Za mě je teda lepší, když pes bere všechny stejně, než když je nějakému členu rodiny líto, že byť se snaží, tak pes si vybral za páníčka někoho jiného.
Nezřídka bývá ublížen člen rodiny, který se stará … kupodivu v reálném světě jsou to spíše ty rozmazlovací paničky a pak dorazí přísnější páneček a pes se může zbláznit a pánečka víc poslouchá.
U nás je to obráceně… nejvíc péče poskytuju já, výchovu zajišťuju já, abych měla psy vychovaný k obrazu svému a po ostatních členech domácnosti potřebuju jen, aby pesany nakrmili a pustili na zahradu vyvenčit, když jsem v práci a hlavně aby rozmazlovali a rozmazlovali a rozmazlovali..
Vůbec si neumím představit, že by manžel vyrazil s naší bílou pasteveckou princeznou.. jeho největší láskou na světě … na prochajdu, obávám se, vzhledem k jeho povaze, že by mu ruply nervy a za 10 minut by byl zpátky doma. ..a nadával by jak špaček, že se s ní nikam jít nedá. Myslim, že by mu Gina předvedla, že je přesně taková Kanimůra, jak já o ní říkám a on furt tvrdí, že to není pravda… no tak ho nechám v blažené nevědomosti.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 24.10.2024, 19:21:38
Jo … Fíkovnice upozornila na chybu z mého pohledu elegantně a mimochodem v rámci odpovědi k věci. Osobně vůbec nechápu, že se to pak nějak zvrtlo. A samo taky mám máslo na hlavě, neboť jsem se pak k opravování pravopisných chyb vyjadřovala.
Tak na moderovaný diskuze chodím a teda jak jsem rozmazlená z fauny a odsud, tak jak ulítnu, tak už jsem upozorněna. Na druhou stranu, když už něco chci napsat mimo téma, tak na začátek napíšu OT: a za nějakou dobu je příspěvek smazán. Takže to následně neplevelí vlákno.
Takže na jednu stranu je to omezení našeho krafání. Nebudeme si lhát do kapsy a řekněme si na rovinu, že není neobvyklé, že diskuzi často odvedeme od původního tématu a potom cokoliv dohledat k danému tématu je problém, protože po pár příspěvcích začneme krafat o něčem jiném a to, že se k původnímu tématu za dva dny vrátíme, to nikdo tu konverzaci pročítat s vyzobávat nebude.
Holky máme tady krafací diskuze, kde je to jedno, ale byla bych pro, pokud je téma jasně dané, tak abychom se ho držely a pokud odbočíme, tak abychom se přesunuly do jiné diskuze. Protože je opravdu škoda, když ty zkušenosti a rady potom zapadnou v nějakém dohadování o i/y nebo o nějaké jiné kravině ….a sorry i/y když řešíme jogurt v jídelníčku kravina je… a když se ta kravina zvrtne v hádku… tak jako dámy pardon, ale myslím si, že máme na víc.
Tak si teď slibme, že se polepšíme, protože si myslím, že tady samozřejmě máme prostor pro krafání, ale zároveň si myslím, že každá z nás má letité zkušenosti a můžeme zase společně vytvořit něco, co bude užitečné i pro “cizí” příchozí a hledající odpovědi.
Já si přivezla pyrenejku od chovatelky taky na royal caninu. Původní záměr byl, že jí na těch granulích nechám tak týden a pak přejdu na svoje jídlo.. v mém případě teda ne jiný granule, ale na barf. Nakonec jsem to ani týden nevydržela a jak jsem viděla, že se štěndo rozkoukalo, že už je u nás doma suverén, tak už papkala masíčko asi třetí den a žádnej problém nebyl.
Co se týče granulí tak nepotadím, jen mě zaráží, že hypoalergenní. Můj takovej laickej pohled na granule jen mimo jiné ten, že pejsek pak má línější zažívání… nebo jak to mám napsat… že u výhradních granulářů může být každá dietní chyba po zásluze potrestána třeba průjmem. A pokud pejsek není nějak nemocnej nebo nemá nějakej problém s alergiemi, tak si myslím, že hypoalergenní krmivo mu ten jeho trávicí systém ještě víc zlenivý. ale je to jen taková moje doměnka.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 24.10.2024, 10:22:51
Já používám tenthle gel na černé. Prací účinky nemůžu zhodnotit, protože se jedná o běžné onošení, tsk max moje psí hadry od bahna. Žádnou spešl skvrnu to prát nemuselo.
Gel na barevný jsem používala dřívávějc, protože s tímhle gelem nehrozilo, že se prádlo mezi sebou obarví.
Jinak za mě nejlepší nejlepší prací gel je ariel. Ten používám i na čalounění a koberce.
Tedy pardon, při výšce 166 cm chtít vážit ve vašem věku 57 kilo….jste nemocná, nebo chcete být ?
Nebojte, jsem rozumná… plán je 75 kilíček resp. Když se dostanu pod 80 kilo, tak zo budu považovat za úspěch… už jsem byla regulérní metráček a hrozilo, že překonám magickou hranici 100 kilo.
Já se kvůli zachování zdravého rozumu nevážím😛 už cca 15let jsem na váze nestála, jen podle oblečení. A to taky není úplně adekvátní, protože nohy jakž takž, ale tam, kde byla prsa B, jsou prsa D a tam kde byl pas…nyní není. Takže asi tak🙄 Můj soukromý tip 163/57
Tak já jsem o 3 cenťáky vyšší, ale těch 57 kilo bych brala, to bych byla zase Twigi.
Dnes se musím smát, jak je všechno relativní. Když jsem šla po rodit svého syna, tak jsem měla 62 kilo a po porodu 57 kilo a brečela jsem , že jsem tlustá. Před tím než jsem byla těhotná, tak jsem vážila 50 kilo a i s těma 50 kilama jsem si připadala oplácaná. No dneska mám skorem jednou tóik s hubnoucí plán? Když to půjde hodně dobře tak bych se chtěla dostat na 57 kilo…. Za 3,5 měsíce jsem zhubla 6,5 kila…. Takže mám před sebou ještě tak 16-17 kilíček. Víc asi zhubnout nepotřebuju, to bych se i bála, že potom bych byla hodně vrásčitá.
Cherry má po porodu mírný prošlapy, myslíte, že stačí doplnit jen vápník? Já jsem začala dodávat i vit. C, který byl měl vstřebávání vápníku pomáhat. Jinak samozřejmě taky dost vylínala.
Tak já mám zafixováno, že céčko vstřebávání pomáhá a v tomto duchu jsem berberům do jídla míchala mletý vaječný skořápky zakápnuté citrónem a nebo v kombinaci s mletými šípky.
S těmi prošlapy nevím, osobní zkušenost s tím nemám, ale logicky mi vyplývá, že ten vápník s céčkem asi ju.
Jo tady se mluví i o vstřebatelnosti. To jsem chtěla poznamenat, že nezáleží jen s pouze na obsahu vápníku v té které potravině, ale i na tom, do jaké míry ho psí organismus využije.
No to to zase dopadlo… holky já to fakty nechápu, že se to vždycky nějak zvrtne. Při vší úctě ke všem, které se cítí ukřivděny a je na ně naráženo… Gina by nás všechny kousla do zadele, protože nesnáší když se někdo škorpí…dostaly bychom perdu čenichovku s příslušným zvukovým doprovodem připomínajícím nespokojenou medvědici a byl by klid.
Kurňa vždyť jsme tady všechny pejskařky s nebo milovnice psů… prostě jsme všechny gogo. Kdyby šlo o nějaké kontroverzní téma, tak si řeknu fajn, budí to vášně, tak je debata více než jiskrná… však jsme to zažily už na fauně. Ale holky podívejte se, co my tady dokážeme udělat z blbýho bílýho jogurtu… no moje holka pastevecká si klepe na čelo a říká, že příště nám ten jogurt sežere a je jedno s jakým bude y a bude klid.
Tak tohle vlákno je pro mě velmi užitečné. Vůbec jsem netušila, co všechno může librela způsobovat. Je super, že ty konkrétní zkušenosti jsou zde popsány. Člověk nikdy neví do jaké situace se dostane a pokud by librele uvažoval, tak alespoň vím, že to není bezrizikovej zázrak.
U nás je to zajímavé. Když jsme se s mužem seznámili, měli jsme každý svého psa - on ohařku a já BŠO. Tam to tak i zůstalo, to je jasný. Před 2 lety jsme si spolu pořídili na hlídání šarplanince - k tomu se vrátím. Loni jsme jeli pro štěně BŠO “pro mě” a ta je opravdu MOJE, o tom není pochyb.
Zajímavý je ale ten šarplaninec. Je náš, nikdy jsme ho nikdo neupřednostňoval. Já jsem s ním “pořád”, muž většinou jen o víkendech. A chová se k nám oběma stejně, poslouchá stejně, mazlí stejně,… Dokonce jsme zkoušeli tu hru, jak pes sedí a páníci se rozběhnout na opačné strany: jednou běžel za mužem, jednou za mnou a na třetí pokus zůstal sedět a něco si myslel 🤣 Nedávno se nás jeden známý ptal, koho si pes vybral za pána. A já mu prostě neuměla a dodnes neumím odpovědět 🤷♀️
Pes sedí a páníčci se rozeběhnou každej jiným směrem… tak u mých psů bez váhání pes odchází se mnou… ale nejsem naivní, myslím , že velký podíl na tom má to, že u nás procházkuju já, tak jsou zvyklí následovat mě. Ale zároveň , pokud budeme stát vedle sebe, druhý páníček bude mít psa na vodítku a bude s ním chtít odejít, tak pes půjde velmi neochotně a některé jedince by musel odtáhnout násilím. Jeden z mých psů už od štěněte nestrpěl, aby ho někdo jiný vedl na vodítku a neustále kontroloval, jestli vodítko držím já a ten cirkus, když jsme si psy se synem nenápadně vyměnili a Jack to zjistil. Jinak o psech… klucích.. nemá moc smysl psát… zatímco moje psí dámy byly a jsou samostatné jednotky s vlastním názorem a pěkně vyčůraný intrikánky, já bych na to klidně použila výraz expresivnější… prostě vychcandíry největší, tak moji psí kluci byli a jsou čistokrevní mamánkové.
No a to multipáníčkovství bych tak nějak odprezentovqla na ovčandě… mě nejvíc poslouchala, protože jsem jí vychovala a vycvičila, s panímámou nejraději vařila,ta jí nejvíc rozmazlovala, s pantátou zase svačila syrečky a od mých dětí se nehnula, protože je musela střežit. Nej problém bylo, když jsme šli celá rodina na houby do lesa a nedrželi jsme se ve stádečku… co ta se chudák naběhala od jednoho k druhému, aby nás měla všechny pod kontrolou.
Dobrý večer, netušil jsem co můj “bílí jogurt ” tady způsobí. Je to částečně mojí neznalostí a částečně důvěřování telefonu a jeho slovníku. Teď už vím ,že se píše bílý jogurt a že ho klidně můžu dát svému štěněti samozřejmě občas a s rozumem. Děkuji za upozornění bylo to poučné.
Já jen zopakuju, co jsem napsala o bambilion přípěvků dříve.
Štěňatům dávám jogurt denně k svačině. Nekrmím granule, sle stravu, kterou bych asi nazvala Barf. Mám velké psy ve váhové kategorii 50+, kteří nemají žádnou intoleranci na mléčné výrobky. Moji psi vyrostli pěkně v klidu.. přibývali na váze rovnoměrně a pomaleji, než jejich sourozenci krmení čistě granulemi Takže já opravdu nevidím jediný důvod nezařadit zdravému štěněti do jídelníčku i jogurt.
Současní psi jogurt nejí… ale ti minulí ho papkali, dokonce jsem jim jogurt vyráběla doma, abych ušetřila, protože krmení dvou veljých psů není úplně tadáčo a rak každá ušetřená kačka dobrá… zbude víc korunek na mňamky a hračky.
Sardullah, mě fascinuje, jak moc jsou ty naše holčiny stejný 😄😎
a chlapi taky 😄
Jo tak zrovna teď… pouštím ze zahrady Matese a prám se Ginuš, jestli jse taky.. reakce nula, tak zavřu dveře a manžel se ptá “ kde máte Ginu” a já říkám, že nechtěla domů a msnžel “ chudinka malá, vy jste jí nechali samotnou venku” a na to se z venku ozve “ haf, kňoriky, kňouriky” a muž “ hele ona chce domů”… jenže já umím psí řeč a tak vím, že tohle není, že chce dom, sle že volá ať jde někdo za ní ven a tak říkám, že domů nechce a ať si jde pto ní sám, když si myslí, že je to jinak. A tak se manžel vypravil pro svojí milovanou bílou princezničku a přišel bez ní, neboť předvedla zádíčkový divadlo.
Moji chlapi foma, jak syn, tak manžel, říkají, že když nejsem doma, tak psy krom toho, že jim dají v poledne oběd a vyvenčí je na zahradě, tak je celej den nevidí. Pesani prý celej den na chodbě, ale když mám volno, tak jsou se mnou v místnosti… ať už uklízím v ložnici, vařím v kuchyni… tam teda pyrenejka se mnou není… zaujme strategické místo na gauči v obýváku, odkud na mě do kuchyně vidí a přijde jen když vidí, že něco krájím a prej “ co to krájíš?” nebo dneska mám tzv. pelíškový den a taky se mnou leží.
A když přijdu dom, tak to je radosti… jen teda nesmí na mě skákat.
Na první pohled to u nás vypadá, že pyrenejka miluje víc manžela a hlavně syna, jako jmí to s nima Kanimůra jedna bílá, ale na druhou stranu když se teď seberu a odejdu z obýváku do ložnice, tak se madam po chvilce zvedne s přijde za mnou… když totéž udělá manžel a nebo syn a v obýváku zůstanu já, tak ona nikam nepůjde.
“Já myslím, že je velká výhoda, když to má pes se všemi doma stejně… tak to jste teda praví páni všichni.”
anebo nikdo 😉
Naše fena mého muže miluje. A obzvlášť poté, co byli s mužem měsíc (její 12.) sami. Ale - když jí dá povel on, tak si lehne na záda a směje se mu do ksichtu. Od vždy. Dlouhou dobu s ní nebyl schopen chodit na procházku, s ním prostě nechodila. Se mnou ano. Já ji cvičím, vychovávám, mě poslouchá (pravda, za ten měsíc mé absence si hezky zafixovala jako reakci na povel “jdeme” ten leh na záda a široký úsměv. A to už to předtím tak hezky uměla….😕)
Jsou to pyrenejský potvory… to Gina umí taky skvěle… lehnout si na záda a úsměv a když chce přitvrdit, tak dělá roztomilou, předníma packama jako když si králíček matlá čumáček… a jasně na mě to klíďo taky zkusí, ale to má Smolíčka pachlíčka, já jsem taky ženská, taky piužívám finty, takže na mě to neplatí… ale na moje chlapy to zabírá na stopro.