Aktuálně: 2 477 inzerátů • 293 012 diskuzních příspěvků • 21 480 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

⋮
Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 23:15:31 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 20.04.2025, 21:41:24

To je děs… s těma rotvíkama se divim, že lezou  někam, kde je předpoklad pohybu psů a ještě na omezeném prostoru a pak ještě v klidu řeknou, že ti jejich rafani jdou jen po psech… fakt super..

Bordera na volno… taky nepochopím, je základní slušnost připnout si psa na vodítko minimálně ve chvíli, kdy mě o to někdo požádá, protože na mýho psa není zvědavej a je jedno jakej to má důvod, priorita je, aby se dotyčný cítil v bezpečí. A to i za situace, kdy můj pes poslouchá a mám ho plně pod kontrolou např u nohy… ovčandu jsem taky dávala na vodítko, když jsme se pohybovaly mezi lidmi, i když bych nemusela. Ale spousta lidí se psů bojí, spousta lidí má špatnou zkušenost stejně tak třeba jejich pes. 

A není povinnost majitele malého psa ho furt brát do náruče.

⋮
Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 20:17:50 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 20.04.2025, 16:46:59

Tak ono to vypadá složitě, ale zeťák pracuje povětšinu týdne z domova, do práce jede jednou za týden na poradu…to má tak na dopolko.

Holka povětšinou venčí kluky ráno, když má ranní, to vstává hodně brzy, venčí kolem páté…tak vezme ausíka na volno, protože on je na volno dobře ovladatelný a ten barák kolem oběhne, je to fakt jen na čůranda později ráno je pak bere páníček, než začne pracovat….odpolko záleží…když má dcera ranní a nebo volno, tak choděj celá rodinka, když ne tak zase jde s nimi páníček…no dcera většinou absolvuje večerní čůranda kolem baráku, dle mého to s oběma psy trvá tak 45 minut, hodinku a to jde s každým zvlášť.

Pokud se stane, že by musela řešit oba, jakože “prochajdu”, tak je naloží do auta a popojede kousek má babička zahradu, tak se kluci vylítají tam.

Takže ono to není tak, že by kluci byli xy hodin sami doma a pak by dorazila první domu dcera a muselo by se okamžitě venčit.

Nicméně do ní furt rejpu, že s tím musí něco dělat…já mám na vodítkách tak 100, možná i 110 kilo živý váhy a neexistuje, aby mě psi vláčeli, tahali a to ani v nějaký krizovce, to bych fakty mohla tak max dělat kotvu v poloze ležícího střelce…a ona vede na vodítkách polovinu, možná i méně.

Dle mého to prostě zanedbali, když byl ausík štěndo…na vodítku mu to moc nešlo a oni bydleli v lokalitě, kde stačilo překonat krátký úsek a pak už defakto mohli zbytek procházky bez vodítka…díky tomu jim výborně funguje na volno, protože byl zvyklý potkávat se se psy, lidmi atd…to ho naučili…a to vodítko zas až tolik neřešili, protože i holka ho samotnýho udržela. Ale teď bydlí na sídlišti a tam je to vodítko potřeba minimálně na to, aby se dostali z bodu A do bodu B…a pořídili si druhýho psa a jakmile se sfanfrní jeden, tak samozřejmě začne i druhej a už je problém.

Jako zase abych jí nekřivdila…mákla na tom a když má každýho psa extra, tak jí netáhnou resp. je schopná to upovelovat, jenže není to stopro…ale když je krizovka, tak jednoho psa v pohodě udrží. Co já vim, lapinkovi je rok, tak ještě není stoprocentní…možná za rok, až to nebude takový “jatýrko”, tak se to srovná. Na druhou stranu, co já jí mám říkat…jak dlouho jsem se mordovala s Ginou…ta kolem toho roku měla to nejhorší období, až se mi kolikrát chtělo brečet…a taky jsme to daly.

⋮
Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 18:12:24 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 20.04.2025, 17:58:10

Díky… informace předám, tak potom už je to na nich… na toho vipeta to moc nevidím… líbí se jí orientálci, ale co člověk ví…jak říkám, zatím je to ve fázi výhledového výběru…

⋮
Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 17:52:13 xxx.xxx.221.216
Dublinbarzoj:

Tak jestli to má rozumně daleko, tak ať 3. května na Konopiště přijede mrknout, saluk tam bude přes 30 a výstavy tam jsou krásný.   Tam se dozví úplně  všechno a na pohodu.

Vyřídím… ona si saluku vybrala proto, že jsou to i vytrvalci a může s ní vhodit běhat, ale pak spolu můžou vegetit na gauči, zároveň nechtěla “ normálního” psa, kterému bude muset vymýšlet extra zábavu a dle toho, co si pozjišťovala, tak to nejsou extra hlídači, co by za plotem řvali na procházející.. tak kvůlivá sousedům. A chrti se jí moc líběj.Ona měla vždycky kočeny, tak si myslím, že asi dobrá volba. 
No zatím jsou pořád ve fázi.. “ pořádně to promyslíme, než si psa pořídíme” tak na té výstavě by jim to mohlo pomoci v rozhodování.

⋮
Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 16:38:17 xxx.xxx.189.104
Dublinbarzoj:

Netuším,  loni jsme se bavily s jednou chovatelkou na výstavě  a byly od 35 tis výš. Ale 3.5. je na Konopišti chrtí klubovka, tak pokud chcete, provedu průzkum 😉

To jste hodná, ale tohle mi asi stačí, díky …volala mi známá, že prý jsem přes ty chrty (ano opravdu jsem si před 27 lety pořídila afgána😜), tak si myslela, že vím všecko. Přemýšlejí o pořízení saluki, ale ona je něco jako já…nemá problém zavolat do chovky a všecko s nima probrat, ale je jí trapně se zeptat na cenu…tedy spíš se bojí, aby nebyla zaskočena, aby nemusela říct po “hodinovém” hovoru…"no tak nic, to je moc peněz", manžel jí dal finanční limit na psa 40 tisíc, tak teoreticky by se do toho mohla vejít. 

Já si to tak nějak i myslela…30-40 tis, ale pak jsem si říkala, bůh ví, jak to s těma cenama je, u některých plemen mě cena fakt dokáže překvapit…tak aby to nakonec nebylo 50+ přeci jen to nebude úplně početné plemeno.

⋮
Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 15:12:46 xxx.xxx.189.104

Hele holky nevíte někdo, jak se v současnosti cca pohybují ceny štěňat saluki?…  

U tohodle plemene jsem úplně mimo mísu.. 

⋮
Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 14:12:06 xxx.xxx.189.104
Vahine:

Je moc hezký, vnouček hnědej chlupatej 😊 zajímalo by mě, co to s Ginou povídají…🤷‍♀️

To ti řeknu naprosto přesně…Gina říká “furt mi někde stojí v cestě…to je vopruz" a Árčí…vsadila bych se, že v hlavě mu hraje taková ta opička na čineli..😜

Lapiňák je takový to šťastný sluníčkový stvoření…kam se na něj hrabe náš sluníčkovej berňucha…přijde mi, že mu hlavou běží “juchuchů…ptáčkové, juchuchů balónek…juchuchů ..vodička…juchuchů čmeláček…” asi tak… 😇

⋮
Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 14:08:02 xxx.xxx.189.104
acher:

A jenom jednoho?😊

Jo…ausík je po kastraci, tak aby ho lapiňák neotravoval. V pátek si Árčího odvezli a včera už mi dcera volala, jestli by ho u mě nemohli ještě upíchnout. Iki má límec, takovej ten trychtýř a Árčí k němu furt lozí a olizuje mu ho a ikimu se to nelíbí, tak po něm vrčí…ale zase když kluky oddělí, tak kňouraj, že chtěj k sobě.

Navíc s ausíkem už ke mně nejezděj, protože on je na berňuchu pěkně protivnej a furt po něm vyjíždí..Maťula se defakto beztrestně nesmí přiblížit k Gině a ani k lapiňákovi. Možná kdyby ho u mě mladý nechali, tak bych ho srovnala do latě, ale za tu chvilku, co jsou na návštěvě a má páníky za zadkem, tak je to děs…to defakto neděláme nic jinýho, než ho korigujeme, návštěva o hovně (sorry za ten výraz, ale přesně to vystihuje…místo abychom pokecali, tak furt řešíme psa)…teda spíš mladý, protože já když houknu, tak mi zase přijde, že potom samozřejmě víc zakročuje zeťák, protože má pocit, že už jsem asi naštvaná…no je to celý takový pitomý…a Maťula se do sporů nepouští, ale je z toho takovej nešťastnej a to já teda fakt nechci, aby ho na domácí půdě šikanoval nějakej rozmazlenec…což můj druhý psí vnouček teda je. Takže jsme se dohodli, že budou jezdit jen s lapňákem a naopak já budu jezdit naštěvovat je, abych se taky poňufala s asíkem, protože jinak ho samozřejmě mám ráda.

On byl vždycky tak trochu protiva na Matěje, protože ač je Gina kastrovaná, tak si jí usurboval pro sebe a na Ginu zase furt skákal…ale když ho přivezli na hlídání a odjeli, tak jsem ho během 20ti minut srovnala do latě a byl svatej klid…když neměl páníčky za zadkem, tak zas takovej hrdina není.

No ještě jsme říkali, že to zkusíme znovu na podzim…když teda bude ausík kastrovanej, tak jestli se to chování trochu nezlepší…ale nejsem si jistá. On byl hodně dobře socializovanej a sice otravnej, ale se psy neměl problém…a jak dospíval, tak si začal vybírat…feny všechny, ale psy si hodně vybírá. Přijde mi, že se v pohodě snese jen s golďákem, kterého zná už od štěněte. 

Nemyslím si, že to jeho chování souvisí s tím, jestli má nebo nemá koule (když to řeknu zjednodušeně).

Já jsem hodně rozmazlovací, ale vocamcaď pocamcaď…myslím, že by potřeboval podstatně pevnější ruku. Nemůžu říct, že není vychovanej…běžná provozní poslušnost je asi slušná a teda teď mám spíš na mysli přivolání, s tím není sebemenší problém. Ale třeba na vodítku tahá, pokud jdou s oběma psy…dcera si třeba vůbec nelajzne jít s oběma najednou…no a myslím, že mají velké mezery třeba ve vítání návštěv…no a tohle chování, co předvádí u nás…z mého pohledu je v těchto ohledech ignoruje…já se teda snažím mladým promluvit do duše, ale ono je to těžký…myslím, že pro ně nebyl ausík opravdu dobrá volba…resp. pro dceřina přítele, protože ten si tohle plemeno vybral (protože se mu líbilo) a koupil…to spolu teprve začínali chodit, takže do toho dcera nekecala. On na něj zeťák docela platí, je to chlap jak hora a tu autoritu si prosadí…ale taky ne dokonale, ale dcera je po mě, rozmazlovací…vždycky to doma viděla, jak se chováme ke psům…resp. jak já se chovám ke psům, ale jak žádného nevychovávala, tak si neumí dupnout (nebo jak to mám nazvat)..obecně si myslím, že jí chybí autorita a že to ausík těžce zneužívá, sice jí bezmezně miluje, ale nerespektuje.

⋮
Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 13:01:53 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.04.2025, 12:39:23

👍…no tohle mi vlastně vůbec nedocvaklo..😄

⋮
Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 12:34:49 xxx.xxx.189.104
Tap:

Jste zapomněly, že přiletí holoubci a Popelku, lehkou jako pírko,
z jámy lehko vysvobodí. Hlavně proto, že mají pro podobné věci potencionál.

přiletí holoubci

Jo…to určo…velký kulový s přehazovačkou…na mojí zahradu holoubci nelítaj, jenom hrdličky a ty čůzy šedivý se na ní vyprdnou, ty koukaj jenom, jak si nacpat banďoch a narvou se kolikrát i do krmítka.😄

⋮
Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 12:30:47 xxx.xxx.12.254

My teď neprocházkujeme… od středy do pátku jsem hlídala psího vnoučka a se třemi psy to nedám, tak jsme jen na zahradě. Na víkend si ho mladí odvezli, protože jsem musela do práce a dnes večer ho zase přivezou . 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 12:13:19 xxx.xxx.189.104
kometa:

Popelku někdo chytal do pasti na mamuta? Já myslela, že se jí přilepil střevíček.🙂

Past na Popelku…

Já myslela, že se jí přilepil střevíček.🙂

No a evidentně to nebylo účinné, stejně utekla…takže jáma na mamuta je sázka na jistotu.😜

Já mám pocit, že tohle výrazivo mám z filmu S tebou mě baví svět, tam taky připravili past na Pepu …defakto propadlo …a Albert to nazval pastí na popelku.

⋮
Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 11:31:10 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 20.04.2025, 09:31:27

No já myslím…vzhledem k tomu, že jsem na zahradě našla zvětšenou past na Popelku (prohloubenou díru), tak že si to udělal při tom hrabání.

⋮
Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 11:26:07 xxx.xxx.189.104
BaLu:

Doufám, že tvůrci pořadu Kočka není pes RD za FŠ nevymění. 

Pro mě je taky RD bližší…neříkám, že všechno dělám tak jako on, některý věci jsou mi proti srsti….ale je pro mě srozumitelný. Na druhou stranu si myslím, že naopak pro spoustu lidí je srozumitelnější pozitivka nebo něco jí velmi podobné.

On to RD ve své podstatě popíše z mého pohledu moc hezky a naprosto jednoduše…četla jsem i komenty k tomuto pořadu od Šusty https://www.treninkjerozhovor.cz/t_cz/2196/760/aktuality/komentar-pro-kocka-neni-pes/ 

To se teda všem omlouvám, ale to je na mě vyšší dívčí …na to jsem móc JEDNODUCHÁ.

⋮
Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 09:02:14 xxx.xxx.189.104
kometa:

Já taky ne. Však jde o kýbl nudlí. Ale to číslování je stejné jako u člověka (i u toho koně, akorát jemu moc prstů nezbylo🙂). Palec je první, výše a kratší. A už mlčím.

V pohodě…ono je to těžký,  schválně jsem pak koukla na net a wikipedie i další zdroje to uvádí podobně..třeba na  radaveterinare.cz 

Paspárek, též vlčí dráp, je pátý prst na pánevní končetině psa. Většina psů má na pánevních končetinách jen čtyři prsty, paspárek je zcela zakrnělý rudiment. Je-li přítomen, vyrůstá výše na noze a nemá kontakt se zemí.

V tom případě laik jako já nemá šanci …

⋮
Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 07:42:48 xxx.xxx.221.216
kometa:

, tak myslím, že holky, co mi odpověděly, pochopily správně.

Já vím, že pochopily. Je to stejný terminus technicus jako u koně “přední koleno”. Anatomicky nesmysl, ale používá se.

Jo tak co se týče anatomie, tak to jsem na tom s nohama lépe u koně než u psa… tak to se nebudu hádat jak je to anatomicky správně😉

⋮
Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 07:36:25 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 20.04.2025, 05:37:46

Nevim, co na to říct… snad jen, že už to nějak doklepu bez takového jedince v okolí. Vím jakou sílu má třeba staford… kdysi jsem kamarádce 2x venčila ročního chlapečka a když zatáhnul, tak jsem měla co dělat, abych to ustála… u takhle “malýho psa” jsem to fakt nečekala a když si představím nějakého odhodlaného, špatně zabezpečeného jedince…s podstatně větší muskulaturou.

Bull psi mě děsí obecně… na jednu stranu je mám sice ráda, protože jsem zatím potkala samé mazly ( k lidem) na druhou stranu je to pes, který když zaútočí na mého psa, tak můj pes nemá šanci… 

No a teda co se týče líbivosti.. tak sice sto lidí, sto chutí… mně se vizuálně bull psi líbí, ale tohle je děs, jsk se tohle může někomu líbit, napadá mě jediné slovo… mutant..

⋮
Sardullah
Sardullah 19.04.2025, 22:26:11 xxx.xxx.221.216
kometa:

má prasklej dráp na pátým prstu na přední noze, 

Jenom technická. Myslíte první nebo pátý prst?

Nepochopila jsem… pátý prst…paspárek…vlčí dráp…prostě tento, označení “první prst” jsem nikdy neslyšela…nebo to bylo něco ohledně gramatiky (vždycky píšu nespisovně resp. tak jak mi zobák narostl, autenticky tak, jak bych to řekla), co jsem nepobrala?

To je fuk, jestli jde jen o nějaký terminus technikus, tak myslím, že holky, co mi odpověděly, pochopily správně.

⋮
Sardullah
Sardullah 19.04.2025, 21:43:40 xxx.xxx.221.216

Holky díky…provedu…ještě zítra to budou mít na povel chlapi, pak mám tři dny volno, tak ohlídám a uvidíme.

Jinak k té psí manikúře…Gina si provádí sama…vždycky, když kontroluju paspárky (zbytek drápů má přirozeně obroušenou), tak je má v cajku a kolikrát jí vidím, jak si to okusuje. Za celou dobu jsem jí to stříhala snad jednou nebo dvakrát.

⋮
Sardullah
Sardullah 19.04.2025, 20:31:47 xxx.xxx.221.216

Holky nechci zakládat nové téma, tak sem nás chodí dost, tak zkusím zde…

Berňucha má prasklej dráp na pátým prstu na přední noze, alespoň mi to tak přijde… dráp není úplně ulomenej, ale pohmatově cítím, že tam příčně nějakej problém je… asi nalomenej, pohledově to moc vidět není, protože dráp je černej. Včera mi přišlo, že trochu pajdá na přední, ale myslela jsem si, že prostě blbě šlápnul. Packu jsem mu prohlídla, jestli tam nemá něco zapíchlýho nebo tak, toho drápu jsem si nevšimla. Dneska už jsem viděla, že si packu olizuje, tak jsem to zjistila. Krev nebyla žádná resp. kdyby to víc krvácelo, tak bych někde doma krev viděla. Ustřihnout to nemůžu je to už v živým.

A teď otázka… chci ho vzít v úterý asi pro jistotu na veterinu, naštěstí je to prst na kterej nešlape, ale do tý doby se bojím nějakého zánětu, tak přemýšlím o nějaké dezinfekci a že bych mu to zavázala… můžu použít betadinu nebo máte lepčí nápad a nebo mám bláznit a jet někam na pohotovost? Nemám s tím vůbec žádnou zkušenost a nerada bych něco zanedbala.