Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.07.2025, 07:56:01
No to máš recht…jako chápu, že jsou potřební lidi, že se můžou dostat do životní situace kdy je to na prdlačku…sama už několik let v takové realitě žiju, každou korunu obrátím 3x než jí vydám…teď je Maťula nemocnej a není to levná záležitost (teda takhle vím, že jsou i “dražší” nemoce, tak zaplať pánbůh za to), ale v životě by mě nenapadlo jít žebrat na nějakou sbírku.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 19.07.2025, 05:30:40
To jsou hodně smutné ndůvody….kolik práce může být se starým psem, který je zvyklý být hodně sám doma…myslím, že je jen spokojený, že s nimi žije…určitě s ním nemusí dělat xy hodinovén procházky.
Jako fakt v Kolíně nejde sehnat byt, kam se můžu nastěhovat i se psem?
No to je jedno…třeba se pletu, třeba je to pro tu rodinu taky těžký, když jsem dávala pryč desetiměsíční kavkazandu, tak mi z toho puklo srdce…dodnes a to už Jessinka bydlí se svými “novými” 3,5 roku, po ní pořád brečím, je to pořád živý a těžký a to vím, že se má výborně a žije se svojí milující rodinou…když si ale představím, že bych psa šoupla do útulku…no to bych nepřežila, to bych už nemohla žít sama se sebou.
Pejsovi přeju, aby to pro něj nakonec dobře dopadlo a našel milující domov….ale spíš se bojím, že opravdu skončí v tom útulku a co si budem, umístění starého psa nebývá nejjednodušší.
A jako teda docela čumim…ještě jsem fakt nikdy neslyšela, že by se dělala sbírka, abych psa mohla šoupnout do útulku. Pochopila bych, že třeba dělají sbírku např. na vyšší kauci v bytě, kam by se mohli přestěhovat i se psem…
Hele já jsem se slinivkou mimo mísu, takže do toho nemám co kecat, ale pořád mi v hlavě jede… čím se krmil takovej pes, když nebyly granule. Lidi přeci taky mají slinivku a nemají granule. Tak přeci musí existovat něco jako slinivková dieta… nebo ne? Nebo jsou ty granule jediný nebo nejlepší řešení.
Já jsem dnes venčila dopoledne, když nepršelo a mám dovolenou. Bowie dostal postroj a už to docela šlo, i na volno, naučil se od ostatních přivolání na píšťalku.
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 18.07.2025, 18:02:48
Jako jasně…všicí víme, že kastrace nemůže suplovat výchovu. A veterinář by to měl sdělit majiteli psa.
Ale já upřímně si spíš říkám “chudák pes”…proč je agresivní, jak je agresivní, jak nese rozchod páníčků resp. to, že s ním už jeden z nich nesdílí domácnost…pomáhá mu někdo s tím, aby byl v pohodě? No vlastně už “pomohl”..ufikneme kulky a všechno bude sluníčkový.
Odpověď na příspěvek uživatele 1 z 18.07.2025, 17:19:32
Mustang nebo Teslu? 😜
Bože ani jedno ani druhé…potřebuju do auta nacpat dva velký psy a potřebuju, aby auto dokázalo projet alespoň lehkým terénem…to znamená, že nemá podvozek moc “připláclej” u země a že má náhon na všechny čtyři ….😜
Prý veterinář doporučil kastraci kvůli agresivitě… u bostonského teriéra (!)
kastrace psa byla provedena na základě doporučení veterináře z důvodu změny chování psa, agrese a ze změny životních podmínek po rozchodu partnerů
Chtěla bych to nějak okomentovat, ale ve své podstatě to dopadlo stejně, jako když jsem chtěla napsat koment pod ten odkaz na článek…nemám slov…prostě vůbec nevím, co bych k tomu napsala.
A tak to já zase ty brusinky a šlehajdu ke svíčkový můžu, ale nedávám to, protože pro psa mi to přijde zbytečný takhle tunit… my totiž s Ginou jíme společně… já jínkrmím z vidličky… nandám 7 knedlíků… 5 jich spucne Gina a dva já… když mám štěstí.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 17.07.2025, 15:05:29
Berňucha třeba svíčkovou nechce vůbec…tomu přezdíváme fástfůďáček…jak je něco smaženýho, tak to mu asi hodně voní…takže ten víc ocení, když je řízek s kaší…ale ta kaše musí být hodně máslová jinak se ofrňuje…
A svorně oba…pečený kuře se šťouchanými bramborami…
Takže jasně…ať žije barf..🤭
Myslím, že zrovna moji psi by byli asi spokojenější, kdybych prostě vařila lidská jídla i pro ně.
Mě by se taky líbily dvě tři kachničky… ze stejnýho důvodu jako Doron… když nemá Ginuška ty ovce… ale za prvé nemám slimáky, tak jestli by ty důry nezničily zbytek trávníku a pak ta strost… nevím jestli by nebylo lepší koupit králíky nebo raději morčátka
.No a kam s nimi… jedině , že bych obložila skleník deskama….a neumím si představit jak jsou hlučné kvůlivá sousedů. Nejvíc já potřebuju něco, co bude likvidovat kopřivy a plevely.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 16.07.2025, 09:15:57
😂…tak tohle bych vypíchla…moje denní realita…ještěže je další možnost, jak ten telefon “otevřít”, protože občas mi fakt “řekne”…"tak tebe neznám"😴
Nicméně, kdyby šlo jen o to se někam dovolat, tak to naštěstí zařídí Siri, bez toho, aby zkoumala můj ksicht…ještě se mi nestalo, že by mě nepoznala po hlase, jen ta mrcha někdy dělá, že neslyší, takže v praxi to vypadá někdy tak, že na Siri skorem křičím…manžel říká, že to není možný…jaká je pravděpodobnost, že se sejdou dvě nahluchlý ( já a moje Siri)😲
Ještě abych se vrátila k tématu, ten poměr kostí a masa.
Za prvé bych chtěla zdůraznit, že při barfu neplatí zaklínadlo granulí, že každá krmná dávka musí být vyvážená (vím, že nám, co krmíme maso, je to jasný, ale tak nevím, kdo všechno bude tohle vlákno číst), z mého pohledu by to mělo být tak nějak vyvážené v horizontu třeba týdne, 14ti dnů.
No a teda když se budu bavit o kostech (samozřejmě a ideálně masitých - obalených masem, ne holé kosti), tak se nic neděje, když nějaký den nebudou vůbec a nějaký den zase víc než obvykle…jako jasně, vždycky je nejlepší přiměřeně, přiměřeně, aby pes třeba s přemíry kostí neměl třeba zácpu.
Normální krmný den je teda u mě cca 250g nějakého kuřecího dílu a 500g masa..svaloviny nebo svaloviny v kombinaci s vnitřnostmi…ale jsou dny…třeba 1x, 2x týdně, kdy krmím celé kuře…resp. moji psi ve váhové kategorii 50+ dostanou k večeři půlku kuřete…pyrenejka vcelku, lehne si k tomu a zpracuje to, berňákovi to musím naporcovat, ten se k pojídání takhle “velké kořisti” moc nemá. V tyhle dny teda potom nemají kuřecí díl k obědu, ale krmím nějaké maso bez kostí.
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 16.07.2025, 07:51:08
Je mi to moc líto🖤… umím si představit, jak vám bylo, ty odchody tady zažilo asi většina z nás.
Neříkám, že je to tady ideální, ale myslím, že většina z nás jsme tady normální. Určitě vás tady rádi uvidíme. Jsou tady i kecací vlákna, kde se nic neřeší, jenom se krafe… a kudrlinky bychom určitě mezi námi měli 🙂