Aktuálně: 2 748 inzerátů262 224 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 04.02.2024, 13:12:28 xxx.xxx.221.216

Nechápu, jak někdo může chovat 46 psů …jako opravdu je fyzicky možné se o takovou smečku plnohodnotně starat?? Část smečky dokonce držet v srsti, čistit pejsků zuby, kontrolovat, zda všichni pejsové jsou cajk..drápky, ušiska, připravovat krmení, udržovat psy a prostředí v čistotě a do toho starost o březí feny, o případná štěňata…a to vše jenom jeden člověk?? 24/7 ??  Tak si říkám, že tolik psů drží chovatel z nějakého důvodu…jedním z těch důvodů může být nějaká chovatelská vize, kterou samozřejmě nemohu provozovat s jednou fenou a potřebuji hodně chovného materiálu…s tolika psy už je ale z mého pohledu nutno se tomu věnovat na profesionální úrovni, kdy výdaje na chov tolika psů by měl pokrývat prodej štěňat…a případně musím mít nějaký další příjem, v případě, že neodchovávám tolik, aby to finančně pokrylo provoz.

Nechci se tady dohadovat za kolik dní se pes dostane do takového stavu…zuby srst…Leithian psala, že za to paní nemůže, že jí podělal její syn …Nějak jsem se nedočetla, jestli syn bydlel s matkou v jedné domácnosti a jestli se rukou společnou a nerozdílnou o psy starali. Jakože s takovou spoustou psů už tedy musím mít přeci plán A a minimálně i plán B a případné psí hlídače musím mít proškolený a zapracovaný. Já mám psy 35 let a upřímně, kdyby mě někdo požádal, abych mu pohlídala takový psí cirkus, tak max přes víkend…s tím, že psy budu venčit, nakrmím, dám vodu a budu se snažit kontrolovat, jestli jsou cajk…neumím si představit, že bych tohle zvládla třeba 14 dní a komplet péči.  Pokud paní měla v záloze jen syna, tak je to dle mého nezodpovědnost…o to větší, pokud syn bydlí třeba jinde a chodí do práce…

No a teď prakticky…paní musela část psů darovat…co ti obdarovaní se psy udělali?? Jako, když mi někdo dá 1-2 yorky, tak to asi zvládnu si je nechat, ale ve větším počtu?? To je darovali dál a nebo prodali? Dále jak jsem pochopila měla paní dovoleno chovat 22 psů…to si tedy těch 22 psů vzala zpět?? A kdo tedy uhradí náklady doby, kdy byli pejsci v útulcích apod. Já myslela, že takové náklady se po někom vymáhají?? No ale to už je asi jedno.

Takže jestli jsem dobře pochopila, tak paní má tedy kolem 20 psů zpět a zase se o ně stará sama?? Jako mi přijde, že i s 20 psy se může situace opakovat.

(teda s těmi zuby u malých plemen jsem měla nějakej pojem, ale že to je až takhle…ještěže mám velký plémě, zuby krásný, zdravý, bílý až do smrti smrťoucí a bez čištění)

Sardullah
Sardullah 02.02.2024, 19:42:00 xxx.xxx.189.104

Já bych těm lidskejm zrůdám fakt urazila obě pazoury a přivázala je ve sklepě…

Jako to přeci není možný, že ty lidi nemají ani trochu citu, štěňátko v takovémhle stavu😢.

No prostě furt dokola…kde je poptávka, tak je i nabídka. Jako člověk snad i pochopí, že někdo chce ušetřit neb PP nepotřebuje neb nebude chodit na výstavy a že si jde koupit psa bez PP, dokonce i pochopím, že za něj dá těch 5 tis, neboť papíroví ovčouni jsou minimálně o 5-10 tisíc dražší…a za těch 5 tis ale dostane vymazlený štěndo, odčervený, oočkovaný, očipovaný a hlavně na první pohled zdravého a veselého malého štuce od někoho, kdo si myslí, že jeho Asta by měla mít alespoň jednou za život štěnďata…ale když už na první pohled vidím, že štěně není ok, naopak, že na první pohled vypadá nemocně…maminku štěněte předpokládám, že nikdo neviděl, neboť je zrovna na veterině a nebo naopak “ona by bránila štěndo před cizím”…jako viditelně nemocný štěně bych neodebrala ani s PP (čistě teoreticky, tam předpokládám, že chovatel by takové štěně neprodal)…prostě to je do nebe volající….

Ach jo…dokud fakty lidi nezačnou alespoň trochu používat tu kulatou věc na hlavě, tak se fakty nic nezmění.

Jo a samaritánství je hezká věc…stálo nás to balík + ještě balík na veterině, ale štěndo jsme zachránili…jenže ta záchrana je za podstatně vyšší cenu…za utrpení fen, které jsou u množitele stroje na štěňata a nechci ani pomyslet, jak skončí když už nevydělávají a co ta další a další nemocná štěnďata…..no a množitel si mne ručičky.

Jako když to štěndo vidím, tak mám fakty vztek, ale omega velkej. Štěňátku samozřejmě přeju uzdravení a aby prožilo štěstný život, ale …uvolnilo místo pro produkci dalšího nebožátka …

Sardullah
Sardullah 02.02.2024, 18:06:19 xxx.xxx.189.104

Tak jsem se vypravila jako doprovod s mamkou na oční…máma říkala “bože, to tam zas budeme dvě hodiny”…já si říkám super, vezmu knihu a když už tedy musím někde dvě hodiny dřepět, tak to už za tu dobu něco přečtu…

No a teď realita…čekárna našlapaná, ale sedli jsme si….nevím, kdo vybírá židličky do čekáren, ale tady to byla katastrofa, židlička malá…nikde žádnej věšák, takže já v klíně držela mámin kabát (z klouzavého materiálu), svůj jsem si ani nesvlíkla, neboť nevím, jak bych držela dva…takovej luxus, abych vedle sebe měla volnou židli, kam to položím, bohužel nebyl…mámu vždycky zavolali, aby přečetla písmena, aby jí změřili oční tlak, aby jí kápli něco do oka a mezitím prodlevy, kdy zase se mnou seděla…takže já ještě ve snaze jí tzv. udržet místo, aby to bylo jasný a nemusela jsem nikoho odhánět, jsem dala vždycky ten její kabát na její prázdnou židli…a ještě jsem ho tam musela stejně držet, neboť klouzavý kabát na malé klouzavé židli nechtěl sedět sám a neustále klouzal a to i když jsem mu říkala “sedni..místo…a zůstaň”…dorazila mě máma, když se zase po nějaké procedůře vrátila a dosedla na svou židli (samozřejmě v tu chvíli jsem měla opět plnou náruč jejího kabátu, kterému se očividně u mě na klíně taky nelíbilo a klouzal po mém klouzacím kabátu furt pryč)…"jsi říkala, že si budeš číst…tak proč nečteš??"…"nečtu, protože stačí tělocvik s kabátem, kdybych ještě držela knihu, tak už bych fakty potřebovala třetí ruku😠"….by člověk řekl špičkové pracoviště, hezké nové a nemají ani věšáky…..a já se na to oční tak těšila….😢

Sardullah
Sardullah 01.02.2024, 00:14:56 xxx.xxx.29.244
N:

https://www.autozive.cz/ridici-budou-povinni-absolvovat-testy-zpusobilosti/

Nezlobte se na mě, ale nejdřív je okradou o valorizaci důchodu a teď jim ještě zkomplikují život tímhle nesmyslem? 😐

Ono je to těžký… řidiči senioři si často nechtějí připustit resp.  nepřipouštějí si, že už za volant nepatří, že už můžou být nebezpeční nejen sami sobě. A nemusím chodit daleko, viděla jsem to u svýho pantáty a to to býval řidič z povolání i civilně za volantem denně, žádný sváteční řidič. No a nakonec klasickej kloboučník. To že jedu městem domů a v protisměru se plouží auto na začátku kolony a v to auto řídil náš děda, tak to byl snad nejmenší problém, ale už jsme to viděli… prostě postřeh, rychlost reakcí a rozhodování se bylo na štýru a začalo to být o hubu. Nakonec jsme dědovi to řízení rozmluvili a všude ho vozili… ale potvrzení od doktora by dostal… vidí, slyší, přišel po svých, tak není problém…

Sardullah
Sardullah 31.01.2024, 08:08:48 xxx.xxx.29.244
Sardullah:

Tak mě před pár lety s propadlou technickou chytili…začala jsem se pěkně rozčilovat, že tohle má na starosti manžel, že on taky očekává teplou večeři a že teda, když on neudělal technickou, tak já teda přestávám dělat večeře a dejte mi pořádnou pokutu, hned mu to dám k proplacení… taková ostuda… no to si za rámeček nedá, co mu řeknu…,, no asi se policajtům mého manžela zželelo a pustili mě bez pokuty.

Umím se i docela slušně rozplakat….za mlada jsem to řešila i rozvernějším způsobem, jako “tak mi pořádně vynadejte a slibuju, že už to víckrát neudělám”  ale v padesáti to už člověk musí začít hrát jiné divadlo.

A teda nechci to zakřiknout, ale pokutu jsem platila za svůj život jednou a to jsem byla ještě mladší ročník a neměla jsem zapnutá světla….  vyhodnotila jsem situaci na scénku “tak mě pořádně pokárejte…” a on mi na to řekl, že to by tady nemusel stát, kdyby měl každýmu vynadat a měla jsem to za tři sta.

Fakt teda je, že rychlost překračuju max do deseti kilometrů za hodinu, ale spíše dodržuju, vždycky jsem připoutaná a nikdy nemám alkohol.

Jednou jsem neměla povinnou výbavu … zrovna koupený auto…jediný co tam bylo byl trojúhelník a zrovna jo, zrovna kontrola a teď jako kde mám hever a klíč na kolo “Vypadám na to, že bych si uměla vyměnit kolo? Musela bych někomu zavolat a ten to mít bude” a lékárničku… “ Zbytečný, jak vidím krev, tak omdlim” …žárovky? … “ tak to už jsme probírali, neumím vyměnit, jezdím do servisu”…. No paní řidičko, tak vidím, že  povinnou výbavu nepotřebujete”

Sardullah
Sardullah 30.01.2024, 17:07:34 xxx.xxx.29.244
Sarah01:

No, já jsem ráda, že mě ještě nekontrolovali, protože jsem minulý týden přišla na to, že mám 4 měsíce prošlou technickou. 😂🤪 A to jsem prosím za tu dobu byla několikrát v Polsku, v Praze a v Ostravě. Ale žila jsem v sladké nevědomosti. Jakmile jsem to zjistila, tak jsem se bála jet i do práce, protože kdybych policajty jen okem zahlídla, tak by na mě hned poznali, že něco není v pořádku. 😄

Tak mě před pár lety s propadlou technickou chytili…začala jsem se pěkně rozčilovat, že tohle má na starosti manžel, že on taky očekává teplou večeři a že teda, když on neudělal technickou, tak já teda přestávám dělat večeře a dejte mi pořádnou pokutu, hned mu to dám k proplacení… taková ostuda… no to si za rámeček nedá, co mu řeknu…,, no asi se policajtům mého manžela zželelo a pustili mě bez pokuty.

Sardullah
Sardullah 30.01.2024, 15:14:54 xxx.xxx.29.244
tetrivek:

Už začínají zpívat i ptáčci. A hned je venku lépe. 

U mě to cvrliká skorem celej rok, to musí být echt mizerný počasí, aby bylo ticho. I kamarádka se divila když přišla v době sněhu a mrazu, že je to u mě jak na jaře, že u ní na zahradě je ticho. No živíme hejno vrabců… člověk sice nadává kolik toho ty potvory sežerou, ale na druhou stranu ráno vyjdou na zahradu a je tam cvrkot a hned má člověk lepší náladu. Jinak už se fákt těším až začne pět “ můj” kosák, jako zpívá nádherně a nahlas, akorát začíná snad už ve čryři ráno a mě pod oknem…😴

Sardullah
Sardullah 30.01.2024, 14:36:35 xxx.xxx.29.244
Espiro:
Obrázek

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Sardullah
Sardullah 30.01.2024, 14:35:13 xxx.xxx.29.244

Syn má artritidu… CBD zkoušel na bolesti- účinek žádný, THC velké bolesti zmírní.

Sardullah
Sardullah 29.01.2024, 19:42:10 xxx.xxx.189.104
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 29.01.2024, 19:22:24

Bože…budu držet palce i pěstí a moc na vás myslet, aby to bylo ok…

Sardullah
Sardullah 29.01.2024, 19:27:25 xxx.xxx.189.104

No já se setkala bohužel i se zavádějící informací v inzerátech…štěně s PP, ale PP neznamenalo průkaz původu, ale pet pas. Myslím, že už se to i zmiňovalo na fauně. A zároveň jsem se setkala i s tím, že lidi sice ví, že existují štěňata s PP, ale prakticky netuší, co ta zkratka PP znamená…prostě štěně s papírama…a bohužel ten pet pas je taky defakto papír…hele jako nevím, jak tohle vysvětlují prodejci takových štěňat pokud se kupující zeptá…ale už jsem narazila na paní, která byla opravdu přesvědčená, že má psa s “papírama” a měla bezpapíráka s pet pasem… 

Sardullah
Sardullah 29.01.2024, 15:19:54 xxx.xxx.189.104
Arosek:

Ze jo 😀
Matka a dva synove (a teta)

Obrázek

😂😂😂….už nikdy nebudu říkat Ginušce, když se čvachtá v bahnité louží a zamaže si nožičky, že je čunče…😇

Sardullah
Sardullah 29.01.2024, 12:41:55 xxx.xxx.189.104

Ano…PP není žádnou zárukou, že budeme mít zdravého psa…PP je z mého pohledu pouze ulehčení toho, když si vybírám štěně, tak když má štěndo PP je pro mě snadnější najít informace o chovateli, chovce, odchovech…dle PP o předcích štěněte a nejen o nich, ale i rodičích, sourozencích…neříkám, že o každém jednotlivém psu, ale když jsem gůglila berňáky, tak jsem toho našla fakticky docela dost. Je možné se zeptat na fórech, na FB…a to teda beru jen, že člověk dřepí doma u PC…nejede se podívat nikam na výstavu. Návštěvy před odběrem jsou vítány…někde dokonce vyžadovány…já třeba tím, že Ginu i Matěje jsem odebírala “narychlo” a tudíž jsem si i na rychlo vyřizovala dovolenou a tak jsem před tím byla zapikaná v práci, ale z chovateli jsem několikrát mluvila telefonicky, hodně jsme si psali…

Když opravdu vezmu kupříkladu plemeno, které mám doma …BSP…plemeno obecně profláklé zdravotními problémy, krátkou dobou dožití (když vezmeme, že by standard měl být minimálně 10-11 let) a už jsem se setkala i s tím, že mi někdo řekne, že by berňáka s PP nekoupil, že jsou nemocní, že by raději koupil bez papírů. A teda přiznám se, že jsem se s tím nesetkala poprvé a ne jen u tohoto plemene…jakože PP psi jsou nemocní a psi bez PP jsou zdraví. Přijde mi, že tady máme dvě chovatelské skupiny…a chovatelská skupina bez PP klade omega důraz na zdraví psů…teda nevím, kde bere ten zdravím sršící chovný materiál, když štěňata jsou po rodičích s PP a tudíž od chovatelů těch “nemocných” psů.  Pořád převládá názor, že PP je dobrý max na to, když chci chodit na výstavy…jinak je to to samé, ale za podstatně příznivější cenu….tak to si myslím, že možná bude z dob, kdy se načerno prodávala “nadbytečná” štěňata…tam by se dalo říct, že to bylo to samé, neboť to byli sourozenci a jeden prostě papíry dostal a druhý ne a měl se nechat utratit, ale obě štěňata byla od stejných, uchovněných rodičů.….ale dnes, kdy PP dostávají všechna štěňata z vrhu… 

Nechci tady chov PP vynášet do oblak, neboť všichni víme, kam to v PP chovu některá plemena dopracovala…ale pořád je to o tom, že když se budu snažit a budu hledat informace, tak ta pravděpodobnost, že si vyberu štěně z chovu, kde se na to zdravíčko a povahu psa  eventuelně pracovní vlohy hledí, … že sice pes není šampion krásy multikulty celého vesmíru, ale zase je pracovně využíván….ta pravděpodobnost je podstatně větší, než u anonymního štěněte bez PP.

Jako myslím si o sobě, že v tomto bych se mohla pokládat za objektivní, neboť jsem měla psy bez PP, křížence F1 i psy s PP.  

Sardullah
Sardullah 29.01.2024, 11:26:41 xxx.xxx.189.104
acher:

Právě teď ZOOM Vlčí síla.

Já už to viděla, ale teda koukla jsem včera znovu a koukala i Gina a to, že ona je pes, který na telku nekouká….akorát jí do toho hodil vidle mates, který přišel s tím, že už je čas na večeři…teda zkusila jsem mu říct, že véča bude až to s Ginuš dokoukáme…ale za 20 minut tam byl znovu a už je prý čas….no a pak už se papalo a šlo dělat po večeři čůranda a bylo po koukání…teda já to dokoukala, ale Ginuš už si šla lehnout na chodbu…

Sardullah
Sardullah 29.01.2024, 11:06:50 xxx.xxx.189.104

Já jsem člověk, který k tomu, aby byl sebevědomý a ředitelkozeměkoulovatý, potřebuje berličku. Ta berlička bývala Sára a měla jí zastoupit Gina. A teď, když je dospělá, tak to už i začalo fungovat….když lidi říkají “bože to je nádhernej pes…ta je krásná…no to je teda méďa” a já si říkám “ale hlavně…je to pastevec” to je to důležité na celé té věci…je to pes, který mě nedá, který mě střeží jako oko v hlavě…a jsem na to namyšlená až na půdu…co na půdu..nosík mám nahoru až do oblak….

No tak to bychom měli teorii a teď praxe….se Sárou a potažmo později s Jessinkou se mi nikdy nestalo, že bych nevěděla, že jde někdo za mnou…holky neustále monitorovaly okolí a i když nebylo vyhodnoceno nebezpečí, tak jsem hned viděla, že mají něco v merku a dávají pozor.  Bílá Kanimůra jde, čuchá si a jestli teda něco monitoruje, tak je mistr v tom, nedat to najevo. Maťulka kolem nás pořád pobíhá, tam zpátky a tak najednou vidím, že kouká za mě…otočím se a blíží se k nám dva pánové s trekovými hůlkami…trochu jsem si připadala jak v Krotitelích duchů, že teda Maťula je strážce brány, který upozorní pána brány (mě), že se něco děje a já tedy zkrátím vodítko strašnému Gozerovi (Gina), aby na podezřelé osoby neudělal znenadání bububu…u ní člověk nikdy neví, jak to proběhne…no pánové šli rychleji, už se blížili, už bylo slyšet ťukání hůlek a Gina?? Jde s nosem u země a čmuchá si…pánové projdou, Gina na ně ani nemrkne, čuchá si…no a jak nás předešli, tak se jeden z pánů otočil a říkám mi “dobrý den" a já “dobrý den” a Gina “co se děje?? hele nějací dva chlapi…no tvl a ještě mluví, paničko dělej za nima, budeme je sledovat…” No tak jsem jí vysvětlila, že fakty nikoho sledovat nebudu, že bych od ní čekala, že je bude sledovat už před tím, když je mám za zády a nevím, jestli se nejedná o masové vrahy, co mi vrazí trekovou hůlku do zad…že bych od ní čekala nějaké minimum…třeba “bacha, někdo za námi jde”. Člověk se snaží teda uklidnit tím, že samozřejmě o nich věděla, že je nevyhodnotila jako objekty na které se musí dát bacha…na druhou stranu vím, jak to vypadá, když už madam přestane čmuchání bavit a to potom zvedne hlavu a řekne…"stačilo, jdeme dom" a pak na ní vidím, jak začne “pracovat” a dávat pozor, tak si prostě myslím, že když je začuchaná, tak na nějaký monitoring prostě kaká. Takže mi z toho vychází, že k takové pastevecké potvoře typu Gina, je potřeba mít ještě druhého psa, který zastane monitorovací funkci. Tak to je teda pěknej podvod …chovatelka mi ke Gině nedala žádnej návod, kde se píše, že ke správné funkci je potřeba mít ještě druhého psa.😴

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 28.01.2024, 22:20:56 xxx.xxx.29.244

Ach jo, to je furt dokola… a pořád dokola omíláme, že když člověk chce koupit pračku, vysavač, mobil apod, tak to gůglí  o stopéro, ale když jde o pořízení štěňátka tak…. ráda bych politovala lidi, co naletí množiteli. Chápu jak musí být těžké, když onemocní ten psí drobeček, kterého si člověk přiveze domů, ale převládá u mě smutek nad tím, že se lidi před koupí štěňátka nesnaží sehnat informace a díky takovým lidem produkuje množitel další štěňata, protože se mu to vyplatí, produkuje štěňata a snaží se generovat maximální zisk, takže i minimalizovat náklady, psi se u takového člověka opravdu nemají výtečně.

Nejsem PP fanatik, už jsem měla i dva psy bez PP, ale zároveň si neumím představit, že bych takové štěně odebrala od člověka, kterého neznám, neznám rodiče štěňat a podmínky v jakých psi žijí a obzvlášť v dnešní době, kdy se množírny probírají v televizi, na netu…

Zláštní je, že mezi lidmi povědomí o množírnách je, přijde mi, že kohokoliv bych se zeptala na jeho názor na množírny, tak vám odpoví, že je to hnus, že by toho množitele měli zavřít až zčerná a že by si od množitele žádné štěně nekoupili. Bohužel tito lidé si představují, že je množitel vezme do toho temného sklepa, kde v klecích trpí psi a že tudíž hned poznají, že je to množka.

Možná by někdy stačilo, aby si zájemci o štěndo našli informace, jak standardně probíhá koupě štěněte a tak by je množitel nemohl tak lehce opít rohlíkem. A není složité takové informace najít..bylo by fajn obětovat alespoň těch pár minut ….

Sardullah
Sardullah 28.01.2024, 13:15:49 xxx.xxx.4.213
Anonymní:

Zdravím, používáte obojek s GPS? Nejde mi o lokaci psa, toho si snadno uhlídám ale zajímá mě kolik naběhá km při venčení. Máte s něčím spolehlivým zkušenost? 

No když nejde o GPS lokaci, tak bych pejskovi na obojek připla nějaký levný fitnes náramek.. např nebo krokoměr, prostě nějaká nejlevnější blbina , která je schopná měřit tu vzdálenost, kterou pes naběhá to změří taky.

Ono GPS trackery nejsou sami o sobě drahá záležitost, jde spíše o to, že si k nim musí člověk zaplatit službu, paušál a pokud to nepotřebujete, tak to jsou vyhozených peníze, když vám defakto stačí nějakej obyč. krokoměr.

Třeba něco takového https://www.insportline.cz/53142/krokomer-insportline-pacero?utm_source=zbozi.cz&utm_medium=product&utm_campaign=seznam&utm_content=search&utm_term=krokom%c4%9brinSPORTline+Krokom%c4%9br+Pacero&utm_id=4936770#popis

Sardullah
Sardullah 27.01.2024, 23:43:07 xxx.xxx.4.213
Sarah01:

Dnes jsme byli s Cherry v Brně na výstavě a potkaly jsme se tam i s dvěma odchovy, na fotce zleva Aurinka, Cherry a Haileynka. Cherry dostala V bez pořadí, dle pana rozhodčího má moc velké uši. 😁

Obrázek Obrázek

Tak jestli má moc velké uši neposoudím, ale čistě z mého totál laického pohledu řeknu, že jí každopádně ty ouška moc sluší. Všechny tři jsou to krasotinky 🥰

Sardullah
Sardullah 27.01.2024, 20:28:48 xxx.xxx.4.213

Njn , tak upravíme plot a když bude nejhůř, tak si najdu ještě brigádu, abych užívila ještě tak dva pastevecké kluky a to už Ginuš nebude večer hlásit vlkům, ať k nám nelezou, ale to už bude štěkat svatá trojice a pořád považuju ještě vlka za inteligentní zvíře, kterému takové riziko nestojí za to… jistě jste si všimli, že záměrně nezmiňují mého berňuchu… bylo by lepší, kdyby ten v takovém případě neštěkal, aby vlci nezjistili, že máme psího troubelínka.

Ale teď vážně…. to, co se stalo je strašidelný, noční můra pro každého majitele psa… ale kolik takových případů se zatím stalo a kolik psů zabije třeba jiný pes, kolik psů srazí auto.  Nechci se stavět na jednu ani na druhou stranu… jakože hodný vlček a nebo naopak zničit vlka. V Krušných horách vlky máme, ale jejich přítomnost mě osobně neděsí, nic nechovám, takže se ani nebojím, že mi vlci způsobí škodu na zvířatech a do lesů se sice nebojím chodit, ale pro Ginu je to jak v tý písničce od Pokáče… dneska jsem v lese byl a už tam nepudu, nikde jsem nezažil tak ukrutnou  nudu… a tak raději chodíme po loukách.

Jsem si naprosto jistá, že pokud by vlci zabili mého psa a nebo potrhali moje ovečky, tak v tu chvíli by moje pocity byly hodně subjektivní a moje vize by byla “smrt těm padouchům”, ale tak pocity by byly stejné ať už by se jednalo o vlky, psy, lidi… nepřítel mého psa je i mým nepřítelem. 
Pořád ještě jsem pevně přesvědčená, že kdybych na prochajdě potkala vlka, tak bych začala panikařit až ve chvíli, kdy bych viděla, že vlk jde cíleně k nám, to mám momentálně podstatně větší strach z divočáka a nebo, což se u nás v blízkém okolí stalo, z dvojice psů pravděpodobně MSP, kteří hlídají nějakou firmu a utekli a nebylo to poprvé a jsou agresivní na psy…