Známe to tady asi všechny, takže si troufám říct, že víme, jak to bylo těžký a jak se cítíte.
Upřímnou soustrast a držte se…💔
Známe to tady asi všechny, takže si troufám říct, že víme, jak to bylo těžký a jak se cítíte.
Upřímnou soustrast a držte se…💔
Sarah01:Tak Dragouš má zase hotspot, tentokrát na pacce mezi prsty, venčit za deště nebudeme. ☹️
Tak snad to bude brzy zase ok…držím palečky. Pro mě je to noční můra…když jsem viděla, jak dlouho to holka léčila u ausíka…to bylo na dva měsíce, možná dýl…měl i antibiotika, nemohli se toho zbavit, se mu to rozlezlo…když si představím ty svoje chlupatce.😴
Hele já to třeba v mládí neměla vůbec…jako tlak jsem měla nízkej vždycky, ale že by se mi dělalo mdlo, když si něco udělám, tak to ne.
Jako jasně, v těhotenství to jsem měla tlak 90 na 50, když mi nabraly 4 ampule krve…tak se mi trochu motala šíša, ale nic hroznýho.
No až asi když mi bylo kolem třicítky…jdu ze sklepa a uklouzla jsem na schodech a praštila se do holeně…no tak jsem se posbírala, že budu pokračovat a prd, už jsem šla k zemi…tak tak, že jsem si stihla sama dřepnout….a od tý doby to mám takhle furt.
odvedli ho na odběr krve někam dolů kam mě nepustili
Tak tady bych skončila…psa při vyšetřeních neopouštím a i pokud jde na zákrok pod narkózou, tak u něj čekám než usne.
Když šla Gina na kastraci, tak prej přivezte jí ráno…my si jí tady necháme a pak vám dáme vědět až bude po zákroku…no prostě operační den, tak brali jednoho psa po druhém….no tak my jsme si 2 hoďky počkaly až přijdem na řadu…a říkám jim, ať mi dají hned vědět, až se začne probouzet…a prý, že jí stejně domů hned po probuzení nepustí…to neva, ale budu dřepět u ní…
Já jsem tady na to hrozná…při představě, že bych opravdu musela nechat psa na hospitalizaci, se mi dělá mdlo….
Fikovnice:Jani, stresem tlak spíš stoupne… No ale je víc omdlévajících při odběru krve. To je holt synkopa.
A ten tlak jsem nemyslela stresem…jako, že jsem z něčeho vynervovaná…spíš jako reakci těla na nějakou bolest …asi jsem se špatně vyjádřila..
Ano je to synkopa…to jsem si teda teď musela vygůglit..
Nejčastější příčinou synkopy je přechodné snížení tlaku krve
Dále do této skupiny synkop řadíme synkopy situační, vyprovokované typickými situacemi snižujícími tlak krve, jako jsou bolest, odběr krve
Takže přechodné snížení tlaku krve vyprovokované třeba bolestí… mě se to stane i když se třeba říznu nebo hodně bouchnu…to už si preventivně rovnou lehnu na zem…abych sebou náhodou nesekla.
No já taky upravuju před tím než vložím…taky jsem netušila…
Bobca:Orionko děkuji…K těm žílám..taky tam bylo dost “hledání” žíl.. Přepichovaly se co 4 dny ty -nevím,jak se to řekne spisovně-ty kanyly,co jsou na ruce napíchlé ty 4 dny,a dávají se do nich kapačky…..Krev se bere jinde..imrvére,,Paní naproti braly sestry 12 !! zkumavek zaráz..někdy 8..že každá laboratoř prý zkoumá něco jiného..Taky si zvaly jednu konkrétní sestru,a i té jednou musela asistovat druhá a žílu jí přidržet..nemají to lehké,ale jsou opravdu šikovné..
Mně kdyby vzali 12 zkumavek krve, tak by mi museli dát asi transfúzi a napumpovat do mě nějakou krev zpátky…mně vezmou 3 zkumavky a už se mi motá hlava a dělá se mi bílo před očima…ale to asi bude spíš tím, že se tělo dostane do stresu (i když mě odběry nevadí) a klesne mi tím stresem tlak…
Zrzavci:Bum
https://life4you.cz/lifestyle/domaci-mazlicci/revoluce-v-psich-miskach-do-ceska-prave-dorazil-psibufet-s-cerstve-varenym-jidlem-na-miru-ctyrnohym-stravnikum/?sznclid=XDU4YW1vbmppamVtbGxvZGhva2xsbWRlIChhbWtuZWtoZWtoZHJqb2kgKDlhbWtoa29sbm5tbXJqam0gP2FrHm5tZWRrah9sGmhkGB1rGm4YHh5uHR9kbmkfHWoebw&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1451361&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=dscv1&dop_req_id=EDdeqTjY9Pp-202505151044&dop_id=99869451
Přiznám se, že já sama za sebe nechápu, tak se jdu podivovat veřejně. Protože to je pro mě nepochopitelná díra na trhu. Revoluce v psích miskách 😀 😀 , tak nejdřív jsme přestali krmit psy masem a vyrobili jim bobky a stal se z toho býznýs. Pak přišla převratná změna! Lidi vynalezli……… krmení masem a nazvali to Barf 😀 a udělal se z toho další býznýs. Málokdo dnesk krmí masem, fšicí jak vo život barfujou. A tetkonc další převratná změna. Už nemusíte pro toho psa dělat nic - my to za vás uvaříme a …..uděláme z toho býznýs. A lidi si budou nechávat sestavovat jídelníčky a dovážet pravidelně hotovky. Když do to dý misky můžou tomu psovi dát sami. A vědí, co tam do té misky dali.
Zase na druhou stranu…někdo sestaví jídelníček, vyrobí-uvaří-dovezou, tak mi to přijde lepší než grancle…když to beru s nějakým ohledem na pohodlnost krmení a pro ty, kteří se bojí krmit jinak než granulemi, protože vyvážená krmná dávka a bla bla bla.
No já Gině raději tu svíčkovou se šesti uvařim sama, nejsem Onasis, bůh ví, co by si za to řekli…🤪 …takhle se tý omáčky udělá víc a přiživíme se i my lidi…akorát to hovězí maso už je za bambilion, ale nevadí, maso dám psům a já si k tý svíčkový dám sekanou…
Vahine:😀🌷to musím….
To jsem teď před chvílí četla…😄
Orionka:Zase mám historku poněkud staršího data : Na táboře pro knírače ( všech velikostí) všichni psi plavali, kromě jednoho VK. Vody se nebál, šel do ní, ale neuměl tu klasickou psí čubičku. Visel ve vodě svisle a kopal nohama do výšky, jako by se chtěl chytit vzduchu a vylézt.( Nevím, jak to lépe popsat). Dostal do huby velký klacek ( nebo menší kládu), nemohl nohy vyhazovat nad hladinu, ale pěkně “čubičkovat” pod kládou. Navíc mu plovoucí dřevo nadlehčováno hlavu a plavat se naučil. (Mám pocit, že žádné vesty tenkrát pro psy nebyly). Tak třeba se to někomu bude k učení psa hodit. Jinak pořad jsem názoru, že většina psů plave instinktivně.
Takhle plaval můj berber Jack…jsem tomu říkala, že se snaží plavat kraula…
Tak to náš afgán se dlouho odmítal napíd z venkovního vodního zdroje…jako jsem upadla na šíšu, on z potoka pít nebude, takže jsem nabírala vodu do dlaní a dávala mu napít. Když se jako starší odhodlal, že se teda napije, když bylo v potoce asi 10 cenťáků hlobka, tak si tam stoupnul předníma nohama a jak měl dlouhý chlupy i na ťapinách, tak ty mu začaly plavat na hladině. V životě jsem neviděla žádnýho psa na něco, tak nevěřícně koukat.
Ovčanda, ta zase byla druhej extrém…jak viděla vodu, tak hrrr do ní…jak jsem se zamyslela a zapomněla mít čubu v merku (když jsem nechtěla, aby se máchala ve vodě), tak už plavčila…
Známí mi říkali, že třeba jejich jorkšír “šel ke dnu”…takže plavčení jen a pouze s vestičkou. Jako nevím, jestli je to tím, že pes je na plavání nějakej neumětel a nebo třeba, že má těžkou hlavu v poměru k tělíčku…nikoho dalšího s jorkem neznám, abych se zeptala, jestli normálně plave.
mastnacek:zanadavat si a vy?
No tak já si chodím poplkat s lidma, co jsou moje krevní skupina, protože stejně “postižené” pejskařky ve svém okolí nemám😎…v mém věku už nenadávám…je to ztráta času.😉
a nepotrebujete uz chodit na fora. Nic novyho se nikde stejne nedozvite krom plku.
A proč teda na fóra chodíte? To nějak nedává smysl…😲
Mastnacku, nedokážu takhle po písmenkách odhadnout, jestli jste frajer, co píše takové komenty, aby se následně královsky bavil reakcemi na ně…pokud ano, tak je to cajk, já se také královsky bavím😂, jste takovým okořeněním někdy až moc klidné diskuze.
Pokud jste takový i v reálu, tak to už taková legranda není, protože právě takový typ lidí, jako jste vy, dokáže ve své podstatě přesvědčit člověka, co si sebou není moc jistý v kramflecích, že nemá “právo” na to, se k čemukoliv vyjadřovat, neboť je to jouda, co ničemu nerozumí….no tak naštěstí mezi námi zde nikdo takový není…alespoň jsem si toho nevšimla…takže jako odborník na AI nám klidně můžete dál “nařizovat” o čem se tady můžeme bavit….a my to dál budeme ignorovat a budeme si plkat o čem chceme..😇
No a teď obecně…možná by bylo dobré vlákno přejmenovat na "plkání o umělé inteligenci", aby měla vaše odborná dušička pokoj…😜
Anonymní:Asi pulrok? Zpět byl na bazoši nabízenej 4letej berber. Pěkný psisko.
Toho jsme viděli na FB…kdybychom neměli vyčerpanou kapacitu, co se psů týče, tak bychom vážně uvažovali, že mu poskytneme domov.
No…já jsem vlastně teď překvapená, že někdo učí plavat psa…mám pocit (pokud to není nějaké plemeno, které není anatomicky vhodné k plavání, jestli takové existuje), že pes prostě plavat umí….že nejde o to “naučit” plavat, ale o to, že ne každý pes je milovník vody, tak ho přesvědčit, aby dobrovolně vlezl do takové hloubky, kdy už nechodí po dně, ale reálně plave….
Z mých psů, které jsem za svůj život měla, plavala jen a pouze ovčanda…ta vodu milovala. Berbeři Jack a Sára to zkusili jednou, pak už chodili tak max po břicho. Afgán, tak max když v potoce teklo tak 10 cenťáků…Gina chodí tak max po břicho…berňákovi už je i tahle hloubka nepříjemná…neplavali nikdy, přesto jsem přesvědčená, že prostě plavat umí, že je to instinkt.
Takže myslím, že jde hlavně o to…lapinkovi zpříjemnit pobyt ve vodě…a možná s tou vestičkou mu ty začátky budou příjemnější….
No sama jsem na to zvědavá…jestli mu voděnka učaruje…ten náš lapiňák je král louží, ale do hlubší vody nechce.
mastnacek:Tak jestli nerozumite vete vytahnout hlavu z prdele, tak to neni muj problem. Plkate o necem cemu nerozumite, jako vzdy.
A vy asi nerozumíte psanému textu…napsala jsem jen názor na moje zkušenosti s AI v mém běžném obyčejném primitivním životě a můj pohled na to, jak je lidstvo závislé na technologiích…nic víc nic míň. Vůbec jsem netvrdila, že něčemu rozumím, že jsem nějakej odborník.
Tak zklidněte hormon vy všeználku a jděte se bavit o AI na nějaké fórum, kde diskutují ti, co tomu rozumí.
Ale jinak jste mě pobavil… jako vždy…😂👍