Zdravím všechny,
jak jsem probírala v tématu venčení, Jack měl nějakou dobu problémy s nechutenstvím, občasný průjem (a celkově matlavé výkaly), občasnou nevolnost a bolest oblasti břicha (pozice úklony, sedání a lehání si venku), a občas zvracel žlutou tekutinu (žaludeční šťávy). Přidala se k tomu i plynatost (nutno říct, že všechny tyhle symptomy neměl naráz, spíš se to střídalo a nechutenství to celé provázelo).
“Problém” byl, že si každý myslel (včetně veterináře), že tyto problémy jsou spojené s tím, že se venku snaží olizovat moč po fenách, případně pil z louže nebo vodního toku a nechutenství bylo spojené s pubertou a háráním fen v okolí, kterých je ve městě dost.
Jack má 14 měsíců. První problémy se objevily koncem března - to se přeléčilo dietou a probiotickou pastou, dostal injekci proti bolesti a na zažívání, bylo nám řečeno, že to je v tomto období časté a když se něco vyskytne, máme nasadit nejdřív hladovku, potom dietu a když to do 2-3 dnů zmizí, nemusíme chodit.
A ono se to po dietě vždycky uklidnilo, ale třeba na týden, potom se zase objevilo něco, buď zvracení, nebo bolest břicha, nadměrné žraní trávy, nebo jen působil, že mu není úplně dobře…tak zase dieta a zase to bylo chvíli ok. Člověk si to vždycky odůvodnil, že včera pil z řeky, tak mu není dobře, žral trávu a nechce jíst, proto zvrací…ale po tom, co se to takto vracelo skoro dva měsíce jsem si vyžádala vyšetření na veterině s tím, že jsem si sepsala od prvního problému všechny příznaky které v průběhu měl a že to asi není normální.
No není. Minulý týden byl na sonu, tam se ukázala zvětšená slinivka, kterou veterinářka už předpokládala ze všech těch vyjmenovaných příznaků.
Dnes nám přišly výsledky z krve.
Ve zprávě máme napsáno: pankreatitis, chronické CT…nasazení medikace (Enroxil, famosan, fortiflora a low fat gastro dieta). Výsledky vkládám jako fotku. Já z toho moudrá zase moc nejsem, ale vím, že sem chodí i veterináři. Upřímně nevím, co znamená chronické CT…veterinářka mi volala dopoledne do práce, mluvila o tom, že se prokázala ta slinivka a o zánětu, a že si mám přijít pro antibiotika. Odpoledne tam už byla jiná veterinářka. Za 14 dnů jdeme na kontrolu.
Objednala jsem RC Gastrointestinal Low fat granule + konzervy.
Tady to asi každý ví, ale jen připomínám, že když se vám nebude něco zdát, je lepší jít pro jistotu k veterináři. Je mi líto, že Jack tenhle stav musel snášet skoro dva měsíce :/…
Od minulého týdne je na dietě a famosanu a je mu o dost lépe celkově, má chuť k jídlu i energii na rozdávání.
Z čeho to vlastně má nevíme. Doufám, že se to přeléčí a bude zase v pohodě i bez striktní diety.