https://www.novinky.cz/clanek/domaci-u-usti-nad-orlici-neutocili-vlci-ale-psi-40548716#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-u-usti-nad-orlici-neutocili-vlci-ale-psi-40548716#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Tak ono hlavně pojem obilniny je tak široký. Obiloviny jako takové (s obsahem lepku, bezlepkové), pak tu máme třeba pseudoobiloviny ( Amaranth, pohanka atd)…. Člověk by neměl střílet od boku.
Co teprve slepá Bambule, to by nikdo nebral ty naše povely typu : “ Stůj ani se nehni, pozor kanál, tam nechoď, poď tady půjdeme, kudy tudy?, pomalu, ten je za plotem, atd”. Prostě utopie. No a vzhledem k tomu jak to v naší republice chodí třeba se získáním právnického titulu nebo řidičského průkazu si nedělám iluze o neúplatnosti komise.
Vzhledem k tomu,že stát není ani schopný spustit centrální registr čipů, mi řidičák na psa v jakékoli formě přijde jako utopie….nesmysl.
Kdysi jsem viděla video… paní seděla na zemi, nohy mírně pokrčené a pes musel pro pamlsek pod její nohy. Čím menší prostor mezi podlahou a nohami tom víc musel pes do lehu, aby se dostal k pamlsku. Nakonec opravdu krásně ležel. Takže začít s větším prostorem a pak dávat nohy níž, aby ho to donutilo lehnout. Nevím proč, ale tohle video si naprosto detailně pamatuju😀.
Možná blbá otázka, ale nemůže to mít souvislost třeba s nástupem chladnějšího počasí? Bambule s nástupem chladnějšího počasí pokašlává. Má chronicky kašel po prodělané a zřejmě neléčené bronchitidě v minulosti. Napadlo mě jestli chlad nemůže způsobovat nějaký diskomfort, který potom vede k vykusování.
https://www.dotyk.cz/magazin/domaci-mazlicek-bystra-mysl/
Ale tohle přece my všichni už dávno víme….🙃.
Taky mě to napadlo, náš Boston “sál” jeho oblíbenou deku. Dělal to vždycky před spaním nebo pro uklidnění. Taková forma uvolnění.
To foto č.2 no tak to je docela hrůzostrašné😀. Jak nějaká dravá bestie.
Hele můj manžel je nepejskař. Oni měli doma jenom kočky a prvního psa jsem k nám domů přivedla až já. Ale jako správný muž než cokoli koupí udělá důkladný průzkum trhu, cena, recenze, porovnání produktů atd. Někdy mi to zabere i měsíc než si je stoprocentně jistý jakou značku koupi. Ale brzy pochopil, že psa budeme mít buď jen s PP nebo z útulku. Bere to jako samozřejmost a upřímně docela mě to i překvapilo.
Nikdy bych nevěřila, že se mi tak uleví, když uslyším že “cizího” psa chytlo “jenom” bolení zád. 😀.
My taky zvládli velmi příjemnou vycházku. Sice hodně mokro, ale aspoň nebylo moc lidí v terénu.
Ale tady se bavíme o vojenské škole. U nás měli myslivci taky střelby. Vše řádně nahlášené, označené ( červené vlajky u místa střeleb), informační tabulky v okolí.
Těch letců u nás bylo snad cca 85 lidí, kdyby tohle pobíhalo po lese tak už je to pěkný šrumec.
Myslím, že mají povinnost oznámení minimálně obci (mám za to že i policii). Ta to většinou vyvěsí na svých stránkách viz.treba tady: https://www.mulouny.cz/cs/mestsky-urad/odbory-mestskeho-uradu/odbor-komunitniho-rozvoje-a-participace/oznameni-o-konani-streleckeho-vycviku/
Ve vedlejší obci jsme měli minulý týden výcvik letectva. Všechny okolní obce o tom informovali. My teda o tom věděli dřív, protože páni piloti a pozemní personál byl ubytovaný u nás v obci.
Na záněty močáku a ledvin trpím už od mládí. U mne zabírá jako první pomoc urinal akut a brusinky v jakékoli podobě hlavně v množství více než malém. Hlavně teplo a hodně pít.
Ať je Vám hlavně brzy dobře. Přejeme brzké uzdravení.
Skoro, drahý se sebral, že si potřebuje zlepšit náladu a tak odjel do rybářských potřeb. Přijede vyklidněný, nadšený co všechno pěkného si koupil😀.
Manžel před chvíli přišel ze dvora kde zatepluje štítovou stěnu a kouká mi přes rameno a prý : “ No to vypadá dobře, uvaříš mi k tomu rejži?" A já :" Miláčku neuvařím, to totiž peču pro psa!". A prý : já si říkal co tam dělají ty srdíčka 😀!
My u nás máme pro změnu výmarku, obojek ani vodítko nenosí. Vyjíždí po malých psech. Oni ji smaží tou elektrikou, člověk se jen modlí, aby se jim nevybili baterky v ovladači. Naštěstí oni s ní chodí jenom jednu trasu a jen v určitý čas, takže není problém se té lokalitě vyhnout úplně nebo zvolit jiné časové pásmo. Jinak musím říct, že ve městě chodí fakt psi na vodítkách. Nemáme tu nějakého vyloženeho prudiče. Za což jsem neskutečně vděčná.
Moc blahopřejeme!
Tyto alba to je sova pálená, že. Právě my deratizaci v podniku dělat museli, zoohygiena je v chovu prasat důležitá a bez té to nejde. Teď máme někde u baráku sovy pálené a vždycky když brzo ráno slyším jejich podivné hlasové projevy tuhne mi krev v žilách. První vteřinu zkoprnim, než mi dojde, že je to hlas sovy. Máme tu početnou kolonii kalousů, ale jejich houkání je spíš úsměvné a typický “soví”. Doma netravím, chytám do pastiček. Mám pověst úspěšného lovce.