Aktuálně: 2 339 inzerátů269 868 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 01.07.2025, 21:08:17 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 01.07.2025, 21:00:14

No máma nejdřív myslela, že jí prostě ruplo v zádech, už se jí to stalo několikrát, tak nejdřív tejden zobaka prášky na bolest. K doktorovi prej nee. Pak jsem jí přemluvila na doktora a tejden jsme chodily na injekce a když se to nelepšilo, tak jí nakonec poslal na neurologii.

Máma to teda neměla po nějakým úrazu, ale způsobené osteoporózou. Prostě si sedala na záchod a rup a bylo to.

Sardullah
Sardullah 01.07.2025, 20:48:14 xxx.xxx.221.216

Mojí mamce se zlomil obratel předloni… to jí bylo 82 roků. Asi 3 dny ležela na ortopedii, pak jí poslali dom, dostala takovej ten zpevňovací pás a prášky na bolest… no a taky jí to srostlo. Nějakou dobu teda pak ještě chodila o berlích, pak francouzský hole … řekla bych tak 3 až 4 měsíce… furt pofňukávala, že už bude mít hole do smrti a jak teď peláší.

Kámoška teď nedávno spadla ze žebříku, když trhala třešně… asi ze tří metrů buchla na záda… natržená slezina a dva zlomený obratle… má dva měsíce defakto ležet. Ona už má operovanou páteř, má implantát v horní části, no tak aby se to nepletlo, tak si to zlomila dole…

Sardullah
Sardullah 01.07.2025, 19:05:21 xxx.xxx.189.104

Nákupy drobného zvířectva a papouchů ve zveráči….tak řekněme si to na rovinu, tenhle nákup je nejjednodušší a nejdostupnější…povětšinou do takového obchodu dorazí rodinka buď s tím, že jde potomkovi koupit nějakého domácího mazlíka, popř. děti přemluví rodiče na místě.

Je to prostě celé jednodušší proces, než si najít chovatele a osobně si pro andulku, korelku, zakrslýho králíčka, morče atd zajet osobně.

A nebudu kecat, zrovna já jsem měla vždycky andulky ze zveráče …andulky máme kontinuálně tedy s  přestávkou, kdy jsme měli korelu už 44 let a nikdy jsme neměli problém, teda ono to není zas až nějak moc jedinců vzhledem k době dožití andulek, tak asi jsme měli šťastnou ruku, no ono mimo dvou současných jedinců byly ty andulky kupovaný defakto ještě za totáče…teda až na současnýho anduláka, kterýho si mamka koupila v superzoo, ten se prostě neochočil…ale možná je to prostě tím, že většinou jsem ptactvo ochočovala já a tohodle si pořídila mamka a když já neměla ten čas, když s ním nesdílím domácnost ho ochočit, mamka se ho sice snažila naučit mluvit, což taky neklaplo a  to ochočování se nějak nepovedlo, těžko říct, jestli je to tou andulkou “ze zveráče”…a tak jsme mu alespoň pořídili andulčího kámoše, protože když není kontaktní k lidem, tak aby někoho měl.

Uvažuju o tom, že bych si pořídila na důchod dvě korely, ale to už je opravdu na návštěvu chovatele, protože chci mladý kusy na ochočení.

Sardullah
Sardullah 01.07.2025, 15:04:50 xxx.xxx.189.104

Já teda s mamografem problém nemám…prsa fakty nemám malý…pořád to beru tak, že je to nějaké vyšetření, které může prvotně odhalit nějakej průšvih, který je ještě v zárodku třeba dost dobře léčitelný a když na vyšetření chodit nebudu, tak si můžu pěkně koledovat.

To samý gynda…tak tam asi žádná z nás nechodí s radostí, ale prostě prevence být musí.

Prostě nejsem nějaký milovník chození po doktorech, ale v mém věku to považuju za samozřejmost…

teď mám třeba aktuálně problém sehnat kožního doktora, aby mi někdo zkontroloval pihy…asi budu muset pohledat někde v jiným městě…

Sardullah
Sardullah 01.07.2025, 10:15:32 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 01.07.2025, 08:47:17

Tohle byla Sára, dirigovat ostatní psi…tak Jacka si k poslušnosti vychovala od štěněte, ale defakto naše společné vycházky s kamarádkama a jejich psy, to bylo něco…nikdo nesmí běhat a protože já musím chodit před paničkou, aby na mě viděla, tak budete všichni chodit před mojí paničkou, pak už jsem s nima nechodila, protože jsem nedělala nic jinýho než, že jsem hlídala čubu, aby nebuzerovala ostatní, plus jsem jí musela mít neustále v merku, protože jak jsem z ní spustila oko, tak už vrkala na raslici mojí kámošky…podotýkám, že to byla ještě štěně velebnosti…když jsem třeba Jackovi na dvoře házela aport, tak po chvilce nám ho sebrala a odnesla někam do zahrady…

Sára byla strašná konzerva a doma nás všecky nutila dodržovat zavedený režim (teda mimo procházek, protože na ty se nechodilo ve stejnou dobu), ale jinak byla fakt generál, až mě s tím někdy pěkně sejřila, ale nikdo jsme nechtěli naštvat tu, která nám dovolila, abychom jí milovali…a pak odešla za duhový most a my jsme najednou postrádali toho generála.

Gina nás buzeruje taky, akorát má na to jinou metódu, ona jede styl “kňouralína”, protože se naučila, že u chlapů si všecko vykňourá…u mě by jí to neprošlo, ale kupodivu chlapi mi pak říkaj “ty jí neslyšíš?” a já říkám, že slyším, ale jestli chce pomazlit, tak ať zvedne zadel z druhýho gauče a přijde si ke mně nebo naopak, ať si lehne jinam, že tady ležím já…a Gina je teda vytrvalá, takže to kňourání zintenzivňuje na rozčílený kňourání (nebo jak mám ty její pazvuky nazvat) a pak i štěkne…a já bych ráda říkala “spadla bomba, neslyšim”, aby věděla, že si nic nevydupe, jenže kdo má poslouchat jí a do toho ještě do mě hučí můj chlap “chudinko Ginuško, panička nechce udělat to a tamto…” 

Upřímně, nikdy se mi nestalo, že by mě jakoukoliv formou doma buzeroval pes…ale ty čubky jedny…

Jako už když si vzpomínám na svojí první ovčandu…tak to jsem byla ještě mladá a dost nekompromisní, důsledná…a jenom jsem kroutila hlavou, jak si vycvičila tchánovce…a furt jsem jim říkala, že to je neskutečný, že se sebou nechaj takhle vorat a skáčou jak ovčanda píská a rádi….no dopadla jsem úplně stejně 😴🙃

Sardullah
Sardullah 30.06.2025, 22:37:59 xxx.xxx.221.216

To je věčné téma…psa a nebo fenu. Někomu feny vyhovují a další by nechtěl fenu ani za zlatý prase.

A nejde vůbec o nějakou poslušnost…fena samozřejmě poslušnost zmákne. Tady by možná někdo podotknul “Ale Sardullah, co tvoje Gina?”…no a já odpovídám, že se tady bavíme o psech, Gina je medvědice a na medvědici je ta poslušnost velmi dobrá".

Myslím, že je to celkově jako u nás ženskejch…prostě my ženský musíme být nastavené jinak než chlapi, protože my jsme ty, kdo zajišťují pokračování rodu a k tomu, abychom odchovaly potomky, zmákly samce a bambilion dalších věcí, je potřeba v tý makovici mít něco trochu jinýho než chlapi. 

Samozřejmě se teda bavíme o nějakém normálním psu, ne o tom, který má nějaká traumata z minulosti, tam je to určo individuální…ale pokud si domů přivezu normální psí mimčo a nechci si komplikovat život, tak psí kluk je jasná volba.

Ano, my co ty feny máme, tak pak říkáme, jak jsou báječné a dokonalé a úžasné a ona je to nakonec pravda, ale často zapomínáme, že než jsme se k tomu dopracovali, tak bychom ty potvory často překousli vejpůl…no a další věc je, že ony si nás ty holky často přizpůsobí k obrazu svému a naučí nás nějakému pohodovému soužití…a můžeme si stokrát říkat, že to my jsme ti, kdo má zásluhu na tom, že nám to tak pěkně klape, ale řekla bych, že opak je pravdou.

Budu se opakovat, už jsem to v podobných debatách psala…když jsem měla afgána, tak jsem si o něm myslela, že je nejinteligentnější pes na světě (samozřejmě se nebavím o nějaké pracovní inteligenci…protože v žebříčkách takové inteligence je na prvním místě bordera a na posledním afgán), ale myslím, že to, že jsem si myslela, že mám doma psího génia, bylo jen proto, že jsem k němu neměla afgání slečnu….protože kdyby jo, tak jakej byl génius…

Miluju svoje psí kluky, protože jsou to mamánečkové, moje prdelky zlatý, maminčina štěstíčka a největší miláčci na světě…a miluju svoje psí holky, protože…no tak teď mě zrovna nenapadá jediná kladná vlastnost proč…no asi protože si chlapa umí omotat kolem paciny, až se dmu pýchou, jak mám chytrou holku, skorem jak kdyby to byla moje krev a já jí porodila,  protože toho umí spoustu vymyslet, protože to jsou Kanimůry schránčlivý, megery nanicovatý, potory umíněný, manipulátorky neskutečný, empatičky až na půdu (a tady to možná vypadá, že toto je kladná vlastnost, ale tu ty hajtry často využívají ve svůj vlastní prospěch)…ale pak přijde večer a tahle potvora si k vám přijde lehnout do postele, dá vám sladkou pusinku a řekne “ty jsi moje holka a já tě miluju” a mně ukápne slza dojetím, jakou mám hodnou holku ..a ta hodná holka řekne “a teď kousek uhni, mám tady málo místa” a vy uhnete, protože jste pořád na měkko…

No už je tady…Gina přišla k posteli a udělala “kňour, kňour” a já teď koukám, že jsem se automaticky posunula až na kraj postele, aby měla madam dost místa…a přesně jak jsem psala výše..dostala jsem pusinku na dobrou noc a čuba se rozvalila na ¾ postele, spokojeně si oddechla a hajá…no a tak si tu žijeme…

Sardullah
Sardullah 30.06.2025, 18:14:48 xxx.xxx.189.104

No psí holky jsou kapitola sama o sobě. Prostě jsou to potvory, co si budem…vymejšlej kudy choděj, ale když je miluješ, tak není co řešit.

Psí kluci jsou z mého pohledu jednodušší bytosti, nevymejšlej tolik, neptaj se “a próč?”

Často člověk zjistí, až když má psa i fenu současně ideálně stejného plemene, že je prostě psí kluk takový trdlo makový.

Na druhou stranu, můžou být psi dost otravní, když někde hárá fena a někteří nemusí jiné psí kluky…tady asi taky záleží i na  plemeni. Když třeba vidím našeho ausíka, od mala mezi psy…bez problémů…no a pak nám to pískle dospělo a psí klučičí kámoše si vybírá, defakto kamarádí jen s těmi psy se kterými vyrostl.

Z mého pohledu je pes/kluk jednodušší než psí holka.

Sardullah
Sardullah 30.06.2025, 12:51:08 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.06.2025, 12:14:25

Tak v posteli, to slyším prvně….mě si kdysi vosy začaly stavět hnízdo v podkrovním pokoji…vyl obloženej dřevem a ony si pěkně v růžku budovaly. Já tam chodila defakto přespat, tak jsem si pohybu vos nevšimla, až jednou jsem tam trávila přes den čas a čumim, kam furt ty vosy lítaj a koukám, že si stavějí hnízdečko. To jsem teda zlikvidovala, přes střešní okno jsem připevnila záclonu, aby nemohly dovnitř, ale stejně trvalo dost dlouho, než tam přestaly oxidovat…

Sardullah
Sardullah 30.06.2025, 11:48:16 xxx.xxx.189.104
bambule:

🙂

Obrázek

Nejhorší na tom všem je, že to “já vím, já vím…” je většinou pravda, protože VÍM a někdy prostě člověk spíše předstírá, že NEVÍ a přitom VÍ moc dobře, ale nechce se mu zrovínka “sloužit”…😄 Takže nevím, jak to má paní z obrázku s kočkou, ale já jsem svojí kočce lhala, když jsem tvrdila, že NEVÍM.🤫

Sardullah
Sardullah 30.06.2025, 11:43:51 xxx.xxx.189.104
Doron:

Nereagoval. Mám pocit, že tihle lovili z hladu, resp. pro obživu, ne ze “ záliby” ( vrozené vlohy).

Kamarádku minulý rok v Indii pokousal pes a měla s tím docela starosti, je tam hodně vztekliny.

No mě to taky tak napadlo, že jsou prostě hladoví a naskytla se jim ulovitelná kořist.

Je zvláštní, jak v některých zemích pouliční psi nedělají problémy, nejsou agresivní k lidem, spíš tak jakože spoluužívají veřejný prostor a někde to je takto. Myslím si, že tam, kde jsou psi ok, je prostě místní krmí, tak jako u nás “babky” krmí bezprizorní kočky…že prostě od lidí něco kápne, někde, kde je turismus, tak i od turistů třeba a nebo mají ještě nějaký další zdroj potravy, i kdyby to měla být třeba skládka a nebo možnost něco ulovit…a že možná proto, že nemají takový hlad, tak je to více méně na pohodu…i když možná i tady existují vyjímky.  

Sardullah
Sardullah 30.06.2025, 07:33:50 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 30.06.2025, 07:07:42

Já to vidim jeko akvarista… když dělám údržbu akvárka, tak žádnou vodu neupravuju, prostě ⅓ až ½ nádrže doleju vodou z vodovodu. Tu teda napouštím do kýblů sprchou, právě kvůlivá chloru…. chlor je plyn, vyprchá a když ne přes sprchu, tak stačí to nechat chvíli odstát.

Já mám na zahradě sud s vodou, který není pod okapem, ale napouštím do něj vodu z vodovodu, abych nezalévala rajčata rovnou z hadice. V tom sudu mám závojnatky, aby požíraly případné komáří larvy, aby se mi to tam pak nelíhlo.

A normálně zaleju a to co jsem zalila, tak dopustím rovnou z hadice.

Prostě chci říct, že co se týče chlóru, tak to je nejmenší problém. Vím, že některé oblasti v republice… teď nevím přesně kde, mám pocit, že možná někde v Brně, ale nejsem si jistá,  nemají vhodnou vodu pro akvaristiku a tak musí používat reverzní osmózu… ale zase to není kvůlivá chlóru.

Sardullah
Sardullah 29.06.2025, 22:51:19 xxx.xxx.7.78

No já se teď “venčím” s kámoškou na veterinární pohotovosti… její pesan, takovej psí dědeček hodně špatně dejchal… voda na plicích, pes se dusil. Museli jsme dojet do jinýho města … tak teď bude prča jet zpátky… ona si dala vinný střik než jsme zkonzultovaly, že nebudem čekat do rána, tak jí dělám řidiče a já potmě jedu jak podesranej sax. No snad se z toho pesan vylíže.

Sardullah
Sardullah 29.06.2025, 21:14:16 xxx.xxx.221.216

Tak Gina říká, že z baráku prej vyleze až na podzim. Dneska byla venku chvíli ráno a 2x vylezla ze sklepa se vyčůrat. Teď jsem jí napouštěla čerstvou vodu do bazénku a ani se nepřišla vyráchat.

Já se tak střídavě omejvám vodou… myslela jsem že dnes purubu ten černej bez, ale pak jsem usoudila, že v tomhle horku by to mohla být sebevražda… příští týden jsem krom pátku nonstop v práci, tak uvidíme, jak bude ten další.

Sardullah
Sardullah 29.06.2025, 20:28:03 xxx.xxx.221.216

Bohužel nemůžu zde diskutovat o tom, zda je postup mojí vetky správný a nebo má dělat něco jiného a dosud vlastně dělá zbytečnosti….nemám na to argumenty, protože jsem totál laik a prostě nevím, takže nemohu oponovat ani přitakávat….můžu si o tom myslet co chci, ale jsou to jen moje domněnky.

Přijde mi, že cokoliv napíšu pro, tak si budu připadat, že vedu boj za postupy mojí vetky, o kterém nemůžu být skálopevně přesvědčená, jelikož prostě nevím a  cokoliv napíšu proti, no tak to už mi zase přijde, že už je pomalu na hledání dalšího veta, protože ta moje to dělá blbě.

Takže jsem a budu samozřejmě ráda za každý příspěvek, radu, zkušenost, názor…ale asi se nebudu vyjadřovat úplně k těm veterinárním věcem…prostě proto, že nejsem ani poučenej laik…ale určitě je fajn, když to zde zazní…resp. bude psáno.

Pořád je to o tom, že jsem toto téma založila právě proto, že se někomu třeba v budoucnu může hodit….že někdo bude mít podobný problém jako já s berňuchou a můžou se mu ty informace hodit. A nikdy nevíme, co se komu hodit bude.

Já tedy primárně popisuji, co se nám stalo, jak to probíhalo a doufám, že se v tomhle vláknu doberu nějaké konečné diagnózy…

Sardullah
Sardullah 29.06.2025, 19:09:23 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 29.06.2025, 18:18:32

Vetka mi říkala, že to ve své podstatě může být spousta věcí…infekce, plísně, imunitní, vrozené a já nevím co ještě, protože jsem jak zlatá rybka,  že začneme tím nejjednodušším a to byly stěry. A pak budeme pokračovat v hledání.

Já totiž už původně, když jsem na tuhle veterinu, kde jsem si našla, že dělají dermatologii, přišla, tak jsem rovnou řekla, že mám podezření na SLO…

Jako upřímně, já pořád ještě v skrytu duše doufám, že to SLO není, protože s autoimunitním onemocněním mám zkušenosti a vím, že to není sranda (napsala bych “prdel” ale nechci být sprostá).

Sardullah
Sardullah 29.06.2025, 16:18:08 xxx.xxx.221.216
Dafi:

dnešní vycházka lesní s kamarádkou,tolik motýlů jsem v životě neviděla!!!já teda nemám tak dobrej foták jak kamarádka+teda krásný výhledy,i když na Dafču už teplo,ale jinak fajn,a na závěr,kousek od ní nám před autem přeběhlo z pole na pole přes silnici velký stádo prasat i se selátkama….lapina Charlie 12let ,9let v množírně ve stodole…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

No mě dneska na zahradě překvapilo taky větší množství motýlů…bělásci, žluťásci a něco oranžovýho s černými tečkami, co ani nevím jak se jmenuje….jako celou dobu nic a pak jich mám plnou zahradu….

Sardullah
Sardullah 29.06.2025, 16:07:45 xxx.xxx.221.216

No takže….nejsem veterinář, jsem v podstatě ráda, že jsem se dostala někam, kde není řešení strhnutí načatého drápu, tady máte rymadyl, koupejte to v řepíku a když se vám to nebude zdát, tak si přijďte pro antibiotika….a to jsem si dopusud myslela, že je na mého veta spoleh…

Takže antibiotika co dostal Mates vyšly v laborce dle výsledků stěrů jako jedny ze dvou, na které to není rezistentní a z těch dvou které by na toho stafylokoka co má měly zabírat, nasadila vetka ty slabší.

Netuším, jak moc nebo zda vůbec se laborka zabývá tím, jestli je to ještě “normální” stav bakterií, který se nachází na kůži a nebo jestli to značí nějakej průšvih a upřímně vzhledem k tomu, že nemám žádné veterinární vzdělání, tak mě ani nenapadlo se potom pídit…takže ani nevím, jak moc je léčba relevantní….nicméně si myslím, vzhledem k tomu, že pes měl ve své podstatě otevřené rány po odstranění drápů, tak pořád to beru jako vstupní bránu do organismu…

Bodlinka psala, že vlastně není důvod toho stafylokoka řešit….a já nerozporuju, že má pravdu, ale Bodlinko, můžete vyloučit, že je ten stafylokok ok, že to je v nějakém kůži přirozeném stavu a nebo jestli to už není něco, co by se řešit mělo? 

Prostě teď momentálně budeme brát 10 dní antibiotika, k tomu dávám pupalku…objednala jsem ten šampon Clorexyderm (u nás jsem ho nikde nesehnala). Za 10 dní jdeme na kontrolu, aby se rozhodlo co dál….

Já se budu modlit, aby mu neodpadával další dráp a aby se mu zahojilo to místo po odstraněném lůžku.

Co se týče fotky, tak tu nemám…já jak nejsem zvyklá fotit, tak mě to nenapadlo…no a teď už …resp. momentálně není co fotit, protože drápy, kde nastal problém byly odstraněny, ale vypadá to velmi podobně jako na fotce níže.

Ve své podstatě to vypadá jako by dráp prasknul u lůžka, ale v tu chvíli, kdy na to přijdu (domnívala jsem se zkraje, že je to mechanický, že si dráp prostě urval, natrhnul)…když začne pes jevit nějaký diskomfort..začne pajdat, olizuje si pacinu, tak už je to ve fázi, kdy to hnisá, popř. je tam krev, jak se dráp odlučuje…

Obrázek
Sardullah
Sardullah 29.06.2025, 10:02:10 xxx.xxx.221.216

No ono jakej salám…. třeba turista a podobně je hodně mastnej, psa to nezabije, ale v množství odpovídající krmné dávce to taky žádná hitparáda není. Osobně bych dala teda radši nějakej suchej rohlík, pokud je k dispozici nebo nějakou sušenku, jestli mám…

Sardullah
Sardullah 29.06.2025, 07:38:59 xxx.xxx.221.216
acher:

Šoda,že většina mazlíčkářů o zažívání králíků nic neví.

Tohle je pořád dokola… lidi si pořídí zviřátko a netuší jak se o něj starat… v lepším případě to zjišťují dodatečně.

Kdyby alespoň zverexy dávaly ke každému prodanému zvířeti nějakou brožurku, kde by byl alespoň ten základ. Jenže tam je to jedno, zvíře je jen spotřební zboží.