No tak zítra mažu pro probiotika.
No tak zítra mažu pro probiotika.
Sarah01:A potom to rozčilování dotyčné, když se jí zeptáš, co je to za křížence, zatímco ona je přesvědčená, že je to přece čistokrevná Fifinka, a ještě se urazí. 😄
Jo tak já už to radši ani neříkám, párkrát jsem si naběhla a za nějakou hádku o plemeni mi to fakt nestojí …takže ve své podstatě se bavím jen o plemeni, které jsem třeba v životě neviděla na živo a chci se ujistit, že jsem identifikovala správně…třeba u nás chodí jeden karelský medvědí pes, tak to jsem se zeptala…jorkmuty a spol nekomenuju,
Jako probiotika určo, ale prý mám dávat až dobere antibiotika….blbý je, že vlastně od dubna má s malinkými pauzami ty antibiotika nonstop…tak nevím, mám je i přesto nasadit?
No ono když je to zdravé…i když neodpovídá vzhledem příslušnému plemeni, tak je to ještě dobrý.
Hele jako já se třeba těm lidem na jednu stranu nedivím, že za psa na mazla nechtějí dát takový prachy, ale fakty mě překvapuje, že se nebojí “čistokrevné” štěně bez PP od nějaký anonymní paní Novákové z Horní Dolní koupit, když o existenci množíren vědí a nemají tu jistotu, že jejich štěně z takové továrny na štěňata nepochází.
A zmiňuje taky umělá inteligence, že něco jiného je popis povahy plemene a něco jiného je konkrétní jedinec v reálu?
Chci tím říct, že nevím, jaké a kolik máte osobní zkušenosti s koňmi, ale ne vždycky všechno je tak jako na papíře. Ale to je teda bohužel jen moje osobní zkušenost z dob, kdy žádná AI nebyla…třeba dnes, když AI ví vše, tak je to jinak.
Ono někdy úplně stačí, že v průběhu života koně někdo “zkazí” a pak místo hodného koníka vhodného k dětem, mírného, máte pěknýho rapla nebo koníka, co v některých situacích reaguje nepředvídatelně nepříjemně pro člověka…a na takového koně povětšinou začátečník nestačí. Nebo jen koně, který když pozná, že člověk je začátečník, tak zkouší co může a co ne…
Ale nic, já strávila denně u koní pouze několik let před hodně dlouhou dobou, tak dnes už je možná vše jinak a zástupci koňských plemen mají povahy přesně takové jako jejich popisy v atlasu plemen.😉
Ten poslední…😄😄😄😄…kdo tohle vymejšlí😂
No tak na očkování jsem se konkrétně ptala (tedy nemyslela jsem teď, ale do budoucna), protože máme propadnutý…měli jsme očkovat někdy v lednu, jenže já a moje chronické odkládání úkolů…než jsem se k tomu dohrabala, tak začal ten problém a Máťa začal brát antibiotika. …no bere je vlastně od tý doby skorem nonstop. Vetka říkala, že teď očkování určo ne a že se časem uvidí. Třeba můj syn od čtyř let, kdy mu diagnostikovali autoimunitní nemoc, nebyl očkovanej už nikdy…takže 28 let žádný očkování.
Já dospělý psy neodčervuju, dělám koprologii…a teda za ty léta ještě i za berberů nikdy nebyl žádnej problém, takže tam nepředpokládám, že by bylo potřeba…i když nevím, jestli nesprávně fungující imunitní systém může mít vliv na rozšíření parazitů…
No a klíšťata…vzhledem k tomu, že jsme se bavily o tom, že by klidně ta pipeta proti klíšťákům mohla být problém…neříkáme že určitě ano, ale vyloučit se to nedá, tak už zakapávat nebudu a prostě když už půjdem ven, tak ho stříknu nějakým sprejem asi raději přírodním a pak holt budeme po procházce obírat klíšťáky. Nebo prostě v nej sezoně budeme chodit jen tam, kde je posekáno.
No prostě proti klíšťákům pro jistotu nebudu dávat nic, všechno je to chemie a těžko říct, jak by na to tělo v týhle situaci reagovalo.
Osiny pitomý… 😠…tak snad to bude brzy ok 🍀
Doron:Taky na Máťu moc myslím.❤️
Je to můj oblíbebec 🙂
Ach jo člověk nemůže mít chvíli klid ☹️.
S těmi léky je asi nejlepší naučit otevřít tlamku, šoupnout úplně dozadu do krku a na pár vteřin zdvihnout bradičku než polkne a dát něco až za odměnu.
Jo…tak Gina vzkazuje, že vůbec nechápe, jak takový trdlo makový jako je náš Mates může být něčí oblíbenec, prej abyste se z něj všichni nepopo..to je furt miláčku sem, chlapečku zlatíčkovatej tam a podívej jak kouká, navíc hrdost to žádnou nemá, cokoliv mu panička řekne, tak to udělá, nic to nedokáže vymyslet jako fakt tohle svět chce…kroutí hlavou a odchází středem a přísahám, že jí slyším si pobrukovat “teď kráááálovnooou jsem jááááá…” a já říkám Máťovi…neposlouchej jí, to víš mňaudáma princeznovatá…ty seš můj zlatej mamáneček…😇
šavlozubka:To je boží. My máme akorát permanentně otevřenou obří klec, ale mladý pán ji ignoruje. Spí v rohu pod lavicí.
Tak to buďte v klidu…naši mladý si vymysleli boudičku, aby si měl ausík kam zalézt, když jich bude mít plný zubiska…ale do boudy choděj psi sporadicky…oni se válej buď s mladejma na křesle v pracovně a nebo rovnou v posteli….
Kdyby k tomu oknu postavili komodu se schůdkama, tak účel pozorovatelny to splní taky a ještě by navíc měli odkládací prostor.
No holt každej pes je jinej…některej boudičku ocení, jiný ne….já si myslím, že je holky psům možná v tý boudě horko, tak tam moc nechoděj…
Naší Gině by se taky líbila taková pozorovatelna a nejen doma, ale třeba i rozhledna na dvoře, aby viděla přes ploty…ale doma na to prostě není místo, tak chudák, když chce čučet z okna, tak musí stát na gauči a venku žádný monstrum stavět nebudu…
Když jsme kdysi dávno kopali díru na bazén, tak jsme měli slušnou hromadu zeminy…a na vrcholu často stál afgán a rozhlížel se, protože hromada byla nad ploty, tak měl rozhled, ale to už je úplně OT.
Spíš jsem chtěla říct, že člověk často psu vyrobí/pořídí luxusní 1+předsíň a pes v tý boudě stejně neleží…raději třeba bivakuje pod lavičkou u vchodu, protože tam má prostě lepší přehled…některá plemena zase budou raději ležet pod křovíčkem, než aby si zalezla do boudy…..
Takže vím, že tohle téma bylo trochu fejkový, ale třeba to zrovna bude číst někdo, kdo se chystá nějakou boudu pořídit, tak prostě aby si lidi uvědomili, že záleží i na umístění…ideálně někde poblíž dveří do domu a ideálně aby měl pes z boudy přehled/výhled jak na ty dveřka, tak obecně třeba na bránu.
A pozor na ploché střechy, na které si může pes vyskočit, právě proto, aby boudu využil jako rozhlednu …není fakt dobrý aby si takhle hopsal třeba nažranej pes…takže pokud chceme spu umožnit i ležení na boudě, tak bych se přimlouvala za ty schůdky, pokud ne, tak raději sedlovou střechu a nebo prostě udělanou boudu tak, aby na ní pes nemohl skákat.
Verun:OT
omáznu prášek v másle nebo sádle i se špičkama prstů, dojdu k psovi a dám mu olízat ty špičky prstů a při tom mu pustím ten prášek a stále držim prsty u huby a jak pes líže a polyká,nekouše, spolkne i prášek.ani o tom neví. Bulina asi ví, ale je ji to jedno. Spolykala už kde co,dneska béčko.
Máťa už preparoval prášek ze všeho…je schopnej ho olízat a vyplivnout…takže obalenej v másle a zabalenej do sýru je momentálně super…dokud teda bezjistí, že v tom je prášek….tak doufám, že to tajemství vydrží.
Jeden čas jsem musela dávat do krku a držet papulu…to mu není příjemný, tak jsem ráda, že jsme přišli na novou metódu.
máš můj obdiv za příkladný pozitivní přístup
No jsem vycvičená už 28 let bojujeme s autoimunitní nemocí syna a pořád se to zhoršuje, ale tak zaplať pánbůh, chodí, tak cajk…člověk si prostě nemůže sednout a plakat, prostě život jde dál a jsou i horší věci. No tak teď mám v rodině autoimunitní kluky dva…syna a Máťu…
Hele hlavně já musím být v cajku, abych se o ty svý pacoše postarala a na psího pacoše vydělala…😇
Momentálně je náš nej problém starost o packy, o drápy…to se Máťovi nelíbí a to mu přitom člověk nic nedělá, nezpůsobuje bolest…to vždycky tak útrpně vydrží….chudák, jak vidí, že jdu s proprietama, tak se snaží zmizet. To je mi ho líto, ale na druhou stranu, je to chlap, tak musí něco vydržet, i když chápu, že prohlídka drápů a stříkání sprejíku je pro chlapa strašný asi jako rýmečka…😄
Zrzavci:Kdo bydlí v bytě, nemá nářadí ani pracovní prostor, nepotřebuje boudu.
Dovolím si rozporovat, naši psi v bytě “boudu” měli a milovali ji. Byla o ni “rvačka”, páč to bylo doupátko. A se těšim, až v domečku dojde na to, že zas budou mít ve verandě "boudu."
Naši mladý maj v bytě taky boudu…a rozhlednu v jednom….bouda je u okna a nahoru vedou schůdky, proto, aby psi mohli dělat Kelišky…
Tak já teda patřím do množiny záda…i když zatím držej, ale zloběj, ale já mám se zádama problém od dětství, kdy jsem měla skoliozu…jediný období, kdy to bylo cajk bylo, když jsem jezdila na koni a pak teda posilovna…domácí cvičení sice trochu pomáhá, ale ten efekt to nemá…a pak teda kyčel, ale to si myslím, že je od těch zad.
Jako holky, koukám, že my jsme tady teda sestava…ve své podstatě se dělíme na dvě skupiny…na záda a kolena…a ty z nás, co jsou v pořádku, tak si teda to koleno taky porychtujou, aby netrhaly partu…😊.
Tak dobrou a zítra budu netrpělivě vyhlížet raport od šavlozubky, jaký je stav českých kolen v Čechách…
No ráno moudřejší večera…i když mám obavy, že se to přes noc může rozležet a ráno to může být ještě horší…ale možná pozítří už se začne blýskat na lepší časy…🍀
My si taky držíme palce….když jsem viděla, kolik toho budeme brát, tak jsem jela ještě přikoupit další plátkový sýr, ve kterém Máťovi podáváme léky….tak už mám v lednici 35 balíčků, už si připadám jak v pohádce Včelí medvídci…jak je šel pučmeloud vykrást a furt nahmatával jen sádlo…všude samý sádlo, to je pěkně mazaná rodina… tak u nás je to sýr.🙃 Manžel říkal, že teď by byla sranda, kdyby ty prášky přestal v tom sýru jíst…ale zase nemám strach, že by se to u nás nesnědlo…včera jsem spotřebovala 2 balíčky při česání Giny.
Jako dobře, není to žádná sranda, ale mohlo být hůř, mohla na nás skočit rakovina a nebo by pes ochrnul…tohle je proti tomu brnkačka, to zvládnem….pes je veselej, aktuálně to nevypadá, že by ho něco bolelo, takže je to vlastně na pohodu…
Když si vzpomenu na Sáry osteosarkom, tak co bych v té době za nějakou banalitu jako je SLO dala…
Tak nám prostě jen držte palečky, abychom z toho vyšli co nejlíp…a aby se nás ten hnusanec nedržel dlouhá léta.
Já pořád doufám, že díky tomu, že na tuhle nemoc upozornila Plaka, tak že jsme léčbu zahájili poměrně brzo, teda jestli tomu u autoimunity můžu říkat léčba, spíš držení nemoci v nějakých mezích a v rámci možností v přijatelném stavu…i když jasně o první dráp jsme přišli koncem dubna, ale kdyby mě Plaka nenaťukla, tak bych si myslela, že má prostě třeba problém s lámavostí drápů a můj vet mi na to defakto doporučil biotin…ono nakonec bych si našla jinýho doktora, ale bylo by to později.
kometa:Kolegovi onehdá jeho sphynx upgradoval počítač - otočil obraz o 45 stupňů. Přitom musel zmáčknout současně nějaké 3 klávesy. Kolega se docela zapotil, než situaci vrátil zpět.
Ty zvířata jsou neobyčejně šikovný…my jsme si kdysi nějakým omylem zapli na sklokeramické desce dětskou pojistku. Pak jsme museli gůglit návod, jak tu desku teda vůbec zapnout…tu pojistku se nám vypnout nepodařilo…a už si přesně nepamatuju, ale bylo to nějak zmáčknutí /jako mělo to dotykovej displej, ale píšu zmáčknutí, protože dotknutí mi přijde divný/ např. tlačítko A, pak tlačítko C a pak kombinace D a E najednou…prostě něco na tenhle způsob…jako dost dlouho jsem to měla vyvěšené na lednici, abych ty kamna vůbec zapla a Sára udělala hopsá, aby se koukla, co je to tam vzadu na tom talíři…a kamna naskočila…
My máme kamna na extra jistič, který je u těch kamen a tak dostala rodina striktně nařízeno, že se kamna musí vypínat i tím jističem, aby je náhodou Sára zase nezapla…
No tak jsem skoro o 10 tisíc lehčí a máme teda:
Doxybactin, Agapurin, Apoquel…a pak teda jako doplněk, který mu mám dávat už na furt Dermanorm olej a ještě teda clorexyderm ve spreji, vetka říkala, že to pro tento účel bude lepší než šampon…
Zatím máme teda léky cca na tři týdny a uvidíme, jak to půjde a co dál.