Včera jsme měli malou lekci jízdy autem a kratičký výlet k naší přehradě. Bylo ale neskutečně horko, takže jsme se dlouho nezdrželi. Jen na chvilku okouknout kačeny, rybáře a zpátky domů do příjemného chládku.
Včera jsme měli malou lekci jízdy autem a kratičký výlet k naší přehradě. Bylo ale neskutečně horko, takže jsme se dlouho nezdrželi. Jen na chvilku okouknout kačeny, rybáře a zpátky domů do příjemného chládku.
“Jerry z ostrovů” jsem četla jako malá holka. Moc pěkná knížka.
Aby jste věděly, takhle hrozně trpím, když panička odejde do odchodu a já tu zůstanu sám!!! Hrozné týrání. Ani jsem neslyšel, že už se vrátila domů. Pa a tlapku na to. S.
Děkuji Vám všem, tohle je pro mě pořád ještě hodně citlivé téma. Ale tak to prostě mělo být. Některá stvoření projdou našim životem jen letmo, přesto zanechají hluboké stopy.
Myslím, že je na čase uzavřít jednu kapitolu. Loni jsem si stanovila cíl 700 km. Bohužel osud mi nenadělil projít je s mojí malou Bambulí. Takže aspoň takhle …..
Všechno nejlepší přeji 💐.
Takže hlásím, že všechny nosy byly označkovány, některé i víckrát. Jinak musím napsat, že tohle štěně je skvělé, čůrání máme zvládnuté snad z 95%, v noci chodí 2x přesně ví, že jdeme na čůrání, takže rychle odbyde věc a zpátky domů. S bobky to není tak dobré, ale můžu říct že snad z 50% je schopný vykonat potřebu venku. Chodíme na krátké vycházky, vodítko pro něj není žádný problém. Dokonce jde pěkně se mnou nijak se netlačí dopředu. Když vidí nějakou věc se kterou si neví rady tak si automaticky sedne a vstřebává vjemy. ( Teď třeba sekačku na trávu.) Po chvíli se normálně rozejde. Včera ho vyděsil kluk na kole, který neobratně projel blízko něj, druhého kluka už jen pozoroval bez známky strachu. S čím jsem se teda u žádného svého psa nesetkala, tak venku si nevezme žádný pamlsek. Zkoušela jsem sušené maso, různé odměňovací mlsky, granule. Když už si jej vezme tak ho stejně za okamžik vyplivne. Takže hodně chválím. Doma i když zůstane chvíli sám v místnosti nic neřeší, zůstává v klidu. Takže snad nám to takhle vydrží.
Fotky jsou jen pro silné povahy - vraždění soba.
Souhlasím, když mají v očkovacím průkazu falešné razítko veterináře tak jak to chcete regulovat (pokud tedy nějaký očkovací průkaz vůbec mají). Nedávno jsem viděla informací veterinární komory k jakémusi razítku v očkovacím průkazu. Stanovisko znělo jasně, veterinář neexistuje. Pro mě je to prostě paskvil. Vlk se nažral, koza zůstala celá. Slíbili jsme registr, tady ho máte, my máme splněno, vy se s tím nějak smiřte.
Ne ne tady to bylo o něčem jiném, o nenadálých příchodech domů. Je jasné, že když chodíte domů pravidelně v 15.00 +- bude Váš pes čekat. Tady šlo o to, že v těch případech pes čekal i když příchod domů nebyl obvyklý. Dokonce tam bylo popsané kdy majitel domu nenadálé letěl jiným letem a rodina o tom nevěděla, kdežto jejich pes ano.
Lois Crisler, Život s vlky
Autorka popisuje život s vlčími mláďaty ( posléze dospělými vlky) v arktické pustině. Celý příběh je rozporuplný, nemá na jejich život finance, nedokáže jim zajistit adekvátní podmínky (i přes to vybudují velké výběhy). Vlky kříži se psy. Přesto k nim má velmi silný vztah a pouto. Končí to docela smutně, rozchodem s manželem a následným utrácením vlků. Sama pak odejde do civilizace. Hlavně konec mne dost šokoval, sama autorka tam popisuje, že vlkům slíbila sedm roků(?) ty jim dala a teď to už ukončí (pokud si dobře pamatuju uspala je nějakými prášky ve žrádle). Celé mi to přišlo spíš jako odstrašující případ, jak se to prostě nedělat.
No to netuším, ale byli tam popsány případy kdy páníček jen pomyslí na návrat domů ( mnohdy bez vědomí ostatních členů domácnosti) a pes to nějak vycítí. Změní běžné chování, očekává a vyhlíží svého pána. A samozřejmě i jedné situace. Je to fakt zajímavé čtení.
Občas bývám pohřební služba Slza. Obzvláště si to užívám, když volají “pojišťováci".
Váš pes to ví, jak psi poznají, kdy se jejich pán vrací domů a další neobjasněné schopnosti zvířat.
Autora si už nepamatuji. Zajímavá knížka.
Já Vás obdivuji, tolik času, tolik úsilí obětovat pro obhajobu člověka, kterého prý vůbec neznáte a nemáte s ním nic společného. To se musí nechat, bijete se za svou pravdu jako lev….
To je tady komedie….
Ale ty extrémy přece nedělá organizace jako taková, ale lidé v ní. Tak jako lidi jinde, juuu chceme isabela jezevčíka … není problém, chceme merle zbarvení…není problém, chceme kilovou čivavu… atd. Čím větší poptávka, tím větší prznení plemene.
Ne, kdyby mi někdo chtěl dát prachy tak se ozvu, ale takhle….
Mi před nedávnem psali, že se mi nabourali do telefonu a mají mé intimní fotky…. Když nezaplatim 25 tis.tak je zveřejní. Už dlouho jsem se tak nenasmála.
Ne, je to jen vrácení se do starých kolejí. Bambule byla mimo mou cílovku. Prostě vidíte v útulku psa a něco ve Vás ví, že je to osudové setkání. Taky věřím, že to byla jediná fena, kterou kdy budu vlastnit.
Oooo ano, viz.tema kouše a dělá loužičky.