Aktuálně: 2 494 inzerátů • 292 925 diskuzních příspěvků • 21 476 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

⋮
Sardullah
Sardullah 23.12.2024, 13:54:06 xxx.xxx.221.216
Chingis:

“On je hodnej, on nic nedělá!” “Nechte je, oni si to spolu vyříkají.” “Jsou to jen psi…” Kurva, někteří lidé by neměli mít ani křečka, natož bull křížence. 😢 

R.I.P. Terri (čivava, cca 13 let)

😪😪😪😪… je těžký ztratit psího přítele, když už nadejde jeho čas, ale pokud nepřišel, pokud to způsobil někdo svojí nezodpovědností, pak je taková zráta ještě horší.

⋮
Sardullah
Sardullah 22.12.2024, 19:56:20 xxx.xxx.221.216
Anonymní:

Jani, pořád Tě mám ráda (a většinu z vás)…

Někdy přijdou věci, které s člověkem zamávají…ale já se vrátím. Jak jsem psala, čekají mě nějaká vyšetření, mám strach…

I Tobě samozřejmě přeji jen vše dobré!🍀

Fíkovnice

Janinko…přeju ti, aby vše dopadlo co nejlépe a zdravíčko se alespoň v rámci možností tak nějak srovnalo.

Přeji ti, aby alespoň ty vánoce proběhly v klidu a na pohodu.❤️🍀

⋮
Sardullah
Sardullah 22.12.2024, 19:48:23 xxx.xxx.221.216

Já se nechci moc pouštět do debaty o elektrických autech, protože myslím, že by to brzy směřovalo k nějaké debatě o politice a tolik skloňovanému zelenému šílenství a v rámci toho, že si chci zachovat duševní pohodu, tak nebudu myslet na to, jakou budoucnost mi politici připraví….bych se musela rozčílit a to nechci, neboť mám už předvánoční náladu…

A vůbec, jdu se pomazlit s mojí bílou krasavicí…ta mi dá něžnou pusinku a svět bude na chvíli zase v pořádku.

⋮
Sardullah
Sardullah 22.12.2024, 10:56:37 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 22.12.2024, 10:41:24

Jezdím převážně “okolo komína”, takže teoreticky by mi elektrický auto stačilo…ale bohužel pro některý lidi je elektrický auto sci-fi, protože jsem chudá a auta kupuju tak max do 100-150 tisíc. Ale upřímně jsem dost konzerva, i kdybych ty prachy měla, tak je stejně nainvestuju raději do terénního auta s naftovým nebo benzínovým motorem…akorát bych toho teréňáka měla o něco mladšího než mám teď a asi i o něco většího než mám teď….

Vyhlížím dobu, kdy slavná evropská unie s celým svým zeleným šílenstvím zařídí, aby chudý lidi jako já autem vůbec jezdit nemohli, protože na elektroauto prostě mít nebudou a “normální” starší a tím pádem levnější auta budou třeba zatíženy nějakými ekologickými poplatky, nafta a benzín budou za bambilion a já si pak tudíž asi koupím nějaký elektrokolo, koloběžku a už se vidím za deště a v zimě, jak na tom někde drandím.

⋮
Sardullah
Sardullah 22.12.2024, 06:54:18 xxx.xxx.25.32

Jako letos se ptactvo na mojí zahradě krmí výrazně méně… loni jsem nestíhala dosypávat krmítka, teď to stačí klíďo obden. A i je docela ticho na zahradě, tak bych řekla, že to hlavní velké vrabčí hejno se mi někam odstěhovalo.

⋮
Sardullah
Sardullah 22.12.2024, 06:50:41 xxx.xxx.25.32
N:

Jenže vás názor nelze brát jako nezaujatý. 😄Lupus je latinsky vlk. Ovis gmelini tu není a rád bych aby se mohl vyjádřit k vlkům i zástupce eventuální oběti.😄 

Nezaujatý jsou pouze lidi, kterým jsou vlci u zadele, je jim jedno, jestli lítaj po lese, protože mají jiný starosti a vůbec se tím nezabývají a ze stejného důvodu jsou jim u zadele i farmáři s ovcemi.

Jinak si neumím představit, že je někdo v tomto objektivní…. myslím, že jinak to každý vidí ze svého subjektivního pohledu na věc.

⋮
Sardullah
Sardullah 22.12.2024, 06:39:16 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Mám to právě úplně stejně, ale zase právě proto, že ten pokoutník už skoro není vidět a tu třesavku a hlavně ty její hnusný pavučiny mám všude, tak mě to štve. Jednu sobotu to uklidím, všude lítám s prachovkou a vysávám to, za týden je to zase znovu. V týdnu vysávám většinou jen podlahy a pak kouknu na stropy a už se mně nechce zase vytahovat vysavač. 

Tak slyšela jsem, že pavouci v domácnosti jsou užiteční, že eliminují ostatní hmyz… no je fakt, že pavučina jsou… pavouci jsou, ale pořád je tu ten benefit, že s třesavkama umím žít.

Řeknu to takhle…. když zjistím, že mi třeba po ruce pochoduje třesavka, tak řeknu “fujky,fujky” a setřesu jí…u pokoutníka by to byl infarkt.

Zajímavý je, že moje máma s pavoukama nemá problém… i toho pokoutníka vezme normálně do ruky, takže já arachnofobii nemám získanou od mamky. Na druhou stranu moje máma má zase fobii na hady a s potkanů taky není nadšená a to zase nevadí mně.

Koukala jsem, že existují i kurzy, kde vás arachnofobie zbaví… no tak jestli si někdo myslí, že když mi ukáže pár fotek a podobně a na konci kurzu vezmu do ruky tarantuli, tak asi téžko Anežko….. já mám problém i s těmi obrázky a nevezmu do ruky ani gumovýho pavouka a dokonce i plyšovým pavoukem mám velký problém.

⋮
Sardullah
Sardullah 21.12.2024, 22:40:27 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Není pěkná, je to invazivní druh a zabíjí nám naše pavoučky.

No pro mě z pohledu arachnofobika je nejfujtajblovější pavouk právě pokoutník a i když už jsem za ty léta bydlení v baráku ostřílená, tak ty pokoutníky nedávám…mám co dělat, abych hystericky neplakala…třesavka ty pokoutníky prý likviduje a asi je to pravda, neboť pokoutníka poslední roky vidím doma vzácně…a z třesavky nemám arachnofobický záchvat.

A jak psala bodlinka, že pokoutník uteče, no tak to je úplně ten nejhorší scénář…neboť vím s jistotou, že tam někde je. Letos se mi jeden ztratil během odchytu v ložnici a tři dny jsem spala jinde, protože s pocitem, že spím s touhle “tarantulí” a že pokouťák vyleze v noci a bude si to štrádovat někde u mě…no to prostě nedávám. 

A to jsem smířená s tím, co se říká…že člověk nikdy není dál než 3 kroky od pavouka, ale u mě teda bohužel na druhu a velikosti záleží.

Klidně bych vyměnila svojí arachnofobii za fobii z hadů. neboť had mi ještě do baráku nevlezl a na zahradě jsem viděla za celou dobu jednu užovku obojkovou a tři slepýše (to sice není had, ale myslím, že lidem, co se hadů bojí je to jedno)…v přírodě dvě užovky obojkový, zatímco pavouci jsou na každém kroku…teda pardon …na každém třetím kroku.

⋮
Sardullah
Sardullah 21.12.2024, 22:28:57 xxx.xxx.221.216

Stelle…to neuhádáš…vlci jsou takový kontroverzní téma…třeba já si myslím, že vlk do přírody patří, že je potřeba nějaký predátor, který bude alespoň částečně regulovat stavy zvěře, slyšíme to pořád, že zvěř je přemnožená. 

No a pak tady máme chovatele třeba oveček a ti mají někde s vlky problém a když to člověk vezme z jejich pohledu, když najdou v ohradě potrhané ovce, tak je člověk taky chápe.

Běžnýho člověka si myslím, že vlk neohrožuje…teda nevím o tom, že by u nás zaútočil vlk na člověka. Já obecně mám větší vítr z divokých prasat neboť si myslím, že vlk spíše uteče nebo bude neviděn…

Takže já můžu říkat, že jsem pro vlka všema deseti, ale když budu chovatel ovcí a budu se s tím piplat a pak jich najdu deset roztrhaných a nesežraných, tak pro mě bude vlk třídní nepřítel. Každý má svojí pravdu. 

⋮
Sardullah
Sardullah 21.12.2024, 22:13:08 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Ano, určitě je lepší naučit se, co jde, aby když vypadne i kdyby jen na chvíli ten druhý, se to nějak zvládlo. To právě mě nikdy dřív nenapadlo a byla to chyba. Řidičák jsem mohla mít dávno a ne “však já tě všude přivezu a odvezu, tak na co”. Ještě je teda víc věcí, které fakt neumím, ale mám moc hodnýho souseda a ten mně občas pomůže. A něco se fakt už nenaučím.

To já si to bez řidičáku neumím představit…v 18ti letech jsem si udělala řidičák a od tý doby dalo by se říct, že jsem za volantem denně. Kolikrát si říkám, jak ženský můžou bez auta..řidičáku fungovat. A teda od tý doby, co si auta vybírám a kupuju sama, tak je to ještě lepčí…protože nemusím jezdit v tom, co připadá ok mému mužíčkovi a je mi jedno, že pak poslouchám, že jsem si koupila nepraktický auto, že on by za ty prachy koupil něco jinýho…prostě žiju jen jednou, tak si udělám v rámci svých možností radost…proto taky svého času jsem si koupila místo praktický fabie alfu romeo GTV a ve žluté metalýze a jak jsem si jí užívala…je teda fakt, že moc praktický to nejni, když má člověk dva velký psi, ale neva, druhý moje auto kia carnival to jistila.

Jinak co se automatů týče, tak já bych řekla, že není automat jako automat…manžel měl VW pasata v automatu, pak carnivala v automatu a tomu jsem nepřišla na chuť…ale mám starou kia sorento v automatu a tu zbožňuju, u ní mi ten automat vyhovuje.

Vtipný je, že když jsem byla mladá a nevyježděná, tak jsem manželovi říkala, že bych chtěla automanat, že nechápu, proč bych se měla zabývat řazením, když to auto udělá za mě…no a o nějaký ten roček později, když si manžel pořídil první automat, tak o něm básnil, že nic lepšího není a já zase říkala, že si chci řadit sama.

Ono asi i bez auta se dá žít…ale pro mě auto znamená denně obrovskou časovou úsporu…už jen dojíždění do práce MHD, bych byla z baráku o hodinu a půl dýl, než když jedu autem.

⋮
Sardullah
Sardullah 21.12.2024, 19:51:43 xxx.xxx.221.216

Kdybych si pořizovala kočku, tak jedině mainku. Když už bych nemohla mít kočkopsa psa, tak chci kočkopsa kočku a velikou převelikou. Navíc jsme měli tři mainský kocouy v rodině. A když ne mainku, tak pana Bečku, ale to zas nevím, kde se taková kočka sežene.

⋮
Sardullah
Sardullah 21.12.2024, 01:55:13 xxx.xxx.221.216
J5:

Já problém obešel, řekl jsem sáček na pečení 🙂. Stejně to nebylo nic platné. Že prý jestli mám dojem že po padesáti letech vaření neví nic o pečicím sáčku tak to chápe ale ať jí alespoň nedělám ostudu atd., což zase naprdlo mně. Ale už je vše v cajku jen byla Itálie a to jsem ani nemusel pro letenky.😀

Pozor na nevyžádané rady… někdy si říkám, že má manžel štěstí, že ještě nejsem vdova….. já přijet z nákupu a on na mě začne dělat chytrýho se sáčkem na pečení, tak mu ho asi přetáhnu přes hlavu… určitě bych ty pytlíky někde vyštrachala.

Minule měl taky na mále… jdu dělat palačinky a on mi začne radit, jak mám udělat těsto… tak mu říkám, že snad v mých letech a po asi milionu palačinek vím, jak na to. Někdy si říkám kam ten chlap dal mozek, že fakt není dobrý dráždit hada bosou nohou, resp. ženskou s pánvičkou v ruce.😜

⋮
Sardullah
Sardullah 20.12.2024, 22:12:26 xxx.xxx.221.216
jednorožec:

Ahoj, ještě jsem se chtěla zeptat, jestli vám taky ty neritiny tak všechno bíle tečkovali - kořen, stěny akvárka atd. Já už mám delší dobu jen jednu a stejně pořád na všechno dává ta svá bílá vajíčka.🐌

A dávat bude a špatně se odstraňují…

⋮
Sardullah
Sardullah 20.12.2024, 22:00:09 xxx.xxx.221.216

S Fíkovnicí je mi to líto…vždycky říkala, že je ráda, že nás má…a nikdy by mě nenapadlo, že to dopadne takhle.😔

⋮
Sardullah
Sardullah 20.12.2024, 21:49:16 xxx.xxx.221.216
hmn:

zcela úžasná je kachna pomalu tažená - dát do pekáče, posolit, pokmínovat, nepodlévat (😉) a šupnout do trouby na 120stupňů a 5 hodin - bez kontrolování, na poslední půl hodinu odkrýt
i bez pytlíku…

Kachnu taky táhnu takhle pomalounku, polehounku…

⋮
Sardullah
Sardullah 20.12.2024, 07:56:57 xxx.xxx.221.216

Jo osázený je to hezky… při pohledu zezhora je to vidět a opravdu chválím. Já ten růžkatec radila spíš do začátku….právě než ty kytky povyrostou… ale uvidíte, jak to půjde.

Budu se taky těšit na časosběrné fotečky… jestli všechno poroste jak má, tak to bude hodně hezký… beťák se bude mít luxusně.

⋮
Sardullah
Sardullah 19.12.2024, 22:05:32 xxx.xxx.221.216

Asi před měsícem jsem byla v uni hobby a měli tam plastový boxy taky…takže záleží na tom, kde zadavatelka bydlí a jaký mám v okolí obchody….myslím, že i třeba v Globusu se prodávaly boxíky taky, jen nevím jestli je to stálá nabídka.

⋮
Sardullah
Sardullah 19.12.2024, 22:02:04 xxx.xxx.221.216

https://www.facebook.com/reel/579002878183048

https://www.facebook.com/reel/1143404076862735

https://www.facebook.com/reel/897082615527993

https://www.facebook.com/reel/1109270470834462

https://www.facebook.com/reel/1402037227419336

https://www.facebook.com/reel/1092670638775456

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=1328685400880098

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=830112752135917

Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Sardullah
Sardullah 19.12.2024, 21:22:49 xxx.xxx.221.216

Hele …přihoďte tam ještě nějaký třeba plovoucí plevel…např. růžkatec. Je to pěkně osázený, ale než se to rozroste, tak si myslím, že na ten záběh je tam toho zelenýho málo…zatím to je takovej holobyt, mám obavy, aby se nerozjely řasy. Klidně ho nesázet,nenechat plavat,  ale jen ukotvit ke dnu nějakým kamínkem, aby zase  plovoucí nestínil tomu koberečku. A pokud jste si s rostlinami nedotáhla nějaký šnečky, tak bych zkusila od nějakýho akvaristy vysomrovat nějaký levatky nebo okružáky…pomůžou se záběhem a je to armáda pomocníčků a pohnojí rostlinky…když se nepřekrmuje, tak se nepřemnožej. 

Já teda nejsem žádnej expert, ale do čerstvě založených akvárek nacpu rostlin, co se tam vejde. Zredukovat rostlinstvo se dá vždycky.

Jinak to vypadá moc hezky, ten kořen je super…👍

⋮
Sardullah
Sardullah 19.12.2024, 20:37:06 xxx.xxx.221.216

Přesně, než kupovat akvárium, které následně nevyužiju, tak plastový box je dobrá varianta.

Karanténu určitě…ono stačí “blbá” krupička a může být vymalováno.