Jo tak to je svatá pravda….jako vůbec si neumím představit, že by se takhle chovala psí holčička, že by nevymýšlela, nezneužívala situací a pak jí stačí, že se začne tvářit roztomile, ale přitom v oko má ty šibalské jiskřičky.
Jo tak to je svatá pravda….jako vůbec si neumím představit, že by se takhle chovala psí holčička, že by nevymýšlela, nezneužívala situací a pak jí stačí, že se začne tvářit roztomile, ale přitom v oko má ty šibalské jiskřičky.
Jo stane se, že si člověk pořídí štěnítko a ono je poslušné samo od sebe a umí věci, které je nikdo neučil. To člověk tak plácne povel, protože je zvyklej od předchozích psů, vlastně ani nepočítá s tím, že bude splněno a hle… štěně to provede. Celý štěněcí období berňuchy jsem na to koukala s otevřenou pusou… jakože vážně? Takhle jednoduchý to je? Pak když v pubertě 2x neposlechl na první dobrou na přivolání, tak jsem vlastně měla radost, že mám normálního psa.
Na druhou stranu Matýskovu samovychovanost dokonalost kompenzuje Gina, která má vše na praku a selektivní hluchota je její druhé jméno. Takže je svět v pořádku a v rovnováze.
A teda koukám, že Maťulko a není jediný pan dokonalý na světě😜
Holka… líto mi může být, ale fakty nemůžu spát permanentně 3-4 hodiny denně, někdy mi je až fyzicky špatně z nevyspání, ale stejně neusnu. Jako spása pro mě jsou prášky na spaní, ale ty nemůžu brát nonstop furt…
Ale už dost bylo sovy, nechci tady plevelit vlákno.
No ten výhled na ledovku je nepříjemný…to se přiznám, že z toho mám obavy.
Tak u nás se brutálně rozsněžilo….
😂…no tak škoda, že evoluce nepochopila, že na tuto činnost mám pasteveckou čubu..
Upřímně, co bych dala za to, kdybych byla skřivan a večer to zalomila se slepicema.
S ranním vstáváním mám celoživotní problém a s usínáním bohužel taky.
Nej spací režim by pro mě byl být vzhůru tak do dvou..do tří do rána a vstávat až po obědě, ale to je prostě sci-fi.
No já myslím, že obecně jde o zkušenosti a um páníčka. No a pak kombinace páníčka a psa. Někteří psi jsou šťastní, že se něco děje, že s páníčkem můžou něco dělat…s takovými je pak lehčí pořízení, než s těmi, kteří jsou samorosti a navíc špatně nebo téměř vůbec motivovatelní na běžné odměny…to je pak složitější.
No a pak samozřejmě to, co všechno po psu chceme…ale tak ten základ…sedni, lehni, čekej a podobně si myslím, že zvládne většina jedinců…i těch neochotných.
Myslím, že u staršího psa, kterého nemám od štěněte není ten největší problém naučit sedni a pod. ale eliminovat případné problémy, které si sebou pes nese…třeba separačku, strach z určitých osob, předmětů, situací, destruktivní chování…no prostě takové lahůdky, které můžou trvat pěkně dlouho, dle schopností psovoda. Sedni naučím většinu psů i těch výchovou nepolíbených za 10 minut.Ale třeba na tu separačku nemám kapacity ani trpělivost a za deset minut jí teda neodbourám.
U nás je poprašek, ale pořád lehce sněží, tak jsem zvědavá, jak to bude vypadat ráno.
Dámy a pánové…myslím, že tohle je už v této fázi pod naší důstojnoust…myslím, že opravdu nejlepší řešení…jak už zde někdo psal je nereagovat, nereagovat a nereagovat. 😎
Zmizí Stelle, objeví se zase někdo jiný podobné podstaty a jsme tam, kde jsme byli. Tak tréning a zkušenosti máme a víme, že ignorace je nejelegantnější řešení.😉
Takže všichni sednou na ručky, nechat Stellu Stellou a pojďme se zase bavit o pejscích a jiných chlupatých miláčcích.❤️
lupus4:Příjemná byla ale jestli bude také hodná a snesitelná to ukáže čas, pokud jim to chvíli vydrží, zatím prý spolu chodí jen necelý rok🤣.
Vhodnost “do chovu” nejlépe otestovat na vodě např. týden na Lužnici (od Nové Vsi po soutok)a když bude alespoň 3dny pršet = ideál. Nebo přechod hor s batohem na zádech, bez hotelů…např. Nízké Tatry + Slovenský ráj…atd. jen tak se dají oddělit fňukny, hysterky apod. nesnesitelné čúzy 😉
Svatební cesta do Jiljí… 😀
efe:Já včera přijela z práce až v sedm večer, to byly vyčítavý pohledy…..
Teda já musím říct, že tohle je ale extrémně fotogenickej pes… 👍jak barevně tak výrazově… teda pardon… fena.
No já mám dokonce pocit, že jsme se o tom loni bavili, že practvo žere jak prokoplé. A letos je to o to víc znát, že to tak není.
Tak je fakt, že jako indikátor překrmování jsou šneci super… já sice krmím spíš jako macecha, ale už se mi taky stalo, že jsem byla štědrejší a na tom množství šneků jsem to poznala, že se mám uklidnit.
Já prostě tyhle malý šneky vnímám jako armádu pomocníčků, která se nepřemnoží pokud nebudu překrmovat. Ale jsou lidi, co se z nich hroutí.
Já mám standardně hodně nízkou teplotu, takže už i 36,9 je někdy problém, od 37 je to pro mě horečka…
No a já jsem sova a velkej nespavec, takže ráno lovím každou minutu, kdy ještě můžu spát… protože když člověk čumákuje do dvou… někdy i do tří do rána, tak za ranního kuropění vstávat nemůže, to je dlouhodobě neudržitelné.
Ale zpěv ptáků a nemusí to být jen ten kosák i čimčarání vrabců mi nevadí… manžel se vždycky na oko čertí, že ti ptáci řvou jak krávy a u nás pod oknama, protože je krmím.
Letos je to ale takový divný. V loni jsem nestíhala dosypávat krmítka, letos to stačí obden… a pořád i v zimě mi to tady cvrlikalo a letos je ticho…ubylo mi hodně vrabců, měla jsem hejno 20-30 jedinců, už několik let a letos tak max 10. Tak doufám, že se jen odstěhovali.
Přimlouvám se za ten pár… pro andulku je lepší společnost další andulky a obzvlášť když je zvyklá.
No… prosluněné ráno… můj nejhlasitější umělec začíná už mezi čtvrtou a pátou ráno a pódium má pod mým oknem.
Ale zpívá krásně, tak to neva.
Vlastně bych byla hodně zklamaná, kdyby mě letos nebudil.
Chingis:Škoda, že to máte do Tábora trochu z ruky (pokud se nepletu). Já se snažím udat tyhle nešťastníky, jinak je chce tatínek vyhodit na mráz - rostlinky i šneky.
Nonto mám fakt z ruky… škoda, vzala bych všechny… i když nevím, jestli by to nebylo “vraždění jehňátek” okružákům se u mě fakt nedaří. Teď už mám teda jen dvě akvárka, ale v době pokěrně nedávné jsem jich provozovala 5… skaláry, parmičky, paví oka, tetry… jako jednodruhovky a stejně se jim dařilo jen u závojnatek.
Mě taky 😂