Aktuálně: 2 302 inzerátů289 494 diskuzních příspěvků20 880 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 17.12.2024, 16:31:51 xxx.xxx.221.216

S neritkama je to taková sázka do loterie. Všechno to jsou importy, protože neritka se množí jen ve slané vodě. Takže je posbírají v přírodě…a pak si představte kolikrát změní neritka prostředí než doputuje ke koncovému akvaristovi. Další problém je, že neritky se živí výhradně řasami…nezajímají je žádné zbytky, ani to člověk nedožene salátem nebo nějakou průmyslově vyráběnou stravou…velké procento neritek uhyne ještě než se vůbec dostane do prodeje….a některé to nakonec vzdají u akvaristy doma.

Příčin může být několik…neritka už byla ve špatné kondici, když byla zakoupená a proces úhynu jen dokončila. Další problém může být ta potrava…málo řas…obecně se uvádí, že by se měla dát jedna neritka na 60 litrů vody…a čím čistější a “nablejskanější” akvárko máme, čím je tam méně řas, tak tím méně stravy pro neritky a může to být až tak fatální, že neritka umře hlady…no a pak ne všechny poberou změnu podmínek…jinou vodu…

Řeknu to asi takhle…měla jsem 4 neritky kupované najednou…dvě umřely během prvních 14ti dní a dvě jsem měla asi 5 let.

Upřímně, dnes už bych žádné nekupovala a lituju, že jsem podpořila z nedostatku informací obchod s neritkama…kolik jich musí umřít, aby mi v akvárku rejdily dvě šnečí fešandy…

Sardullah
Sardullah 17.12.2024, 15:23:46 xxx.xxx.221.216

Já s Impact naprosto souhlasím …a teď nejde o to, že mám už druhou fenu preventivně kastrovanou…

Když jsem hledala nový domov kavkazandě Jessince, tak  3 potenciální zájemce zajímalo, zda je hodně ostrá, že by jí chtěli na chov…bezpapírovou fenu, která sice vypadá jako kavkazák, ale vůbec nemají tucha, jestli to není s něčím sprcnutý, měli by jen moje info, což je u cizího člověka informace typu “jedna paní povídala” jací jsou kavkazandy rodiče.

Takže pokud by byla ostrá a já upadlá z jahody na znak a fenu jim dala, tak by na ní množili zaručeně čistokrevná štěňata kavkazanů…a to prosím kavkazan bez PP stojí pakatel, povětšinou 5-8 tisíc, tak to snad při velikosti těchto psů snad ani není rentabilní a navíc plemeno, které není nějak masově v kurzu….a teď když si představím mnohom atraktivnější a poptávanější plémě….

Takže Impact, ať jsou moje názory na plošnou kastraci jakékoliv, tak v tomhle teda s vámi naprosto souhlasím…a ať už kastrace budeme probírat horem dolem, jaká jsou rizika pro fenu, tak určitě lepší nechat vykastrovat, než riskovat, že čubina skončí někde v množírně.

Já osobně pokud bych měla odkudkoliv nějakýho pejsana či čubinu adoptovat, tak to jestli je jedinec kastrovaný a nebo ne, by nemělo na moje rozhodování vliv, šlo by spíš o vzájemné sympatie a temperament konkrétního psa, protože nebudu si pořizovat akční torpédo, když jsem gaučovej povaleč. S čím bych ale problém měla by byla podmínka kastrace. To už je situace jiná…to si chci rozhodovat sama a nechci třeba pod kudlu se psem, který nemá zdravotní problém a ani nemagoří z háravek a podobně…takže nekastrovanýho psa s podmínkou kastrace bych si nevzala.

Sardullah
Sardullah 16.12.2024, 22:43:47 xxx.xxx.221.216
lesnizinka:

Ha, ha Sardullah, to je doslova a do písmene. Já jsem se tu narodila, ale pak jsem asi 15let, prostě mládí bydlela jinde. A když jsem se vrátila, už jsem moc lidi neznala. Jen starousedlíky. A jelikož jsme si postavili na konci vesnice…dlouho nic, jen pole a pak my, tak jsem stejně lidi ve vesnici nepoznávala. Až jsem začala chodit s pejsama, tak jsem se seznámila i s lidma, které jsem neznala ale vůbec, třeba z druhého konce vesnice a o hodně starší, nebo o hodně mladší. A kámoška, která se sem přivdala zrovna v době, kdy jsme se nastěhovali i my, chodila kolem s krásným berňákem. Nezávisle na tom, jsme si i my pořídili Beruška a tak jsme se skamarádili. A naše rodina, vlastně i mamka a tcháni, protože to slyšeli od nás, jí neřeknou jinak, jak jménem jejího psa, takže není Nováková, ale Alíková😛 A i když už má dalšího berňušku, který se jmenuje trochu jinak, tak pro nás už bude navždy Alíková😀 A musím říct, že jsme postupně nakazili polovinu dědiny, takže když řeknu: mluvila jsem s Alíkovou a….tak už většina lidí ví, o kom mluvím😜

😀😀😀….no teď když to píšeš, tak já to vlastně mám stejně…Rexíkovi, Alfonsovi, Targová…..no a pak je tady paní se stafordkou, to teda nevím, jak se jmenuje ani jedna z nich, ona jí vždycky táhne pryč nebo někam nám z cesty, protože její čuba není milovnice fenek…tak to je pro změnu paní Stafordová.

Jediné, kde je to naopak, tak jsou sousedi odnaproti…ti vím jak se jmenujou, ale nevím, jak se jmenuje jeich čuba a je mi trapný se ptát…mají cane corso…a já jak miluju ta velká plemena, tak jsem si jí pracovně pojmenovala Novákovic mimiňo. A je vtipný, jak se to u nás chytlo…když jejich čuba začne štěkat a sfanfrní mi třeba doma psy, tak už i moji chlapi říkaj  “Ginuš, neřeš to, to je Novákovic mimiňo”

Sardullah
Sardullah 16.12.2024, 22:35:51 xxx.xxx.221.216
lesnizinka:

Souhlas, tak nějak. Nemusím mít všechno. A už vůbec ne to, co nejde změnit(nebo ne jednoduše) už jsem psala 100x, že nesnesu žádná omezení, nátlak, nenechám si diktovat. A něco, čeho se nezbavím ve chvíli, kdy chci, je pro mě velké omezení.

Víš, co je nejhorší, když se někdo nechá potetovat jen kvůlivá tomu, že to třeba v jeho okolí má každej nebo skorem každej….to mi pak přijde padlé na hlavu.

No a pak tady máme nějaký ty módní trendy i v tom tetování…jako na chlapech se mi tetování líbí i ve větším formátu, když je to opravdu heuký a tatér je machr…ale moc dobře si pamatuju, jak třeba letěly čínský znaky…moje kamarádka si nechlala toto vytetovat a pak nastala éra, kdy se vtipkovalo ve smyslu, že ten znak třeba může znamenat “čínský nudle” a ona z toho byla taková otrávená, tak si to pak nechávala předělat.

A mám známou, která toho třeba lituje, že se nechala svojí kamarádkou ukecat, že se půjdou tetovat spolu.

To je potom blbý, když si někdo nechá udělat něco takovýho a pak toho lituje.

Takže přesně o tom to je…nenechat si nic diktovat, nenechat si udělat tetování jen proto, že to má každej. ..ale když už se nechat tetovat, tak jen a proto, že to já chci…a že to chci mít na věky věků ámen.

Protože když si to budu chtít jenom zkusit, tak si to nechám namalovat henou.

Sardullah
Sardullah 16.12.2024, 22:18:04 xxx.xxx.221.216
lesnizinka:

No…když já spíš než na ty děti, koukám na všechno ostatní😉 Největší sranda je, když se mě mamka ptá: chodí tu nějaká mladá paní, má holčičku, chlapečka, psa. Ta holčička je hezká, takové kudrnaté blonďaté vlásky a bla, bla a já: a ten pes je co zač, rasa? Nevím, já nevím, jak se to jmenuje. ..A jak teda vypadá, barva, velikost, chlupatý(hladký)? Já lidi poznávám jen podle psů, horší když pak jde ten člověk bez psa, to jsem v perdeli😛

A gumového aligátora vidím(tedy vidím prd, ale snad je gumový?😉) Ale i kdyby nebyl, já se štítím jen pavouků, ostatní zvěrstvo mám ráda(kromě bobra😠 tomu bych teď ty zuby nejraděj vyrazila👎) Vnučka vypadá postavou jako moje neteř, jen ta vaše je asi o nějaký ten rok mladší.

Já to mám podobně…poznávací znamení PES.

Bydlím ve čtvrti na kraji města…žádný bytovky ani panelák, jen rodinné domy…od města jsme "oddělený z jedný strany potokem, z jedný kolejema a z dalších dvou jsou to lesy a louky, Teď už to není tak zřetelné, ale když jsem se přistěhovala, tak skorem v každým baráku slepice, králíci, o víkendech běžely cirkulárky, chlapi s kárkama chodili králíkům na trávu…prostě taková vesnice přilepená na město. 

Bydlím tady už 31 let, ale pořád jsem jen náplava…prostě jsem tady nebydlela jako dítě, tak jsem neměla takovou znalost lidí. Takže zatímco moje panímáma, která tady vyrostla říkala "Bartákovi natřeli plot a Jeníčkovi vyměnili okna a Novákovic holka má dvojčata, tak já se absolutně nechytala, protože jsem zanala jen sousedy okolo nás a rodiče děcek, co chodily s mejma dětma do školky….takže jo ..řekni, co mají Bartáčkovi a Jeníčkovi a Novákovi za psa a teda přibližně urči lokalitu, protože po barákách bylo dost vlčáků (jak se za mých madých let říkalo německým ovčákům) a vlčákoidních psů, tak bylo potřeba více specifikovat.

A tchýňka zase nechápala koho myslím, když já jsem říkala, že jsem se zakecala s paní, co maj toho bišonka a že jsme potkali toho pána s černým vlčákem.

Jako trapný je, když vás na ulici někdo odchytí a zeptá se, jestli nevíte, kde bydlí rodina xy a ty řekneš, že nevíš a soused je nasměruje asi 4 baráky dál a naproti a já si říkám “jó, kdyby se zeptal, kde tady bydlí rodina, co mají rotvičku Kačenku”, tak ho nasměruju rovnou. Jako já ty lidi znám, normálně se zdravíme, bavíme, ale až teď jsem si uvědomila, že nevím, jak se jmenujou.

Sardullah
Sardullah 16.12.2024, 19:30:58 xxx.xxx.189.104

Mám tetování nad zadelí…nic tematickýho, prostě ornament. Tetovat jsem se nechala asi ve 36 letech, prostě se mi to líbilo, chtěla jsem to. No dneska už je to skorem tetování, které svět neviděl, neboť už se neproducíruju na veřejnosti v dvoudílných plavkách a nenosím ani krátké topíky v kombinaci s bokovýma džínama…ale přesto jsem spokojená a ráda, že to tetování mám, protože jsem se k tomu odhodlávala dlouho.

Nicméně jsem v tomto ohledu trochu konzerva, co se mě týče, tak jedině tetování, které se dá v případě potřeby v pohodě zakrýt oblečením.

Já bych si ale třeba nenechala udělat žádnej piersing (či jak se to píše)…to se mi nelíbí.

Sardullah
Sardullah 16.12.2024, 19:18:19 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 16.12.2024, 15:39:48

Chybí mi nějaká rychle rostoucí stonkovka

Za mě asi nej rychlerostoucí plevel ve stonkovkách hygrophila polysperma a hygrophila corymbosa…h.nervata taky dobrý, ale myslím, že do tak malýho objemu zbytečně velká. Případně Bacopa caroliniana

Jinak pokud stonkovky vyrostou moc, tak já je vytáhnu, ustřihnu “ošklivej” spodek rostliny a tu hezkou vrchní část píchnu zpátky. Někdy ty potvory vyplavávaj, ale dá se to pořešit  než to znova zakoření, tak zatížit nějakým kamínkem z každé strany…popř. udělat ze substrátu trošičku kopeček a stonek tam píchnout šikmo.

Obecně horácovo stránky doporučuju přečíst… člověk se nejen přiučí, ale i pobaví..

https://www.horacovoakvarium.cz/

Sardullah
Sardullah 16.12.2024, 19:09:28 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Díky za rady ohledně té automyčky. Budu muset jet opravdu do Opavy, protože ty, které jsem našla tady, mají příšerné recenze…zkrácený program, studená voda, bez saponátu, ve výsledku i po mytí špinavé auto. Od včera jsem tady nebyla, protože mně přijela vnučka s rodiči, na týden.

Ohledně tykání, Sardullah, nemám problém, souhlasím. 🌷

Už tě mám zapsanou v tykacím debilníčku 2 dny😜

Sardullah
Sardullah 16.12.2024, 19:04:31 xxx.xxx.189.104
efe:

Kelišek je boreček, teda vlastně borec, s velkým B!!! A panička je samozřejmě borka!! Moc gratuluju!

U nás se nevenčí, u nás se marodí…

Obrázek Obrázek

Brzké uzdravení přeju….jinak teda smečka pohromadě i s panem Bečkou🥰…to je on, mého srdce šampión 👍…a teda jinak se kulíšci činí se v zahřívání pěkně všicí, poněvadž určo ví, že takhle paničku pěkně uzdraví..😇

Sardullah
Sardullah 16.12.2024, 14:47:13 xxx.xxx.189.104
Doron:

Za mě je tykání fajn.

Doron si tedy taky připisuji na tykací seznam…🙂

Jsem taky ráda, že toto fórum není automaticky tykací…a šlo opravdu o nabídku tykání těm, se kterými se takhle po písmenkách bavím léta a myslím, že si z pozice letité diskutérky a “dámy” v mém věku mohu dovolit takovou nabídku učinit, i když jsem třeba i mladší než některé z vás, ale teda žádné pískle už nejsem…padesátka mi už mi odfrčela do propadliště dějin…ale byla to jen nabídka a ty co chtěly tak mám zatím v tykacím debilníčku, abych věděla s kým ju a s kým ne, než si to budu pamatovat..nechtěla bych se seknout a náhodou tykat někomu, kdo o to nestál. Samozřejmě ty, co si nechtějí tykat, těm budu dále a s respektem vykati…a nemám s tím absolutně žádný problém, nic se tím pro mě ve “vztahu” k nim nemění.🌼

Trochu mě mrzí…nebo jsem měla takovej pocit, když jsem přečetla příspěvky…že možná to “kdo si chce tykat?” mohlo někoho …nenacházím to správné slovo…mohlo u někoho vzbudit obavy, že se to zde zvrtává na tykací fórum…to rozhodně nebyl můj úmysl.😉

Sardullah
Sardullah 15.12.2024, 20:58:14 xxx.xxx.221.216

Tak vážení…moje pastevecká Kanimůra hlásí, že jdeme na poslední venčení a pak do postele…to je strašná konzerva. Už vím, jak se cítí lidi, které doma terorizuje jejich vlastní pes…jako to nejde bejt tvrďák a říct "a just ne"…kdo má pak poslouchat ty její kecy, že?

No píšu to hlavně proto, že je mi jasný, že na tykání se mnou určo stojí fronta, tak aby si nikdo nemyslel, že nereaguji…zbytek případných žádostí vyřídím zítra…🤗

Sardullah
Sardullah 15.12.2024, 20:52:22 xxx.xxx.221.216
Vahine:

Já se s dovolením také přidám, mohu?….snad to nezmotám, to by mě bylo podobný..🤦‍♀️

Ahojky…moheš😎…

Sardullah
Sardullah 15.12.2024, 20:39:43 xxx.xxx.221.216
Aluška:

Spolu si můžeme taky tykat, vím že Vám/Tobě náct není 🙂

No náct mi fakty není. Když mě někdo osloví “mladá paní”, tak říkám, že mladá paní jsem, ale už hodně dlouho😂

Sardullah
Sardullah 15.12.2024, 20:30:16 xxx.xxx.221.216
Kilian:

…já bych se také s dovolením přidala…..

.

Píšu si Kelišovi😇

Sardullah
Sardullah 15.12.2024, 20:19:56 xxx.xxx.221.216
kometa:

Kometa není proti. Jenom jestli si to bude pamatovat.🙂

Teď jsem zrovna chtěla napsat to samý…doufám, že si to budu pamatovat…kometu si teda píšu do mýho debilníčku…jistota je jistota😉

Sardullah
Sardullah 15.12.2024, 20:11:30 xxx.xxx.221.216

Takže, abych to shrnula…s kým si tady tedy můžu tykat s jeho dovolením? Co jsem tak pochytila v příspěvcích, kdo by byl svolný si se mnou tykat…tak prosím potvrďte…pokud by se chtěl ještě někdo přidat, koho jsem nejmenovala, tak nejsem proti…

Sarah01

Dája

Bobca

kometa

možná Bambule?

Stelle…tak ta mi samo domo může tykat taky😉

Sardullah
Sardullah 15.12.2024, 00:12:25 xxx.xxx.221.216

Stejně s tím tykáním/ vykáním je to zvláštní… když mi ve hře někdo napsal a nebo já jemu, tak automaticky tykání… v chatu taky… v klanu jsem byla s klukama o dost mladšíma… manžel mi ze srandy přezdíval “ matka pluku” a tykání z jejich strany nebylo nic neuctivého, naopak by mi přišlo divný, když by mi vykali.

Tady by mě zase vůbec nenapadlo každýmu bez vyzvání tykat… by mi to z mé strany přišlo jako drzost.

Je to stejně divný, když je člověk mladej, student, tak ho ani nenapadne když oslovuje vrstevníka, aby mu vykal a pak se to někde zvrtne a tady máš… vítej do dospělého života a pěkně vykat.

Můj syn byl naprosto vykolejenej z toho, když ho děcko v baráku pozdravilo místo “ahoj”… “dobrý den” mi říká”tak už jsem oficiálně starej”

No já si naopak přijdu děsně stará, když nabídnu novýmu o dost mladšímu kolegovi tykání, neboť jsme si v práci vždycky tykali a mně to vykání tudíž nejde přes pysk a vidím, že s tím má minimálně nějakou dobu problém mi tykat… to si pak říkám “ no holka, nediv se, už si holt stará bába… a bude hůř”.

Sardullah
Sardullah 14.12.2024, 23:47:31 xxx.xxx.221.216
Kilian:

Zdravím, tak dneska definitivně ukončil Keliš letošní sezónu a po čtyřech zkouškách získal první místo na svém jediném letošnim závodě na našem cvičáku a to na  Memoriálu Stanislava Skály v kategorii dle ZZO1 s 93 body.

Obrázek Obrázek Obrázek

Kelíšku… teta Sardullah je tak pyšná. Náš šikovnej malej chlapeček opět na nejvyšším stupínku poráží své veliké psí kolegy❤️

Sardullah
Sardullah 14.12.2024, 21:13:56 xxx.xxx.221.216

A ke Stelle….pokud Megí napíše, že avízovaný věk souhlasí, tak to beru jako fakt…v tomto Megí věřím.