Aktuálně: 2 477 inzerátů • 293 016 diskuzních příspěvků • 21 480 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

⋮
Sardullah
Sardullah 04.05.2025, 08:57:23 xxx.xxx.189.104
efe:

Evidentně už rozprodali jeden vrh vloni, tak proč letos nenasadit cenu… a já původně myslela, že to musela být nehoda…

Tak toho jsem si ani nevšimla…tak jo, proč ne, když to někdo za ty prachy koupí…

⋮
Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 21:13:03 xxx.xxx.221.216
janaa:

Tak co se týká té konzervy,tak to už je o idiocii ne šetřílkoství. Schválně jsem na to koukla,pro velkýho psa je dávkování skoro dvě denně. To je 70 kč. V téhle ceně budu psa krmit luxus masem. Pokud potřebuju šetřit,tak za daleko menší peníze. Takže idiocie😎

Jo na to jsem taky kokala…2,5 kila žrádla (tohle jinak nazvat nemůžu)…když opomenu ty peníze, tak to je fakt velká denní dávka….jako i pro mojí velkou bílou medvědici…

Když vezmu nějaký doporučený množství v barfu..resp. to od čeho se člověk odpíchne, u dospělýho psa 2% váhy psa….u Giny je to 1,2 kg…moje psice sní půl kila masa k večeři, malý kuřecí stehno k obědu a malou hrst granulí…takže nějakých 750 gramů…takže taky za nějakých 60-80 korun denně dle toho, za jaký prachy seženu kuře a jaký má zrovna maso…

⋮
Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 21:02:47 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 03.05.2025, 18:33:23

Je fakt, že levnější granule dle mého musí být opravdu nějak ochuceny, ovoněny…protože Gina mi žádný ty “kvalitní” jíst nechtěla, ale levnější varianty si zobne. A možná čím levnější tím víc “chutnější”. 

Jako dneska si myslím, že už bychom granule nepotřebovali, ale Gina je strašná konzerva a prostě po večeři musí dostat odměnu, buď nějakou sušenou lopatku a nebo záušeček a potom tu hrstičku granulí….když to tak není tak nejdřív blbě čumí a pak začne i držkovat. A kdo to má poslouchat.

⋮
Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 20:51:49 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 03.05.2025, 18:10:37

teď tu mám 2 normální ženské, pobavíme se,zasmějeme

Bobí, to mám radost…když už musíš být v nemocnici, tak alespoň tohle je takové malé plus..🤗 alespoň na psychiku to musí být podstatně lepší, než co jsi tam měla předtím za spolubydly.

⋮
Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 17:07:44 xxx.xxx.189.104
Daja:

Přesně tak, i já viděla ve vozících tyhle konzervy, granule a kolikrát jsem je chtěla na to upozornit, ale si říkam, že je mi po tom prd. Ano i já mám psa co někdy musí takový šunt, nechce stále super prémiové. Jenže já krmíme vším jak říkám jsme popelnice a hlavně u nás se nehraje na striktní dodržování jídla, prostě vše od syrové až po ty granule.

Ale tak já mám taky máslo na hlavě…do “dojedení” máme momentálně granule Fitmin, střídám to s taste of the wild..joggies jsem postupně vyhodila, vždycky, když už mi v misce přišly moc zaprášený, tak ty už nekupuju…ale já to neřeším…ty z mého pohledu “kvalitní” granule ani Pinďa nežere a já krmím masem, takže ta hrstička granclí denně, co psi snědí, někdy ani to ne, tak z toho se nestřílí. Konzervy u nás nežere nikdo…ani ty kvalitní, což mě mrzí, někdy by se mi to hodilo, když třeba dorazím večer z práce a zjistím, že jsem hlava děravá a nerozmrazila jsem maso. Jo jasně, člověk by řekl “no tak mám grancle, jeden den se to nezblázní, nasypu víc”…ale pesani granule vůbec neberou jako večeři…jen že si po dávce masa tak jakože uzobnou. Takže když jsem tohle udělala, tak jíst nešel nikdo a čuměli, že není večeře….nakonec jsem namazala chleba s máslem a šunkou a sýrem…

Moje naprosto noční můra je, že bych dopadla na sociální finanční dno a musela bych kupovat takovejhle šrot, aby psi alespoň neměli hlad. Ale ty lidi, co vidím, že to kupujou nevypadají na nějaké sociální případy…spíš spořílky na psím jídle.

⋮
Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 14:06:28 xxx.xxx.189.104
atamanka:

Nechápu lidičky, co si koupí voříška za ty peníze 🙄 https://www.chovzvirat.cz/inzerat/212397-entlebussky-salasnicky-pes-s-pp-s-krazencem-border-kolie-retrivr/

To se asi upsali v desetinném místě…20 táců za vořecha jim nikdo nedá. To by musel být kříženec F1 nějaký popodůdl…to si pak myslím, že za to jsou někteří ochotni zaplatit i řádově ty desetitisíce. Ale tohle je “obyčejná” křižovatka.

⋮
Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 14:02:59 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Bohajeho, něco takovýho existuje? 😯 

Jo existuje…v reálu to vychází 28,22 Kč / kg a do téhle ceny musíme zakalkulovat obal, náklady výrobce (bez vstupních surovin), marži obchodu a možná ještě nějakého velkoobchodu, dopravu od výrobce do obchodu….nechci ani myslet, kolik ty náklady z té částky dělají a to co zbyde jsou suroviny? …nula nula prd…

⋮
Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 13:49:49 xxx.xxx.189.104
Daja:

Jojo v Kauflandu je mají, ono všechny supermarkety mají z 80%takové krmení a prodávají to jako, že plnohodnotné. Já jednou ze zvědavosti jsem obracela pytle granulí a koukala co a jak, no a 4% masa ve všem.

No bohužel lidi hodně dají na reklamu, složení už dále nezkoumají, protože v reklamě jim řekli, že tyto granule jsou nej.

Není to tak dlouho, co jsem s někým vedla debatu na téma granulí a dotyčný mi řekl, že by ty “levné marketovky” svému psu nedal, že krmí značkovými Friskies.

Ono je to dle mého dáno asi tím, že v marketech se neprodávají…alespoň povětšinou…granule nebo konzervy, které bychom už asi označili za kvalitní a nevidí tedy v reálu, kolik můžou takové granule nebo taková konzerva stát peněz. Mají pocit, že když koupí v marketu ty dražší, tak je to kvalita oprti těm levnějším.

Na druhou stranu si přiznejme, že i pes může dobře prosperovat celý život třeba na granulích Chappi, což je maso a vedlejší živočišné výrobky (4% hovězího v červených kroketách, 4% drůbežího v hnědých granulích) a těžko takovýmu člověku vymluvíte, že je na tom něco špatného, když s tím jeho pes nemá problém, není nemocný a ve zdraví se dožije věku, který lze u konkrétního plémě předpokládat…

Vždycky mi bylo hodně smutno, když měl nějakej market granule ve slevě třeba 10 kg za 200,- a viděla jsem jak mají lidi naloženo ve vozíku třeba 6 pytlů těch granulí….

⋮
Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 12:53:59 xxx.xxx.189.104
Anonymní:

Můžou tyto konzervy sloužit jako kompletní krmivo pro psy jako to je na nich napsaný?

Obrázek

Ingredience 

Maso a výrobky živočišného původu (z toho drůbeží 4 %), Obiloviny, Minerální látky, Cukry

Z mého pohledu nee…upřímně, našla jsem tuto konzervu 1240g za 35,- Kč…co ta konzerva za ty prachy asi obsahuje? Psovi bych to nedala vůbec, natož jako kompletní krmivo.

⋮
Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 12:46:29 xxx.xxx.189.104
Fíkovnice:

Jani, tak Floček jídával z kávové lžičky a pamatuji, jak jej teta honila s plnou lžičkou po baráku!!!😄 Pamatuji i prosby typu:"No tak, žerynkej…" S tou lžičkou to jednou viděl tetin soused a suše poznamenal:"Vy jej naučíte jíst samotného příborem!"🤣

Já teď hlídala dceři pesana….a já jsem chronickěj krmič resp. někdy jím kolektivně se psy. Udělala jsem k snídani míchaný vajíčka…to si vezmu talíř na stolek v obýváku…Gina zalehne vedle mě na gauč, Maťula si sedne z druhý strany a provozujeme “královské dělení”…krmím z vidličky a dojde řada na mýho psího vnoučka a on neumí jíst z vidličky 😲…no naučila jsem. …Pak jsme si udělali krupicovou kaši…tu krmím ze lžíce a světe div se, on neumí jíst ani ze lžíce a to jsem ho teda nezvládla naučit, nepochopil, že musí otevřít chlebárnu a udělat ham…pořád chtěl lžíci vylizovat.

Jsem pak říkala dceři, že fakt nechápu, co ty psy učej, že Árčí vůbec neumí jíst příborem. Že já si teda myslím, že je to základ slušného vychování…🙄😛

⋮
Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 10:50:04 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

My jsme dnes s Cherry dodělaly polského šampiona. 😊 A prodloužily jsme si výlet až na Oravu.

Obrázek Obrázek Obrázek

Jé…tohle jsem úplně přehlédla..😴, tak dodatečně velká gratulace 🤗

⋮
Sardullah
Sardullah 02.05.2025, 12:25:13 xxx.xxx.189.104
BaLu:

Tak záleží na tom, kdo k vám chodí a jak si dokážete dupnout navzdory příliš benevolentním rodičům, kteří nereflektují na vaše doporučení. Taková návštěva, jak píšete, by u nás byla poprvé a naposled. Nemám ráda neposlušné děti a kdyby si je rodiče nezpacifikovali, udělala bych to já a to by se nelíbilo těm rodičům. 

Tahle návštěva u nás byla poprvé a naposledy….

⋮
Sardullah
Sardullah 01.05.2025, 14:57:05 xxx.xxx.189.104
Xerxova:

my dneska byli na krásném výletě za výhledy a kvítím v Českém Středohoří. Nejprve Holý vrch u Hlinné (taky zvaný Lysá hora) a protilehlý vrcholek Hradiště (koniklece už střapaté odkvetlé, ale jinak spousta kytiček všech barev a taky spousta oveček všech barev). A pak jsme popojeli kousek ke Skalici a obešli rezervaci Bílé stráně - orchidejky ještě nekvetou zcela, ale zase záplava sasanek lesních stála za to. Ty u nás rozhodně nemáme - my jen ty hájní. 

3 hodiny autem (2x hoďka a půl) a 4 hodiny pěšky - většinou na sluníčku, psíček zdá se bude až do večera hodný. Ale vláčela jsem mu na zádech masitou svačinu i dva litry vody, takže nestrádal…

Já si to čtu fakt jak chachar…takže místo “Ale vláčela jsem mu na zádech” jsem četla “Ale vláčela jsem HO na zádech” a říkám si “Cožee 😲” a pak dočtu “masitou svačinu i dva litry vody…”  a tedy jsem zjistila můj omyl …uf…když jsem si to představila v reálu, jak vy máte naloženého Yodislava na zádech..😂

⋮
Sardullah
Sardullah 01.05.2025, 12:21:15 xxx.xxx.189.104
Dublinbarzoj:

Zlatá fenka je sestřička ze stejného vrhu mých kluků, taky na S, takže  Sherinka a je úplný sluníčko. Nejen krásná,  ale i milující, všechny vítá,pořád pusinkuje a co je hlavní,  pořád se na všechny usmívá. Nechala si ji chovatelka,  takže ji máme blízko a máme ji moooc rádi 🥰🥰🥰

Hele takovej dotaz ze zvědavosti…já to teda pozorovala mezi afgány…těmi, co jsem znala, že holky byly takový větší šmajchlířky, zatímco kluci spíš takoví rezervovaní. Tak jestli je to třeba i u těch barzojíků? 

⋮
Sardullah
Sardullah 01.05.2025, 12:15:03 xxx.xxx.189.104
Doron:

Bobčo, držte se a ať už jste brzy pryč 🙂!

Ti to tam teda vedou..

Musíte  mít svatozář !

Přesně…prej “ja vim, porad si jen stezuju”…děláš si srandu Bobí…jak píše Doron, ty už musíš mít svatozář, mě už by asi odvezli na psychárnu..

Drž se děvče…🍀🌷

⋮
Sardullah
Sardullah 30.04.2025, 18:24:25 xxx.xxx.189.104
BaLu:

Nesouhlasím s takovým generalizováním. Nikdy jsme před návštěvami nezavírali ani kavkazanky, ani černou ruskou teriérku, ani psy dalších plemen. Když je pes zvládnutý, není to potřeba. 

Já zase návštěvám nevěřím…ono nemusí jít o psy…malou dceru mojí kamarádky pokousal můj zakrslý králík. Měla jsem je puštěné volně po zahradě a několikrát jsem holčičku napomínala, že králíčky honit nesmí…dokonce i její maminku jsem nabádala k tomu, aby jí to zatrhla, že obzvlášť ta hnědá samice by jí mohla i rafnout…měla potvora vyhrabanou noru.

No a stačilo, abych se na minutku otočila a samozřejmě holka si do tý “nory” pro králíka sáhla…a bylo vymalováno.

Můžu 100x věřit svým psům, ale návštěvě a obzvlášť s dětmi, teda nevěřím.

U dospělých to ještě jde, tam většinou člověk domluví nějaká pravidla, hlavně aby mě nikdo neplácal po zádech, nenapřahoval a nesnažil se na mě bafnout. I tak to ale musí být návštěva, kterou psi znají a bez dětí. 

Když si chci dát v klidu kafe, tak nehodlám být jak ostříž…to to psi chvilku zavření vydrží.

Ono už když jsem měla berbery a chodila k nám kámoška, která je znala od štěňat a byla pejskařka, tak mi říkala, že z nich nemá moc dobrej pocit, protože psy si polehali několik metrů od nás, každej z jedný strany a bedlivě návštěvu sledovali…a to jim bylo asi tak půl roku, takže ještě defakto štěňata. Navíc právě kolem těch půl roku přestali být kontaktní k cizím…k těm cizím, které znali (o úplně cizích ani nemluvím, k těm byli nekontaktní už jako štěňata) a mimo rodinu byli pouze 3 lidi, kteří si je mohli pohladit.

⋮
Sardullah
Sardullah 30.04.2025, 18:03:19 xxx.xxx.189.104
Dublinbarzoj:

Mezi těmi  vašimi psími kilečky se jedna barzojí fenka ztratí .

Kdepak…vím jaké mám limity a přeci jen musím pořád počítat s tím, že se něco stane a budou výdaje za veterinu, tak z toho mála co mám musím tvořit rezervy.

Teď jsme na veterině nechali 2200,- berňucha si urval dráp…a to je ještě “levná sranda”…navíc pořád to naráží doma na to, že krása je relativní pojem, zatímco pro mě je barzoj ten nejkrásnější pes na světě, tak chlapská část domácnosti je názorově tak, že “hrbatýho psa” by nechtěli, navíc manželovi nevyhovuje úplně chrtí povaha. A já prostě musím v tomto dělat kompromisy.

Takže budu dál tiše závidět a kochat se fotkama vašich krásných barzojích chlapečků.❤️ a říkat si “proč jsem si já nešťastná nevzala Pištu Hufnágla”😀

⋮
Sardullah
Sardullah 30.04.2025, 17:17:10 xxx.xxx.189.104
Dublinbarzoj:

Nejmenší problém,  máme zdroje🤣🤣🤣

🤣🤣🤣 ale já už žádný zdroje nemám 😢

⋮
Sardullah
Sardullah 30.04.2025, 17:02:06 xxx.xxx.189.104
drvodelkafialova:

Za psa odpovídá majitel, tečka. Pokud mám psa a zvlášť velkého psa, mám taky mít kotec a když přijde návštěva, tak ho zavřít.

Přesně…

Prostě psy zavřu a fertig…

⋮
Sardullah
Sardullah 30.04.2025, 16:44:49 xxx.xxx.189.104
Elisak:

Super. Já bych tak nutně potřebovala dalšího psa… Ty smečky nejen basenjíků, ale i chrtů a jiných přírodních psů se mi tak líbí…

Zrovínka jsem si prohlídla fotečky a říkám si…"bože, tohle je nějaká spravedlnost, když někdo má tři barzoje a já ani jednoho😟"