Jo to se mi občas taky stane, že pohladím nějakého psa a je to takový mastný, špinavý a teda když si pak čuchnu k ruce, tak je to docela síla. Ale teda zatím se mi to stalo jen u čistě venkovních psů. Tak si říkám, čím to je. Argumentace, že pes je venku a že ho nekoupou mi přijde jako blbost. Gina (pyrenejka) tráví čas taky hodně venku a koupala jsem jí jednou jako štěně. A jasně, když je teď sucho a hic a ona často leží pod jalovcem, kde je holá hlína a v tomhle počasí hodně prašná, tak ten prach na té srsti je, obzvlášť když si madam ještě v tom prašným suchopáru začne hrabat díru.…nebo nějakou dobu, možná než se pořádně oklepe….
Přitom srst má dle mého určitě taky nějaký stupeň mastnoty, neboť i když zmokne, tak když jí sáhnu do srsti, tak je mokrá jen na povrchu, u kůže je to suchý.
Co je teda u nás problém jsou bodláky…na ty je extrémně chytavá….ty snad na ní skáčou i z dálky. Když vezmu, že ona jde na procházce na vodítku a tak nějak se snažím jí k bodlákům nepouštět a stejně nasbírá a Mates lítá na volno, proleze kde co a neříkám, že nepřinese bodlák, ale minimálně. Ale je fakt, že Mates (berňák) zatím není v srsti takovej medvěd (bože, kdyby to tak zůstalo) a Gině se toho nachytá spousta na ten její krásnej kožešinovej límec a pak teda na ocas…to je děs.