No tak alespoň od vás dobrá zpráva…alespoň Bambulka je v poho 🍀
No tak alespoň od vás dobrá zpráva…alespoň Bambulka je v poho 🍀
A tak já jsem si taky jako dítě školkou povinné myslela, že poníka bych v paneláku klíďo mít mohla, do pokoje by se vešel a do výtahu bych ho taky nacpala…tak to kozénky jsou proti tomu vlastně na pohodu.
No já teda taky vyhlížím příspěvky od Doron…doufám, že to nebude nic vážnýho…a že brzo bude líp…
Tak teď jsi mě pobavila…👍😂
Upřímně chápu co nám chcete sdělit…a i bych řekla, že bylo sděleno.
A teď úplně nechápu, proč to furt pokračuje…já jsem trpělivej člověk, když udělám chybu, tak jsem ochotná se chytit za nos…ale vaší “kampaň” zde…přestávám chápat, čeho chcete docílit…
No …většina z nás se “známe” už léta…víme jak dokážeme být empatické, pomáhat radami i jen nějakou písmenkovou účastí…ale známe i svojí odvrácenou tvář…
Ještě jednou bych chtěla zdůraznit, že si nemyslím, že bychom měli problém vzít mezi sebe děcko…i když přiznávám, že ne všechny vlákna jsou tady pro děti a teď teda nemyslím, že jako nepřístupný film s hvězdičkou, ale že se probírají dospělácký věci, kterému děcko ne úplně rozumí…ne úplně je baví a asi se nám možná ani nechce odpovídat dítěti na všetečné dotazy v něčem, u čeho by mělo podle nás (podle mě) tak max šoupat nohama, protože díky svému věku je mimo mísu a to myslím bez urážky.
Když jsem měla mladší děcka a přišla kámoška na návštěvu, tak jsme je taky vykoply, ať si jdou hrát, abychom si soukromně poplkaly…nebo nevadí, když by nás slyšely, ale fakty mě nezajímají jejich názory na určité věci.
Naopak si ale myslím, že kdyby přišlo děcko se zájmem třeba o výchovu svého pejska, tak budeme banda hodných tetiček a radit budeme o sto péro.
Upřímně už bych nechala Stellu Stellou…jestli jsem jí já osobně něčím urazila, tak se jí hluboce omlouvám…přesto teda stále nemám potřebu si povídat s dítětem o životě…až bude chtít radu ohledně morčátek a budou na to mé zkušenosti asi se sedmi morčaty stačit, tak ráda poradím….když jí maminka pořídí pejska, tak s ní budu klidně debatit o výchově, krmení, prostě o životě s pejskem….ale jinak….
Tak zrovna ty měnící se listy echináčů jsou dle mého fajn zdroj…emerzní list odumírá, tak už je to defakto rostlinný zbytek…
Já odumírající listy echináčů neodstraňuju…rostlina z nich může čerpat živiny…
Většina echináčů je pěstovaná ve sklenících v emerzní formě…a nejen echináčů.
Přelistěný echináč se ale dá pořídit od nějakého akvaristy.
A i s tím přelisťováním je to individuální…některý začne během chvilky a už pouští nové listy…dalšímu se nechce a trvá mu to…
Tu spařenou kopřivu bych klidně zkusila..list jako list…přinejhorším si na ní pochutnají ostatní a vy uvidíte, jestli mají clintonci zájem nebo ne.
Stella je dítě…evidentně asi velmi netypické dítě…tím to celé dle mého vzniklo. Protože řada lidí nevěřila, že takto se vyjadřující diskutující je ve skutečnosti dítě.
Stella je dítě, ale diskutuje formou jako kdyby byla dospělá a to včetně zkušeností, které jako dítě mít nemůže, to včetně věcí, které si myslím, že i jako takové dítě jako je ona nepobere a to nesouvisí s inteligencí, ale se životními zkušenostmi.
ľudia si vôbec neuvedomujú, že na druhej strane klávesnice môže byť dieťa, depresívny alebo inak postihnutý jedinec…
No oni si to lidi asi uvědomují, ale právě…neví, kdo je na druhé straně a není jejich povinnost to zjišťovat. Možná to zní cynicky, ale jsou podstatně horší místa, kam se děcko na internetu může dostat. Navíc já mám pořád takový pocit, že rodiče dětí by měli mít přehled, kam jejich dítě přispívá, kde se s kým baví…protože víme, že na děti nebezpečí číhá.
Celá ta situace mi přijde dost nešťastná…myslím, že lepší řešení by bylo Stellu prostě ignorovat…resp. ti, co by s ní nechtěli diskutit, tak by na ní nereagovali, není naše povinnost diskutovat s každým, odpovídat každému reagovat na každého.…ti co by s ní chtěli diskutit, tak by reagovali.
Bohužel si myslím, že jsme dospěli do bodu, kdy mi přijde, že každá zmíňka o Stelle zase rozpoutá debatu, kterou fakt nechceme…
Jinak je mi docela trapně, že takové věci musí řešit admini…
Hele okružáci a levatky i ty krevetky se dokrmit dají...ti malí šnečci běžně konzumují i zbytky potravy po rybách. Někdo dává třeba i pláten salátový okurky na dno…to teda většinou, když má přemnoženo a chce šneky pochytat.
S těma listama má JS pravdu…nepřehánět množství…myslím, že jeden úplně stačí.
Co se týče zabarvení vody…tak někomu vadí…někomu ne. On může barvit třeba i kořen. Já přidávám do akvárka torben (rašelinovej výluh), takže voda je taky zabarvená minimálně nějakou dobu po nalití. Mě to teda neva.
Pokud by zabarvení vadilo, dá se dát do filtru nějaké médium, které to odstraní…třeba Seachem Purigen…nebo nějakou levnější variantu. To je potom voda jak křišťál.
No on se clinthon možná na nějaký dokrmování vyprdne. Jeho hlavní složkou potravy jsou řasy a rostlinné zbytky. Když nejsou řasy, tak může uhynout. Mám takovej dojem, že jsem někde četla, že na dokrmení se dávaj suchý listy…ale vyzkoušený to teda nemám.
Já jsem clinthony nikdy neměla, ale měla jsem neritiny…teď se mi to nechce hledat, ale mám takovej pocit, že clinthon má s neritkama společný to, že se v akvárku nerozmnoží…rozmnožuje se jen v braktické vodě, ale klade vajíčka…a od neritek jsem teda měla vajíčka nalepený všude…na skle, na kořenu…a nevim, jak to tam ten šnek lepí, ale drží to jak židovská víra a ryby to neřerou….takže jsem měla všude malinký bílý kuličky…
Díky za osvětlení…já jak nejsem výstavně činná, tak jsem tak končím s vědomostmi u CACIBů …jakože povědomí o titulech mám, ale jak se to napíše zkratkama, tak jsem v zadeli…🙄😀
Aluška:Dneska má miláček Mireček 4. narozeniny, kluk jeden ušatá 😀
CIE CIB multi GCH, multi CH, multi JCH Kaschmir Kamey z Pánů louky, pracovní zkoušky ZV, ZN, BZ BZH
Tak Mirďo…všechno nejlepčí..hlavně hodně zdravíčka a psích radostí❤️❤️😘
Ty všechny tituly ani nevím, co znamenají…takže to vidím asi takhle “doktor csc Mireček kandidát věd a missák všehomíra a mistr světa omeleta”👍
hmn:tohle
u nás to je úplná kalamita, každá louka rozrytá, cesta, pěšina
kde bylo jeden den čisto, druhý už rozryto
včera jsme je slyšely, no musela jsem Moju přesvědčovat, že tam nepůjdeme lustrovat ale po špičkách místo obejdeme po louce
no fujtajbl….😟
Jo na ty cesty jsem zapomněla…jsou rozrytý i ty, kterýma na ty louky chodíme…Gina už od mala na divočáky reaguje dost zuřivě…ono stačí kolikrát, že zavětří a už na ní vidim, že asi toho divočáka nosánkem zachytila.
Když s,yší chrochtání, tak to bych jí mohla říkat stokrát..pšt pšt..potichounku mizíme, to jí prostě se štěkotem táhnu pryč.
Naštěstí teda se to stává zcela vyjímečně.
Já teda hlučím hned jak vejdem do lesíka…nahlas psům povídám nesmysly, aby o nás prasátka věděla…aby do nás omylem nějaký nevběhlo…už mě i napadlo, že si pověsím na kapsu rolničku, abych nemusela povídat…a přitom jsme vydávali hluk…
No tak já teda budu za totální hudební přízemnici…já jedu “zlatý devadesátky”…
Tak já teda reklamy nemám ráda…takže z toho důvodu si platím VOYO a ještě Primu bez reklam…a na ten YT si myslím, že časem taky dojde.
Ale je to děs…platím koncesionářský poplatky…platím internetovou televizi, protože na anténu sice chytnu, ale podle povětrnostních podmínek…platím teda VOYO a tu Primu…zrušili jsme ostatní platformy jako HBO, Netflix a Disney…pokud mě tam něco zajímá, třeba nějakej seroš, tak počkám, až tam bude komplet a zaplatím to jen na měsíc.
Jako vážně jsou malamuti nebezpečné plémě…mě vždycky přišli seveřani jako přátelští psi minimálně teda ke svým lidem.
Byla to smečka mlaďochů…se obávám, že tam se může stát cokoliv a kluk se do toho přimotal…třeba upadl, ječel…kdyby byl třeba přítomen jenom jeden pes…dva psi, tak by se třeba nic nestalo.
Jako malamuty osobně neznám, ale fakt mě to plemeno překvapilo v souvislosti s touto tragédií.
efe:Jde mi o jednu konkrétní situaci, kdy se schyluje ke krizi a já potřebuju, aby každej pes v tý situaci udělal něco jinýho. Jeden odešel na místo a druhej třeba na druhej konec místnosti.
No nevím jestli jsem správně pochopila o co jde…jeden pes na místo…druhej na konec místnosti. Mě to přijde jakože zavelím a psi jdou každej na svoje mnou určené místo. Takže třeba na povel ROZCHOD jsem jednoho naučila, že půjde do bodu A a lehne si a druhej, že půjde do bodu B a lehne si.
U tohledle konkrétně teda jednoho psa individuálně naučím, že má chodit seč…druhého individuálně, že na povel má chodit tam a až to budou oba umět na jedničku s hvězdičkou, tak cviřím s oběma současně…vydám jeden povel a oba psi by měli ideálně vědět, kam se mají odebrat.
Sarah01:No, je to docela dost otravný. Pusím si film a chci u toho něco dělat a musím pořád klikat na přeskočit nebo to prostě strpět, i když je to kolikrát děsná blbost.
No mě povídej…já mám nej problém třeba u audio knih nebo povídek…já při tom kolikrát usínám a ty reklamy jsou děs….i jsem už byla naťuklá a pak to ještě zdražili.Kdybych na YT byla každý den, tak bych neváhala, ale já to mám tak nějak nárazově…
Jinak já jsem teda dlouho odolávala, že teda YT nebudu bez reklam platit, ale schyluje se k tomu…
Bobí…já to myslela tak, abychom se zde klidně bavili o hudbě, ale neprobírali zadavatele, ať už je to Stella a nebo její sestra….😉. Asi jsi mě blbě pochopila…