s citlivými údaji prostřednictvím například internetového bankovnictví nebo systémů státní správy.

Fatia
Fatia 21.06.2026, 11:56:00 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 21.06.2026, 10:34:55

Určitě by se něco u mě doma se štítkem vyrobeno v PRC našlo. Asi se tomu obecně dá těžko vyhnout absolutně. Ale je to volba, stejně jako u potravin. Mohu nakukovat maso v supermarketech na tácku, nebo u farmáře. Nebo taky na tácku od farmáře ze supermarketu. No a temu (shein, Aliexpress..) je pro mě za hranou.

Fatia
Fatia 21.06.2026, 10:21:51 xxx.xxx.205.210

Já na temu nenakupuji. Z principu, vlastně principů. Etického, bezpečnostního a mnoha dalších. Tenhle aspekt globalizace mi je silně proti srsti a prostě se neúčastním. 

Fatia
Fatia 16.06.2026, 14:01:01 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 16.06.2026, 08:26:12

Já mám taky slušnou vylomeninu, i když není zvířecí. Do mých 4 let jsme bydleli v bytě, kde byl balkon. A dvojité špaletové dveře na něj. Se starší ségrou jsme si v nich hrály na výtah. pak jsme se přestěhovali, v novém bytě balkon nebyl, ale špaletová okna jo. Tak mě 5 letá ségra zavřela do toho okna, ve 4. patře. Jako mladší a menší jsem jela první, jako tím výtahem, chápete 🙃 pak jí to nešlo otevřít, tak šla vzbudit mámu. Prý to nebylo nejlepší probuzení.

Fatia
Fatia 12.06.2026, 18:16:15 xxx.xxx.205.210

Nechávala jsem dělat komplet rozbory  včetně štítky, vše v normě, nějaký jaterní enzym velmi mírně snížen, ale prý zanedbatelné. A protože teď to jídlo sleduji, došlo mi, že dítě ji tak trochu nenápadně prokrmuje. Dítě vyžebrá půl krajíce chleba, z toho půlku nastrka psovi. A od dítěte si ona dá, mají to jako společnou zábavu 😇. Takže hlídám dítě, aby nekrmilo psa, snížila jsem krmnou dávku a za pár týdnů ji půjdu převážit. Snad to zabere. Přinejhorším snížíme krmnou dávku i dítěti, aby si jídla vážilo a neházelo ho psovi 🤣 vlastně začala tloustnout přesně v době, kdy dítě jí již normální jídlo. Zeleninové rozvařené kašičky psici nechávaly v klidu 🤣

Fatia
Fatia 12.06.2026, 14:10:22 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 12.06.2026, 13:46:48

Jojo, to byla předchozí fena. Taky nemám vyhraněný typ 🤣 předtím hrubosrsta světlá kříženka dalmatina (to byla matka, tu jsem viděla) a neznámého vesnického frajera, teď chlupatá koule, co se dá ostříhat do tvaru autentického knírače 😇

Obrázek Obrázek Obrázek
Fatia
Fatia 12.06.2026, 13:38:19 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.06.2026, 13:19:29

Říkali mi to před odběrem. Ale spíš jako dobrou zprávu, že ji konečně trochu zajímají lidi. Přeskočila z výběhu do výběhu, nechtěla podrbat, jen nechtěla být sama na jedné straně plotu… a já ve své naivitě v tom neviděla ten průšvih, který nastal a stále ho ještě nepovažuji za definitivně vyřešený.  K té rychlosti, jak proletěla plotem. Já si totiž myslím, že jí na pozadí trvale běží program Kudy by se dalo odejít, kdyby to bylo třeba? Že má stále připravenou únikovou trasu, kdyby něco. 

S kočkou to vidím stejně. Na svou kočku by si zvykla, u cizích vždycky problém. Takhle to vypadalo, když se k nám pritoulala dvě koťata. Jištěná vodítkem, ale ležela, držela, očima volala pomoc, ono mě to umazlí!

Obrázek Obrázek
Fatia
Fatia 12.06.2026, 13:02:56 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.06.2026, 12:02:10

A tohle  mě zajímá. Mojí Boe, ohodnotila bys to tak, že s kocourem by to šlo? Ne že bych si chtěla pořizovat kočku, rozhodně ne, ale zajímá mě tvůj pohled 🙂 jako a Boe by to určitě chtělo lepší plot, u vás. A to třeba v útulku neříkali, nevěděli, i když i tam jim před plot skočila. Za ošetřovatelem, který se pohyboval z druhé strany. Ona není utekarka z principu, ale plot zkrátka není překážka, pokud se chce někam dostat…

Fatia
Fatia 10.06.2026, 22:14:40 xxx.xxx.205.210

A jak to funguje u těch krav a koní? Do registru zapisuje majitel a ten je zodpovědný za správnost? Já chápu, že administrativní zátěž pro veterináře to bude obrovská. U těch krav tedy zapisuje chovatel, kontroluje někdo, jestli zapisuje pravdu? Jestli aktualizuje včas po porážce/úhynu? Jak by to vlastně mělo být u psů dle vás správně? Doteď jsem považovala centrální státní registr za potřebný. Viděla jsem v tom jednotné místo, kde hledat majitele v případě ztráty/uvázání u stromu. Na tohle jsou potřeba kontaktní údaje, dobře, možná i adresa. Bude to nějak propojeno s obcemi, zda je za ty psy opravdu hrazen poplatek? Může se tomuhle vyhnout mnozka? To stačí, když jen nebude očkovat? Takže výsledkem státního registru bude kolaps veterinární péče a výrazné snížení proockovanosti psů?

Fatia
Fatia 10.06.2026, 09:17:50 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.06.2026, 09:13:22

Jak to děláš, že máš Pivoň takovou ztopořenou? Mně se vždycky pod váhou květů rozvalí jak pes na gauči. Zvlášť, když během kvetení zaprší a že vždycky zaprší 🤣 pak je z krásky taková unavená paní, co má pod sebou nastlanou tu původní krásu okvětních plátků.

Fatia
Fatia 10.06.2026, 09:14:23 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.06.2026, 07:50:22

Ten tlustý asi bude polštář do autobusu, výrobce jsem na něm našla Pepco. U méně ohebného psa si ho dokážu představit, že se třeba na břicho nedostane. Boe by to asi svedla (a Zrzavci, asi i ohaři, to jsou taky žížaly ohebné). Ten Trixie naopak funguje parádně. Nepodařilo se mi ji vyfotit teď ve stoje, mi do záběru skáče dítě furt (jak naučit dítě sedni, zůstaň a k noze? Nevíte někdo?🤣). Taky to má skoro k zemi. Já s ním prostě Boe nechala trochu bojovat, neublíží si s tím. Schody by mohl být problém, nevidí si pod nohy. Ale my máme pár schodů z baráku a i to zvládala nakonec bez problémů. Jasně, otírala s tím rohy, židle… prostě není zvyklá chodit obloukem, ale proti plastovému límci nic nezničí, nelekne se těch nárazů do nábytku. 

Obrázek Obrázek Obrázek