Aktuálně: 2 329 inzerátů269 959 diskuzních příspěvků19 346 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 14.04.2025, 10:20:41 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Zpomalený záběr, úžasný https://www.facebook.com/share/v/1JAVGSCbKb/

Jo…afgáni jsou psí víly a ve své podstatě se vznášejí, afgán ve výstavní srsti bere dech…

Teda docela mě mrzí, že to povětšinou vyhrávají afgáni v nějakých klasických barvách…tady zlatej, Milton (táta mýho afgána) byl pískovej…strašně bych si přála, aby tohle někdy vyhrál bílej pes…protože to je neskutečná krása.

No a teď si dovolím jednu veselou historku z natáčení…

no a pak střih a máme tady realitu, vyrazíte se svým afgáním psívílákem na prochajdu, tak to se vedle něho člověk nese jak pávice…a pak se vám tehle krasavec vyválí v …chtěla jsem napsat v exkrementu, ale to nevystihuje situaci..prostě se vyválí v hovně a cestou domů už to taková přehlídková hitparáda není, spíš se člověk modlí, aby nikoho nepotkal. A pak další věc…můj afgán byl jak kočka, takže přízeň mi projevoval nejčastěji tím, že se o mě otíral, přesně jak to dělají kočeny…a to si pak dává člověk kurňa majzla, aby to neudělal v tom smrdutém stavu…takže abychom byli ještě nenápadnější, tak jsem ho vedla s nataženou rukou, abych ho držela od sebe.

Sardullah
Sardullah 14.04.2025, 08:05:38 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 14.04.2025, 07:40:03

Táta mýho afgána měl taky tenhle titul z Brna… tak sem ráda, že to vyhrál afgán.

Sardullah
Sardullah 13.04.2025, 23:57:19 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 13.04.2025, 22:52:28

No bruslit a lyžovat taky neumím… snažila jsem se, ale jsem játro… auto je super, má to čtyři kola, to znamená, že z něho nespadnu. Dneska je super, že už lze udělat řidičák na automat, takže se začátečník vůbec nemusí zabývat řazením, mít nervy, jestli mu to někde při rozjezdu nechcípne… jen točí volantem, šlape na plyn s brzdu…

Sardullah
Sardullah 13.04.2025, 18:52:29 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 13.04.2025, 18:16:11

Fuj…to ani nebudu rozklikávat, se mi z toho dělá mdlo, jen když si to představím..😢😢

Sardullah
Sardullah 13.04.2025, 15:44:36 xxx.xxx.221.216

Holky já jsem taková cíťa, na mě je to moc morbidní😵

Sardullah
Sardullah 13.04.2025, 15:37:25 xxx.xxx.221.216
Lupus4:

A že Vás to znepokojuje? To bude tím, že jste neměla doteď tušení, kolik lidí se pohybuje na veřejnosti se zbraní. Mimochodem zbroják má takřka 350 tisíc Čechů.

pak ?? tisíce mají plynovky, flobertky …atd, volně prodejné od 18ti let a některé vyjdou i cenově lépe než paralyzéry, můžete použít i pepřové nábojky, nezabijí ale hooodně znepříjemní počínání útočníků, ať už psů nebo lidí

Já mám plynovýho kolta nabitýho náboji s nervově paralytickým plynem…se psy ho teda nenosím, protože mi to obecně nepřijde moc praktický, blbě foukne vítr a mám to v ksichtě já…ale mám ho v autě, kdyby náhodou na mě vyběhl nějaký agresor, tak jako na nějaké pohrození to stačí…

Sardullah
Sardullah 13.04.2025, 15:33:56 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 13.04.2025, 14:38:21

Upřímně, to, že někdo chodí venčit s pistolí mě asi neznepokojuje…ono s pistolí chodí vícero lidí a asi to bude ještě víc než si umím představit, protože pistole se nosí skrytě. Spíš mě znepokojuje, kdo všechno může zbraň legálně vlastnit. Já si donedávna myslela, že na zbroják jsou potřeba i psychotesty, ale byla to opravdu jen moje doměnka…takže mě spíš znepokojuje, že pistoli může mít i nějaký reaktivní debul.

A to, že někdo neváhá střílet na přibíhajícího psa…tady tenhle konkrétní případ pořád nějak vytrháváme z kontextu…přibíhající pes nebyl můj sluníčkovej berňák, který běží přátelsky pozdravit svého psího kolegu, což je možná nepříjemné, ale rozhodně nejhrozí nebezpečí a jelikož ho okolí zná, tak bude vědět, že žádnou pistoli tahat nemusí….ale přibíhal pes, který opakovaně útočil na psy a co teda…čekat až doběhne a opravdu zaútočí.

Upřímně…kdo z nás tady může objektivně posoudit tu situaci…je možné, že přibíhající fena už z dálky vyhrožovala…asi to nebylo tak, že by přiskotačila sluníčková psí kamarádka a byla zastřelena.

Myslím, že je to tak, jak popsala výše Zrzavci…když vzpomenu mého vetchého psího dědečka Jacka a řítit se mi na něj obecně známý psí agresor, tak já si zrovna nemyslím, že bych byla z těch, co by agresora ručně zpacifikovali….

Prostě si myslím, že každý z nás by udělal max, aby ochránil svého psa a tady to max byla střelná zbraň. Co kdyby dotyčný psa nezastřelil, ale chytnul a uškrtil nebo vzal teleskopickej obušek a psovi přerazil páteř.

Takže otázka je, je problém to, že pes byl zastřelen a nebo to, že byl usmrcen?

Sardullah
Sardullah 13.04.2025, 14:30:08 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 13.04.2025, 13:46:54

No tak králíky nemám…a teda překvapuje mě, že se to dá zužitkovat takhle…svině pichlavý, to by mě nanapadlo, že to králíci zkonzumujou, jsem celá podrápaná, opichlovaná, děs…no vzhledem k tomu, že nemám žádný králíky, tak holt drtič větví se bude muset postarat…

Sardullah
Sardullah 13.04.2025, 13:28:08 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 13.04.2025, 13:15:53

Jdu pokračovat v drcení malinových prutů a házet je do záhonu

No koukám, že máme podobný program na neděli…teda já už od soboty likviduju ostružiny a koukám, že jsem idiot, protože mě vůbec nenapadlo, že bych to mohla prohnat drtičkou…to né…to já debil to rozstříhávám na malý kousky, aby se toho co nejvíc vešlo do popelnice na bioodpad.

No a pakže ty diskuze zde nemají žádný smysl…teď mají pejsci polední klid, pak vytáhnem drtičku a hurá do toho…🤗

Sardullah
Sardullah 13.04.2025, 13:22:39 xxx.xxx.221.216

Holky, já si upřímně neumím představit, že bych neměla řidičák, potažmo to auto…ne že bych nepřežila, ale život by byl pro mě podstatně složitější, už proto, že mám syna se zdravotním handicapem a starou maminku a musím je nějak přibližovat…o psech ani nemluvě…ono nejde ani o ten bonus, že je člověk do auta naloží a popojede někam k venčící lokalitě, ale už když je potřeba na veterinu třeba. 

A další věc je, že když mám šichtu, tak bych mimo domov strávila minimálně o hodinu a čtvrt více, protože to by mi zabrala cesta MHD.

No prostě si vůbec neumím život bez auta představit. Auto pro svojí potřebu (ne jedno v rodině, ale moje vlastní) mám k dispozici asi 30 let a je to pro mě, nebojím se říct, ekvivalent svobody…kdykoliv můžu skočit do auta a jet kam chci. Pro mě už je utrpení, když mám auto v servisu a neměli k dispozici náhradní vůz a musím se tak nějak vystřídat s manželem a nebo se nechat vozit…to je utrpení mladého Boháčka.

Sardullah
Sardullah 13.04.2025, 10:16:13 xxx.xxx.221.216
BaLu:

Zavedení fyzických trestů - o kolik století zpět nebo kam na východ se chcete dostat? 

Uvědomujete si, po čem voláte? 

Já jsem povahově pacifista, fyzický tresty jsou mi proti srsti, ale sorry, někdy mi přijde, že slušný člověk proti tomu neslušnému nemá dovolání.

A konkrétně v těch případech, když už jsme na diskuzích o psech…co s takovým člověkem, jehož pes terorizuje okolí, napadá a zraňuje ostatní psy…co s takovým člověkem náš systém dělá, aby mu v tomto chování zabránil…upřímně nic.

Bylo popsáno i výše s těma borderkama…napadly jiného psa…a výsledek? Ony lítaj stále na volno a majitelka napadeného psa se bojí vystrčit čumák, její pes se bojí psů…super…a co by se stalo, kdyby se to někam nahlásilo…tak max to bude nějakej přestupek, tak max majitelka borderek dostane pokutu a myslíte si, že teda od té doby bude čuby vodit na vodítku ….velký kulový s přehazovačkou…

Takže pokud máte v okolí nějakého takového ignoranta, tak vy jste ten, kdo se bude modlit, aby je nepotkal, vy jste ten, co i třeba změní trasu a čas venčení, aby se s dotyčnýma nepotkal…a ignorant si jede furt svoje.

Ono ještě když máte po boku psa, který je schopen z útočníka udělat dva malý do psí školky, tak třeba takovej strach nemáte, to potom můžete použít výhružky typu “pochytejte si ty potvory nebo taky svého psa pustím a nedopadne to dobře”, ale když máte malýho pejska, navíc jste slabý člověk, který není schopný fyzicky zabránit útoku psa, tak to potom ten strach je.

Sardullah
Sardullah 13.04.2025, 09:48:40 xxx.xxx.221.216

Já mám velkou radost, že už je venku teplíčko, že už se člověk nemusí tak oblékat a tak…nemám ráda zimu. Bohužel teploty stouply nad provozní teplotu Giny a lokalita, co máme v pěšmo docházkové vzdálenosti od bydliště, tak tam je ještě podstatně tepleji než u nás na dvorku…takže budeme muset zase začít dojíždět někam, kde je příznivější klima a ideálně po cestě vodní zdroj, kde si ochladíme nožičky.

To znamená, že si ráno buď budeme muset brutálně přivstat a nebo nastartujeme můj automobilový vůz a vyrazíme do hor…jenže tam se dostanu tak max 1-2x týdně.

Včera jsme se vyprdelili až po devátý hodině…ještě jsme se tak půl hoďky zdrželi, když jsme si zalezli na prochajdě do stínu do lesíku a udělali lehací pauzu…to se Ginuš moc líbilo, protože chodilo dost lidí a psů a ona si to tak zvršíčku pozorovala, jenže pak jsme se vraceli a už bylo fakt horko a my máme celou cestu dom sluníčko.

Dneska jsme teda vyrazili dříve, když jsme se vraceli, tak jsme na úzké cestě potkali dvě ženský s německýma ovčounama…jeden z ovčounů už vyhrožoval z dálky, tak na ně volám, že se jim vyhneme, měli jsme vedle sebe takovej palouček…ale paní na mě volala, že ne, že se vyhnou oni nám, že by psa neudržela…tak zalezli do lesíka a toho radikála tam přivázala ke stromu. No tak jo…tak jsem v duchu doufala, že Gina nebude toho štěkajícího psa řešit a neřešila…prošly jsme jako dvě dámy, jak kdyby tam žádnej pes nebyl…akorát Maťula pokňourával, to on dělá vždycky, když potkáme nějakého psa a 2x jsem ho musela upozornit na to, že k pejskům nepolezeme a že tudíž nebude napínat to vodítko…teď si zpětně říkám, že jsem blbka, proč jsem mu nedala povel k noze.

No tak konečně jsem to já, kdo má ty vychované psy, se kterými není problém projít okolo jiného psa.

Matěj mě v sobotu příjemně překvapil, protože fakt bylo venku neobvyklé množství psů a on na volno pěkně poslouchal…jako jasně, on poslouchá, ale přeci jen jsem mu ještě úplně nevěřila, že by se za nějakým psem nerozběhl, tak včera mě utvrdil v tom, že se bát nemusím, že má to přivolání opravdu spolehlivé.

Jako já su šťastná, že už je hezky…bohužel se teploty dostávají nad provozní teplotu Giny a lokalita, co máme v pěšmo docházkové vzdálenosti od bydliště, tak tam je ještě podstatně tepleji než u nás na dvorku…takže budeme muset zase začít dojíždět někam, kde je příznivější klima a ideálně po cestě vodní zdroj, kde si ochladíme nožičky.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 12.04.2025, 18:16:10 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 12.04.2025, 17:42:26

Šikulka náš bílej👍😍

Sardullah
Sardullah 12.04.2025, 13:22:02 xxx.xxx.221.216
drvodelkafialova:

Osobně ten záznam beru spíš jako zajímavost , že které nejsem nadšená. Kdo z nás má zabezpečená zvířata uvnitř vsi, tak aby byla chráněná před útokem tak velkého predátora.? A zvíře co bude hlavním chodem může být třeba pes.

No ono není vesnice jako vesnice…někde to už o domácích zvířatech skorem vůbec není a nebo jen drobné zvířectvo typu slepice, králíci, které je defakto pozavírané…no a pak tady máme psy…nejsem odborník na vlky, ale nevidím jediný důvod, proč by vlk lozil někam za plot, kde štěká pes, který evidentně nehlídá žádné ovce nebo jinou potenciální kořist.

Já nevim, mám na to možná jiný pohled…nebo spíš jiné měřítko strachu…vlk ve mně nevzbuzuje obavy, nějak mě neděsí projít územím, kde úřaduje vlčí smečka, ale některé lokality ve městech mi přijdou podstatně nebezpečnější a to tam žádní vlci nejsou. 

Pořád mám podstatně větší vítr z divočáků, než z vlků, přijdou mi obecně nebezpečnější, jak pro lidi, tak pro psy…ale zase je to relativní pohled…pro ovce je bezpečnější divočák.

Sardullah
Sardullah 12.04.2025, 12:07:46 xxx.xxx.221.216
drvodelkafialova:

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-po-orlovicich-na-vyskovsku-pobihala-smecka-vlku-40517071

No koukla jsem i na diskuzi pod článkem a tady pod ten příspěvek bych se podepsala..

A nebýt kamery,vlci by proběhli obcí,ráno by se Orlovice spokojeně probudili do nového dne a vlci by si dávali šlofíka někde u Koryčan.

Sardullah
Sardullah 12.04.2025, 11:54:39 xxx.xxx.221.216

Je smutný, že vždycky na totální nezodpovědnost některých majitelů doplatí chudát pes..ať už ten chudák, co je napaden a nebo že páník oběti svého psa brání a ublíží útočníkovi.

Přitom by stačilo tak málo…koš a vodítko a problém vyřešen…jenže to by museli mít někteří majitelé psů mozek v hlavě.

Prostě pořád nedovedu pochopit, že to těm lidem není minimálně blbý, že jejich pes napadá jiné psy, že s tím nic nedělají…to mi hlava nebere…

Já bych byla za zavedení fyzických trestů pro páníky…pětadvacet rákoskou na holou a příště by si to kurňa rozmysleli, jenže to je sci-fi…takhle jsou defakto beztrestní a mohou “terorizovat” okolí, jak chtějí.

Sardullah
Sardullah 12.04.2025, 11:35:30 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 12.04.2025, 09:47:31

Jinak teda mě pěkně našvali z tý půjčovny toho auta z Chorvatska..včera se mi vrátila ta vratná záloha..a myslíte,že se mi vrátila celá?Hajzlové jedni..auto jsme vrátili bez jediného škrábance se skoro plnou nadrží a strhli mi 3200,- kč

A nemohlo to být nějaké to pojištění…jak už jsem někde výše psala, že tohle se stalo kamarádce a že to chce pořádně si přečíst podmínky jednotlivých půjčoven….teď už si na to dává pozor.

Sardullah
Sardullah 12.04.2025, 07:57:22 xxx.xxx.221.216
Trickyvoo:

Ta má asi mrzení, že ten sud neunese 😂.

Jinak si myslím, že zůstala chuděrka nepochopena. Určitě vám to nosila domů, aby jste se mohla kochat i doma 😄.

No upřímně si myslím, že dnes už je to pětiletá dáma, že už by nezahradničila, ale přeci jen… občas hrabeme kráter a vidím živě v barvách, jak ten můj bílej kolos do zasazených květin ulehá. Padni kam padni.

Já nejsem duší zahradnice… květiny miluju, ale nebaví mě se o to starat… no tak mi Gina za těch téměř 5 let, co spolu žijeme ušetřila spoustu peněz a času… teda ušetřila… jen tyto finanční a lidské zdroje byly nasměrovány do psů.

Rostliny v sudu jí nezajímají.

Letos jsem neodolala a zakoupila růže, ale jistota je jistota… budou zasazeny do nádob a nádoby budou na vyvýšeném místě.

Sardullah
Sardullah 12.04.2025, 00:11:23 xxx.xxx.221.216

Tak v trhání kytek byla přeborník malá Gina… zlikvidovala dva květinové záhony… všechno vyrvala i s kořeny, dokonce i růže a maliny a všechno i s kořenovým balem nosila do obýváku… No jo no… šel zahradník do zahrady s motykou, motykou, vykopal tam rozmarýnu velikou, velikou… 

No tak ač mám zahradu, tak kytky pro radost a pro čmeláky pěstuju v sudu.

Obrázek