No ještě, že jste to sem napsal, to jsem ještě nikdy nečetla, fakt…. 😉
Příspěvky uživatele
keriton
bambule:Mám malého dospělého psa, nepočítám čas na vycházce, ale celkovou délku trasy. Ráno ve všední den cca 2,5 km, odpoledne dle možností a času nejmíň cca 3 km nejvíce 6 km ( má zdravotní omezení, delší procházka jí může přitížit). Mezitím jen čůrací skoky ven. O víkendech jsou ranní vycházky delší ( teď v sobotu ráno jsme dali 5,5 km). Ona jde pomalu, takže vycházka nám trvá dýl než někomu s aktivním běhacím psem.
Wow, tak to bych vůbec neřekla, že se dá takhle trajdat i s tak “nemocným” pejskem, i když asi máte situaci stabilizovanou…Obdiv!
Jen by mě zajímalo, jaký rozdíl vlastně je mezi granulema s tímhle složním. Jako jestli jedno je lepší než druhé nebo je to srovnatelné … Uměl by mi to někdo vysvětlit?
Magnusson
Čerstvé maso 44 % (čerstvé hovězí a vepřové maso), grahamová mouka, čerstvá vejce, rostlinný olej a tuk (za studena lisovaný řepkový olej), čerstvé mrkve, sušená bramborová dřeň.
Primal Spirit
45% čerstvého kuřecího masa z volného chovu, 20% čerstvých celých ryby (10% makrela obecná, 10% losos obecný), hydrolyzovaná rýže, dužina z řepy, pivovarské kvasnice, jedlé části z: mrkev, jablko, čekanka, kmín, rozmarýn, kurkuma.
Mám klidného dospěláka, nenáročný gaučák bytový, bez zahrady, a za minimum považuju 3 procházky denně, pro mě je standard ráno půl hodiny, odpoledne hodinu, večer jen čůrací 15-20 minut.
Na procházkách nic moc neděláme, pes si čmuchá, to mu stačí, má v sobě asi kus lovečáka. Asi jsou plemena, která potřebují na procházce zabavit, ale mým oběma psům stačilo nechat je být, aby se na procházce věnovali svým věcem.
A za ideál bych považovala jít k tomu o víkendu na nějakou delší prochajdu, výlet, 10 km a více, prostě abysme byli tak nějak v kondici my i pes.
Možná by šlo zkusit toho psa odlovit a počkat, až si pro něj majitel dojde. Někdy je to snazší než odhánět. Ale zase si dovedu představit kupu případů, kdy by mi přišlo fakt lepší mít třeba ten paralyzér.
Musím si furt pochvalovat, že v našem rajónu to máme fajn, pejskaři jsou vesměs slušní, jen v asi dvou případech si vždycky říkám, co by bylo, kdyby jim rupla karabina… no zle by bylo.
Taky doufám. A radši jsem si na RTG zajela 30 km vedle na malou veterinu, než jít tady ve městě na kliniku. Ale to už je i o konkrétních veterinářích, se kterými jsem se tady za ty roky potkala…
To mi úplně připomíná, když jsme byli se psem na dovolené v zahraničí a já zjistila, že při procházení historických městeček také musím hlásit psovi každou změnu v pohybu. Protože jak má to zvíře vědět, že dnes se nejde stále vpřed, ale každou chvíli zastavujete, obdivujete, fotíte, často měníte směr… prostě těch pokynů je najednou opravdu mnoho, protože jinak psa budu jen vláčet a on nebude mít šanci porozumět, co se po něm chce.
U nás je hlavní úspěch, že sežraná bota prošla psem bez větších problémů 🤠
Bohužel vyvádění osamotě pokračuje 🤐Jsou dny, kdy 1x za celou dobu zaštěká, a pak dny, kdy vyvádí hodně. Zrovna ale moc nemám prostor to s ním nějak hlouběji řešit ☹️ Ještěže se blíží vánoční volno ….
No, máte to taky záhadné. Já se už víc jak půl roku zdráhám psa více zatížit.
Jen malá ukázka, jak pohyb někdy vypadá. Přicházení obloučkem není náhoda. Někdy je to lepší (pak to ani není běžným pohledem poznat), někdy horší. Kdyby se to čas od času nezhoršovalo až do kulhání / vykusování tlapky, asi bych to prostě neřešila…
Sardullah:Za.mě je to taková trošku blbá zpráva, protože příčina nenalezena…🙄
To ano, ale zase už nebudu muset přemýšlet, jestli zrentgenovat nebo ne 😉
Zrentgenováno! Všechno se zdá být zcela v pořádku - páteř, kyčle, ramena, ….
(Samozřejmě to neznamená, že tam nic nemá, jen to na RTG není vidět.)
Jasně, je to normálně, ale psovi to zakazuju, protože zaprvé bysme nikam nedošli a zadruhé by se prostě “zfetoval”.
On má takové “záchvaty” jednou dvakrát ročně. Třeba třičvrtě roku je doma hodnej, ani nedutá, a pak najednou z ničeho nic dva tři týdny “vříská”. Zatím mám teorii, že to je kvůli háravým fenám, ale je to fakt jen teorie.
Teď k tomu zvukovýmu projevu přidal i botu.
Naposledy demoloval před dvěma a půl lety, to bylo ty první měsíce, co u nás byl novej.
Moooc díky efe, tip ke cvičení zabral!
A já nevím, ale můžeme mít taky někdy klid? Pes je týden bez límce, ale vřískání o samotě pokračovalo i tak. V posledních dvou případech už to vypadalo, že to ustává, že bude klid, včera už byl úplně zticha, a dnes přijdu domů a nejen že zase vyváděl, ale i rozkousaná a způlky sežraná kožená bota. To udělal naposledy před víc jak dvěma lety. Achjo.
Tak ještě aby všechno, co spolknul, řádně vyzvracel nebo vykadil…
Efe, nebo i ostatní, a máte nějaký tip, jak psa nezabít v prvních 3 minutách cvičení, kdy se chová jako tornádo, hystericky nabízí ty nejoblíbenější cviky a odmítá byť na setinu vteřiny zapnout mozek a uši a začít dávat pozor? Jako teď mě napadá, že ho zkusím prostě jen seřvat, on je odolnej…. ale s tímhle mě fakt vytáčí a celkem demotivuje se do cvičení vůbec dát 😀
To je pecka! Prozradíte jméno trenéra nebo raději ne? 🙂
Tak my se s vámi rozdělíme o odolný žaludek a vy se podělíte o odolné tlapky, to by bylo ideální, ne?
Rimadyl zabral. Ufffff!
Lidi, jak se to dělá s postrojem a psí bundou? Já byla vždycky “obojkář”, ale psa mám od léta na postroji, a teď vůbec nevím… to se dá postroj a na to až bunda? A bunda má mít nějaký otvor na očko k vodítku?
Jsem v tom totální laik 😀
Já to mám vyladěný, abych byla slušná, kdyby náhodou kolem byly nějaké děti. Takže u nás funguje i pouhé “Děláš si ze mě… ???!”
A nikdo nemusí vědět, jestli prdel nebo legraci 😀