»
Odpověď na příspěvek uživatele
Ph z 15.12.2025, 09:47:55
Já vždycky brala všechny zprávy s sebou.
Vzhledem k jiným projevům a jiným výsledkům úplně nedávají dohromady tu slinivku z dubna/května k tomu, co se děje teď. Ačkoliv veterinář z Klatov říkal, že vzhledem k hodnotám slinivky z toho dubna to vlastně ani slinivka být primárně nemusela, byl to jen následek jiného zánětu, jelikož mu přišlo divné, že sice ten krevní test byl nad limitem, ale zase ne o tolik…musela bych dohledat zprávu, ale říkal něco v tom smyslu, že většinou psi mívají při slinivce tu hodnotu 900 a klidně i 1000…ale on měl třeba jen o 100 víc oproti hornímu limitu.
V září byla potvrzená bakteriální infekce, tam se to přeléčilo atb a bylo to dobrý → nejspíš to nesouviselo.
Teď se objevil problém znovu, ale zase trochu jinak. Než jsem mu dala ty calibry, tak byl úplně v pohodě, teď bojujeme s průjmem z této dietní chyby. Blbé je, že nám došly konzervy (moje blbost, měla jsem to napočítané tak, aby vyšly na přimícháváním s tou calibrou a nečekala jsem, že se z calibry pos….)
Takže jsme mu včera večer uvařili rýži, mrkev a tu krůtu, dostal to i dnes ráno…odpo skočím na vet pro konzervy. Plus jsem objednala zásobu, abychom měli přes vánoce.
Každopádně ráno měl pořád ještě průjem, jen ne tak hrozný jako včera. Pořád je normálně aktivní, chuť k jídlu má velikou, nic ho nebolí, nemá tendence zvracet (ale pořád bere famosan)…
včera dostal enterozoo, ráno dnes probiotika…
Mě jen přijde divné, že ať dostane jakékoliv veterinární gastro grancle, tak je problém. Na konzervách ne.
Objednala jsem i ty RC gastro low fat granule, na kterých byl předtím a bylo to ok, jen mu nechutnaly…
Jo, teď mi přijde, že zas plácám jedno přes druhé, ale ta calibra dieta nám do toho teď hodila vidle. Mám vždycky najivní představu, že veterinární dieta problémy přece dělat nebude…
Domluvím se s vetkou, co teď. Ona ho chtěla nechat na dietě, která mu nedělá zle, alespoň měsíc, jenže krom těch i/d konzerv jsme nic moc vhodného zatím nenašli.
EDIT: ano, míval i jedno/dvoudenní nevolnosti, průjmy, ale to samo odeznělo a většinou to bylo spojené s chybami jako: pití z louže, olizování hnusů venku, jednou se totálně zes… ze sušených plic, ty byly asi nějak špatné, bohužel to u nich nejde moc poznat - smrděly pořád stejně a jakmile jsem je nedávala, byl zase ok…