Aktuálně: 2 498 inzerátů • 292 942 diskuzních příspěvků • 21 476 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

⋮
Sardullah
Sardullah 14.01.2025, 17:27:45 xxx.xxx.189.104
Dafi:

tak,tak-úplně se tam vidím🙂

má častá věta k Žerykovi je-co bys chtěl,máš paničku debila🙂

u Dafinky se mi nic takového nestává,tam neházím míčky-ona je narada,tam házím kroužky-3metry a pletence taky kousek,činku taky ne daleko-ona by pak musela chudák moc běhat🙂

Já neumim házet vůbec…ale jakože vůbec…činku bych si hodila tak max na hlavu a nebo psovi…na hlavu…

⋮
Sardullah
Sardullah 14.01.2025, 17:26:12 xxx.xxx.189.104
Dublinbarzoj:

Ze spousty plemen  se teď  dělají chůvičky,  canisterapeuti, lidi je mají  místo mimin….a bohužel  tím trpí  OBĚ strany.  Mám teď  blízko k barzojům a nějak se u nich tento nešvar začíná  rozmáhat, přitom  je to špatně,  jsou to tvrdí rusové,  velcí, silní, schopni samostatně pracovat, ale s velkým smečkovým pudem, už taky pár psů, díky  tomu špatně dopadlo. Pes je šelma, smečka je úplně  něco jiného než  jednotlivec a dítě nemá  nikdy autoritu, může být milováno, ale když  je průser, tak instinkt vítězí. 

Tak já musím říct, že třeba afgán byl k dětem super z pohledu bezpečnosti…nikdy ani v tom největším trysku a v nepřehledné situaci se nestalo, že by do dítěte byť nechtěně vrazil a dítě povalil. Když si děti hráli na zemi, tak u nich ležel…můj malý nemluvný syn mu pořád něco vykládal…v případě mých velmi dobře socializovaných dětí nehrozilo, že by na ně zaútočil. S mojí tříletou dcerou si za piškoty hrál v obýváku na cvičák…

No a tím veškerá pozitiva a sociální jistoty končí…nemůžu říct, že by to byl pro děti nějaký parťák na hraní…a pokud by ho děti nějak intenzivněji otravovali…a nemyslím nic špatnýho, třeba by se jen chtěli mazlit, on nebyl moc kontaktní, tak nevím, jestli by mu třeba nedošla trpělivost.

No a teď mám Ginu…jako jestli můžeme někoho označit za děckou psí chůvu, tak mojí pyrenejku určitě…něco tak trpělivýho a něžnýho a opatrnýho v přístupu k dětem jsem ještě neviděla (teda po té, co dospěla) a to ani vlastní děti nemáme, takže pozorování u cizích dětí…ale co by se stalo, kdyby vyhodnotila, že dítěti hrozí nebezpečí??  Tak to by teda nebezpečná mohla být a nechci domyslet, kdyby se tam přimotalo děcko…nemyslím, že by na něj zaútočila, ale teda nejsem si jistá, že by na dítě dávala v té situaci pozor. Myslím, že ona je zrovna z těch…co by v klidu ležela na zahradě u pískoviště a hlídala si svojí holčičku a sousedovic Pepík by tu naší praštil lopatkou po hlavě, strčil do ní a ta naše by upadla a začala ječet….třeba by neudělala nic, protože dítě a dítě, ale třeba by to byl průser…třeba by tohle prošlo jednou, dvakrát, desetkrát a někdo by mohl říct…ona je hodná, ona neublíží…no a po jedenáctý už by jí došla trpělivost…

Moje děti vyrostly se psy…s ovčandou, afgánem a pak s berberama….u každého svého psa jsem věděla jakej je na něj spoleh a musím říct, že moji psi mě nezklamali nikdy…ale za předpokladu, že je stejnej spoleh i na děcko…což není a tak se to prostě musí hlídat. Mezi smečku pubošů bych já osobně děcko nepustila. Nenechala bych svoje dítě, aby psu ubližovalo a to ani s omluvou, že je malé a nemá z toho rozum…

Když kolikrát vidím ty videa dětí a psů, co všechno rodiče dítěti dovolí, aby psu nebo se psem dělalo…ještě se tomu smějou a pěkně natáčí…tak se mi vaří krev a je mi mdlo z toho, co by se mohlo stát…

⋮
Sardullah
Sardullah 14.01.2025, 14:00:42 xxx.xxx.189.104
lesnizinka:

A já čtu: malého miminkového😜

já taky 😂

⋮
Sardullah
Sardullah 14.01.2025, 13:42:01 xxx.xxx.189.104
hmn:

nene sardullah, to není správný pohled
ten je takový : ještě jsem se to nenaučila házet tak, abych se psu trefila do tlamy…..😉

já už to umím!💪 a když se netrefím, tak se důře/princezně pokorně omluvím a přidám na snaze….😎

ne ne…když se teda nebudu bavit o normálním…byť nešikovném psu, ale o bílých důrách..

Gina chytat umí, ale…

Já nejdřív musím říct “Gino, chytej…” a ne proto, že by byla slepá a neviděla, že jí jdu něco hodit, ale proto, abych získala zpětnou vazbu, jestli bude chytat a nebo ne…a dle toho jestli odpoví “jo..házej” - to potom hodím a ona chytí - nebo jestli odpoví “si upadla někde na hlavu, přece mi to nebudeš házet jako psovi…snad mi to podáš” - no a já přiklušu a podám, protože když jí to po takové odpovědi hodím, tak se ani nesnaží to chytnout..takže se jí tím trefím někam do hlavy…a to bych přísahala, že dá oči v sloup, kouká do stropu a říká si…to není možný….

⋮
Sardullah
Sardullah 14.01.2025, 11:54:11 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 14.01.2025, 11:43:44

Náš Mates to neumí ani jako dospělej😀…prostě nějak na to nemá talent…

⋮
Sardullah
Sardullah 14.01.2025, 11:53:14 xxx.xxx.189.104

No děti a psy…ono pes ani nemusí zaútočit…u velkýho psa stačí, když se blbě otočí, žďuchne zadelí do děcka…nebo má otevřenou tlamajznu, protože se směje od ucha k uchu, otočí hlavou…tlamajznu na úrovni dětskýho obličeje a je vymalováno.

Děcka se prostě musí hlídat, i když mám doma hodnýho psa…no a smečka pubescentů je teda hodně jinej level…ono 10x se nic nestane a po jedenáctý…

⋮
Sardullah
Sardullah 14.01.2025, 11:28:02 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 14.01.2025, 06:46:51

Mě teda chybí info co je to za plémě a věk a jestli nebere vůbec žádné pamlsky…jakože zkoušeli jste třeba opečenej párek, grilovaný kuře, syrový maso…ono není pes jako pes…

⋮
Sardullah
Sardullah 13.01.2025, 21:48:46 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 13.01.2025, 21:44:40

🤣🤣🤣

⋮
Sardullah
Sardullah 13.01.2025, 18:20:47 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 13.01.2025, 18:17:03

No tak alespoň od vás dobrá zpráva…alespoň Bambulka je v poho 🍀

⋮
Sardullah
Sardullah 13.01.2025, 18:12:11 xxx.xxx.189.104

A tak já jsem si taky jako dítě školkou povinné myslela, že poníka bych v paneláku klíďo mít mohla, do pokoje by se vešel a do výtahu bych ho taky nacpala…tak to kozénky jsou proti tomu vlastně na pohodu.

⋮
Sardullah
Sardullah 13.01.2025, 18:08:15 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 13.01.2025, 18:04:44

No já teda taky vyhlížím příspěvky od Doron…doufám, že to nebude nic vážnýho…a že brzo bude líp…

⋮
Sardullah
Sardullah 13.01.2025, 17:52:47 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.01.2025, 17:48:00

Tak teď jsi mě pobavila…👍😂

⋮
Sardullah
Sardullah 13.01.2025, 17:51:23 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele LK z 13.01.2025, 17:43:00

Upřímně chápu co nám chcete sdělit…a i bych řekla, že bylo sděleno. 

A teď úplně nechápu, proč to furt pokračuje…já jsem trpělivej člověk, když udělám chybu, tak jsem ochotná se chytit za nos…ale vaší “kampaň” zde…přestávám chápat, čeho chcete docílit…

⋮
Sardullah
Sardullah 13.01.2025, 17:47:51 xxx.xxx.189.104

No …většina z nás se “známe” už léta…víme jak dokážeme být empatické, pomáhat radami i jen nějakou písmenkovou účastí…ale známe i svojí odvrácenou tvář… 

Ještě jednou bych chtěla zdůraznit, že si nemyslím, že bychom měli problém vzít mezi sebe děcko…i když přiznávám, že ne všechny vlákna jsou tady pro děti a teď teda nemyslím, že jako nepřístupný film s hvězdičkou, ale že se probírají dospělácký věci, kterému děcko ne úplně rozumí…ne úplně je baví a asi se nám možná ani nechce odpovídat dítěti na všetečné dotazy v něčem, u čeho by mělo podle nás (podle mě) tak max šoupat nohama, protože díky svému věku je mimo mísu a to myslím bez urážky. 

Když jsem měla mladší děcka a přišla kámoška na návštěvu, tak jsme je taky vykoply, ať si jdou hrát, abychom si soukromně poplkaly…nebo nevadí, když by nás slyšely, ale fakty mě nezajímají jejich názory na určité věci.

Naopak si ale myslím, že kdyby přišlo děcko se zájmem třeba o výchovu svého pejska, tak budeme banda hodných tetiček a radit budeme o sto péro. 

Upřímně už bych nechala Stellu Stellou…jestli jsem jí já osobně něčím urazila, tak se jí hluboce omlouvám…přesto teda stále nemám potřebu si povídat s dítětem o životě…až bude chtít radu ohledně morčátek a budou na to mé zkušenosti asi se sedmi morčaty stačit, tak ráda poradím….když jí maminka pořídí pejska, tak s ní budu klidně debatit o výchově, krmení, prostě o životě s pejskem….ale jinak….

⋮
Sardullah
Sardullah 13.01.2025, 12:04:20 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 13.01.2025, 11:58:08

Tak zrovna ty měnící se listy echináčů jsou dle mého fajn zdroj…emerzní list odumírá, tak už je to defakto rostlinný zbytek…

Já odumírající listy echináčů neodstraňuju…rostlina z nich může čerpat živiny…

Většina echináčů je pěstovaná ve sklenících v emerzní formě…a nejen echináčů.

Přelistěný echináč se ale dá pořídit od nějakého akvaristy.

A i s tím přelisťováním je to individuální…některý začne během chvilky a už pouští nové listy…dalšímu se nechce a trvá mu to…

Tu spařenou kopřivu bych klidně zkusila..list jako list…přinejhorším si na ní pochutnají ostatní a vy uvidíte, jestli mají clintonci zájem nebo ne.

⋮
Sardullah
Sardullah 13.01.2025, 11:54:22 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele LK z 13.01.2025, 10:09:59

Stella je dítě…evidentně asi velmi netypické dítě…tím to celé dle mého vzniklo.  Protože řada lidí nevěřila, že takto se vyjadřující diskutující je ve skutečnosti dítě. 

Stella je dítě, ale diskutuje formou jako kdyby byla dospělá a to včetně zkušeností, které jako dítě mít nemůže, to včetně věcí, které si myslím, že i jako takové dítě jako je ona nepobere a to nesouvisí s inteligencí, ale se životními zkušenostmi.

ľudia si vôbec neuvedomujú, že na druhej strane klávesnice môže byť dieťa, depresívny alebo inak postihnutý jedinec…

No oni si to lidi asi uvědomují, ale právě…neví, kdo je na druhé straně a není jejich povinnost to zjišťovat. Možná to zní cynicky, ale jsou podstatně horší místa, kam se děcko na internetu může dostat.  Navíc já mám pořád takový pocit, že rodiče dětí by měli mít přehled, kam jejich dítě přispívá, kde se s kým baví…protože víme, že na děti nebezpečí číhá.

Celá ta situace mi přijde dost nešťastná…myslím, že lepší řešení by bylo Stellu prostě ignorovat…resp. ti, co by s ní nechtěli diskutit, tak by na ní nereagovali, není naše povinnost diskutovat s každým, odpovídat každému reagovat na každého.…ti co by s ní chtěli diskutit, tak by reagovali.

Bohužel si myslím, že jsme dospěli do bodu, kdy mi přijde, že každá zmíňka o Stelle zase rozpoutá debatu, kterou fakt nechceme…

Jinak je mi docela trapně, že takové věci musí řešit admini…

⋮
Sardullah
Sardullah 13.01.2025, 11:21:01 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 13.01.2025, 09:58:34

Hele okružáci a levatky i ty krevetky se dokrmit dají...ti malí šnečci běžně konzumují i zbytky potravy po rybách. Někdo dává třeba i pláten salátový okurky na dno…to teda většinou, když má přemnoženo a chce šneky pochytat.

S těma listama má JS pravdu…nepřehánět množství…myslím, že jeden úplně stačí.

Co se týče zabarvení vody…tak někomu vadí…někomu ne. On může barvit třeba i kořen. Já přidávám do akvárka torben (rašelinovej výluh), takže voda je taky zabarvená minimálně nějakou dobu po nalití. Mě to teda neva.

Pokud by zabarvení vadilo, dá se dát do filtru nějaké médium, které to odstraní…třeba Seachem Purigen…nebo nějakou levnější variantu. To je potom voda jak křišťál.

⋮
Sardullah
Sardullah 13.01.2025, 09:15:40 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 13.01.2025, 08:03:49

No on se clinthon možná na nějaký dokrmování vyprdne. Jeho hlavní složkou potravy jsou řasy a rostlinné zbytky. Když nejsou řasy, tak může uhynout. Mám takovej dojem, že jsem někde četla, že na dokrmení se dávaj suchý listy…ale vyzkoušený to teda nemám. 

Já jsem clinthony nikdy neměla, ale měla jsem neritiny…teď se mi to nechce hledat, ale mám takovej pocit, že clinthon má s neritkama společný to, že se v akvárku nerozmnoží…rozmnožuje se jen v braktické vodě, ale klade vajíčka…a od neritek jsem teda měla vajíčka nalepený všude…na skle, na kořenu…a nevim, jak to tam ten šnek lepí, ale drží to jak židovská víra a ryby to neřerou….takže jsem měla všude malinký bílý kuličky…

⋮
Sardullah
Sardullah 12.01.2025, 20:39:33 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 12.01.2025, 20:33:53

Díky za osvětlení…já jak nejsem výstavně činná, tak jsem tak končím s vědomostmi u CACIBů …jakože povědomí o titulech mám, ale jak se to napíše zkratkama, tak jsem v zadeli…🙄😀

⋮
Sardullah
Sardullah 12.01.2025, 20:11:21 xxx.xxx.221.216
Aluška:

Dneska má miláček Mireček 4. narozeniny, kluk jeden ušatá 😀

CIE CIB multi GCH, multi CH, multi JCH Kaschmir Kamey z Pánů louky, pracovní zkoušky ZV, ZN, BZ BZH

Obrázek

Tak Mirďo…všechno nejlepčí..hlavně hodně zdravíčka a psích radostí❤️❤️😘

Ty všechny tituly ani nevím, co znamenají…takže to vidím asi takhle “doktor csc Mireček kandidát věd a missák všehomíra a mistr světa omeleta”👍