Aktuálně: 2 487 inzerátů241 056 diskuzních příspěvků18 740 uživatelů

Příspěvky uživatele

Tenurri

Tenurri
Tenurri 11.06.2025, 13:12:45 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 11.06.2025, 12:22:06

Jo, oni mívají 2kg balení. Já už bych teda potom nechtěla veterinární, ale normální lightky (až budeme přecházet z vet diety) a nejmíň mají právě “wild plains light” s koninou, ale tyto teď jsou skoro všude vyprodané. Oni jsou i ne-light a ty skladem ve 2kg mají (ale ty mají moc tuku). Pak ta kachna vypadala složením dobře. 

“Kachna 44 % (z toho čerstvé kachní maso 25 %, sušené kachní maso 17 %, kachní sádlo 2 %), brambory 24 %, batáty 19 %, pastinák, kachní šťáva, minerální látky, fenykl, topinambur 1,1 %, dýně, cizrna , lněné semínko, rajčata, středomořská bylinná směs 0,5% (tymián, majoránka, oregano, petržel, šalvěj), ostružiny, maliny, borůvky 0,1%, černý rybíz, bezinky, bobule arónie, kopřiva, pampeliška 0,05%, ženšen 0,05%, hloh %, mannan-oligosacharidy (prebiotikum MOS), frukto-oligosacharidy (prebiotikum FOS), extrakt z yucca schidigera.”

Hrubý protein 21 %, hrubý tuk 9 %, hrubý popel 8 %, hrubá vláknina 3 %.

tak dokonce jen 9% tuku…
Kachnu teda nikdy neměl, brambory a batáty vím, že jsou ok.

Spíš se chci ujistit, že by to mohlo být po dietě ok…vetka nám jen říkala, že pak můžeme přejít na co chceme, jen by se vyhla nějakým více tučným granulím a zkusila spíš nějaké s méně tukem.

Tenurri
Tenurri 11.06.2025, 11:23:29 xxx.xxx.22.64

Jo a ještě otázka…já se na to úplně zapomněla zeptat vetky. Máme povolené piškoty jako pamlsky, nebo něco nízkotučného
…myslíte, že by sušené plíce mohly být ok? Neříkám, že mu jich dám hned kilo, ale třeba sem tam jako odměna…přijde mi to lepší než piškoty. Zkusím pomalu postupně zase zařazovat i vařené kuře s bramborama (to máme už taky zelenou)…nemám v plánu míchat různé věci, vždycky počkám nějakou dobu, jestli se mu nerozhodilo zažívání. 

Teď teda tak týden ještě nic jiného než dietu nedostane. Vysadil se famosan, tak čekám, jestli to neudělá nějakou neplechu i na dietě.

A co se týče normálních granulí, tak zatím netuším. Koukala jsem na marpy s bílou rybou, jak bylo zmíněné ve vlákně s renální dietou, ale trochu se kroutím nad tím hrachem, potom mají seniorky s bílou rybou, ale tam už je zase až moc obilovin. Koukala jsem i na koňské wolfsbluty light (ale ty se dají koupit aktuálně jen ve 12kg pytli a já potřebuju tak 2kg páč i to budu s přechodem krmit dlouho - navíc nevím, jestli úplně chci zkrmovat koně…), nebo kachnu (ty mají 10% tuku a taky jsou mono)…

Barf- syrové maso můžu podávat jen doplňkově, už tak máme malý mrazák, kam se stěží vejde jídlo pro nás, a v bytě na žádný další místo není. Plus mám nějaký blok kupovat maso z barfshopů (prostě mi to smrdí), takže beru vždy jen čerstvé u řezníka/v marketu k lidské spotřebě, což už se cenově zase dostanu taky úplně jinam a taky mě docela stresuje sestavovat nějakou kompletní dávku, když půlku věcí nežere, nebo mu to nedělá dobře.

Tenurri
Tenurri 10.06.2025, 20:45:14 xxx.xxx.110.133

Tak dneska byla kontrola - sono a odběr s testem přímo na hodnotu slinivky, kde jsem na výsledek čekala cca 20 minut.

Všechno vypadá dobře, hodnoty v normálu. Máme mít ještě nějaký čas dietu a pak můžeme pomalu přecházet na normální jídlo a kontrolovat jak na to reaguje.

Na prohmaty nereagoval (naposledy bylo vidět že ho to bolí), střeva už bez plynatosti, slinivka se zmenšila. Už to snad bude dobré.

Tenurri
Tenurri 10.06.2025, 08:28:58 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 10.06.2025, 08:13:25

Jackovi většinou padaly zuby při přetahování 😀 …nebo při hře s jiným psem, takže to vypadalo jako jatka. Poprvé jsem byla dost v šoku, proč je celá hračka od krve😄.

Tenurri
Tenurri 09.06.2025, 14:19:20 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 09.06.2025, 13:52:10

Tak ono nemělo celý den pršet a my si mysleli, že bude mít pejsek radost, že má k dispozici celou zahradu a může si dělat co chce…ale pejsek chtěl spinkat v suchu, čistotě a teple, takže se to nesetkalo s nadšením 😀 …teda první hodinka jo, pak už to byl týranej pejsek, protože všude byla špína, mokro a fuj 😀…

Tenurri
Tenurri 09.06.2025, 13:43:11 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 09.06.2025, 13:24:09

že by začínal už tak brzo? 😀

Tenurri
Tenurri 09.06.2025, 12:50:12 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 09.06.2025, 12:25:40

Kolik že mu teď je? 
U nás teď hárá corgi kámoška z okolí, už včera večer jsem si říkala, co mu šibe…dneska ráno strašně nutně potřeboval ven, tak jsem spěchala, že potřebuje čůrat…no prd. Potkali jsme corgici venku a paní říkala, že jí má už plné zuby, protože hárá a furt doma jen kňučí 😀…museli jsme nakonec jít jinudy, páč by lidem kvíleli pod oknama oba.

Tenurri
Tenurri 09.06.2025, 11:56:50 xxx.xxx.22.64

U nás víkend nic moc - teda pro psa 😀…V sobotu jsme byli grilovat na zahradě kamarádů na baráku, a byli jsme celou dobu pod střechou v altánku. Většinu času pršelo. Jackovi jsme vzali jeho softshelovou nepromokavou dečku, aby měl kde ležet pod tou střechou, jenže jak běhal v dešti a blátě, pak běhal na tu dečku, tak za chvíli byla stejně vlhká a totálně špinavá. Na špinavou zem si odmítal i sednout, tak se mu donesla druhá deka, která po necelé hodině skončila jako první. Chvíli teda seděl na lavici…pak běhal pořád ke dveřím baráku, že chce dovnitř. 

Ten barák je celý v rekonstrukci a není aktuálně obyvatelný, dělají se tam podlahy, stropy, nové rozvody vody a všeho…takže chudák městský pes musel být venku a velmi špatně to nesl…doma hned zaplul do svého pelíšku a dělal že neexistuje, aby náhodou zase nemusel ven 🙃. V neděli většinu času taky pršelo, takže měl jen rychlo (několik cca půl hodinových) procházky po okolí (a to taky většinu času dělal, že neslyší, že ho volám ke dveřím) a zase si zalezl do svých dek a polštářků…

Být Jack kočka, načůral by nám doma do bot…

Tenurri
Tenurri 04.06.2025, 10:20:14 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 04.06.2025, 10:14:01

On neplave, max se namočí po bříško, ale rád ve vodě skotačí. On je celkově dost akční a jak je mu dobře tak teda odpočívat doma nic moc 🙂…Třetí den už pochoduje a chce nějakou akci, ale zase odhadnout to a nepřehnat to, to je pro mě oříšek…

Tenurri
Tenurri 04.06.2025, 09:49:39 xxx.xxx.239.143

Nám se teď venčí úplně na nic. 

Já jsem nemocná a umírám jen po vyjití schodů a pejsek jak bere antibiotika, tak absolutně vůbec nemám přehled o tom, kolik je moc, kolik je málo, kolik je akorát. 

Některý den vypadá, jako že ho hodinová chůze venku na vodítku pomalu zabije a prospí zbytek dne, další den vypadá, jako že to rozhodně nebylo dost a že má energie na rozdávání a rozhodně se nudí a je opruz odpočívat…

Teď teda máme oba velmi klidový režim a půlku venčení obstará přítel. Jinak zatím to vypadá že je vše ok, nebývá mu špatně, vypadá, že ho nic nebolí, bobky v pohodě, nezvrací, nežere venku trávu, většinou by běhal a hrál si…teď ty dusna jsou ale dost zrádný. 

Polobrašulka mu odjel na dovču, a já teď akční nejsem vůbec, takže prý pruda…a ještě v tom horku. O víkendu jsme byli u vody, tak to se mu líbilo, jen já mám strach, aby toho zase nevypil hodně a neudělalo mu to v procesu léčení zle. 

Jo a taky je pruda, že na procházkách nedostává pamlsky, jak byl pán zvyklý…dietní granulí ho možná tak urazím 😀…jinak je ale hodnej. Dávám mu doma alespoň některé porce do hraček a lízacích podložek, ať se taky zabaví.

Až nebudu umírat já, budeme chodit hezky ráno do práce pěšky, už je na to ráno hezky na mikču a světlo. Po práci to stejně moc na procházkování za chvilku nebude, takže pak asi až zase večer. Netěším se na vedra.

Tenurri
Tenurri 30.05.2025, 12:34:24 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 30.05.2025, 12:00:42

Narušení jedinci jsou všude, nejen v Africe…

Tenurri
Tenurri 29.05.2025, 11:53:50 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 29.05.2025, 11:29:30

Teď moc nechápu jestli se ptáte na původní granule nebo ty dietní. 
Aktuálně veterinární dieta: RC + konzervy minimálně měsíc prý.

Předtím měl od 3 měsíců Marp Red Mix a někdy kolem toho března letos jsem mu měnila granule za bohemia wild buffalo, jelikož ty marpy už nechtěl. Nové první týden vyluxoval, ale pak už nebyly nové a zase problém s nežravostí. Podle mě už mu nebylo dobře s tím prvním problémem, proto moc nechtěl jíst. Jelikož se pak už netvářil ani na to vařené kuřecí.

Edit: ty bohemia v sobě hrách nemají vůbec:
Dehydrované buvolí maso (25 %), dehydrované hovězí maso (6 %), sladké brambory, sušené brambory, hovězí tuk (14 %), čerstvá jehněčí játra (5 %), sušená dýně (2 %), sušená jehněčí játra (2 %), sušená mrkev (1,2 %), lněné semínko, extrakt z čekanky, juka, beta-glukany, glukosamin, chondroitin sulfát, vitamín-minerální směs.

Marp jo, ale na těch byl celou dobu v pohodě:
Čerstvě připravené hovězí 30 % (včetně 21 % hovězího, 9 % hovězího plemene Aberdeen Angus), sladké brambory 20 %, sušená krůta 16 %, brambory, hrášková bílkovina, krůtí tuk 4 %, čerstvě připravená zvěřina 4 %, lososový olej 2 %, lososový vývar, sušená vejce, lněné semínko, hrách, vitamíny a minerály, mix bylinek (tymián, majoránka, oregáno, petržel, šalvěj), fructooligosacharidy (192 mg/kg), glukosamin (170 mg/kg), methylsulfonylmethan (180 mg/kg), chondroitin (120 mg/kg), mannanoligosacharidy (48 mg/kg), sušená jablka, sušená mrkev, sušená mořská řasa, sušené brusinky, sušený špenát.

Samozřejmě pomalý přesun na jiné granule se nekonal, protože vyjedl vždycky jen ty nové a pak nechtěl zase nic. Nejspíš jsem mu tou změnou v tom období nepomohla. Ale prvotní myšlenka byla: puberťák, vymýšlí a už ho omrzely + nežravost kvůli háravkám.

Do toho předtím dostával občas syrové drůbeží (vepřové “nezvládal”) vše v lidské kvalitě. Nebo vařené + různé sušené mlsky pro psy, zeleninu, sem tam ovoce, jogurty, bohemia a luie konzervy. No a pamlsky na tréninky. Od sušených srdíček a plic až po woof, carnilove, cosma, atd masíčka a ňamky + vařené kuře na kostičky, nebo psí salám na kostičky.

Tenurri
Tenurri 29.05.2025, 08:37:04 xxx.xxx.239.143

Včera volala veterinářka výsledky z vyšetření trusu, jak paraziti, tak trávící enzymy a bůhví co vlastně všechno dalšího (dělal se kompletní rozbor) je v pohodě a nic se tam nenašlo.

Po antibiotikách mi přijde takový unavenější, uvidíme.

Na veterinární granule se moc netváří, ale s tou konzervou prý dobrý. Překvapilo mě teda jak jsou ultra lehké 😀. Odměřovala jsem mu porci a měla jsem pocit, že tam sypu křupky a i když jí 4x denně, tak na porci dostane plnou misku.

Tenurri
Tenurri 28.05.2025, 11:00:45 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 28.05.2025, 10:53:53

Já o sekání luk nerozhoduji, já jen profituji z aktuálního stavu. Kdyby nebyly posekané, chodíme jinam i z důvodu častého výskytu divočáků v okolí.

Tenurri
Tenurri 28.05.2025, 10:46:53 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 28.05.2025, 10:43:10

fuj… 😀
jsem ráda, že nám tady v okolí teď všude posekali louky a že pes v lese většinou chodí jen po vyšlapaných cestičkách. I tak z něj občas nějaké to klíště lezoucí sundám, ale taková apokalypsa u nás, jak tu čtu, není…
většinou je sundávám ještě venku, doma prohlížím, ale málokdy nějaké najdu. Na Jackovi jsou naštěstí dobře vidět.

Tenurri
Tenurri 28.05.2025, 07:40:27 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 28.05.2025, 00:57:21

Z ruky ho nekrmíme, nedostává teď vůbec “pamlsky”, ani netrénujeme, jen si hrajeme venku, u toho dám pár povelů (spíš triků, co ho baví) a odměňuju hračkou.

Co se týká vaření, to riskovat raději vůbec teď nebudu. On konzervy jí. Tak při nejhorším nedostane “holé” granule, ale dostane je s toppingem veterinární konzervy. Má jíst 4x denně, když to půjde, ať má menší porce. 

Jak jsem psala už ve vlákně venčení, všechny tréninky jsme zrušili, na agility kurz se našel náhradník, tak nám ho přesunula na září. Ona i ta psychická pohoda je dost důležitá při rekonvalescenci.

Včera jsme na louce potkali už naštěstí nehárající kámošku, tak si spolu chvilku hráli a jakoby mu nic nebylo. Ani domů se mu nechtělo. Jinak by měl fungovat normálně, na dietě mu je dobře, je aktivní. Naopak jak mu je dobře a jak konečně normálně jí, tak má energie na rozdávání. Někdy za 14 dnů máme naplánovaný výlet lesem a na hrad s příbuznými, tak to by zvládnout měl.

Tenurri
Tenurri 27.05.2025, 21:07:31 xxx.xxx.110.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 27.05.2025, 20:56:43

Právěže neměl vůbec nic neobvyklého. Jen ten první průjem bůhví z čeho, myslím že tam toho bylo víc - pil z louže, byl v řece, v té době začal olizovat trávu, tehdy snad dostal i to vepřové…

Je MDR1 -/+ to na veterině vědí.

V minulém vlákně psala Zrzavcová, že její pes měl ty samé příznaky taky z olizování moči. Je možné že měl prostě jen smůlu, slíznul nějakej sajrajt a to mu rozjelo problém? Možná z toho mohl mít nějakou infekci, která se pořádně nevyléčila a z toho mohl chytit i tu slinivku? 

Co jsem všude četla příznaky akutního zánětu slinivky, tak byly mnohem horší, než co měl Jack.

Vařit mu dietu teď nechci. Naposledy mu bez famosanu taky moc nesedla (i když za to možná může i dýně) a nechám to teď striktně na veterinární dietě. Snad ty RC granule bude jíst.

Tenurri
Tenurri 27.05.2025, 18:53:24 xxx.xxx.110.133

Zdravím všechny,

jak jsem probírala v tématu venčení, Jack měl nějakou dobu problémy s nechutenstvím, občasný průjem (a celkově matlavé výkaly), občasnou nevolnost a bolest oblasti břicha (pozice úklony, sedání a lehání si venku), a občas zvracel žlutou tekutinu (žaludeční šťávy). Přidala se k tomu i plynatost (nutno říct, že všechny tyhle symptomy neměl naráz, spíš se to střídalo a nechutenství to celé provázelo).

“Problém” byl, že si každý myslel (včetně veterináře), že tyto problémy jsou spojené s tím, že se venku snaží olizovat moč po fenách, případně pil z louže nebo vodního toku a nechutenství bylo spojené s pubertou a háráním fen v okolí, kterých je ve městě dost.

Jack má 14 měsíců. První problémy se objevily koncem března - to se přeléčilo dietou a probiotickou pastou, dostal injekci proti bolesti a na zažívání, bylo nám řečeno, že to je v tomto období časté a když se něco vyskytne, máme nasadit nejdřív hladovku, potom dietu a když to do 2-3 dnů zmizí, nemusíme chodit.

A ono se to po dietě vždycky uklidnilo, ale třeba na týden, potom se zase objevilo něco, buď zvracení, nebo bolest břicha, nadměrné žraní trávy, nebo jen působil, že mu není úplně dobře…tak zase dieta a zase to bylo chvíli ok. Člověk si to vždycky odůvodnil, že včera pil z řeky, tak mu není dobře, žral trávu a nechce jíst, proto zvrací…ale po tom, co se to takto vracelo skoro dva měsíce jsem si vyžádala vyšetření na veterině s tím, že jsem si sepsala od prvního problému všechny příznaky které v průběhu měl a že to asi není normální.

No není. Minulý týden byl na sonu, tam se ukázala zvětšená slinivka, kterou veterinářka už předpokládala ze všech těch vyjmenovaných příznaků.

Dnes nám přišly výsledky z krve. 

Ve zprávě máme napsáno: pankreatitis, chronické CT…nasazení medikace (Enroxil, famosan, fortiflora a low fat gastro dieta). Výsledky vkládám jako fotku. Já z toho moudrá zase moc nejsem, ale vím, že sem chodí i veterináři. Upřímně nevím, co znamená chronické CT…veterinářka mi volala dopoledne do práce, mluvila o tom, že se prokázala ta slinivka a o zánětu, a že si mám přijít pro antibiotika. Odpoledne tam už byla jiná veterinářka. Za 14 dnů jdeme na kontrolu.

Objednala jsem RC Gastrointestinal Low fat granule + konzervy.

Tady to asi každý ví, ale jen připomínám, že když se vám nebude něco zdát, je lepší jít pro jistotu k veterináři. Je mi líto, že Jack tenhle stav musel snášet skoro dva měsíce :/…

Od minulého týdne je na dietě a famosanu a je mu o dost lépe celkově, má chuť k jídlu i energii na rozdávání.

Z čeho to vlastně má nevíme. Doufám, že se to přeléčí a bude zase v pohodě i bez striktní diety.

Obrázek Obrázek Obrázek
Tenurri
Tenurri 27.05.2025, 12:56:29 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 27.05.2025, 12:27:51

To by mě taky zajímalo. Nemyslím si, že něco sežral. Venku nic nežere, doma taky ne. Nevezme si ani kočičí granule, když je kocour rozsype.

To, že psi pijí z řek, louží, olizují počůranou trávu a tak je přece vesměs normální…navíc to není, že by se v tom denně rochnil, ale občas se mu to povede…nebrala jsem si na tréninky ani párky, jak nám říkala trenérka. Spíš sušené plíce, srdíčka a tak…

Zato znám (i v rodině) psy, co jí buchty, obědvají s páníčkem, dostávají vylízat hrnce po vaření a bůhví co a není jim vůbec nic, maximálně mají jednorázový průjem…

Opravdu jedinou trochu tučnější věc, co dostal, bylo vepřové syrové maso (po tom byl okamžitě průjem a už jsme to znovu nezkoušeli) a takové ty sušené hovězí uši pro psy příležitostně na okus…

Tenurri
Tenurri 27.05.2025, 11:46:53 xxx.xxx.239.143

My vozíme Jacka na zadních sedačkách připnutého na psím autopásu a postroji. My tedy ani jinou možnost nemáme, kufr není úplně dog friendly 😀…

Nemáme úplně praktické rodinné auto…ale máme jeden z nejpraktičtějších kabrioletů 😀…