O pár vteřin rychlejší 😀
O pár vteřin rychlejší 😀
Drvopleñ obecný.
Nebyla o něm řeč už na ifauně? Mám pocit, že jsem to jméno někde pochytila a ne v dobrém kontextu.
Od včerejšího podvečera se u nás střídá jedna vlna bouřek za druhou. Ráno jsem čekala skoro hodinu, než jsem mohla vyrazit s Bambulí aspoň na kratičkou vycházku a to jsme ještě posledních pár metrů zpátky domů museli běžet, protože přišla další průtrž. Teď prší už cca 15 minut šíleným způsobem. Všude se valí voda☹️.
Myslím, že tohle platí obecně v životě ve všem. Někdo hledá rychlé, jednoduché, “ bezbolestné” řešení. Jiný si dá práci problém zhodnotit, zkusit pořešit, nevzdat to po prvním neúspěchu.
Já Vám to přece neberu…. Ani se s Vámi nehádám. Nebydlíme v paneláku, otevřu vchodové dveře, štěně “vypadne” ven a může se v klidu vyvenčit. Cca 20 metrů od baráku mám klidný, velice příjemný parčík, musím k němu, ale dvakrát přejít silnici ( i když velmi málo frekventovanou). Psala jsem to tu několikrát, každý to děláme jinak, po svém. Není to výcvik ale výchova.
Jasně chápu, každý to prostě máme jinak nastavené. (To odemknutí myslím, když jdeme z vycházky, je jasné, že když jdeme ven tak “spěcháme”😃.) No prostě není to výcvik, jen opravdu výchova. Stejne jako nácvik čistoty a umění být doma samo 😃.
To bych zase netvrdila, učím psa sedni a přivolání jako první věc. Třeba sedni u krmení, ano někomu se to zdá zbytečné, ale třeba já osobně nechci, aby po mě pes skákal, když pokládám misku na zem. Sedni před přechodem pro chodce, sedni před dveřmi než odemknu atd. Přivolání je jasné na tom se shodneme. A neříkám tomu výcvik, ale spíš výchova.
Když Vás první ráno na chalupě, po dvou měsících pracovního shonu, stresu, nekonečných přesčasů a pracovních víkendů, odmění tímhle výhledem při pití kávy.
To je velmi dobrá zpráva 🌼.
Tak to netuším, dostupná je zde: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2021-384
Vím, že jsem na ni před nedávnem natrefila, když jsme hledali něco jiného.
Otázka je jestli by se dotyčný vlezl do prvního bodu.
A pro úplnost je to tahle vyhláška ze dne 13. října 2021
o ochraně psů a koček při chovu za účelem rozmnožování
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 29 odst. 1 zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění zákona č. 162/1993 Sb., zákona č. 77/2004 Sb., zákona č. 312/2008 Sb., zákona č. 291/2009 Sb., zákona č. 359/2012 Sb. a zákona č. 501/2020 Sb., (dále jen „zákon“) k provedení § 7a odst. 9 zákona
Stanovy ho i zákon zde: Požadavky na nejnižší a nejvyšší věk psa při jeho rozmnožování
(1) Sdružení právnických nebo fyzických osob, která se zabývají chovem zvířat, a chovatelé, kteří jsou jejich členy, podnikatelé, kteří se v rámci podnikatelské činnosti zabývají chovem zvířat, případně jiné osoby, které se zabývají chovem zvířat za účelem dosažení zisku, nebo chovatelé, kteří chovají 3 a více fen, musí dodržovat tyto požadavky na nejnižší a nejvyšší věk psa při jeho rozmnožování:
a) krytí nebo umělá inseminace psa jsou přípustné u
1. malých plemen do 50 cm kohoutkové výšky ode dne ukončeného čtrnáctého měsíce věku až do dne ukončeného osmého roku věku u feny, u samce psa ode dne ukončeného čtrnáctého měsíce věku,
2. velkých plemen nad 50 cm kohoutkové výšky ode dne ukončeného sedmnáctého měsíce věku až do dne ukončeného osmého roku věku u feny, u samce psa ode dne ukončeného sedmnáctého měsíce věku,
b) u feny, která ukončila osmý rok věku, je možné zabřeznutí pouze do dne ukončeného devátého roku věku, a to na základě písemného potvrzení soukromého veterinárního lékaře uvedeného v odstavci 2.
Nemůžu Vám poradit jak otupit, já sama to nedokážu a spousta věcí mě nakrkne, nedokážu nad nimi mávnout jen tak rukou, dělat, že se nic neděje. Jak říká můj milovaný muž : “Ty z toho jednou budeš tahat nohu!” prostě to nejde. Takže otupit chce nadání, které já nemám.
Jinak takového člověka za souseda nebrat, protože aby se Vám dobře žilo, musíte mít i jakež takež vztahy se sousedy. Tohle by bylo jen na rozčilování. A řešení neustálých problémů. Vím to z vlastní zkušenosti.
Je mi to líto, takovou hroznou smrt si nezaslouží žádné zvíře. ( U lidí si tak jistá nejsem, omlouvám se.)
Zajímalo by mne, který morální chudák má potřebu roznášet otrávenou návnadu v lese. Daleko od lidí, zahrad, parků. První mě napadlo nějaký myslivec, ale to je nesmysl, riskoval by tím otrávení psa některého kolegy. Fakt nevím. Nic to nemění na faktu, že je to šílené.
Určitě. Nás soused na chalupě měl takhle volně ve výběhu křížené masné králíky a prvních osm padlo hned první týden, tak byl nucený pořád vylepšovat oplocení, přidat síť nad celý výběh a denně kontrolovat, jestli se mu tam nesnaží něco podhrabat pro snadný úlovek. Stejně, ale vždycky o nějakého přišel. A to měli králíci možnosti pro schovaní a únik mnohem víc. Umělé nory pod pařezy, kraličinec, malá teepe z prken, spoustu keřů a stromů. Dokonce dlouhou noru z dutého dlouhého kmene. Takový zakrslý králíček je nic proti těm jeho masným králíkům.
Dnes nás manžel odvezl k lesu ( je skvělý - jako ten manžel), hned po vystoupení z auta se na mě vrhli kloši. Skoro to vypadalo jakoby na nás čekali. Jako hele jedou dvě bambule počkáme si na ně. Vycházka v lese super, ale na stinné straně se do mě tak hrozně pustili komáři, že jsem nejkratší cestou z toho lesa musela utéct. Cestou dolů k městu, je to cca kilometr, jsem nechtěla jít po slunečné a prašné polní cestě. Z jedné strany je hustý remízek, tak mě napadlo, že to sfoukneme právě druhou stranou remízku po poli. No Bambuli se to moc nelíbilo ( bodejd by se jí líbilo packat po povláčeném poli, když nevidí kam šlape), takže Bambuli pod paží a už jsem si to štrajdila domů. Milé překvapení bylo, že v tom remízku rostli poloplané trnky, sladké jako med. Takže Bambu v jedné ruce, druhou jsem si natrhala pár trnek a tak jsem od stromu ke stromu pokračovala až na zpevněnou cestu. Tomu říkám skvělý závěr procházky.
Cvrček polní? Na mobilu mi to nejde moc přiblížit.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-zena-prodavala-stene-predcasne-vyrvane-matce-s-falesnymi-doklady-doslo-na-potycku-40535674#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest290_novy_boxik_streamu_varDD&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz