Aktuálně: 2 477 inzerátů • 293 008 diskuzních příspěvků • 21 480 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

⋮
Sardullah
Sardullah 19.04.2025, 16:58:52 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 19.04.2025, 16:50:19

Fotky barzojíků krásný jako vždy….a ty bloncky k tomu…to máte holky dneska 2v1.🤗

⋮
Sardullah
Sardullah 19.04.2025, 13:54:02 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 19.04.2025, 13:19:45

Já jsem takový kynologický játro…pro mě to bylo strašně těžký čtení…a upřímně, tím, že nejsem úplnej začátečník a s normálním psem si tak nějak poradím, tak jsem v tom spíš hledala inspiraci na výchovu pyrenejky. Jenže všechno (alespoň mi to tak přijde) je na principu odměňování aneb “zadarmo ani kuře nehrabe” a já prostě nenašla nic, co by pyrenejka venku akceptovala jako odměnu…takže mi to celé bylo tak nějak na nic. 

Upřímně jsem z toho byla celá taková zklamaná, ani nechci říct zklamaná, protože obsah knih dává smysl, ale spíš frustrovaná, že se ty knihy zde často doporučují a začátečníkům a já z toho nejsem schopná cokoliv implementovat do své výchovy psa (berňáka nepočítám)….naštěstí toto období pominulo, s Ginou jsme si řekly, že se na nějakýho Šustu můžeme krajcvajc, že si to budeme dělat dál po svém …v našem případě dle hesla “umíněnější (zabejčenější) vyhrává”…kde ta umíněnější musím být já…to teda venku a doma hodně diskutujeme, protože tam můžu říct, tak mi vlez na záda, si tady zmrzni na zahradě, když nechceš jít dom…

Byla jsem frustrovaná z toho, že teoreticky všecko chápu, že to dává smysl a zní to logicky, ale prakticky…prosím řekněte mi to nějak normálně…já se psy funguju hodně pocitově a tohle je nějak mimo můj záběr. 

Nicméně si myslím, že třeba v pořadech Kočka není pes, co běželi na ČT1 by bylo pro lidi přínosnější, kdyby tam místo RD byl Šusta, že by to bylo pro lidi srozumitelnější.

Tak přeju příjemné počteníčko…

⋮
Sardullah
Sardullah 18.04.2025, 14:49:22 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 18.04.2025, 14:44:43

Jo , teď na to koukám… bez brejlí a z mobilu… tak to podle toho dopadlo🙄

⋮
Sardullah
Sardullah 18.04.2025, 14:47:51 xxx.xxx.221.216
Doron:

Nojo, takovej ďobanec, kdyby měl kalhoty ani tam nic nemá. To bych přímo “útokem, který se nesmazatelně vryje do paměti mladíka” nenazvala🤣. 

Bordera je potvora kousavá, já tyhle lýtkaře útočící z branky nesnáším, vždycky se strašně leknu a navíc to hodně bolí, naštěstí už nejsou tak běžní jako dřív.

Dodnes se obloukem vyhýbám afgánským chrtům, měla je u nás rodina Míši Kuklové ( té herečky), několik po sobě, říkali jim myslím Baron😅 a přesně tohke dělali, úplně jsem se bála do jejich ulice vkročit.

Uvidíte, jak to bude až Vám bude osmdesát, dneska jsou často lidi v dobré kondici, mám tak starou kamarádku, pracuje na plný úvazek, o víkendech přednáší, po večerech překládá, dovolenou tráví na horských tůrách v Tatrách, cvičí jógu, řekla byste jí o dvacet let míň.

Afgánskej chrt je hlídač… ani mě nepřekvapí, že by něco takového udělal. Náš afgán sundal ze zad batoh paní, co chodila na odečet vody a vlezla nám na dvůr. Spíš mě teda udivuje, že někdo má afgána a nemá ho zabezpečenýho tak, aby se za branku nedostal. Když vím, že stačí větrem hnaný igelitový pytlík a chrt za ním poletí a může vlítnout pod auto.

⋮
Sardullah
Sardullah 18.04.2025, 12:59:25 xxx.xxx.221.216

U nás se dneska udělala zima a prší. Fakty mě mrzí, že jsem se nekoukla ns předpivěď pičasí… jak bylo dva dny nádherně, tak jsem nějak předpikládsls, že bude i dneska.

Včera jsem byla nějaká přejetá, tak jsem celý den polehávala, pospávala s tím, že zahradu nechám na dnešek… no kdybych to věděla, tak jsem šla dělat včera a dneska jsem mohla mít válecí, když leje…

⋮
Sardullah
Sardullah 18.04.2025, 08:07:20 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 18.04.2025, 07:41:22

No… často mají senioři psa, kterého jim v dobré víře pořídili mladí a nebo naopak ho u nich mladí odložili.

⋮
Sardullah
Sardullah 17.04.2025, 16:41:51 xxx.xxx.221.216
assil:

Jj, však to už bylo v návrhu, že by byly jen pokuty i za násilné trestné činy, myslím, že na to časem dojde.

Jo… to jsem taky zaregistrovala, můj smysl pro spravedlnost pláče.

⋮
Sardullah
Sardullah 17.04.2025, 16:37:43 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fíkovnice z 17.04.2025, 16:15:39

Vůbec nevím…. přijde mi, že tenhle nepodmíněný trest je velká vyjímka.

⋮
Sardullah
Sardullah 17.04.2025, 13:16:22 xxx.xxx.221.216
Fíkovnice:

Jani, zdravím po čase. Ony jsou kočky, co mám vypozorováno, fakt raději s lidmi. Ale ani to nemusí být pravidlo. Kdybys někdy šla do Mainky, tak Ti můžu něco trochu poradit.

Ahojky…

No já právě kdybych do kočky šla, tak jedině mainku, protože tyhle kočeny, resp. kastrovaný kocoury znám… švagrová měla dva a dcera jednoho.

Přijde mi… i když povaha a temperament může být individuální i v rámci plemene.   .. že tohle je z kočičího světa to pravé ořechové…

Stejně tak jako je pro mě nej kočkopes chrt nebo pastevec, tak mainka z té psí povahy taky drobet něco má. Takže taky takovej kočkopes.

A pak ještě další věc… můj syn na kočky není, ale mainka by mu nevadila.

Ale to je hudba daleké budoucnosti a co já vim co bude za 7-10let.

⋮
Sardullah
Sardullah 17.04.2025, 12:18:22 xxx.xxx.221.216
assil:

Když se můžou dávat podmínky za znásilňování děti, co je proti tomu nějaký pes.

A bude hůř, věznice přeplněný, na řadu přijdou alternativní tresty.

⋮
Sardullah
Sardullah 17.04.2025, 12:02:55 xxx.xxx.221.216

Hele holky, když to tak čtu, tak dnad lepší kombinace, resp. víc na jistotu je kočka a pes.

Osobně mě to utvrdilo v tom, že pokud si pořídím kočku, tak jedináčka… moje zvěř má lidskou společnost 24/7 mimo dobu, kdy jedem nakoupit, max 1,5.

⋮
Sardullah
Sardullah 17.04.2025, 11:54:32 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 17.04.2025, 11:51:12

Jà vůbec nechápu, proč defakto žalobce navrhuje podmínku…

I kdyby pár měsíců, tak soudce je borec, že mu to dal natvrfo.

⋮
Sardullah
Sardullah 17.04.2025, 11:32:48 xxx.xxx.221.216
bambule:

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-za-tyrani-psa-dva-roky-na-tvrdo-40517798#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=abtest288_local_box_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

No konečně je někdo potrestanej… doufám, že ve vězení budou i spoluvězni, kteří mají rádi psi a že mu řeknou do očí, že e pěknej zmetek.

⋮
Sardullah
Sardullah 17.04.2025, 11:24:46 xxx.xxx.221.216
N:

Já mám dnes bohužel jeden z nejsmutnějších dnů v životě. Vždycky si člověk myslí, že je na to připraven a u pejska ve vysokém věku tím spíš, ale pravda je úplně jiná. Jsem jako vždy úplně v “prdeli”.😪

Držte se…🖤 😪

⋮
Sardullah
Sardullah 16.04.2025, 14:17:47 xxx.xxx.221.216

No já jsem třeba člověk, který se rozhodně nehroutí z představy, že přede mnou spal v hotelové posteli pes, ale spíš co tam vyváděli lidi… když sjedou hotelový pokoj pod uv světlem, tak je až neskutečný, kde všude jsou stopy tělesných tekutin… pro mě nechuťárna, takže pelech bych táhla asi i pro sebe…a spala bych asi na zemi i se psy… protože bůhví, co se před náma v tý posteli válelo.

Já i na dovolenou k moři raději jezdila pod stan, protože jsem si vezla všechno svoje, spala jsem ve svém.

Nejsem cíťa, ale na některý věci jsem háklivá a to přesto, že doma rozhodně načančáno a vypíglováno nemám.. ale je to můj bordelíček.

⋮
Sardullah
Sardullah 16.04.2025, 00:12:03 xxx.xxx.221.216

Já mám flexi primárně na nevypustitelnou Ginu… právě pro moje pohodlí.. nemusím s ní lozit všude. Samozřejmě pokud to jde, tak používám couračku, mám 20ti metrovou, tak ten rádius je větší…. ale upřímně, pokud je nějakej marast, tak raději použiju flexi, než abych měla couračku celou od bahna. A třeba když je terén křovinatější, stromkovatější, tak mi to přijde taky víc praktický.

Já se právě naučila mít flexinu zavěšenou na vodítku, co mám přes plece, protože Gina měla období, kdy se opravdu cíleně snažila vyškubnout… ve své podstatě v tomhle období chodila jen na vodítku, protože flexi i stopovačka byla o zdraví… o moje… no a když to období pominulo a zase jsme to začaly zkoušet, tak jsem jí ještě tak docela nevěřila a bála jsem se, aby mi tu krabici nevytrhla z ruky, tak jsem to takhle jistila a pak jsem zjistila, že když je potřeba, třeba když berňuchu potřebuju připnout na vodítko, sundat z některého ze psů šlahoun ostružiny a podobně, tak krabici můžu pustit a pořád mám Ginu jištěnou a přitom volné ruce a teď už jí beru do ruky jen když třeba vidíme psa a pod. abych to měla víc pod kontrolou.

Jinak tu flexi co mám já si ohledně výdrže nemůžu vynachválit, vydržela toho v trhu tolik, že se fakt divím, že furt funguje. 

⋮
Sardullah
Sardullah 15.04.2025, 19:24:06 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Tak dnes jsme po hódně dlouhé době potkali zajíce, kousek od baráku, vyběhl psovi těsně před čumákem. Odvolání 100%, mám radost. 😊

No u nás je jeden vtipálek, kterej se rozhodl, že bude bydlet ve městě….resp. v naší domkové čtvrti…ho potkám minimálně 2x do měsíce, když jdu večerní čůranda kolem komína…na loukách a na polích ani zbla…za poslední roky akorát 2 bažantí, jeden viděný divočák a samozřejmě ty hnědý čůzy (srnky), co ani nezdrhaj, jen tak popoběhnou, aby se neřeklo, když vylezeme ze zatáčky a ony se tam pasou…

No a pak teda jeden páv…ten teda není divoká zvěř, bydlí normálně u lidí, ale už šel s námi asi 3x kus cesty.

⋮
Sardullah
Sardullah 15.04.2025, 13:55:13 xxx.xxx.189.104
Zrzavci:

Můžete být ráda že místo psa máte kočku, vzhledově je to lední medvěd, tak kdyby měla ešče jeho chování, máte problém. Takhle si holt jen počkáte, až se doválí, umeje si všechny čtyři nohy, uši, hlavu……. a pak vyrazí na druhou stranu 😀 😀 😀 

vzhledově je to lední medvěd, tak kdyby měla ešče jeho chování, máte problém

No bručí hodně podobně a někdy je taky načuřená jak medvědice.

Takhle si holt jen počkáte, až se doválí, umeje si všechny čtyři nohy, uši, hlavu……. a pak vyrazí na druhou stranu 😀 😀 😀

Jo to je přesný 😂

⋮
Sardullah
Sardullah 15.04.2025, 13:52:17 xxx.xxx.189.104

Já mám hodně velkou flexi…pro psy nad 50 kilo… https://fera24.cz/flexi-voditko-giant-l-8-m.html

Jako je to super, je to ale zároveň těžký jak kráva a držením mám jednu ruku zaneprázdněnou….asi jak mám tu flexi velikou a ještě druhého psa…já nosím přes plece vodítko, na kterém mám flexi pověšenou a do ruky beru dle potřeby nebo naopak jí můžu pustit a mám obě ruce volné. Ale prostě i tak mám i normální vodítko a psa přepnu dle potřeby.

Jinak já nejsem odpůrcem flexi…hodně psů se venčí na místech, kde je třeba zákaz volného pohybu psů, ale zároveň je prostor, aby pejsek nějakou tu volnost měl…třeba na sídlišti nebo v parku, tak pak v tom případě je flexi vlastně fajn.