Já mám velkou radost, že už je venku teplíčko, že už se člověk nemusí tak oblékat a tak…nemám ráda zimu. Bohužel teploty stouply nad provozní teplotu Giny a lokalita, co máme v pěšmo docházkové vzdálenosti od bydliště, tak tam je ještě podstatně tepleji než u nás na dvorku…takže budeme muset zase začít dojíždět někam, kde je příznivější klima a ideálně po cestě vodní zdroj, kde si ochladíme nožičky.
To znamená, že si ráno buď budeme muset brutálně přivstat a nebo nastartujeme můj automobilový vůz a vyrazíme do hor…jenže tam se dostanu tak max 1-2x týdně.
Včera jsme se vyprdelili až po devátý hodině…ještě jsme se tak půl hoďky zdrželi, když jsme si zalezli na prochajdě do stínu do lesíku a udělali lehací pauzu…to se Ginuš moc líbilo, protože chodilo dost lidí a psů a ona si to tak zvršíčku pozorovala, jenže pak jsme se vraceli a už bylo fakt horko a my máme celou cestu dom sluníčko.
Dneska jsme teda vyrazili dříve, když jsme se vraceli, tak jsme na úzké cestě potkali dvě ženský s německýma ovčounama…jeden z ovčounů už vyhrožoval z dálky, tak na ně volám, že se jim vyhneme, měli jsme vedle sebe takovej palouček…ale paní na mě volala, že ne, že se vyhnou oni nám, že by psa neudržela…tak zalezli do lesíka a toho radikála tam přivázala ke stromu. No tak jo…tak jsem v duchu doufala, že Gina nebude toho štěkajícího psa řešit a neřešila…prošly jsme jako dvě dámy, jak kdyby tam žádnej pes nebyl…akorát Maťula pokňourával, to on dělá vždycky, když potkáme nějakého psa a 2x jsem ho musela upozornit na to, že k pejskům nepolezeme a že tudíž nebude napínat to vodítko…teď si zpětně říkám, že jsem blbka, proč jsem mu nedala povel k noze.
No tak konečně jsem to já, kdo má ty vychované psy, se kterými není problém projít okolo jiného psa.
Matěj mě v sobotu příjemně překvapil, protože fakt bylo venku neobvyklé množství psů a on na volno pěkně poslouchal…jako jasně, on poslouchá, ale přeci jen jsem mu ještě úplně nevěřila, že by se za nějakým psem nerozběhl, tak včera mě utvrdil v tom, že se bát nemusím, že má to přivolání opravdu spolehlivé.
Jako já su šťastná, že už je hezky…bohužel se teploty dostávají nad provozní teplotu Giny a lokalita, co máme v pěšmo docházkové vzdálenosti od bydliště, tak tam je ještě podstatně tepleji než u nás na dvorku…takže budeme muset zase začít dojíždět někam, kde je příznivější klima a ideálně po cestě vodní zdroj, kde si ochladíme nožičky.