»
Odpověď na příspěvek uživatele
Doron z 30.11.2025, 22:16:59
Tak tady je hodně psů a on se neustále snaží něco olizovat…občas si počůrá i svoji nohu a olíže si to než dojdeme domů.
Tak on naposledy měl problém v září a tam to byla virovka. Pak byl klid až do teď, kdy minulý víkend (ne teď co byl) měl průjem se sraženou krví a do toho se snažil zvracet.
První věc, co vždycky udělám je, že nasadím hladovku a dostane enterozoo gel. Většinou se toto projeví ráno, takže ráno nedostane nic a dostane až večer. Zároveň nasadím nějakou dietu. Buď mám doma vet gastro dietu, nebo nemám, tak dostane jen vařené kuřecí prso + rozvařenou mrkev a brambory a do toho fortifloru.
Vetka, co ho prohlížela v pátek a dělala sono + to další CRP říkala, že to, že blil skoro po týdnu jednorázově znovu vůbec nemuselo souviset s tou nevolností předtím. Manžel říkal, že ve čtvrtek večer něco venku olizoval.
My normálně čekáme, jestli to samo neustoupí do dvou dnů, až pak jdeme na vet, protože on občas mívá jednorázový průjem. Pokud je obojí (průjem i zvrcení) a nedejbože ještě ve stolici krev, tak jdeme co nejdřív, protože ze zkušenosti je toto už většinou na antibiotika.
Teď vlastně opravdu zvracel šťávy jen v pátek ráno, škrundalo mu v bříšku ale pak už odpoledne byl po návštěvě veteriny úplně ok a nevrátilo se to.
jinak výkaly on nežere, štítí se jich a i venku si dává dost pozor aby do něčeh nešlápl…jednou se mu to povedlo a to bylo naříkání, tragédie, odmítal na tu nohu i došlápnout…
Kočičinec taky nesežere, ani kočičí zvratky.
Prošla jsem doma všechny pamlsky a vyhodila vše, co bylo moc dlouho otevřené, nebo se to blížilo expiračce.
Vetka se přiklání k citlivému žaludku. S tím, že klidně mohl mít ještě podrážděné bříško ze začátku týdně a to olíznutí mu to zase rozhodilo a udělalo se mu zle. Včera dobral famosan tak uvidím. Jsme domluvení, že kdyby cokoliv, mám sbírat stolici a zase přijít.