Její Velevážená Chlupatost Bambule Já I.
Dnes je u nás velice podivné počasí. Silně fouká, chvílemi prší a chvílemi se pokouší svítit sluníčko. Ale ten vítr je moc nepříjemný.
Její Velevážená Chlupatost Bambule Já I.
Dnes je u nás velice podivné počasí. Silně fouká, chvílemi prší a chvílemi se pokouší svítit sluníčko. Ale ten vítr je moc nepříjemný.
Do tohoto součtu bych přidala i dravce a sovy. Pracovala jsem v zemědělství, kde to bez pravidelné plošné deratizace nešlo a nacházet uhynulé sovy a dravce bylo opravdu smutné. Dokonce jsem kdysi našla i přiotrávenou kunu. Dořešil ji nás veterinář, aby se netrápila.
Moc Vám všem děkuji za podporu.
Moc krásně napsané. Naprosto souhlasím.
Tak máme za sebou naší obvyklou tříměsíční kontrolu u naší paní veterinářky. Výsledky krve naprosto v pohodě, váha drží 4,8 kg, srdíčko jako zvon a cukr v hodnotě 8, takže i přes ten stres čekání v čekárně a pak následného odběru krve úplně na pohodu. Takže jedeme dál. Domluvili jsme se, že vzhledem k dlouhodobým dobrým výsledkům bude kontrola, až příští rok v březnu, kdy budeme zároveň slavit dva roky s diabetem a tudíž dva roky naší známosti s paní doktorkou. Mám radost, že všechno to úsilí a snaha není marná a roste ve mě malá naděje, že snad tu moji malou chlupatou Bambuli čeká ještě dlouhý život💓.
Nechci tady rozpoutat bitvu o tom jestli je vhodné sem tyhle psy vozit nebo ne. Ale pravdou je to, že když se podívám na psy v nabídce některých těchto spolků, tak bych asi adopci rychle rozmyslela.
https://publico.cz/cesko/psi-balkan-adopce-cesko-fenka-metro#dop_ab_variant=1553320&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
https://budejcka.drbna.cz/zpravy/46713-kolem-tyna-nad-vltavou-pobiha-divoka-puma-patraji-po-ni-myslivci-i-policie.html#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Prosím Vás, já mám doma flexi vodítko cca 18 let. Původní pes na něm odchodil celý svůj život (15 let). Poslední rok co Bambule oslepla ho sice nepoužívám, ale vodítko je stále funkční. Jediné co, tak se loupe pogumování z madla, ale to by šlo opravit polepením třeba nějakou lepící páskou. Velikost M, páskové.
Dřív jsem hodně přemýšlela o parťákovi pro Bambů, ale čím víc ji znám tím víc jsem přesvědčená, že je velmi spokojený jedináček. Nestojí o kontakt s ostatními příslušníky svého rodu. Venku je naprosto ignoruje. Obtěžuje ji to ňafání a celé to očichávání zadků🙃. Nevyhledává je. Má pár “oblíbenců”, které bere na milost po dobu cca dvou minut, pak naprosto povýšeně odchází pryč. Druhým psem doma by asi trpěla. Je na mě hrozně závislá a nechtěla by se o paničku dělit.
Milé dámy, skolila mne chřipka, už znám jen propocené trička.
Rýma, kašel, horečka, zimnice, zkouší mé nebohé tělo nejvíce.
Paralen, med, čaj šípkový, odstup ode mě ďáble chřipkový.
Nuž, ještě že nejsem muž, to bych ležela na márách už!
Hezký den😀.
Losa Emila jsme sledovali všichni a vědělo se o něm. Nezdá se mi, že by si nikdo nevšiml medvědů migrujících krajinou (řidiči u cest, houbaři, turisti i místní). Obzvláště toho mladého, který raboval popelnice. A také spoustu medvědů, ale i vlků zaznamenaly fotopasti a teď se tam zjeví jako by spadl z nebe.
Jinak jako přílohu můžu doporučit ječné kroupy, mají nízký glykemický index, takže uvolňují energii postupně, zasytí na delší dobu.
Když potřebuju Bambuli “dokrmit” tak dávám sušené králičí maso (beru z Hulína). Jinak ji pořád i po roku a půl od diagnózy krmivo vážím. Ráno i večer, ono to někdy hrozně mate. Někdy vypadá miska na kopec plná a jindy jen do půlky. Prostě váha ví …oko se může splést.
My maso na uzení nasolime, nakořeníme a vykuujeme. Nemáme podmínky pro uchovávání masa v láku. Takhle se udělají krásné skladné balíčky, které uložíme do lednice. Stačí jedenkrát týdně obrátit a zkontrolovat jestli je všechno v pořádku. Za tři týdny je maso připravené na uzení. Pokud není čas nebo podmínky tak se nic neděje. Maso se nemá jak zkazit. Když můžu srovnat uzené maso z láku a z vakua, tak to vakuované mi přijde lepší.
Pár dní se o mě pokouší nějaký divný moribundus. Moje tělo se nemůže rozhodnout jestli teda budu nemocná nebo ne. A tak mi je občas nanic a z toho mám energie a síly na rozdávání. Včera odpo mě teda chytla svalovice a tak si říkám, že s Bambulí vyjdu jen k prvnímu remízku za městem. To je cca kilometr a prdím na celé vycházkováni. No u remízku říkám, je tak hezky, svítí sluníčko půjdeme ještě nahoru k božímu mukám. A u božích muk zase hodně foukalo tak říkám té mojí Bambuli, že sejdeme dolů pod kopec, kde určitě nebude foukat. Zkrátíme to, bylo z toho velmi příjemných sedm kilometrů🙃. Jinak jsme potkali jednu paní a pána s bílým buldočkem. To vám byl cirkus, protože pes vypadal, že mu z Bambů praskne cévka a největší gól tomu nasadil pán, když si ještě za ním lehl do trávy, aby toho šílence udržel. No Bambule opět nezklamala, proplula kolem uvztekance na prověšeném vodítku s grácií anglické královny. Ani za pohled ji nestál. Já tu moji holkou tak miluju😀.
🙂
Hele děvčata, nechodím ani v maskáčovém ani v růžovém, ale musím se Vám také svěřit se svou specialitou. Každé ráno si dám sprint na 200 metrů s Bambulí v náručí, protože nechci, aby nás následovala kočka na vycházku. Hezké co…. Občas si připadám jako blázen, protože utíkám před kočkou!!!, ale vycházky s ní prostě nesnáším. Musím na ni dávat pozor, aby se někam nezatoulala, aby ji nepřijelo auto, když musíme přes silnici, nebo ji ochránit před “ domácími” kočkami, které nechápou, že jen procházíme. Většinou mi tahle taktika vychází, kočka sedí naprděna na zápraží, když dorazíme z ranní vycházky. Takže nějaké povídání se psem, které teda taky provozuji, je jen slabý čajík. Jinak se zadkem pěkně osrajděným máme také velké zkušenosti. Zvláštní je, že se to stane zrovna, když to člověk nejmíň potřebuje.
To je skvělé, že už je mu líp. No já jen doufám, že nás tohle mine obloukem. Tohle by asi Bambuli srazilo na úplné dno. Už tak bojujeme s jejím nechutenstvím ( i když klep klep jsou dny jako ten dnešní, kdy se na misku vrhne s nadšením) a nějaký průjem a potažmo podávání antibiotik by mohl být její konec….. no snad se u nás nic podobného konat nebude.
Perfektní poznámka a já jen doplním že se prodává i ve verzi pro miminka od 0+, kdyby někdo potřeboval něco šetrnějšího. Cena je myslím kolem 300,- za tubu.
V dubnu u Bambule dostala Bravecto a stále ještě drží. Klíště jsem ji našla minulý týden, ale už bylo mrtvé.