Jasně, je to normálně, ale psovi to zakazuju, protože zaprvé bysme nikam nedošli a zadruhé by se prostě “zfetoval”.
Příspěvky uživatele
keriton
On má takové “záchvaty” jednou dvakrát ročně. Třeba třičvrtě roku je doma hodnej, ani nedutá, a pak najednou z ničeho nic dva tři týdny “vříská”. Zatím mám teorii, že to je kvůli háravým fenám, ale je to fakt jen teorie.
Teď k tomu zvukovýmu projevu přidal i botu.
Naposledy demoloval před dvěma a půl lety, to bylo ty první měsíce, co u nás byl novej.
Moooc díky efe, tip ke cvičení zabral!
A já nevím, ale můžeme mít taky někdy klid? Pes je týden bez límce, ale vřískání o samotě pokračovalo i tak. V posledních dvou případech už to vypadalo, že to ustává, že bude klid, včera už byl úplně zticha, a dnes přijdu domů a nejen že zase vyváděl, ale i rozkousaná a způlky sežraná kožená bota. To udělal naposledy před víc jak dvěma lety. Achjo.
Tak ještě aby všechno, co spolknul, řádně vyzvracel nebo vykadil…
Efe, nebo i ostatní, a máte nějaký tip, jak psa nezabít v prvních 3 minutách cvičení, kdy se chová jako tornádo, hystericky nabízí ty nejoblíbenější cviky a odmítá byť na setinu vteřiny zapnout mozek a uši a začít dávat pozor? Jako teď mě napadá, že ho zkusím prostě jen seřvat, on je odolnej…. ale s tímhle mě fakt vytáčí a celkem demotivuje se do cvičení vůbec dát 😀
To je pecka! Prozradíte jméno trenéra nebo raději ne? 🙂
Tak my se s vámi rozdělíme o odolný žaludek a vy se podělíte o odolné tlapky, to by bylo ideální, ne?
Rimadyl zabral. Ufffff!
Lidi, jak se to dělá s postrojem a psí bundou? Já byla vždycky “obojkář”, ale psa mám od léta na postroji, a teď vůbec nevím… to se dá postroj a na to až bunda? A bunda má mít nějaký otvor na očko k vodítku?
Jsem v tom totální laik 😀
Já to mám vyladěný, abych byla slušná, kdyby náhodou kolem byly nějaké děti. Takže u nás funguje i pouhé “Děláš si ze mě… ???!”
A nikdo nemusí vědět, jestli prdel nebo legraci 😀
Hm, tak naše ranní procházky v ulicích města jsou jen “Fuj…. fuj… fuj…. FUJ! šikovný!….. fuj …jdeme! … fuj! super… fuj ….”
Aneb když to není kus žvance, jsou to nějaký super chcanky… mohla bych si to nahrát a pouštět mu to ze záznamu 😀
Každý z mých dvou psů zobrazoval něco ze mě, každej něco jinýho. Takže jeden byl tupounek, druhej chytrej až trochu moc, a myslím, že s mým vzděláním nebo chytrostí to nesouvisí.
“Edit: tlapku zavázat? Bude to trhat?”
Ano, bude, bez dohledu si na tlapce nic dobrovolně nenechá.
Léky dávám dle pokynů veterinářky, úplně nevím, jestli zkoušet navrhované vychytávání dávky 🙂 Gabapentin měl jen na 5 dní, mám tu poslední dvě tabletky. Vetka řekla, že pokud se s nasazením nic nezměnilo, vysadila by to rovnou.
Vahine, díky za tip. Možná něco na uklidnění spíš pro mě? 😀Nějak u něj moc nevěřím na jemné argumenty, jestli potřebuje něco na psychiku, asi bych to řešila zase rovnou s veterinářkou.
Gabapentin se zdá být bez efektu, v neděli dobereme. Tak jsem byla u vetky a mám rimadyl. Už mi z toho trochu hrabe, a psovi asi taky (začal zase trochu vřískat, když je doma sám).
Jelikož je pes naučený, že přede mnou si tlapu nelíže, protože mu to zakazuju, není úplně snadné si ověřit, jak na tom reálně je. Zkusila jsem si ho večer dát na webkameru a předstírat, že si jdu do koupelny čistit zuby nebo tak něco. Chvíli koukal, a pak se pustil do tlapky celkem intenzivně.
No, doufám, že když nic, tak zabere ten rimadyl, a možná dám i klidový režim, ať to vezmeme od podlahy…
efe:Objednala jsem si indivindi kurz s trenérem, páč na tohodle debžotka prostě nemám mozkový buňky.
Hustý, úplně chápu… my teď museli učit něco novýho kvůli fyzio a myslela jsem, že mě trefí, já taky nejsem úplně vzor trpělivosti 🤣 u nás naopak lehnutí na bok je nejoblíbenější cvik a hned po podávání pacek nejlepší řešení náročných situací, je úplně jedno, že chci něco jiného, určitě jsem chtěla tohle a má se za to dávat pamlsek😀
Pokud má efe doma podobný případ, na mrkev a okurku se vyvádí úplně stejně jako na cokoliv jiného, prostě jde se cvičit, a to nejde bez zapnutí režimu “hysterický” 😀
Zachytáváním, shapingem, odklikáváním, když naznačí správný pokus… ? Ehm, no, vím jak moc mě baví až moc nadšenýho psa směřovat k něčemu, co se mu zrovna úplně nehodí a jednodušší by mu přišlo skákat mi po hlavě, podávat pac a dělat něco, co už dávno umí a taky to na získávání pamlsků přece platí 😀
Díky za tipy. Postroj jsme pořídili, nosí ho od léta. Bere geloren a naposledy byl na delší procházce na konci zimy, od té doby max 5-6 km.
Dogpoint mi přijde fajn.
To bohužel taky nebude správná stopa, řešili jsme to naopak v létě. To by mohlo být jediné pojítko, že to v obou případech začalo v létě.
Jenže v obou případech byly i jiné důvody, poprvé tomu předcházelo výraznější období kulhání na pravou přední, léčeno jako zánět (tzn. přetěžování levé), podruhé se zdá, že to rozjela první návštěva fyzioterapie. Ale už před fyzio delší dobu nechodil čistě a přidalo se k tomu i poranění jedné z předních tlapek, takže také delší období přetěžování té druhé… prostě událostí tam bylo dost, které to mohly taky rozjet.
Sarah01:A nemůže to být psychického rázu, jako třeba obsedantně kompulzivní porucha u lidí?
No a kdyby ano, tak co s tím?
Vloni to opravdu jako mávnutím proutku ustalo se zkušebním nasazením rimadylu, po vysazení bylo vylizování zpět. Později kombinace klid + rimadyl, poté byl od vylizování minimálně půl roku klid.