Aktuálně: 2 759 inzerátů261 227 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Příspěvky uživatele

Tenurri

Tenurri
Tenurri 01.12.2025, 10:30:11 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 01.12.2025, 10:11:17

Rýži jsme zkoušeli (nevím, jestli záleží i na druhu, kupujeme jasmínovou), ale ta mu právě nepomáhala, tak nám vetka poradila rouzvařit brambory a mrkev a udělat kaši a to mu dělává na bříško dobře. Ale to bylo tenkrát při slinivce a dál jsme už rýži nedávali a rovnou vařili brambory…zkusíme klidně příště.

Další vec, co jsem si všimla je, že po těch veterinárních konzervách má dříve hlad, takže je asi skutečně možné, že v ten pátek měl “jen” podrážděný žaludek z hladu. To mě upřímně nenapadlo…ale i teď o víkendu bylo vidět, že má více hlad, tak dostal i oběd po dopolední procházce (normálně dostává ráno a večer, přes den většinou jen trochu z ruky na procházce a tak).

Tenurri
Tenurri 01.12.2025, 10:02:36 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 01.12.2025, 09:53:09

díky, zkusím mu dávat ještě něco málo před spaním. Je vlastně pravda, že se snažíme pravidelně čistit zuby večer, a to dostane ještě menší hrst někdy kolem 19:00, jen jsme to ten minulý týden vynechali, aby mu nebylo ještě blbě z pasty (Virbac).

Tenurri
Tenurri 01.12.2025, 09:09:37 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 01.12.2025, 08:32:57

Den před dostal večeři kolem 18:00 a ráno den po zvracel šťávy kolem 6:20

Edit: měl namíchané dietní gastro žrádlo z veteriny Hills gastro biome + ani ne půlku MArp slim&fit s bílou rybou (to jsou ty grancle na které jsme přešli po slinivkové dietě a byl na nich v pohodě celou dobu) - to už jsme pomalu přecházeli z vet diety zase na ně. Jinak dostává i vařené sem tam, jen jsme to nemotali ten týden do vet diety. 

Ale večeři kolem 18:00 + - dostává každý den (dle toho jak se vrátíme z odpolední procházky) a ráno snídá po 6:00 než jdeme do práce (ten den co zvracel ráno, tak ráno nejedl)

Tenurri
Tenurri 01.12.2025, 08:21:04 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 30.11.2025, 22:16:59

Tak tady je hodně psů a on se neustále snaží něco olizovat…občas si počůrá i svoji nohu a olíže si to než dojdeme domů.

Tak on naposledy měl problém v září a tam to byla virovka. Pak byl klid až do teď, kdy minulý víkend (ne teď co byl) měl průjem se sraženou krví a do toho se snažil zvracet.

První věc, co vždycky udělám je, že nasadím hladovku a dostane enterozoo gel. Většinou se toto projeví ráno, takže ráno nedostane nic a dostane až večer. Zároveň nasadím nějakou dietu. Buď mám doma vet gastro dietu, nebo nemám, tak dostane jen vařené kuřecí prso + rozvařenou mrkev a brambory a do toho fortifloru.

Vetka, co ho prohlížela v pátek a dělala sono + to další CRP říkala, že to, že blil skoro po týdnu jednorázově znovu vůbec nemuselo souviset s tou nevolností předtím. Manžel říkal, že ve čtvrtek večer něco venku olizoval.

My normálně čekáme, jestli to samo neustoupí do dvou dnů, až pak jdeme na vet, protože on občas mívá jednorázový průjem. Pokud je obojí (průjem i zvrcení) a nedejbože ještě ve stolici krev, tak jdeme co nejdřív, protože ze zkušenosti je toto už většinou na antibiotika.

Teď vlastně opravdu zvracel šťávy jen v pátek ráno, škrundalo mu v bříšku ale pak už odpoledne byl po návštěvě veteriny úplně ok a nevrátilo se to.

jinak výkaly on nežere, štítí se jich a i venku si dává dost pozor aby do něčeh nešlápl…jednou se mu to povedlo a to bylo naříkání, tragédie, odmítal na tu nohu i došlápnout…

Kočičinec taky nesežere, ani kočičí zvratky. 

Prošla jsem doma všechny pamlsky a vyhodila vše, co bylo moc dlouho otevřené, nebo se to blížilo expiračce. 

Vetka se přiklání k citlivému žaludku. S tím, že klidně mohl mít ještě podrážděné bříško ze začátku týdně a to olíznutí mu to zase rozhodilo a udělalo se mu zle. Včera dobral famosan tak uvidím. Jsme domluvení, že kdyby cokoliv, mám sbírat stolici a zase přijít.

Tenurri
Tenurri 29.11.2025, 09:46:49 xxx.xxx.110.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 29.11.2025, 09:24:24

To jsem se ptala veterinářky, ale nemyslí si, že by byl dva měsíce na tom samem krmivu ok a pak z ničeho nic průjem a zvracení. Ani nový pytel jsme teď neotvírali. Vařené ma taky furt to samé (a maso kupujeme normálně pro lidi). Nové pamlsky teď žádné neměl. 

Fakt netuším. No budeme to sledovat. 

Co jsem si teda všimla (i dneska ráno) tak sbírá a žere kočičí chlupy 😅…mám dlouhosrsté kočky takže ztrácejí prérijní chuchvalce. A sem tam to sežere (žádnou pipetu a tak nedostávají, jsou jen doma).

Tenurri
Tenurri 29.11.2025, 08:23:26 xxx.xxx.110.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 28.11.2025, 23:04:35

Neřešíme teď vůbec nic, poslední tréninky nám skončily někdy v půlce října (agility) a od té doby jsme nikde nebyli. Jen klasicky chodíme ven prochazkovat, válíme se na gauči, hrajeme si a tak. Naopak bych řekla že co máme flexinu, ma to volnější i venku. Jediné čím ho buzeruju je, ať neolizuje chcanky 😀.

Stres teď nemá mít z čeho. O víkendu možná, čtvrtek pátek jsem byla ve stresu já z práce a on je docela citlivý. Ale to jsem po něm ani nic nechtěla, jen jsme byli venku, on si čuchal, přetahovali jsme se o hračku a nic jsme ani netrénovali (já na trénování teď obecně docela prdím).

Trus měl právě teď už pevný, jen jednorázově zvracel. Pro příště ano. Když se dělaly rozbory předtím (Naposledy vlastně v září, ale tam mu vyšlo vysoké crp z krve a když jsme řešili slinivku tak dělali rozbory i na trávicí enzymy a další věci) tak to taky měl ok. 

Tenurri
Tenurri 28.11.2025, 19:04:24 xxx.xxx.110.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 28.11.2025, 18:01:15

Achjo, měla jsem rozepsaný příspěvek a mobilu a dala jsem omylem zpět a ono to zmizelo 😀

No tak znova. Od středy (ráno) jsme mu už přidávali pomalu jeho normální jídlo. 
Od pondělí večer mel už pevnou stolici a nezvracel, celou dobu byl ok až do dnešního rána, kdy zvracel žlutou šťávu.

Jediné rostliny které jsou na zemi jsou banánovník, ale ten není nijak okousaný a chilli papričky, které jsem přemístila z balkonu, ale to si nemyslím, že by jedl (?). 

K čisticím prostředkům, kočičímu jídlu, kočičímu záchodu se nedostane. 

Právě mě napadlo, že minulý týden začali solit a packy jsme po venku nijak neoplachovali…

Manžel mi akorát říkal, že včera večer něco venku olizoval (nevi co), ale že mu to skoro hned zatrhl.

Ted už vypadá že je zase v pohodě, má chuť k jídlu, je aktivní.

Tenurri
Tenurri 28.11.2025, 15:52:49 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 28.11.2025, 15:51:58

U nás sníh nemáme 😀…ale když sem tam napadne, tak ho nežere

Tenurri
Tenurri 28.11.2025, 14:57:42 xxx.xxx.22.64

Píšu to sem, i když to se slinivkou nesouvisí…

Psala jsem do venčení, že o víkendu měl jack průjem a zvracení - pondělní veterina dopadla dobře a odešli jsme jen s dietou a famosanem (testy měl ok)

Celý týden byl úplně v pohodě, až dneska ráno zase zvracel a nechtěl jíst. Průjem nemá, sono bylo bez jakéhokoliv nálezu, CRP negativní.

Dostal injekci proti zvracení a prodloužit dietu…

Nenapadá mě, kde by mohl být problém. 

Zapomněla jsem se zeptat, jestli by to nemohlo souviset se solením cest a chodníků? On si doma sem tam olizuje packy…mě to vlastně nenapadlo a ještě jsme nezačali packy sprchovat po příchodu z procházky…plus teda se snaží venku olizovat moč a tak…

Tenurri
Tenurri 26.11.2025, 11:40:03 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 26.11.2025, 10:34:50

Já tedy teď sociální sítě extrémně omezila…ale sledovala jsem už dřív, že určitá sorta lidí už odsuzuje chovatele s PP taky jako množky (bez ohledu na nějaký individuální pohled), protože v útulcích je psů a koček bez domova až až a cokoliv, co se “produkuje” nad rámec těch psů co hledají domov jsou množky a hotovo a nemá se kupovat ani zvíře s PP. Jen útulek nebo nic.

Tenurri
Tenurri 24.11.2025, 13:11:07 xxx.xxx.22.64

Všem děkuji, že na nás myslíte. Na veterině mu brali krev a dělali test na viry i na slinivku, vše je v normě. Dostal injekci proti zvracení a famosan + ty dietní gastro konzervy. 
Prý kdyby se to nelepšilo, máme sbírat a donést trus na koprologii a přijít na kontrolu.

Tenurri
Tenurri 24.11.2025, 12:18:18 xxx:xxx.9302:5bb6
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 24.11.2025, 11:42:41

Jo, to by bylo fajn, kdyby to šlo 🙂.

Tenurri
Tenurri 24.11.2025, 10:51:58 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 24.11.2025, 10:20:10

Díky, to je furt něco…

Ale napadá mě, já byla ve čtvrtek večer a v pátek dopoledne dost nervozní a ve stresu, protože jsem musela školit v práci zákazníka ohledně systému (nemohla jsem ani spát)…tak leda že by to měl zase ze stresu, on je dost citlivý na emoce okolí, ale to se mi úplně nezdá, že by měl takto vodový průjem s krví “jen tak”.

Tenurri
Tenurri 24.11.2025, 10:22:25 xxx.xxx.22.64

Já bych si už nikdy jednu samotnou kočku do bytu nepořídila a to 12 nedělám. Když vezmete koťata hned dvě, nebudete mít žádný problém. Kočka sice dost času přes den prospí, ale koťata potřebují pozornost. I ta dospělá kočka nemá úplně ráda samotu.

Seznamovat potom dospělé kočky, nebo dospělou a kotě je složitější, než seznámit dvě koťátka, co si spolu vyhrají a budou si dělat společnost.

Pokud jste ochotný pořídit dvě, klidně si je pořiďte, předpokládám, že děláte krátký a dlouhý týden, a nejste každý den pryč 12+ hodin. Jestli chcete jen jednu kočku, tak bych do toho ve vašem případě nešla.

Tenurri
Tenurri 24.11.2025, 10:15:33 xxx.xxx.22.64

My se o víkendu těšili na výlet, jelikož bylo krásně a svítilo sluníčko (sice bylo asi -9, ale to nevadí). No, nakonec jsme byli celý víkend doma. Jack byl v sobotu venku všehovšudy dohromady tak 40 minut. V neděli už to bylo lepší.

A dnes nás čeká návštěva veteriny.

Vodový průjem s trochou sražené krve a zvracení…průjem dnes už sice nemá, ale ráno zase zvracel šťávy a před chvílí se v práci nadavoval (nakonec jen trochu slintal a mlaskal). Myslím si, že zase něco chytil, protože co se týče stravy, celý minulý týden nedostal  vůbec nic neobvyklého…tak asi zase někde něco olízal venku. Chová se normálně. V sobotu teda nechtěl venku moc chodit a většinu dne spal, v neděli ale jakoby mu nic nebylo, až na průjem a občasnou nevolnost. Dneska taky venku poskakoval a byl nadšený ze sněhu.

Čekám, že dostane zase antibiotika. V sobotu měl hladovku, to pak dostal až večer jídlo (pak klasicky ráno a večer)…chuť k jídlu má, tak uvidíme co nám řeknou (jdeme za hoďku). No a zase vezmeme gastro konzervy, doma už nejsou a minule mu pomohly.

Tenurri
Tenurri 21.11.2025, 14:42:42 xxx.xxx.22.64

Na druhou stranu, možná to dítě nepsalo, jen ty informace a myšlenky nejsou úplně vhodně popsané. (Dělala jsem dříve v obchodě a co nám občas chodilo na prodejnu za emaily od DOSPĚLÝCH lidí, to byste žasli)

Jestli chce prostě jen kámoše, se kterým může chodit ven a trávit s ním čas (ono je rozdíl, jestli jako koníček máte doma pletení, hrajete hry, u čehož vám ten pes může být na blízku, nebo máte koníček chodit do tanečních a potom na drink, u čeho se asi úplně nehodí přítomnost psa)

Jestli myslí přehnaně dlouhé procházky jako být půl dne každý den se psem venku, tak to není nereálný požadavek…jestli může být se psem ráno, odpoledne a večer každou procházku být se psem třeba tu hoďku, a je ochotná s ním jít sem tam do lesa, na louku, vzít ho třeba i socializovat do města, atd, tak je to úplně ok. Případně když nemám čas na hodunovou procházku, tak ho zabavit aspoň trošku doma, sem tam něco potrénovat, atd…

Jen ten dotaz je prostě nešťastně napsaný a většinou člověk vidí tu nejhorší variantu 😀

Tenurri
Tenurri 21.11.2025, 12:14:27 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.11.2025, 13:42:40

No a proč teda chceš psa? Co mu můžeš nabídnout krom házení míčků ? (což mimochodem není pro psa moc vhodná aktivita ani z psychického ani fyzického hlediska)

Já nějak nevidím ten důvod, proč si vlastně psa pořizovat mimo “já chci”. A to tedy nemyslím nijak špatně. 

Já se taky nevěnuju 24/7 psovi a občas jsou dny, kdy prostě na dlouhou procházku nejdeme. Taky, co je dlouhá procházka? Pro někoho to může být hodina, pro někoho 4h výlet. Na 4h+ výlety taky chodíme spíš vyjímečně.

Jestli máš čas jednou týdně jít na hodinu ven, psa si nepořizuj.

No a alespoň nějaká základní výchova a provozní “výcvik”/trénink je potřeba pro každého psa, jestli s ním má být život příjemný. Není to o tom přijít ze školy, 10 minut házet psovi na zahradě míček a pak si ho zbytek dne nevšímat. Hlavně u štěněte a puberťáka to bývá náročné.

Veterina umí vyjít pěkně draho u každého psa, nikdo nezaručí, že zrovna ten tvůj bude celý život zdravý, nebo že si neužene nějaký úraz. Nějaký cvičák/ trenéra alespoň do začátku je také dobré platit, je nutné se na místo nějak dopravit. U jorka buď budeš trávit po každé procházce čas rozčesáváním, nebo ho budeš dávat pravidelně ostříhat do salonu (neříkám, že je to ideální, ale ruku na srdce, já potkávám venku jen ostříhané (jako)/jorky. 

No a v neposlední řadě je nutné zvážit, co se psem, když se pojede na dovolenou, jede se k příbuzným, jde se na návštěvu, a podobně…pro někoho to může být omezující, někdo naopak bere psa (skoro) všude s sebou, ale je nutné na to myslet. Zase - nevychovaného (i když malého) psa vám nejspíš nikdo moc hlídat chtít nebude.

Máme v rodině biewer teriéra. Výchova moc není, je to rozmazlovaný psík důchodců (a spíš on vychovává je 😀), ale hlídat bych ho delší dobu teda nechtěla. Je zvyklý si vše vyštěkávat, žebrat neustále o jídlo ze stolu, neumí být sám…je to malý pes, ale když chce, umí být velmi nepřehlédnutelný, otravný a vytrvalý 😀…a jeho štěkot je po pár minutách na migrénu.

Tenurri
Tenurri 21.11.2025, 10:31:53 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 21.11.2025, 10:05:03

Nám se tu střídá jen námraza a bláto 😀…Když to vypadá, že by mohlo trochu sněžit, začne místo toho stejně hned pršet/mrholit. Navíc je taková nepříjemná zima i když zrovna nemrzne…asi za to může vysoká vlhkost vzduchu.

Tenurri
Tenurri 20.11.2025, 13:40:43 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 20.11.2025, 11:28:15

Ne, že by to bylo vždycky tak jednoduché. U nás se v Plzni a okolí odchytává vipet od konce srpna neúspěšně. Poslední zpráva je, že se potuluje po okolních vesnicích, ale dost intenzivně se vyhýbá lidem.

Tenurri
Tenurri 13.11.2025, 14:29:51 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.11.2025, 14:08:36

Už teď je dost problém sehnat místo v kurzu, případně si ulovit alespoň sem tam jednorázově hodinu…a to jsem v docela velkém městě a nemáme problém dojet i po okolí autem.

Všechno je to většinou hned plné, nebo jsou volné hodiny v “blbé časy” kdy jsem v práci. Třeba dostat se teď v okolí ve vyhovující čas na nějaké agility tréninky je scifi. Absolvovali jsme základní kurz, ale není pro nás volno na pokračování, kdy by mi to časově vyhovovalo. A zatím se mi za celý měsíc nepovedlo ulovit volnou hodinu 😀 …